SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Välkomna till pojkar 08:s hemsida

Viby Basket i Sollentuna välkomnar alla som vill spela basket och vi försöker tillgodose både en breddverksamhet och en verksamhet för de som vill satsa helhjärtat på basket.

 

Viby Basket pojkar-08 är glädjande ett stort gäng med drygt 30 killar som har superkul tillsammans. Eftersom åldersgruppen är så stor har vi två träningsgrupper (Ambitionsgruppen och Utvecklingsgruppen) och vi spelar med tre lag i seriespelet:

 

  • Röda laget spelar i nivå 1
  • Svarta laget spelar i nivå 3
  • Vita laget spelar i nivå 4
Under säsongen 2022/2023 tränar vi tre gånger i veckan:

 

  • måndagar kl. 16:30-19:30 i Häggvikshallen
  • onsdagar kl. 16.30-18.00 i Nya Edsbergshallen
  • fredagar kl.18:00-21:00 i Nya Edsbergshallen
 
Vill du prova på att spela basket eller vill vara med i vårt lag kontakta Team Managers eller Tränarna, se kontaktuppgifter under fliken Truppen.

 

Ruben, Oskar, Dino, Marcus, Jocke, Tove, Hanna, Linnéa & Nicklas

P08 3 matcher = 3 vinster!
2023-01-29 18:41
Ladda album (+10 bilder) >>
Bilder från P08 Röd mot Täby

Viby svart, borta Grimstahallen 28 januari
Viby svart spelade mot Bollstanäs borta under lördagen och vi tog ledningen redan från start, ledningen utökade vi under matchens gång och i halvtidvilan ledde vi med 28-44.
Under tredje perioden så lyckades motståndarna komma ikapp och förbi så när fjärde perioden startade så låg vi under med 1 poäng, 61-60.
Det blev en onödigt spännade match som avgjordes av Dennis på straffkast i slutminuten, 77-78 till oss!

Bra kämpat, onödigt spännande!

 

Viby Vit, hemma Edsbergshallen 28 januari
på lördag spelade även det vita laget och då mot Fryshuset. Gästerna tog en ledningen från start och första perioden slutade 15-21 till Fryshuset. Vi arbetade dock oss in i matchen som vi till slut vann med 61-57!

Starkt jobbat!

 

Viby röd, borta Byängshallen söndag 29 januari
På söndagen spelade vi borta i Byängshallen mot Täby och denna gång skulle vi inte tappa matchen som vi gjorde senast vi mötte Täby.
Vi kom laddade och revanchsugna ut på planen och lyckades få till vårt spel och tog ledningen i matchen redan i första perioden. Vi höll ett bra tempo och när vi lyckades stänga köksvägen in under vår korg, då fick Täby problem.
Under matchen matade vi på poängen och utökade vår ledning undan för undan, till slut vann vi matchen med fina 93-73!

Nu har vi vunnit 2 av våra senaste 3 matcher och är på gång, nästa helg spelar vi mot Hammarby och även här är vi revanchsugna!

 

Ledarna via Marcus Tangentbord

P08 Röd hemma
2023-01-15 17:22
P08 röd Edbergshallen 14 januari 2023

Viby röd, hemma lördag 14 januari
Första matchen efter juluppehållet var mot serieledarna Blackeberg som än så länge inte förlorat en enda match under säsongen. Vi startade med att göra de första 4 poängen i matchen men Blacke arbetade sig snabbt ikapp och tyvärr förbi.
Vid halvtid stod det 20-48 till Blackeberg men vi kom laddade in på planen och vann den tredje perioden, utboxning under korg gav resultat. I sista perioden jobbade vi på och låg som bäst under med ca 20 poäng och matchen vanns av Blackeberg med 66-90.
Det vi tar med oss är att inga lag är omöjliga att slå och när vi får till spelet och spelar som vi övar, då ger det frukt.

