SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Flickor 10 - Supertjejerna!
Glada F10-supertjejer!

Vibys F10-tjejer är ett av Sveriges bästa basketlag i sin åldersklass. Säsongen 21/22 lyckades vi ta guld och silver i Skövde Basketcup, guld i Lampe Challenge F09 i Stockholm och guld i Basketfestivalen i Göteborg samt silver i Södertäljecupen.

 

Säsongen 22/23 tränar vi 3 gånger i veckan (eller 4 för de som vill):

 

Måndagar kl 16.30-18 i Rotebro Gamla

Onsdagar kl 16.30-18 i Rotebro Gamla

Torsdagar kl 18-19.30 i Edsbergshallen (med F09)

 

Om du missar en träning eller vill träna extra är du även välkommen (efter överenskommelse med tränare) till F09s träning på tisdagar kl 18-19.30 i Edsbergshallen.

 

Uppstartsveckor Augusti 2022

Vecka 31 och 32, dvs innan skolan börjar har vi uppstartsträningar:

Mån kl 17-18.30

Tis kl 18-19.30

Ons kl 18-19.30

Tors kl 17-18.30

Samtliga träningar är i Häggvikshallen.

 

Vi spelar matcher i Stockholmsserien, både i nivå 1 o 2. Se fliken Kalender. Vi spelar även i flera olika cuper, både i Stockholm men även med övernattning på annan ort.

 

Vi är idag 18 supertjejer i laget,

vilket innebär att vi oftast kör med två blandade lag

(Röd resp Vit) men

 

VI BLIR GÄRNA FLER!

 

Det spelar ingen roll om du har erfarenhet av att spela basket och vill utvecklas med oss eller om du bara vill testa basket. Det är bara att komma till en av våra träningar och prova på några gånger (att prova några träningar kostar inget).

Alla är välkomna!

 

PS. Mer härliga bilder hittar du under fliken "Bildgalleri"

F10 v23 - härlig avslutningsmatch mot föräldrarna
2022-06-07 22:19
Fika och alla 18 supertjejer med föräldrar samlade!

Traditionsenligt spelade supertjejerna mot föräldrarna på sista träningstiden innan sommaren. Vilken fantastisk uppslutning det blev. Först fick föräldrarna testa uppvärmningsövningen "bananerna" - inte helt lätt... Sedan spelade vi 6 matcher så alla supertjejer fick möta alla föräldrar. Härliga fighter! Sista bolldelen var stresstävling med varannan tjej och förälder. Det stod snart klart varför detta är supertjejernas favorittävling... på slutet var det 8 tjejer kvar och inga föräldrar. Avslutningsvis bjöds det på fika - stort TACK till Olivia, Aishani och Elin M!

Bara en aktivitet kvar nu inann sommarlovet!

/Dejan, Martin o Per

PS. Massor med bilder finns i Bildgalleriet.

F10 v21 – Supertjejerna tog A-Guld i Göteborg!
2022-05-30 00:11
Supertjejerna tog A-guld i Göteborg!

Årets höjdpunkt: Basketfestivalen i Göteborg mot 25 andra F10-lag från södra Sverige, Göteborgsområdet, Danmark o Norge samt en del Stockholmslag. Totalt var det drygt 650 lag och 8500 tjejer o killar på plats från hela världen i massa olika ålderskategorier. En riktig basketfest för supertjejerna! Å våra fantastiska tjejer gjorde det igen – som första lag någonsin från Viby tog de A-Guld i Göteborg! (vilket även Vibys F08 gjorde lite senare på dagen - magi!).

 

Torsdag

Första motståndarna var Högsbo från Göteborg som vi mötte senast i Helsingborgscupen i augusti 21. De hade ”blandat upp” sina 3 lag med erfarna & nybörjare och även om vi började lite nervöst blev det en enkel seger till slut (60-18). Alltid bra med en seger i starten. Efter lunch var det dags för Alvik Olovslund från Stockholm. Vi har vunnit tidigare möten och även denna gång var supertjejerna steget före och kunde gå ifrån till en klar seger (44-23). 

 

Efter att ha duschat var det Liseberg för resten av eftermiddagen och hela kvällen!

 

Fredag

Nu var det dags för betydligt tuffare motstånd. Först mot ett av de två deltagande Malbas-lagen från Malmö. Vi hade revansch att utkräva från förlusten i Södertäljefinalen. Å vilken match supertjejerna gjorde! Vårt kompakta hjälpförsvar lämnade inga ytor alls för motståndarna och framåt ”exploderade” vi i våg efter våg. Om gårdagens matcher hade lite blandade insatser av tjejerna var det stor skillnad idag - samtliga var på topp från start till mål och de turades om i målprotokollet. Redan till halvlek var vi 20 p före och slutresultatet blev en storseger med 56-22.

 

Fredagkväll och dags för en ny bekantskap i form av Hörsholm 79-ers från Danmark. De hade förlorat knappt mot Malbas dagen innan efter de varit i ledning nästan hela matchen så vi visste att det skulle bli tufft. Men det visade sig snart att vi, trots ganska mediokert spel, ändå var klart bättre än danskorna och kunde bärga ännu en seger (35-18).

