SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Välkomna till pojkar 08:s hemsida

Viby Basket i Sollentuna välkomnar alla som vill spela basket och vi försöker tillgodose både en breddverksamhet och en verksamhet för de som vill satsa helhjärtat på basket.

 

Viby Basket pojkar-08 är glädjande ett mycket stort gäng med drygt 40 killar som har superkul tillsammans. Eftersom åldersgruppen är så stor har vi två träningsgrupper (Ambitionsgruppen och Utvecklingsgruppen) och vi spelar med tre lag i seriespelet:

 

  • Röda laget spelar i nivå 1
  • Gula laget spelar i nivå 2
  • Vita laget spelar i nivå 3
Under säsongen 2021/2022 tränar vi tre gånger i veckan:

 

  • måndagar kl. 16:30-19:30 i Nya Edsbergshallen
  • onsdagar kl. 18:00-20:30 i Gamla Rotebrohallen
  • fredagar kl.18:30-20:00 i Sollentuna Sporthall B
 
Vill du prova på att spela basket eller vill vara med i vårt lag kontakta Team Managers eller Tränarna, se kontaktuppgifter under fliken Truppen.

 

Stefan, Dino, Marcus, Maria, Martin, Jocke, Tove, Hanna & Nicklas

Seriespel - Två vinster och en förlust
2021-12-05 14:09
4-5 december 2021

Lördag Viby Gul, 10:00 Grimstahallen (Upplands Väsby)
På lördagen mötte Viby P08 gul Bollstanäs i en jämn bortamatch och vi gick segrande ur striden med slutresultatet 30-36.
Lagen höll jämna steg genom hela matchen men mot slutet lyckades vi säkra vinsten genom starkt försvarsarbete och returtagning under korg.
Vi ser fram mot nästa match!!

 

Lördag Viby Röd, 13:45 Tälgegymnasium
Så, då kom då den första förlusten för Viby röd i årets seriespel.
Vi mötte serietvåan Södertälje borta med ett mycket decimerat manskap pga sjukdom men trots detta så ledde vi nästan halva matchen med några poäng.
På slutet kom dock Södertälje ifatt efter några enkla misstag av oss och bitvis lite svag returtagning. Södertälje vann till slut matchen med 40-35.
Men vi bryter ihop och kommer igen, förhoppningsvis redan nästa helg

 

Söndag Viby Vit, 09:00 Sollentuna sporthall
Helgens sista match var Viby vit hemma mot Central, där bortalaget dök upp med endast 4 spelare. Då motståndarlaget inte var fulltaligt så vann vi officiellt på walkover men spelade ändå matchen med 4-4 spelare.
Efter en riktig kämpainsats och jämnt resultat under hela matchen drog vi ifrån i sista kvarten och vann till slut med 50-35.
Glada killar men framförallt en jätteglad coach!

 

Ledarna för P08 via Marcus tangentbord

P08 helgens matcher
2021-11-28 13:42
Lördag & Söndag 27-28 november 2021

Lördag 12:00 Viby Gul, Töjnahallen
P08s helg började med hemmamatch i Töjnahallen mot Bollstanäs.
Vi vet inte om det var domaren i första perioden (Dino) eller om laget hade vaknat på fel sida eller pga annan orsak, men Bollstanäs tog en tidig ledning.
Från den andra perioden till slutsignalen så höjde vi både tempot i anfall och aggressiviteten i försvaret, vilket gjorde att underläget vändes till en vinst med 6p, 39-33.
Positiva saker från matchen; inställning att vända ett underläge, returtagning och passningar. Att förbättra till nästa match: lägga sig tidigare för att vara aggressiva från start.
(Tyvärr var fotografen så inne i matchen, att det inte togs några bilder.)

 

Lördag 17:15 Viby Vit, Töjnahallen 
Viby Vit mötte Tureberg basket i en match som präglades av ett högt tempo med snabba uppspel. Tureberg tog ledningen från start och blev svåra att stoppa, trots bra kämpaglöd hos Viby.
Nu laddar vi om inför nästa match! Sluresultat 59-24 till Tureberg.

 

Söndag 09:00 Viby Röd, Edsbergshallen
Dagens motståndare för Viby röd var Södertälje som ligger tvåa i serien efter oss. Viss oro fanns då vi hade flera sjukdomsfall i truppen.
Oron var dock obefogad då vi spelade riktigt bra och lyckades hålla deras bästa spelare borta från korgen periodvis. Det blev spännande på slutet men vi vann med 46-37.
Nästa helg väntar returmöte i Södertälje.