 

Ledarna för P08

P08 svart och röd
2022-12-11 20:51
Ladda album (+17 bilder) >>
Edsbergshallen 10-11 december 2022

Viby röd, hemma lördag 10 december
Motståndet blev denna kväll Fryshuset, en svår motståndare som vi dock har spelat mycket bra mot tidigare.
Denna gång fick vi inte till vårt spel och Fryshuset hade alla spelare på plats samtidigt som vi var något decimerade. Vi var helt enkelt en storlek för små både fysiskt och poängmässigt denna kväll. Matchen vanns av Fryshuset.


Viby svart, hemma söndag 11 december
Viby svart mötte Huddinge basket i Edsbergshallen. Matchen var mycket jämn, dock var det Huddinge som hade övertaget genom hela matchen. Förlust 40-44. Vi tar med oss att jobba på skotten.
Bra kämpat killar!

 

Viby Röd, hemma söndag 11 december
Nu var det dags för den sista matchen i seriespelet för det röda laget innan juluppehållet. Inför denna match fick vi en särskild utmaning av head coach Ruben som sporrade oss extra mycket. Om vi vann dagens match, samtidigt som samtliga spelare gjorde poäng så skulle vi slippa springa på måndagsträningen.
Challenge accepted!

Vi startade med hög intensitet och fart vilket gav utdelning, vi tog en tidig ledning med energi och spelglädje! Det blev en riktigt jämn match men vi behöll initiativet hela matchen och gick segrande ur bataljen. Hur gick det då med utmaningen, jo vi klarade av även den, samtliga spelare gjorde poäng!

 

Fantastiskt bra jobbat idag killar!


Ledarna för P08

P08 vit hemmaseger
2022-12-11 11:32
Ladda album (+10 bilder) >>
P08 vit hemma lördagen den 10 december

Viby vit, Edsbergshallen lördag 11 december
Viby vit mötte FUBB basket hemma i Edsbergshallen. Matchen började jämn och vid halvtidspaus ledde Viby med endast 4 poäng. Under tredje perioden drog killarna ifrån och det höll fram till slutet, vinst 53-41.
Killarna visade på bra anfallsspel med många poäng nära korg, bra fotarbete och returtagning i försvar.
Toppen killar!

 

Ledarna för P08

P08 USM omgång 2
2022-12-05 19:10
Ladda album (+15 bilder) >>
P08 röd USM Edsbergshallen 2-4 december 2022

P08 röd USM i Edsbergshallen 2-4 december 2022

Nu i helgen spelade vi omgång två i USM och det är 6 olika grupper som spelar samtidigt på olika platser i Sverige.
För att vara garanterad att ta sig vidare till omgång 3 där endast 16 lag kommer att vara kvar så krävdes det att man vann sin grupp eller blev en av de två bästa tvåorna.
Vi startade starkt mot Spånga på fredagskvällen och vann matchen med 83-55.

På lördagen mötte vi Östersund som vi också slog, där slutade matchen 97-73 till oss.

På söndagen skulle vi spela en direkt avgörande match mot Hammarby, vi var tvugna att vinna för att vara säkra på ett fortsatt spel i USM.

Vi inledde mycket bra i första perioden och spelade jämnt med Hammarby som dock tog en liten ledning. Tyvärr tappade vi vårt spel i andra och Hammarby, som är fysiskt både snabba och stora, drog ifrån. Vi fick tyvärr aldrig rikigt kontakt med dem igen utan matchen slutade med en vinst för Hammarby 78-43.Det innebar tyvärr också att vår poängskillnad inte räckte för att gå vidare i USM utan är nu utslagna.

 

Vi lär oss saker efter varje match och tar nu nya tag inför nästa helg då det är matcher igen.

 

Sen vill vi passa på att tacka alla som ställt upp och hjälpt till med arrangemanget under helgen, utan er hade det inte gått! Tack!

Ledarna för P08

 
Viby Baskets sponsorer