SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Sollentuna Basket Pojkar -06/07
Några av spelarna i det härliga laget!

Välkomna till Pojkar 06/07 sida! Här kan ni läsa allt som finns att läsa om pojkar 06 och 07 fantastiska verksamhet. P06/07 består idag av ca 25 killar och vi blir gärna fler!

 

Eftersom åldersgruppen är så stor är vi uppdelade i två lag:

 

  • Röda laget som spelar i nivå 2
  • Vita laget som spelar i nivå 3
Våra träningstider säsongen 2022/2023 är:
  • Måndagar kl 19:30-21:00 i Edsbergshallen
  • Onsdagar kl 18:00-19:30 i Edsbergshallen
  • Torsdagar kl 19:30-21:00 i Edsbergshallen
 
Spelare ska vara ombytta och redo en kvart innan träningen, och så kommer alla spelare stretcha i 20 min efter träningen.
 
Utrustning: vändbara träningsställ alt. en vit t-shirt och en mörk t-shirt, hopprep, vattenflaska, frukt eller powerbar, basketboll och tennisboll.
 
Om du är intresserad av att vara med och träna, eller komma och prova på är det bara att höra av sig till tränare eller Team Manager och meddela det så är du VARMT välkommen!
 
  • Janice Enström, Head coach
  • Elliot Sidholm, Head coach
  • Marcus Westerståhl, Head coach
  • Alicia Edblad Östling, Head coach
Team managers är
Cissi Haglund, ceciliahaglund@ymail.com +46 70 480 22 12
Birgitta Arnesdotter, birgitta@arnesdotter.se +46 70 337 2414
 
PS!
Kika gärna under fliken "Bildgalleri" för att se laget "in action" och följ gärna oss på Instagram och TikTok
 
 
En seger är en seger
2022-01-16 12:01

Återigen match, idag mot Kungsholmen (som bara förlorat en match (mot oss)) – med erfarenhet från att ingen domare och/eller motståndare dyker upp blev vi lite glada när bägge var i tid till matchstart. Tyvärr fick Amir döma ensam men gjorde ett bra jobb.

 

Matchen inleddes lite trevande, det syntes att det inte spelats match på ett tag – positioner och passningar satt inte som de skulle, och vi fortsätter ha jobbigt i returtagningen både offensivt och defensivt.

 

Vi vinner Q1 med 18-8 utan att imponera.

 

Q2 inleds på samma sätt, hög press stör motståndarnas uppspel och gör dem trötta. Under Q2 fick de förstärkning i form av en eftersläntare vilket hjälpte dem. Vi fortsätter spela utan att imponera, trygga passningar blandas med rent slarv – spelet ser generellt lite rostigt ut vilket kanske kan skyllas på matchovana. I halvtid leder med 36-20.

 

Med erfarenhet av taktiska justeringar i paus förväntade vi oss en förändrad matchbild i Q3 som inleddes med att Sebbe tar retur under egen korg och går coast-to-coast för en lay-up! Men sen blev det inte riktigt som vi trodde… Kungsholmen som såg slitna ut bjöds in i matchen och kunde genom ganska enkla poäng börja äta sig tillbaka, och hos Sollentuna fick ringrostigheten sällskap av frustration vilket gjorde att i stort sett ingenting fungerade. Kungsholmen spelade hem Q3 med 24-11 och helt plötsligt var ledningen bara 3 poäng (47-44) när signalen för Q3 tjöt.

 

Tyvärr fortsätter Q4 likadant och snart är ledningen bara 1 poäng. Omid justerar något och parallellt med att orken i Kungsholmen tryter byggs en mindre buffert upp. Vi spelar hem ett sömnigt Q4 med 12-6 och matchen med 59-50.

 

Man brukar säga att ”a win is a win” vilket nog passar ganska väl idag – men detta räcker inte nästa vecka mot Blackeberg och helgen efter det i USM. En kommentar från en amatör är att lagspelet (rätt positioner, bättre passningsspel) men framförallt inställningen till match behöver vässas rejält inför de kommande helgerna. Det ser ut som instruktionerna från coach Omid inte riktigt går in och det spelas lite för mycket heroball där alla tar egna beslut som kanske inte alltid är rätt för laget.

 

Men det är inte armod allena – vi är på en 6-game winning streak och är det enda obesegrade laget i Nivå 2A Grupp 1 – nu fortsätter vi så nästa lördag!

USM – omgång 2: Hett i Haninge
2021-12-06 09:16
Vibys resultat

Vilka dagar!! I helgen spelade Sollentuna Basket P06 den andra omgången i USM där vi skulle möta tre olika lag som alla normalt spelar i nivå 1 (olika serier).

