Flickor 10 - Supertjejerna!
Glada F10-supertjejer!

Vibys F10-tjejer är ett av Sveriges bästa basketlag i sin åldersklass 😊.

2023 rivstartade vi i januari med att vinna Lundaspelen, sedan Stockholmsserien i både Nivå 1 o 2. Under påsken spelade vi som första tjejlag någonsin från Viby i Scania Cup - de inofficiella nordiska mästerskapen - där vi tog brons! I Skövdecupen tog vi återigen A-guld o silver och sedan knep vi även guldet i Stockholmscupen. Vi rundade av vårsäsongen med 2 guld i Lampe Challenge.

Hösten har resulterat i guld och silver i Blackecupen samt brons i BMS Herlev Cup och Södertälje Open.

(Cupresultaten hittar du i en separat flik till vänster)

2024 är vi återigen inbjudna till Scania Cup (påsk) och dessutom till Copenhagen Invitational (midsommar) för topplagen i Europa. Utöver det deltar vi i många andra cuper på våren.

Säsongen 23/24 tränar vi 4 gånger i veckan:

Måndagar kl 16.30-18.30 i Edsbergshallen

(sista 30 min Fys i danssalen)

Tisdagar kl 16.30-18 i Edsbergshallen (med F09)

Onsdagar kl 18-19.30 i Rotebro Gamla

Torsdagar kl 17.45-19.45 i Edsbergshallen

(första 30 min Fys i danssalen)

Det är viktigt att alla tränar minst 3 gånger per vecka.

Vi spelar matcher i Stockholmsserien:

Röda laget i F10 Nivå 1 samt i F09 Nivå 1.

Vita laget i F10 Nivå 2.

Vi spelar dessutom i flera olika cuper, både i Stockholm men även med övernattning på annan ort.

Idag är det 19 supertjejer i laget,

vilket innebär att vi oftast kör med två blandade lag

(Röd resp Vit) men...

VI BLIR GÄRNA FLER!

Det spelar ingen roll om du har erfarenhet av att spela basket och vill utvecklas vidare med oss eller om du bara vill testa basket. Det är bara att komma till en av våra träningar och prova på några gånger (att prova några träningar kostar inget).

Alla är välkomna!

PS. Mer härliga bilder hittar du under fliken "Bildgalleri"

F10 v15: Superhelg av supertjejerna!
2024-04-14 15:29
Röda resp Vita laget efter sina storsegrar i första omgångarna av cupspelet!

Dags för första cupomgången efter seriespelet för F10 som spelar både i Lions 10, Stockholmscupen 09 och Stockholmscupen 10. Å vilka matcher de levererade – det fantastiska spelet från sista delen av Scaniacupen satt i - för både Röda och Vita laget - och det blev tre storsegrar!

Först ut på lördagen var Vita laget som mötte FUBB i 1/16-delsfinal. Vi var bara 7 spelare och det började lite trevande och stod i 2-0 flera minuter – men sedan lossnade det helt och vi spelade lysande basket. Egentligen var det bara ett lag på banan resten av matchen. Särskilt kul var det att se hur supertjejerna knäckte koden med snabba uppspel och skickade upp blixtsnabba passningar över hela banan som oftast slutade med 2 enkla poäng. Storseger med hela 72-9. Därmed gick tjejerna vidare till 1/8-delsfinal nästa lördag mot ett Hammarbylag.

På lördag eftermiddag kom sedan Västerås 09 på besök för att möta vårt Röda lag i 1/8-delsfinal. Västerås är ett av 4 st Nivå 2-lag som valde att testa lyckan i Stockholmscupen (Nivå 1). För första gången på länge var alla 10 spelarna med. Vi startade lysande och gick snabbt ifrån till 10-2, särskilt vårt aggressiva försvar gav resultat. Klar ledning efter första perioden (22-12). Trots att matchen inte var avgjord blev det sedan ändå lite mer avvaktande spel – från båda lagen – men det hindrade inte supertjejerna från att springa ifrån till storseger med 81-43! Därmed är vi klara för kvartsfinal mot serietvåan Blackberg 09 nästa helg, en betydligt tuffare uppgift…

