P02 v47 Två mycket jämna matcher gav två segrar!
2016-11-26 16:55
Glada grabbar har besegrat Central!

Äntligen!” som Gert Fylking brukade ropa när årets nobelpris i litteratur annonserades! Vi tog en seger i Nivå 1-serien mot Central som sedan följdes upp med även seger i Nivå 3 mot Täby.

Returmöte mot Central som vi förlorade mot i säsongspremiären. Första perioden startade vi riktigt bra med hög fart och intensitet, klar ledning efter halva men sedan började ”strulet” med tappade bollar och missade layups/närskott. De var 1 poäng före i pausvilan. Period två följde ungefär samma mönster, vi spelade bra försvar men kastade bort på tok för mycket framåt. De var nu 3 poäng före i halvtid.

I tredje perioden tog vi tag i det rejält. Anförda av Behnia o Jacob tog vi oss ikapp och förbi. Ledning med 6 poäng inför sista. Nu var det dock åter dags för nervositet och turnovers. Central segade sig ikapp och plötsligt var de i ledningen, som dessutom ökade aj, aj. Med bara 1 minut kvar hade vi tagit igen en del och låg under med bara 2 poäng. Albin grejade 2 poäng och därmed 50-50 (lika) med 23 sekunder kvar. De hade bollen men lyckades inte få i den – 5 minuters förlängning… spännande! I förlängningen var vi dock klart bäst och tryckte i 10 poäng, de lyckades bara sätta 1 poäng och saken var klar: SEGER! HURRA!

Vi kan konstatera att vi kan vinna jämna matcher, skönt. Dessutom att vi kan komma igen när vi tappat ett överläge till underläge – mycket starkt! Det blev en jämn poängfördelning mellan grabbarna där Behnia låg i topp med hela 14 p följt av Gabriel på 11 p och Samuel på 9 p. Nu ska det bli extra kul att spela RM nästa helg i Helsingborg.

Direkt efter Nivå 1-matchen följde Nivå 3-match borta mot Täby. Pga flera återbud fick vi bila iväg några till den matchen. Vi låg under efter första perioden men i andra kom vi ikapp och gick förbi. Det blev väldigt mycket spel för Nivå 3-killarna och mot slutet var alla riktigt trötta – vi behöll dock ledningen och när slutsignalen ljöd stod det 44 – 42 till oss! Superskönt med ännu en seger. (Missade tyvärr att fota protokollet men nästan samtliga av våra spelare noterades i det! Jättekul!)