SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Sollentuna Basket Pojkar -06
Några av spelarna i det härliga laget!

Välkomna till Pojkar 06 sida! Här kan ni läsa allt som finns att läsa om pojkar 06 fantastiska verksamhet. P06 består idag av ca 25 killar och vi blir gärna fler!

 

Eftersom åldersgruppen är så stor är vi uppdelade i två lag:

 

  • Röda laget som spelar i nivå 2
  • Vita laget som spelar i nivå 3
Våra träningstider säsongen 2020/2021 är:

Måndag (Häggvik) 
16:30-17:30 Öppen hall för P06, öva individuellt.

17:30-19:30 Röda och Vita tränar tillsammans. 

 

Tisdag (Edsberg)
19:15-20:45 Röda Laget (Omid Coachar)

 

Onsdag (öppen hall, Nya Töjnahallen)
21:15-22:15

 

Torsdag (Edsberg)
19:30-20:45 Vita laget
20:45-22:00 Röda laget

 

Extratid: B hallen på fredagar också 18:30-20:00 Röd och Vit (hallen används för spelare som vill öva extra och nöta in nya tekniker)

 
Spelare ska vara ombytta och redo en kvart innan träningen, och så kommer alla spelare stretcha i 20min efter träningen.
 
Utrustning: vändbara träningsställ alt. en vit t-shirt och en mörk t-shirt, hopprep, vattenflaska, frukt eller powerbar, basketboll och tennisboll.
 
Om du är intresserad av att vara med och träna, eller komma och prova på är det bara att höra av sig till Omid eller Cissi och meddela det så är du VARMT välkommen!

Omid Heydari
Head Coach
Viby Basket Pojkar 06
Kontakta mig:
o.heydari@gmail.com
 
Cissi Haglund
Team Manager
Viby Basket Pojkar 06
Kontakta mig:
ceciliahaglund@ymail.com +46 70 480 22 12
 
PS!
Kika gärna under fliken "Bildgalleri" för att se laget "in action" och följ gärna oss på Instagram och TikTok
 
 
Sollentuna- Nära 100
2021-10-12 09:01
Vägen mot 100

Nära 100

För att citera Gert Fylking: ”Äntligen!!”; återigen dags för match, söndag och bortamatch mot Kungsholmen.

Ett spelsuget gäng öppnade i ett högt tempo där Sebbe inledde med en snabb genombrytning innan klockan knappt gått igång. En hög aggressiv press gjorde att Kungsholmen hamnade på bakfoten och drog på sig en hel del fouls, under Q1 fick vi 11 straffkast (med nästan 64% utdelning).

Hög skärpa och bra passningsspel (en stabil 3a från David (nothing-but-net!) och snygga floaters från Leevi och Leon) gjorde att Sollentuna tog ett stadigt grepp om matchen – trots en del enkla poäng för Kungsholmen i slutet av Q1.

I Q2 tappade vi tempo och gjorde några slarviga turn-overs, och Kungsholmen började nog känna att de kunde komma tillbaka in i matchen. Men Leevi tog ner dem på marken med en snygg coast-to-coast. Halvtid och ledning med 43-27.

Efter vilan började vi vårda bollen bättre, och bollen flöt bra mellan spelarna i anfall. De som inte hade bollen gjorde sig spelbara vilket gav utdelning. Teos coast-to-coast etsar sig fast på hornhinnan, men återigen slappnade vi av lite i slutet av quartern och motståndarna kunde få några hyfsat billiga poäng.

Q4 handlade om stänga matchen – vilket gjordes resolut. Bra press; Sebbe, Rocky och Noel låg tätt på sin motståndare och Chris, Erik och Ludde boxade ut under korgarna – trots det tog Kungsholmen de flesta returerna…

I de sista sekunderna jagades en 3a men vi nådde inte riktigt ända fram, men 97 för Sollentuna mot 64 för Kungsholmen säger oss att det inte riktigt var något snack om vilka som vann matchen.

Noterar lite för många missade returer (både offensivt och defensivt), 55% från straffkastlinjen och 36% från 3 vilket ger Omid och Ovidius en del att jobba med i Ockelbo.

Bra match grabbar!! Och stark hejaklack på plats i hallen!

SOLLENTUNA!!

Äntligen match igen!
2021-02-15 15:15

Efter många långa veckor utan match var det nu i alla fall dags för träningsmatch - mot Hammarby som spelar i nivå 1.

