Ännu en seger i säsongens avslutande match
2019-12-08 20:47
Viby i full fart

Sista matchen för denna termin; hemma mot Uppsala Sävja. Som vanligt samlas killarna laddade i god tid, trots att matchen dagen innan nog satt lite i både ben och huvud.

Matchen inleddes med böljande spel, och Uppsala var med och i ledning med 5-6 innan Viby vaknade till. Och vilket uppvaknande; en 6-0 run återställde ordningen och efter Q1 ledde Viby med 11-6.

Ett effektivt Q2 inleddes som Q1 avslutades; 6 raka poäng innan Uppsala hittade nätet. Och 3-poängskyttet var igång; flera skott utanför linjen gick i. Återigen hittade Joakim rätt med ett härligt skott – och i kombination med effektivt försvarsspel trängdes Uppsala längre och längre ner på egen planhalva. Q2 spelades komfortabelt hem med 22-5 och vi gick till halvtidsvila med en trygg ledning på 33-11.

Andra halvlek fortsatte på det inkörda spåret; hög press, bra passningar och strålande skytte gjorde att vi under Q3 var uppe i ledning med över 30 poäng och därför blev tvungna att backa ner. Detta gjorde att Uppsala kunde starta sina anfall i lugn och ro och satte ett antal poäng under slutet av Q3. Vi vann dock även denna period med 19-10; inför Q4 stod det 52 starka poäng för Viby mot 21 för Uppsala på tavlan.

Sista perioden för säsongen blev ett träningspass under matchförhållanden; Viby fick i skarpt läge testa ett antal olika spel som tidigare endast övats på träning, och det var kul att se att i stort sett alla fungerande. Vi fortsätta att sätta 3-poängskotten, och Q4 slutade 12-12 – totalt vann vi med matchen med 64-33.

Idag var det återigen en gedigen laginsats; framförallt stack Teo ut, och Ludde gjorde ånyo en kanonmatch, och vi hade också inte mindre än sex stycken 3-poängskyttar.

Ni blir det inga fler matcher innan nyår – vi firar jul i serieledning och ser fram emot våren. Men vi avslutar med Viby Baskets avslutning fredagen den 13:e december i Runan!