SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

PU19 (P02/P03) - ett härligt järngäng!
PU19 (P02) säsongen 2018-19 - som var sista säsongen för laget (Adam D saknas på bilden tyvärr)

Hösten 2009 drog vi igång Pojkar 02 under ledning av coach Charlie Dejus, något år senare anslöt även coach Per Agélii. Det blev 10 fantastiska år med bla seger i Lions cup, B-guld och A-brons i Göteborg, A-silver i Skövde cup och B-guld i Södertälje. Ett par grabbar tog sig in i regionslagen. 4 grabbar var med hela vägen på resan.

 

Efter säsongen 18/19 valde vi för P02/03 (då PU19) att träna och spela basket i vårt Herrlag, se mer info under "Seniorer-Herrlaget".

 

 

 

 

Revival 2 - i Göteborgs Basketfestival 2023
2023-05-22 21:18
Felix, Marcus, Albin, Samuel, Josias, Calle, Adam samt Elliot i famnen.

Återigen gjorde delar av vår originaluppsättning av P01 och P02/03 gemensam ”comeback” i Basketfestivalen. ”Geeks in Sneaks” hade dock en lite tuffare grupp i år och det blev B-slutspel denna gång. Men väl där fick de upp farten och vann både 1/8 och ¼-finalerna innan det blev förlust i semin efter en jämn fight mot Norrlands Cowboys. Ännu en rolig Göteborgshelg!

Revival - i Göteborg Basketfestival 2022
2022-07-18 18:09
Bakre raden: Albin, Josias, Calle, Connor. Främre raden: Marcus, Adam, Elliot, Samuel

Delar av P01 och P02/3 gjorde gemensam comeback i Göteborg Basketfestival 2022. Under namnet "Geeks in sneaks" utmanade de övriga lag i +20 åldern. De spelade riktigt bra och kom 2:a i sin grupp vilket ledde till A-slutspel. Där ställdes de mot förra årets (o årets) vinnare med landslagsspelaren Chris Czerapowicz. Geeks in Sneaks ledde klart första halvan av matchen men mot slutet tappade de lite och förlorade knappt. Vilken bragd!

 
Säsongsavslut 2018/19
2019-06-17 18:27
Paintball, bad och mat!
Det var en lång säsong som avslutades på topp med bronset i Göteborg!

Liksom förra året hade grabbarna arbetat ihop pengar för att göra ett roligt avslut. I år valde de Paintball, med kulor av fiskleverolja o socker... sedan blev det bad, grillning och glass i stora lass! 

Vi tackar för en härlig säsong och ser fram emot ett skönt sommarlov och en ny säsong med spel i U19.
/Per
PS. Massor med bilder från avslutningen finns i Bildgalleriet.
Pristagare 2018/19
2019-06-11 07:40
Josas (MIP), Albin (MVP), Akim (Teammate), Olof (Närvaro)
Säsong 2018/19 pristagare och Markos motiveringar:

MIP - Most improved player
Josias - Great progress on practices and games this season. You have nice way in front of you, I hope that you will be motivated to work hard and get better!

MVP - Most Valuable Player
Albin - It was big responsibility on you as our youngest player, and you lead us pretty good. To become professional player you need to be dedicated 100%, work hard and be good teammate! I am sure that our roads will cross again soon!

Best teammate
Akim - You were one of the most important part of this team, every moment that you spend with this team you gave all you have. I hope that you will work hard so skills can match your heart! It was pleasure working with you!

Most presence on practices
Olof - If you want to get better at something that you like, you must put a lot of work into it. You had great work ethic this year and i am proud of you!
P02 v22 A-Brons i Göteborg Basketfestival 2019!
2019-06-02 10:56
Action i Göteborg! Fotograf Mats Anderson

Efter en hyfsad insats i gruppspelet där vi slutade tvåa växlade vi upp rejält i A-slutspelet och tog oss hela vägen till semi! Fantastiskt! Även i den matchen spelade vi starkt men hade lite otur med skador och föll till slut. Således ett välförtjänt A-brons till Viby-grabbarna!


Det var 8 grabbar som åkte till Göteborg, 6 från ordinare gänget och 2 ”gamla 01-Vibykillar” (Calle & Marcus) vi fått dispens för så vi fick ihop ett lag. För två år sedan hamnade vi i den svåraste gruppen med de 2 A-slutfinalisterna (då vann vi B-guld istället) och förra året var det en betydligt lättare grupp som slutade i A-kvarten. I år var det återigen en väldigt lätt grupp men det blev tuffare efterhand såklart.