 

Fredag kväll – inledning mot arrangerande Haga Haninge

 

Grabbarnas första match var mot Haga Haninge och matchen öppnades starkt, bra inställning och stabilt spel där Sollentuna styrde inledningen av matchen. Mot slutet av Q1 och i början av Q2 bjöd vi in Haga i matchen – något de effektivt utnyttjade. Inför Q4 låg vi under med 11 poäng – och då tog vi tillbaka initiativet. Sollentuna kröp närmare och närmare och när Leevi hängde i en 3a till 76-76 med ett par sekunder kvar av ordinarie tid trodde vi taket skulle lyfta i hallen!

 

Sollentuna gick stärkta in i overtime där Haga hängde lite med huvudena men bjöd upp till hårt motstånd. Spelet böljade och med bara 15 sekunder kvar driver Chris upp bollen och spelar in till Leon som lägger i en lay-up till ledning 84-83 med bara lite drygt 10 sekunder kvar. Haga går direkt till anfall och missar tre skott – och Sollentuna vinner första matchen med 1 poäng!

 

Matchens lirare (MVP): Tony Behnam

 

Omid skickade hem ett gäng nöjda killar med order om att gå i säng tidigt – nästa match om bara 15 timmar…

 

Lördag morgon – tidig match mot Uppsala

 

Trots gårdagens order såg killarna lite sega ut, och mot ett riktigt bra Uppsala som inledde i högt tempo och med stabilt spel går inte det – innan vi riktigt vaknade låg vi under med 0-22… Vi vaknade till i slutet av Q1 och jobbade oss allt närmare med låg med dessa 22 poäng i halvtid. I Q3 inledde Uppsala starkt och stängde matchen. Trots bra avslutning förlorade vi med 58-94 mot ett lag som var alltför bra för att få det utrymmet i början av matchen.

 

Matchens lirare (MVP): Sebastian Sterner

 

Söndag morgon – tidigt igen mot tillresta Höken (från Luleå)

 

Killarna hade lagt gårdagen bakom sig och var rejält taggade då chansen att gå vidare fortfarande fanns. Denna gång stod Höken på andra sidan – som bara förlorat med 1 poäng mot Uppsala dagen innan.

 

Reserv-coacherna Fredrik och Cissi hade fått igång våra killar som inledde starkt med bra försvar och effektivt anfallsspel. Men Höken var inte att leka med, riktigt bra skytte gjorde att lagen följdes åt på tavlan. Det var en tight match och efter Q3 ledde vi med 4 poäng. Men vilken Q4, ingen tvekan om vilka som mest ville vinna den här matchen – killarna spelar hem quartern med 35-21 och vinner matchen med 90-72.

 

Matchens lirare (MVP): Chris Ndizeye

 

Efter två vinster och bara förlust mot gruppsegrarna kommer vi tvåa i gruppen och det ser ut som grabbarna är vidare till nästa omgång!

 

Trots lite kyligt väder gjorde spänningen att det blev riktigt varmt på läktaren! Härlig helg killar!!

Fars dag i Farsta
2021-11-15 13:22

Det var ett gäng laddade killar som skulle spela en liten seriefinal mot likaledes obesegrade Hammarby. Bägge lagen var på plats tidigt och det var helt klart upplagt för en intensiv match. De ditresta fansen (en hel del pappor) ville gärna se ett lika imponerade försvar vi såg på lördagen.

 

Men... inga domare dök upp... så vi kom överens om att i alla fall spela en träningsmatch.

 

Q1: Återigen inleddes matchen med lite svajigt offense och Hammarby gick upp i ledning med 8-12. Omid ställde om i försvarsspelet vilket gav omedelbar effekt och i flera anfall tryckte vi ut Hammarby så skott-klockan tickade ut. Vi skärpte samtidigt anfallen och gick upp till 12-12 efter Q1.

 

Q2: Nu var vi på G! Det fina spelet från slutet av Q1 fortsatte och vi gjorde en 12-0 run innan Hammarby lyckades sätta en 3a. Mycket tätt försvar och effektivt anfallsspel gjorde att vi spelade hem Q2 med 14-3. Vi gick till vila med en ledning på 26-15 (som kändes större).

 

Q3: Skulle det stabila spelet fortsätta? Svar JA! Och ännu bättre! Allt såg riktigt bra ut; tätt och intensivt försvar, bra returtagning (i både defense och offense) och otroligt effektivt skytte. Q3 var ren uppvisning och Sollentuna spelade hem quartern med 28-10.

 

Q4: Fulla av självtroende och i ledning med med 54-25 när Q4 startade släppte killarna inte gasen. Fortsatt stabilt försvarsspel och effektivt skytte gjorde att ledningen fortsatte öka. Q4 slutade 21-9 till Sollentuna, och matchen totalt 75-34. Med mersmak.