Söndag och kvartsfinal i F10 Stockholmscupen för Röda laget mot AIK. Sist vi möttes i serien blev det en jämn historia vi vann knappt. Vi startade bra men sedan slarvade vi lite och de kom ikapp. Timeout och i med högsta växeln, med bla ett par 3-poängare. Ledning 18-10 i periodpausen. Sedan ångade supertjejerna bara på med fantastiskt försvars- och anfallsspel resten av matchen. Förkrossande 73-30 till slut och därmed är vi klara för semifinal nästa helg mot Blackeberg Röd.

Det är bara att buga och bocka (alternativt niga) för det fantastiska spel våra supertjejer i båda lagen återigen levererar. Kan bara komma på ett ord som symboliserar dem: Magi! Nu ser vi verkligen fram emot nästa helg 😊

/Per

PS. Matchbilder finns i Bildgalleriet.

F10 i Scania Cup 2024 – två helt olika faser som gav mycket
2024-04-01 18:10
Supertjejerna efter sista segermatchen i Scania (Engla o Elin saknas på bilden)

Påsk och dags för Scania Cup – Nordiska mästerskapen – igen. Det var 21 lag i F10-klassen, faktiskt flest lag av alla klasser. Vi hade en bronspeng från förra året att försvara men vårt gruppspel blev tyvärr inte på vår vanliga nivå – vi fick oss istället en tankeställare som sedan gav mersmak i placeringsspelet.

Långfredag

Först mötte vi Kouvot från Finland. Det var ganska darrigt spel från vår sida under de första två perioderna men i tredje gjorde vi ett ryck och kunde sedan vinna ganska komfortabelt med 57-33. Emma fick priset som MVP.

På kvällen var det dags för Högsbo från Göteborg. Vi har möts många gånger tidigare och då har vi alltid segrat – ganska stort. Nu började vi bra och ledde i mitten av andra perioden med 10 poäng – då tog det plötsligt tvärstopp: turnovers och alla skott missades. Vips underläge i halvlek med 3p. Tredje blev jämn och vi var i ledning med 2 inför sista. Men Högsbo öppnade sista perioden med 4 poäng och var tillbaka i ledningen. Vi spelade tyvärr osäkert och fortsatte att missa det mesta – förlust med 2 poäng till slut (49-51) efter en riktig ”plattmatch”. Nellie fick priset som MVP.

Påskaftonslördag

Sista gruppspelsmatchen var det danska Åbyhöj som stod för motståndet. Vi har inte mötts sedan Lundaspelen 2023 då vi förlorade mot dem i gruppen och slog dem i finalen. Nu hade det dock gått fullständigt troll i vårt målgörande. Vi satte bara 4 distansskott på hela matchen och missade dessutom i princip 90% av alla närskott och layups. Basket går ut på att göra mål och gör man inte det blir det naturligtvis förlust (32-69). Freja fick priset som MVP.

Extremt surt såklart då vi därmed missade fortsatt slutspel. Som grupptrea blev vi istället hänvisade till placeringsmatcher – plats 13-18… men… vårt mediokra spel i gruppen gav undertecknad insikt att nu var det dags att tänka om! Så inför placeringsmatcherna la vi helt om fokus – med ett magiskt resultat 😊

Lördagskvällen mötte vi danska Falcon. Det var dock bara ett lag på banan från start till mål. Vi flög fram, tog alla bollar och satte hur många skott och layups som helst. Segersiffrorna skrevs till hela 90-26! Lisa fick priset som MVP

Påskdagssöndag

Bara en match på söndagen, nu mot danska BMS Herlev. Lite bekymmer hade smugit sig in då 3 spelare och 1 ledare drabbats av magsjuka under natten… men vad gjorde väl det när de återstående 7 supertjejerna återigen var helt magiska i sitt spel – båda framåt och bakåt. Ännu en storseger med 82-22. Nevena satte bla 4 st 3-or och fick priset som MVP.