 

Matchen var av typisk träningskaraktär där ett antal nya spelmoment testades. Överlag kan man konstatera att våra killar har klarat matchuppehållet bra, alla har hållit igång på egen hand och nu har även lagträningarna börjat ge resultat. Och det var ett gäng spelsugna killar som slöt upp för att testa var vi står.

 

Matchen inleddes lite omväxlande, i början fick Hammarby gott om utrymme att skjuta utifrån och med lite drygt 45% från 3-poäng spelade de hem Q1 med 21-13.

 

Vi ryckte upp oss i Q2 och gick tätare inpå dem vilket resulterade i ett tätare och jämnare spel, 16-15 till Hammarby och efter halva matchen stod det 37-28 i Hammarbys favör.

 

I Q3 lyfte vi oss betänkligt, bättre aggressivitet både bakåt och framåt gjorde att vi inte gav dem mycket plats - det blev återigen en tät quarter som gick till Hammarby (17-15).

 

Q4 präglades av bättre kommunikation och ännu tätare markeringsspel - vi tog fler returer och spelade hem quartern med 16-20.

 

Slutresultatet blev 70-63 mot ett lag i den övre halvan av nivå 1; ett lag som vi i förra årets slutspel förlorade mot med 34-68 = ett rejält fall framåt.

 

En riktigt bra laginsats med många bra individuella prestationer; här ett par observationer från ett otränat basketöga (ni vet den där som sitter på läktaren och tror han kan något...):

  • Vår returtagning defensivt var bättre än offensivt, får vi upp den till samma nivå blir det fler poäng.
  • När vi blir lite mer aggressiva stressar vi våra motståndare till enkla misstag, detta blev tydligt från Q2 och framåt.
  • Vi behöver vässa straffkasten, med 53% vinner vi inga matcher...
  • Ibland blir det lite väl mycket bolltittande, vi tappar bort vår motståndare som lätt rör sig till ett öppet läge...
  • Vi behöver bli lite bättre på att vårda bollen, ibland ger vi upp några turn-overs för att vi blir stressade - vilket leder till enkla poäng för motståndarna...
  • När vi kommunicerar aktivt blir hela laget bättre, alla hittar sin positioner och passningen blir den enkla istället för den svåra.
  • Det är skönt att Kathrin håller reda på poängen i sekretariatet!
  • Kan vi enas om att vi inte förkortar Sollentuna Basket med SOB?

Nu ser vi fram emot att serien snart startar igen!

En helg med spänning, vinster och laganda!
2020-10-18 19:55
I helgen var det dags för pojkar 06 första RM helg. 15 killar (varav 3 skadade) tåg tåget ner till Lund för att spela 4 matcher mot fyra andra nivå 2 lag, och vilka matcher det blev!!

Fredagens match startade klockan 20:00 mot Haga Haninge. En ruskigt spännande match som böljade fram och tillbaka. Haga ”ruschade” med några riktigt duktiga spelare och Sollentuna försökte få till spel och lyckades ofta och mycket. Vi var som vanligt bäst i sista quartern och kämpade oss i kapp ett underläge i andra halvlek. När det var ca en minut kvar låg vi under med 1 poäng och Tony blev foulad. 2 straffkast.... Tony satte ett och publiken och laget på bänken blev vilda, vi var i förlängning!! Klockan var sen, många trötta spelare men Sollentuna höll huvudet kallt, vet att vi är bäst när det gäller och vann förlängningen med 48-45. En viktig första vinst och vi gick tillbaka till hotellet med en go känsla i magen (dock hungrig vilket föranledde nattamat och sen sänggång). Tony blev mycket värdigt vald till MVP och kylan i hans straffkast kommer vi minnas länge...

Morgonen efter värme laget upp med hotellfrukost och lite sovmorgon innan den riktiga uppvärmningen för match mot EOS. Sollentuna började mycket darrigt och kom inte igång med sitt fina lagspel. I halvlek låg vi under med 13 p men vi vet att vi är bäst i andra halvan vilket gällde även här. I pausen ringde även Omid ifrån Stockholm och hjälpte till med coachningen. Något killarna behövde (trots Ribouhs och Najibs annars utmärkta coachning) Och blev peppade av!
Vi knappade in sakta men säkert och innan fjärde låg vi enbart under med 5, Noel drämde i trea efter trea men så gjorde även EOS. Så fort vi närmade oss drog de i en trea till. Men.... Vi kämpade oss ikapp och även om dem och matchen slutade med att vi vann med ett poäng!  66-65 Strålande bra jobbat av alla, Sebastian blev rättmätigt vald till MVP för laget vilket han gjorde sig förtjänt av med sitt snabba fotarbete, bra försvar och snabba uppspel.