 

Ledarna för P08

P08 seriespelslördag
2021-11-20 19:17
Ladda album (+8 bilder) >>
20 november 2021

Viby basket Röd, lördag 09:00 Thorildshallen
I omgång 6 av seriespelet mötte vi Alvik basket Grön, ett lag vi inte spelat mot på över ett år! Förra gången vi mötte Alvik blev det en mycket jämn match men idag var det vi som tog en tidig ledning, en ledning vi höll hela vägen till slutsignal. Vi gick segrande ur matchen med stabila siffor 31-59, dvs en bortavinst för P08 Röd.

 

Viby basket Gul, lördag 10:30 Sollentuna sporthall
På lördagen mötte Viby basket gul Huddinge basket i Sollentuna sporthall. Huddinge var en storlek för stora för oss idag och vi fick kämpa hårt för returerna under korg.
Matchen slutade 38-64. Killarna levererade stundtals mycket bra spel i anfall och försvar och vi fortsätter träna på att hålla den nivån mer konsekvent i matcherna framöver.
Bra kämpat killar!!!!

Ledarna P08

P08 Nagelbitarhelg
2021-11-14 16:54
Ladda album (+10 bilder) >>
3 matcher med endast 1 poängs skillnad i resultat #nagelbitare

Viby basket Gul, Forellhallen 13 november
På lördagen mötte det gula laget Tyresö basket i en väldigt jämn bortamatch. Vi ledde matchen större delen av tiden men tyvärr kom Tyresö igen mot slutet och lyckades efter en mycket spännande avslutning vinna matchen med 1 ynka poäng. 
Slutresultatet blev därför 35-34 till Tyresö men killarna gav allt hela matchen och ska vara stolta över sin insats.
#nagelbitare

 

Viby basket Röd, Riddersvikshallen 14 november
Söndag klockan 10:30, uppkast mot Blackeberg Vit, ett lag som vi slog förra helgen i Södertälje Open. Det var ett revanschssuget Blackeberg vi mötte som tog för sig rejält på planen.
Vi var/blev en storlek för små och lyckades exempelvis inte ta returer eller få flyt i vårt spel varpå Blackeberg tog ledningen.
Vi kom dock igen och fick jobba oss in i matchen som sen blev väldigt jämn och vi lyckades till slut vinna med 1 ynka poäng, 39-40 till oss!
#nagelbitare

 

Viby basket Vit, Eriksberghallen 14 november
Viby vit mötte Fryshuset Södermalm i en mycket jämn match, där Viby vit ledde fram till de sista 40 sekunderna då Fryshuset Södermalm tyvärr satte avgörande tvåpoängaren vilket innebar en förlust med 1 ynka poäng, 21-22 till Fryshuset.
Trots förlust så jobbade killarna bra framförallt i försvaret med bra returtagning och en mot en. Nästa gång vinner vi!
#nagelbitare

 

Tack för en alldeles otroligt spännande helg!
Ledarna för P08 via Marcus tangentbord

P08 Södertälje Open
2021-11-07 13:54
Ladda album (+12 bilder) >>
6-7 november i Södertälje Open 2021

Viby basket 2 Vit, Ronnaskolan
På lördagen spelade det vita laget två matcher. Först sista gruppspelsmatchen mot det riktigt starka laget Sisu från Danmark (ett av Danmarks bästa basketlag), där vi tyvärr inte hängde med och det blev en förlust.
I den följande B-slutspelsmatchen var det dock jämnare men även den slutade med en vinst för motståndarna AIK Gul. Detta blev sista matchen för denna gång i Södertälje Open.

 

Viby basket 1 Röd
Lördag morgon klockan 08:10 startade vår sista gruppspelsmatch och då mot Örebro Vit i Östertäljehallen.
Det blev en intensiv match som vi dock lyckades ta grepp om tidigt och vann med slutsiffrorna 41-31. Det innebar att vi nu var gruppsegrare och klara för åttondelsfinal. I åttondelsfinalen mötte vi Blackeberg Vit i Hölöhallen, här kämpade killarna på och vi vann med 43-34.

Söndag morgon 08:30 i Hölöhallen, kvartsfinal mot Lobas.
Laget vi mötte nu var både snabbt och starkt med några riktigt bra returtagare så vi fick kämpa. Vid halvlek låg vi lika med siffrorna 20-21 men under andra halvan av matchen drog motståndarna ifrån, i alla fall poängmässigt.
Spelmässigt var det betydligt jämnare än vad siffrorna säger men matchen vanns till slut av Lobas med siffrorna 31-46.

 

Vi vill tacka alla spelare som kämpat på och visat glädje för basket under årets Södertälje Open.

 

Ledarna för P08

 
Viby Baskets sponsorer