SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Pojkar 06/07 (HU17/HU19)
Några av spelarna i det härliga laget!

Välkomna till Pojkar 06/07 sida! Här kan ni läsa allt som finns att läsa om pojkar 06 och 07 fantastiska verksamhet. P06/07 består idag av ca 20 killar och vi blir gärna fler!

 
Säsongen 23/24 kommer vi att spela i 3 serier:
  • Herrar U17 div 1 (Viby Basket Röd)
  • Herrar U19 div 2c (Viby Basket HU19)
 
Våra träningstider säsongen 2023/2024 är:
  • Måndagar kl 19:30-21:00 i Edsbergshallen
  • Onsdagar kl 19:30-21:00 i Edsbergshallen
  • Fredagar kl 18:00-19:30 i Häggvikshallen
 
Spelare ska vara ombytta och redo för uppvärmning en kvart innan träningen. 
 
Utrustning: vändbara träningsställ alt. en vit t-shirt och en mörk t-shirt, fylld vattenflaska och tennisboll. 
 
Om du är intresserad av att vara med och träna, eller komma och prova på är det bara att höra av sig till tränare och meddela det så är du varmt välkommen!

 

Tränare

Mahdi Khosravi, Head coach +46 723-332 949

Alicia Edblad Östman, Assisterande coach +46 725-282 443

 

Team managers
Birgitta Arnesdotter, birgitta@arnesdotter.se +46 703-372 414
Charlotta Poehler, poehler@kntr.se +46 703-163 188
Kvartsfinal i Uppsala Cup
2023-09-03 18:15

Då har Viby Baskets "nya" U17 lag, som förstärkts med hela 9 spelare, avslutat sin allra första cup tillsammans. I laget som deltog under helgen hade vi 9 av 10 spelare som för första gången spelar i Viby tröjan.
 
Helgen inleddes på fredagskvällen med tufft motstånd från KFUM Blackeberg. Matchen var jämn men slutade med vinst till Blackeberg med 8 poäng. (40-32).
 
Lördagen startade tidigt då vår första match var dagens första, kl. 09:00. Vi mötte även denna gång tufft motstånd, men killarna börjar mer och mer hitta varandra och spela tuffare. Hela matchen är jämn och när det återstår 3 sekunder ligger Viby under med 3 poäng. Då stiger Charlie Poehler iskallt fram och skjuter en 3-poängare som sitter och vi går in i en förlängning på 2 minuter. Under dessa två minuter gör Viby 2 poäng till 43-41. Skuru gör 2 poäng till 43-43 och slutligen gör Viby igen den avgörande poängen 45-43 som vi lyckas behålla sekundrarna ut.
 
I den 3:e gruppspelsmatchen möter vi Köping Stars. De har precis avslutat sin match mot Blackeberg som de förlorade med bara 8 poäng. Matchen börjar relativt jämnt men Viby har ett litet övertag och avslutar första halvlek med 13-23. I andra halvlek så är det som att allt bara funkar. Alla gör det de ska och killarna visar på riktigt vilken potential det finns i den här truppen. Poängen ramlar in och matchen avslutas med vinst med 19-64!
 
Vi avslutar gruppspelet som 2:a i gruppen och går vidare till A-slutspel.
 
På söndagen spelar vi igen dagens första match kl 09:00 och i kvartsfinalen möter vi Hammarby Basket Vit. Hela matchen förlöper jämnt och allting kommer att avgöras i de sista sekunderna. När 16 sekunder återstår ligger vi under med 46-45 och vi får 2 kast i en foulavblåsningen. Karl-Henrik Aldén stiger iskallt fram till strafflinjen och sänker båda sina straffar och vi leder med 46-47. Tyvärr har vi inte sekundrarna med oss den här gången och trots en kämpainsats från alla killar på plan lyckas Hammarby få ner bollen i korgen under slutsekunden och vinner matchen med 48-47.
 
Vilken fantastisk uppstart på matchsäsongen och vi som satt vi på läktaren börjar ana vilken spännande säsong det kommer att bli. Vi gratulerar både spelare och tränarna till en väl genomförd turnering och laget har verkligen introducerat sig inför deltagandet i Stockholmsserien HU17 Nivå1 för säsongen 2023/2024.
 