Resten av dagen ägnades åt mat samt att titta på damligans match som ägde rum direkt efter vår. Basket för hela slanten alltså!!

Söndagen började tidigt med match mot Helsingborg. Nu började laget spela fantastiskt direkt och killarna tog poäng efter poäng. Många i laget klev fram och tog för sig och det var häftigt att se modet, samspelet och drivet i laget. Teo blev vald som till MVP efter sitt hårda slit både i försvar och anfall.
Matchen slutade med stabila 79-45 och vi kunde nöjda gå och äta lunch.

Kanske lite för nöjda för när nästa match började ett par timmar senare kände vinintresse alls igen dem. Spelarna såg trötta ut och de blev irriterade på varandra och det tog ett bra tag för dem att vakna till igen. Vi låg snabbt under och våra motståndare Älmhult hade en stabil ledning hela matchen. I andra halvan fick vi till spelet på ett bättre sätt och några av killarna kämpade hela vägen in i kaklet. Att får höra -”grabbar vi kan fixa det här” när de ligger under med 8p när det var 50 sek kvar är underbart. Mycket riktigt drämde Teo in en trea och vi fick vittring på förlängning. Dock var motståndarna bättre denna gång, satte betydligt mer skott, tog fler returer och vann relativt stort.Noel blev MVP efter sitt fina spel och bla skytte.  Vi ser fram emot revansch framöver!!

När vi summerar tillsammans känner vi att vi gjort allt vi kan, vi vann serien och tre mycket fina matcher. I fjärde hämtade vi upp oss och kan även där gå hem med stolta ryggar. Både laget och hejaklacken är nöjda men trötta, vilken roligt helg vi haft!!

Vi ser fram emot nästa RM helg...så fort vi smält den här 😃

2020-10-13 14:59
Hej!

Vi har fått en till fantastisk sponsor som heter Medidaq, stort tack till Hadi och Kirsi (Leevis föräldrar). Tack vare dessa sponsorer så får vi extra stöd i lagkassan och ett steg närmre vårt mål.


Medidaq är en medicin teknisk bolag som marknadsför hudvårdsprodukter på den svenska marknaden via apoteket AB. Xyliderm är vår främsta hudgel som hjälper bl.a. mot torr hud, klåda och skadad hud (ex vid solning och strål-eller laserbehandling).

Stötta gärna vår nya sponsor genom att besöka deras hemsida och köp deras fantastiska produkter som är extremt populära såsom Xyliderm.

https://www.medidaq.com/xyliderm-page

Stort tack till Medidaq!
Skön men slarvig seger mot FUBB
2020-10-11 19:53

Återigen hemmamatch, idag gästade FUBB Edsbergshallen. Laget dras fortfarande med skador men truppen är stor så vi hade en rejäl bänk.

 

Matchen inleddes starkt och det tog inte lång tid att ta kommandot, efter ungefär halva Q1 ledde vi med 9-0 och FUBB lyckades inte med något. Tyvärr började vi slarva i uppspel och med passningar, i slutet av Q1 hade FUBB tre anfall i rad då de kom med tre (!!) ensamma spelare mot vår korg – när Q1 var slut ställningen 10-10 och FUBB var ikapp.

 

Q2 inledde med böljande spel och var ganska poängfattigt till Noel började hänga i 3-poängare och Sollentuna gick på en 6-0 run upp till ledning 19-13. Q2 kännetecknades av bättre returtagning och press och bättre passningsspel, i halvtid stod det 26-18.

 

I början av Q3 lyftes spelet markant, ett antal imponerade cuts och ytterligare några 3-or från Noel gjorde att Sollentuna tog tillbaka taktpinnen. Men återigen tappade vi greppet om spelet och bjöd in FUBB i matchen, en stark screen av Michael i slutet ledde fram till en enkel lay-up och vi kunde spela hem Q3 med 17-15.

 

I Q4 tog vi återigen tag i spelet, och nu blev vi bättre på att stoppa FUBB i uppspelen plus att vi tog returer som vi förvaltade. Aldrig hotade kunde Q4 spelas hem med 15-8, och hela matchen med 58-41.

 
Viby Baskets sponsorer