 

Återigen en stabil laginsats med fantastiskt skytte, jag tror vi räknade ihop tolv stycken 3or där Leevi och Tony hängde 4 respektive 3 var. Det som sitter kvar på hornhinnan är det gedigna försvarsspelet, effektiva fast-breaks och den bästa returtagning vi sett hittills. Riktigt imponerande spel där det också bjöds på lite show.

 

Nu var det visserligen en träningsmatch men jag tror vi gjorde en rejäl markering och Hammarby kommer säkert ordentligt förberedda till nästa gång då det blir match på riktigt. Nu väntar en vecka med viktiga träningar - nästa söndag stundar Blackeberg hemma i en riktig seriefinal.

Bekväm seger i Bredäng
2021-11-15 13:19
Sollentuna - Bredäng

Samling i Bredängshallen denna lite kylslagna morgon för match mot Sydcenter Warriors. Med endast åtta spelare valde coach Omid att idag spela zon-försvar.

 

Q1: Matchen inleddes lite trevande, offense var lite svajigt och våra spelare letade sina positioner i zonen och Syd kunde snabbt gå upp i ledning 7-5. Efter en 7-0 run stabiliserades matchen och Sollentuna styrde. Syd petade i två poäng, men en period som gick 2-17 i Sollentunas favör gjorde att Q1 slutade 9-22.

 

Q2: Denna quarter var returtagningen betydligt bättre, dock saknades fortfarande skärpan varför offensiva returer inte riktigt gav den utdelning spelet förtjänade. Andra quartern spelades hem med 15-10 och vi gick till halvtidsvila med en stabil ledning med 37-19.

 

Q3: Andra halvlek dominerades totalt av Sollentuna, returtagningen fortsatte vara bra och nu förvaltades också dessa. Syd såg alltmer uppgivna ut och vi kom flera gånger med tre mot en i anfall - dock slarvades det en del och enkla lay-ups missades. Defensivt var killarna starka och Q3 spelades hem med 22-7.

 

Q4: När Q4 startade ledde Sollentuna med 59-26 och nu var det mest en vänskapsmatch där spelarna i bägge lagen var schyssta och undvek hårt spel. Sollentuna fortsatte dock att vara effektiva och kunde enkelt spela hem Q4 med 28-10.

 

Matchen slutade med seger 87-36 och det var en gedigen laginsats med ett effektivt zon-försvar och klart förbättrad returtagning. Alla killarna spelade bra trots att det nog var svårt att tända till när vi var såpass överlägsna.

 

Nu väntar en natts vila innan vi på söndagen möter ett av de tre topplagen i serien - Hammarby borta.

 

Sollentuna- Nära 100
2021-10-12 09:01
Vägen mot 100

Nära 100

För att citera Gert Fylking: ”Äntligen!!”; återigen dags för match, söndag och bortamatch mot Kungsholmen.

Ett spelsuget gäng öppnade i ett högt tempo där Sebbe inledde med en snabb genombrytning innan klockan knappt gått igång. En hög aggressiv press gjorde att Kungsholmen hamnade på bakfoten och drog på sig en hel del fouls, under Q1 fick vi 11 straffkast (med nästan 64% utdelning).

Hög skärpa och bra passningsspel (en stabil 3a från David (nothing-but-net!) och snygga floaters från Leevi och Leon) gjorde att Sollentuna tog ett stadigt grepp om matchen – trots en del enkla poäng för Kungsholmen i slutet av Q1.

I Q2 tappade vi tempo och gjorde några slarviga turn-overs, och Kungsholmen började nog känna att de kunde komma tillbaka in i matchen. Men Leevi tog ner dem på marken med en snygg coast-to-coast. Halvtid och ledning med 43-27.

Efter vilan började vi vårda bollen bättre, och bollen flöt bra mellan spelarna i anfall. De som inte hade bollen gjorde sig spelbara vilket gav utdelning. Teos coast-to-coast etsar sig fast på hornhinnan, men återigen slappnade vi av lite i slutet av quartern och motståndarna kunde få några hyfsat billiga poäng.

Q4 handlade om stänga matchen – vilket gjordes resolut. Bra press; Sebbe, Rocky och Noel låg tätt på sin motståndare och Chris, Erik och Ludde boxade ut under korgarna – trots det tog Kungsholmen de flesta returerna…

I de sista sekunderna jagades en 3a men vi nådde inte riktigt ända fram, men 97 för Sollentuna mot 64 för Kungsholmen säger oss att det inte riktigt var något snack om vilka som vann matchen.

Noterar lite för många missade returer (både offensivt och defensivt), 55% från straffkastlinjen och 36% från 3 vilket ger Omid och Ovidius en del att jobba med i Ockelbo.

Bra match grabbar!! Och stark hejaklack på plats i hallen!

SOLLENTUNA!!

 
Viby Baskets sponsorer