Ni kan följa lagets framfart i serien på denna sida och på följande länk: https://www.profixio.com/app/leagueid14761/teams/1113915?k=1137938

 

Text och foto av Hanna Selkirk

Intensiva uppstartsveckor
2023-08-27 13:29

Säsongen har dragit igång och efter Summercamps, basketläger och egen träning så startade laget med intensiva uppstartsveckor. Det började lite lätt med ordinarie träningar, eskalerade med träningsmatch mot Stockholm Nordväst, därefter träningsläger på Bosön (med proffshjälp av Johan Forsbring) - som följs av ytterligare träningar och sedan Uppsala Cup.

 

Träningsmatchen mot Stockholm Nordväst var jämn, tuff och kämpig - och det avgjordes av en straff i förlängningen (mer bilder finns i Bildgalleriet)

 

Intensivt, svettigt, jobbigt och kul, säger killarna. "Vi svetsar ihop gänget" säger tränarna.

En seger är en seger
2022-01-16 12:01

Återigen match, idag mot Kungsholmen (som bara förlorat en match (mot oss)) – med erfarenhet från att ingen domare och/eller motståndare dyker upp blev vi lite glada när bägge var i tid till matchstart. Tyvärr fick Amir döma ensam men gjorde ett bra jobb.

 

Matchen inleddes lite trevande, det syntes att det inte spelats match på ett tag – positioner och passningar satt inte som de skulle, och vi fortsätter ha jobbigt i returtagningen både offensivt och defensivt.

 

Vi vinner Q1 med 18-8 utan att imponera.

 

Q2 inleds på samma sätt, hög press stör motståndarnas uppspel och gör dem trötta. Under Q2 fick de förstärkning i form av en eftersläntare vilket hjälpte dem. Vi fortsätter spela utan att imponera, trygga passningar blandas med rent slarv – spelet ser generellt lite rostigt ut vilket kanske kan skyllas på matchovana. I halvtid leder med 36-20.

 

Med erfarenhet av taktiska justeringar i paus förväntade vi oss en förändrad matchbild i Q3 som inleddes med att Sebbe tar retur under egen korg och går coast-to-coast för en lay-up! Men sen blev det inte riktigt som vi trodde… Kungsholmen som såg slitna ut bjöds in i matchen och kunde genom ganska enkla poäng börja äta sig tillbaka, och hos Sollentuna fick ringrostigheten sällskap av frustration vilket gjorde att i stort sett ingenting fungerade. Kungsholmen spelade hem Q3 med 24-11 och helt plötsligt var ledningen bara 3 poäng (47-44) när signalen för Q3 tjöt.

 

Tyvärr fortsätter Q4 likadant och snart är ledningen bara 1 poäng. Omid justerar något och parallellt med att orken i Kungsholmen tryter byggs en mindre buffert upp. Vi spelar hem ett sömnigt Q4 med 12-6 och matchen med 59-50.

 

Man brukar säga att ”a win is a win” vilket nog passar ganska väl idag – men detta räcker inte nästa vecka mot Blackeberg och helgen efter det i USM. En kommentar från en amatör är att lagspelet (rätt positioner, bättre passningsspel) men framförallt inställningen till match behöver vässas rejält inför de kommande helgerna. Det ser ut som instruktionerna från coach Omid inte riktigt går in och det spelas lite för mycket heroball där alla tar egna beslut som kanske inte alltid är rätt för laget.

 

Men det är inte armod allena – vi är på en 6-game winning streak och är det enda obesegrade laget i Nivå 2A Grupp 1 – nu fortsätter vi så nästa lördag!

USM – omgång 2: Hett i Haninge
2021-12-06 09:16
Vibys resultat

Vilka dagar!! I helgen spelade Sollentuna Basket P06 den andra omgången i USM där vi skulle möta tre olika lag som alla normalt spelar i nivå 1 (olika serier).

 

Fredag kväll – inledning mot arrangerande Haga Haninge

 

Grabbarnas första match var mot Haga Haninge och matchen öppnades starkt, bra inställning och stabilt spel där Sollentuna styrde inledningen av matchen. Mot slutet av Q1 och i början av Q2 bjöd vi in Haga i matchen – något de effektivt utnyttjade. Inför Q4 låg vi under med 11 poäng – och då tog vi tillbaka initiativet. Sollentuna kröp närmare och närmare och när Leevi hängde i en 3a till 76-76 med ett par sekunder kvar av ordinarie tid trodde vi taket skulle lyfta i hallen!

 

Sollentuna gick stärkta in i overtime där Haga hängde lite med huvudena men bjöd upp till hårt motstånd. Spelet böljade och med bara 15 sekunder kvar driver Chris upp bollen och spelar in till Leon som lägger i en lay-up till ledning 84-83 med bara lite drygt 10 sekunder kvar. Haga går direkt till anfall och missar tre skott – och Sollentuna vinner första matchen med 1 poäng!