Annan dag påskmåndag

Sista matchen, den om 13-platsen… stod Eastside från Göteborg för motståndet. Senast vi möttes var i höstas i kvartsfinalen i Södertälje Open (då vann vi med 14p). Återigen var vi bara 7 st friska spelare. Första perioden blev målsnål och jämn – 13-12 till oss. I andra perioden fick vi alltmer ordning på både försvar och skytte och vi hade en ledning med 8p i halvlek. Tredje och fjärde perioderna blev sedan en fröjd att se - supertjejerna spelade samma ”propagandabasket” som i de två föregående matcherna! Siffrorna rann iväg till seger med 66-36! Nellie fick priset som MVP.

Sammanfattning

En trettondeplats var naturligtvis inget vi hade tänkt oss innan cupen. Men gruppspelet blev ändå en viktig lärdom och en tänkvärd ”injektion” till hur vi ska göra med den fortsatta säsongen. Nu är det bara att köra på i kommande cupspel – som är många under våren 😊

/Per

F10 v12 – inte riktigt som planerat
2024-03-25 08:32
Vita laget efter matchen mot Skuru (ingen bild togs på Röda tyvärr)

Helg och dags för nya matcher. Vita laget avslutade Lions gruppspelet och Röda laget hade de två sista seriematcherna i F09 Nivå 1. Det blev en sämre match och två bra matcher men inte riktigt som vi tänkt oss.

På lördagen kom Södertälje på besök för match i F09-serien mot Röda laget. Vi förlorade sist vi möttes i USM. Det blev en konstig match där vi av någon anledning inte gick för fullt i försvar, istället tillät vi dem göra lite som de ville. Underläge med 10 efter första. Lite mer skärpa i andra och i halvlek skilde det bara 5 poäng. Tredje perioden var vi dock tillbaka i samma mönster och massor med turnovers. Det spelade sedan ingen roll att sista blev helt jämn, förlust med 53-70 efter en av våra sämre matcher denna säsong.

Söndag morgon kom Skuru för att möta vårt Vita lag. Vi började bra och hade ledningen med 7-0. Sedan tappade vi lite fart och det stod 14-10 i periodvilan. Andra perioden blev dock ett riktigt bottennapp och i halvtid låg vi därför under med 22-31.

Tredje perioden blev jämn och in i sista tog vi ikapp hela försprånget och med tre minuter kvar var vi i ledning med 4 poäng! Trots lagfoul gjorde vi tyvärr tre tokiga fouls och vips hade de vänt på det hela och kunde vinna med 56-55… Klart surt efter den starka comebacken men det går inte att foula när man har lagfoul och det är jämnt. En lärdom efter en riktigt bra match!

Sista matchen för helgen kom Fryshuset för att spela sista matchen i F09-serien mot Röda laget. Vi var bara 8 spelare som kom till start och det straffade sig…. Första perioden var jämn men sedan spelade vi lysande försvar och anfall och hade ledningen med 25 poäng. Tredje perioden och vi drabbades av en skada och en utfoulad spelare, bara 6 spelare kvar, som i fjärde perioden blev 5 när ännu en blev utfoulad. Tyvärr lyckades vi inte alls hålla huvudena kalla utan vi kastade i princip bort boll efter boll och de kunde ta ikapp hela försprånget och till slut vinna med 82-80. Trist såklart men inte mycket att säga om när vi bara hade fem spelare kvar som blev allt tröttare och då tappade både i anfall och försvar.

Helgen efter påsk (v15) startar Cupspelet för både Röda och Vita laget. För Röda är det redan klart att vi i F10 möter AIK i kvartsfinal och i F09 att vi möter Västerås i åttondelsfinal. För Vita laget är inte lottningen klar ännu. Men för båda lagen är det vinna eller försvinna som gäller.