Första matchen på torsdagen mot ett okänt norskt lag, Ranheim. Visserligen kämpade de ordentligt men vår fart hade de inget att sätta emot. Det blev snart en ganska stor ledning och sedan lite avslaget spel resten av matchen. Seger med 53-20 till slut. Calle topscorer med 12, Gabriel 10, Samuel o Albin 7 var. Grabbarna hade också en egen fanclub bestående av ett lag med tyska tjejer som hejade på dem...


Match nr 2 på torsdagen var mot Sigtuna och det följde i princip samma mönster, 22-0 i halvlek till oss och sedan släppte vi in dem lite i matchen men det blev seger med 52-15. Jacob topscorer på 13, Albin 11, Calle o Gabriel 8 var.


Fredag och dags för gruppfinal mot gamla bekantingen Lerum som vi mött senaste två åren. Det är alltid bra, jämna och trevliga matcher mot dem. Vi hade revansch att utkräva från förra året då vi förlorade i gruppspelet. Vi startade bra, 6-0, men sedan utbröt stora ”Turnoverkavalkaden” från Vibygrabbarna… Lerum gjorde då 17 raka poäng… Klart underläge i pausen. I slutet av första vaknade Calle och han fortsatte att leverera i andra då vi så sakta knaprade ikapp till en skillnad på bara några poäng, med några sekunder kvar skilde 2 poäng, vi foulade och de fick straffkast. Men trots att de missade båda o vi tog returen var det för kort tid kvar för att kvittera. Förlust med 33-35. Surt men inte mycket att säga om då flera av spelarna verkade vara någon annanstans mentalt (på Liseberg?). Calle 18 poäng, Gabriel 10. I övrigt var det skralt och bara hälften gjorde ens någon poäng tyvärr.


Därmed kom vi 2:a i gruppen och till A-slutspel men hela resten av fredagen spenderades på Liseberg!


Lördag och dags för A-åttondelsfinal mot Huddinge, som vi mött 2 gånger under säsongen och gjort bedrövliga insatser vi båda tillfällena…brrr… hur skulle det gå denna gång? Vi började lite turligt med 2 poäng och trots en del strul kunde vi så sakta gå ifrån under första halvlek till ledning med 5 poäng. Våra grabbar kämpade och slet bra idag! Det var kanske inget skönspel men vi kunde kontrollera matchen och slutresultatet 36-24 kändes mycket rättvist. Alla våra spelare gjorde poäng och det var jämnt fördelat med Calle på 8, Gabriel 7 samt Marcus & Jacob på 5 var.


I A-kvartsfinalen var det dags för Hammarby som vi mötte förra fredagen. Den gången spelade vi superbra och vann. Vi startade nu i ett rasande tempo, satte allt och tog alla deras uppspel. Vid 7-0 till oss tog de timeout men det hjälpte inte, vi sprang ifrån till 17-0! Otroligt! Sedan 21-2 och vid halvtid 29-8. Vår absolut bästa halvlek på hela säsongen! Vilken energi från killarna! I andra halvlek blev det dock ombytta roller, då vi gav dem chansen att börja skjuta – och de satte sina skott medans vi började med turnovers… det blev ”onödigt” spännande på slutet men vi kunde hålla undan till seger med 38-34! Seket hade tyvärr ingen koll alls på protokollet och poänggörare, de lämnade helt enkelt numret blankt vid flera tillfällen – men det spelar ingen roll, vi vann! Calle var otrolig under egna korgen med + 10 blockar.


Söndag morgon och A-semifinal mot Uppsala. Även de mötte vi för en vecka sedan och förlorade då med drygt 20 poäng, å vi hade förlorat stort i seriespelet. Denna gång ville vi annorlunda, vi öppnade återigen superstarkt och kämpade föredömligt om alla bollar. Vid ledning 18-10 till oss tvingades dock Calle utgå ur matchen med rejält skadad fot, trist, trist. Trots att det då blev lite tungt både basketmässigt och mentalt kämpade ändå grabbarna på bra. 21-20 till dem i halvlek men sedan tog deras skytte ut sin rätt och de vann med 53-37. Gabriel poängbäst med 16, Albin o Calle 6 var.


Grabbarna ska ha en stor eloge för sin heroiska insats i Göteborg. A-brons hade nog ingen trott innan turneringen. En fantastisk avslutning på säsongen och den första halvleken mot Hammarby kommer vi aldrig glömma.


/Marko, Mats & Per
PS. Lite annorlunda bilder hittar du i Bildgalleriet.
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
 
Viby Baskets sponsorer