 

Matchens lirare (MVP): Tony Behnam

 

Omid skickade hem ett gäng nöjda killar med order om att gå i säng tidigt – nästa match om bara 15 timmar…

 

Lördag morgon – tidig match mot Uppsala

 

Trots gårdagens order såg killarna lite sega ut, och mot ett riktigt bra Uppsala som inledde i högt tempo och med stabilt spel går inte det – innan vi riktigt vaknade låg vi under med 0-22… Vi vaknade till i slutet av Q1 och jobbade oss allt närmare med låg med dessa 22 poäng i halvtid. I Q3 inledde Uppsala starkt och stängde matchen. Trots bra avslutning förlorade vi med 58-94 mot ett lag som var alltför bra för att få det utrymmet i början av matchen.

 

Matchens lirare (MVP): Sebastian Sterner

 

Söndag morgon – tidigt igen mot tillresta Höken (från Luleå)

 

Killarna hade lagt gårdagen bakom sig och var rejält taggade då chansen att gå vidare fortfarande fanns. Denna gång stod Höken på andra sidan – som bara förlorat med 1 poäng mot Uppsala dagen innan.

 

Reserv-coacherna Fredrik och Cissi hade fått igång våra killar som inledde starkt med bra försvar och effektivt anfallsspel. Men Höken var inte att leka med, riktigt bra skytte gjorde att lagen följdes åt på tavlan. Det var en tight match och efter Q3 ledde vi med 4 poäng. Men vilken Q4, ingen tvekan om vilka som mest ville vinna den här matchen – killarna spelar hem quartern med 35-21 och vinner matchen med 90-72.

 

Matchens lirare (MVP): Chris Ndizeye

 

Efter två vinster och bara förlust mot gruppsegrarna kommer vi tvåa i gruppen och det ser ut som grabbarna är vidare till nästa omgång!

 

Trots lite kyligt väder gjorde spänningen att det blev riktigt varmt på läktaren! Härlig helg killar!!

Fars dag i Farsta
2021-11-15 13:22

Det var ett gäng laddade killar som skulle spela en liten seriefinal mot likaledes obesegrade Hammarby. Bägge lagen var på plats tidigt och det var helt klart upplagt för en intensiv match. De ditresta fansen (en hel del pappor) ville gärna se ett lika imponerade försvar vi såg på lördagen.

 

Men... inga domare dök upp... så vi kom överens om att i alla fall spela en träningsmatch.

 

Q1: Återigen inleddes matchen med lite svajigt offense och Hammarby gick upp i ledning med 8-12. Omid ställde om i försvarsspelet vilket gav omedelbar effekt och i flera anfall tryckte vi ut Hammarby så skott-klockan tickade ut. Vi skärpte samtidigt anfallen och gick upp till 12-12 efter Q1.

 

Q2: Nu var vi på G! Det fina spelet från slutet av Q1 fortsatte och vi gjorde en 12-0 run innan Hammarby lyckades sätta en 3a. Mycket tätt försvar och effektivt anfallsspel gjorde att vi spelade hem Q2 med 14-3. Vi gick till vila med en ledning på 26-15 (som kändes större).

 

Q3: Skulle det stabila spelet fortsätta? Svar JA! Och ännu bättre! Allt såg riktigt bra ut; tätt och intensivt försvar, bra returtagning (i både defense och offense) och otroligt effektivt skytte. Q3 var ren uppvisning och Sollentuna spelade hem quartern med 28-10.

 

Q4: Fulla av självtroende och i ledning med med 54-25 när Q4 startade släppte killarna inte gasen. Fortsatt stabilt försvarsspel och effektivt skytte gjorde att ledningen fortsatte öka. Q4 slutade 21-9 till Sollentuna, och matchen totalt 75-34. Med mersmak.

 

Återigen en stabil laginsats med fantastiskt skytte, jag tror vi räknade ihop tolv stycken 3or där Leevi och Tony hängde 4 respektive 3 var. Det som sitter kvar på hornhinnan är det gedigna försvarsspelet, effektiva fast-breaks och den bästa returtagning vi sett hittills. Riktigt imponerande spel där det också bjöds på lite show.

 

Nu var det visserligen en träningsmatch men jag tror vi gjorde en rejäl markering och Hammarby kommer säkert ordentligt förberedda till nästa gång då det blir match på riktigt. Nu väntar en vecka med viktiga träningar - nästa söndag stundar Blackeberg hemma i en riktig seriefinal.

 
Viby Baskets sponsorer