Fast innan dess ska Röda laget spela Scania Cup nu i påskhelgen!🏀🏀🏀

/Dejan, Martin, Sela o Per

F10 v11 – helgens facit: 3 röda vinster o 1 vit förlust
2024-03-17 19:05
Röda resp Vita laget efter helgens matcher

Mycket matchspel i helgen, särskilt för Röda laget som spelade 3 matcher. Det började på fredagskvällen när vi besökte Kungsholmens F11-lag för en träningsmatch de bjudit in oss till. De är Sveriges bästa F11-lag och vill ha lite svårare motstånd inför Scania. Det blev en kul match men där vi egentligen inte hade några större problem utan kunde springa ifrån till en klar seger med 66-40 till slut.

På lördagen var det sedan dags för Duvbos topplag i F10-gruppspelet av Stockholmsserien. Vi kom bara till spel med 7 spelare och det blev en märklig match. De sprang snabbt ifrån till ledning med 10-2 och dags för timeout. Vi tog ikapp till underläge med 1 poäng efter första perioden. Andra var målsnål o lika men i tredje tog de kommandot. I sista hade de ledningen med som mest 8 poäng. Vi tog oss stegvis ikapp och med 16 sekunder kvar av matchen tog vi ledningen med 1 poäng. De lyckades sedan inte peta in bollen trots inkast på främre planhalvan mm och vi vann med 35-34! Starkt med tanke på att vi bara var 7 st.

Söndag em och dags för andra o sista gruppspelsmatchen i Stockholmsserien för Röda laget – mot ett av Alvikslagen. Om vi hade varit ofokuserade på lördagen mot Duvbo var det precis tvärtom nu. Supertjejerna formligen flög fram och satte dessutom hur många skott som helst, bla 7 st 3-or. Det blev långa stunder spel mot ett mål och förkrossande 81-23 till oss till slut. Samtliga 7 tjejer gjorde mellan 9 och 15 poäng var – ett styrkebesked!

Därmed vann Röda laget sin grupp och är klara för A-slutspelet – tillsammans med Duvbo från gruppen samt 6 andra lag som efter påsken ska mötas i kvartsfinalspel.

Vita laget spelade en Lionsmatch mot Haga Haninge. Det blev en synnerligen svängig match där supertjejerna hade en klar ledningen med 8p men tappade sedan helt i försvaret och låg därför under efter första pausen. I halvlek var det helt jämnt. Tredje tog de dock en klar ledning men med 20 sekunder kvar skilde bara 1 poäng till deras fördel. Tyvärr tappade vi bort oss sedan i deras inkast och de kunde vinna med 53-50.

Sammanfattningsvis en kul matchhelg där det blev väldigt uppenbart att Vita laget behöver träna basics i anfallsspelet och Röda laget behöver träna på att kommunicera…

Nu är det bara en matchhelg kvar innan påsk och Scania.

/Nellie, Sela, Dejan, Martin o Per

F10 v7 (1) – Vita avslutade grundserien med flaggan i topp!
2024-02-17 15:14
Vita laget avslutar grundserien med att slå Duvbo!

Lördag och sista matchen i grundserien för Vita laget i Nivå 2 när Duvbo kom på besök till Sollentuna Sporthall. Vi hade hela 10 spelare med, varav 2 st nya: Ella o Melissa.

Vi började suveränt och sprang ifrån till 7-0 men sedan satte de samtliga sina skott, ink två st 3-or och vips var de ikapp och förbi till pausvilan med 15-13. I andra perioden var det dock supertjejerna som växlade upp med riktigt snygga kombinationer och betydligt bättre försvarsspel, ledning 27-21 i halvlek. Även andra halvlek var vi det bättre laget och segersiffrorna skrevs till slut till 48-34.

Efter matchen sjöng vi för Melissa som spelat sin första match i Vibytröjan 😊

När man kikar tillbaka på grundserien kan vi konstatera att supertjejerna började väldigt knackigt och låg initialt näst sist i tabellen utan segrar. Vi har sedan dess ”spottat upp” oss betydligt och slutade tvåa till slut! [Se bildgalleriet]

Efter Sportlovet är det den sk ”mellanrundan” i Lions Cup innan cupspelet tar vid efter påsklovet.