 

Lördag

Tack vare att vi var obesegrade och gruppsegrare i en 5-lagsgrupp blev vi direktkvalificerade till kvartsfinalerna. Motståndare blev lite överraskande Spånga. Det blev tyvärr ingen jämn match, vi gick ifrån till 20-0 och slog sedan av på takten till seger (40-4).

 

Största delen av lördagen ägnade tjejerna åt att gå på stan i vackra Göteborg och på kvällen blev det Marshmallow-grillning på skolan där vi sov.

 

Söndag

Semifinaldags mot det andra Malbaslaget från Malmö. Nu fick vi för första gången spela på ”centercourten” i Högsbos fantastiska basketarena med 3 hallar bredvid varandra. Vi var inte riktigt lika ”på” som under fredagen men steg för steg drog vi ändå ifrån till en komfortabel 20-poängsvinst (38-18). Det visade sig då att det första Malbaslaget vi haft i gruppen vann den andra semifinalen, så...

 

Finaldags mot samma Malbaslag som vi besegrade i fredags… men nu på centercourten till en stor publik som hejade på oss – anförda bla av Lisas storebrorsors lag med starka röstresurser 😊 Vi tog återigen kommandot och drog ifrån till en klar ledning. Men i fjärde och femte perioderna sviktade vi en aning innan vi gjorde ett segerryck igen och vann åter med 20p (43-23). Vilt jubel och även delar av publiken rusade in och firade supertjejernas guld!

 

Vilka fantastiska supertjejer vi har. Tre cupguld inom en och samma månad - Grand slam som man säger på tennisspråk, alla matcher med vinster på ca 20p eller mer. Supertjejerna är definitivt ett av Sveriges bästa lag i sin ålderskategori!

 

Stort tack till Englas mamma Helene som återigen drog ett stort lass och sov med tjejerna i klassrummet samt till Lisas mamma Carina som fixade det mesta runt omkring för dem.

 

/Martin o Per

PS 1. Fler bilder finns i Bildgalleriet.

PS 2. Som kuriosa kan nämnas att "vår" grupp tog samtliga medaljer i GBG, både A-Guld o Silver samt B-Guld o Silver. Det femte laget kom till B-semi... så av 26 deltagande lag i F10-turneringen hade i princip de bästa lagen hamnat i samma grupp...

F10 v20: Supertjejerna tog ett nytt cupguld!
2022-05-22 18:17
Supertjejerna segrade i Lampe Challenge F09 Open!

Dags för cup igen, denna gång Hammarbys Lampe Challenge. Supertjejerna hade blivit inbjudna att spela i F09 Open-klassen. Eftersom det var just F09 förstärkte vi laget med 2 st eminenta tjejer från Vibys F09-lag (Nike o Siri) som var med på ett par träningar innan cupen.

 

Fredag

Första motståndaren kom hela vägen från Lettland och hette BS Riga/Centrs. Eftersom det var första matchen, de var stora, vi vet att baltiska lag normalt är väldigt duktiga startade vi såklart toknervöst… Vi missade de flesta enkla layupsen men de gjorde inte så många mål heller, helt jämnt efter första perioden. I andra o tredje perioden gjorde vi några mindre ryck och inför sista ledde vi med 9, ett avstånd som vi höll hela vägen till slutsignalen (33-24). Inget skönspel, ganska ruffigt, men väldigt härligt med en premiärvinst! Lisa fick priset som matchens lirare.

 

Lördag

Duvbo stod för motståndet i andra matchen. De hade en ”stjärnspelare” men Nike ”neutraliserade” henne helt. Vi fortsatte att vara nervösa och missade det mesta, 6-6 efter första perioden… i andra fick vi till det riktigt bra och i halvlek stod det 16-6. Lugnt tänkte vi coacher men icke sa nicke… Vi tappade huvudena fullständigt i tredje och inför sista perioden stod det 16-16… Vi startade dock bäst och tog ledningen men med 17 sekunder kvar skilde det bara 2 poäng. Vi hade inkast på anfallsplanhalvan, lyckades göra bakåtspel, de fick inkast med 7 sekunder kvar men Nike tog den och höll den till slutsignalen! Seger med 24-22 efter en ”onödigt” spännande match. Nike fick priset som matchens lirare.

 

På lördagskvällen var det Haga Haninge som var motståndare. Återigen startade vi knackigt o de tog ledningen med 2-0. Men sedan vände vi på steken till 10-4 i periodvilan. Å där släppte plötsligt all nervositet! Det blev spel mot ett mål resten av matchen där vi inte tillät dem att göra några fler mål… storseger med 49-4 till slut. Siri fick priset som matchens lirare.

 

Söndag och final

Det blev Spånga som stod för finalmotståndet. Som vanligt började vi lite nervöst och missade det mesta. Men efterhand släppte det och särskilt vårt försvar var fantastiskt – genom hela matchen. Redan i tredje perioden var vi uppe i 20p-ledning som vi sedan drygade ut till en solklar seger med 41-14. Emma fick priset som matchens lirare.

 

Vilken härlig turnering det blev. Supertjejerna spelade lite upp och ner men visade återigen en fantastisk lagmoral och trots svackor tog de välförtjänt guldet – i en äldre åldersklass. Lisa fick dessutom priset som hela åldersklassens MVP. Vi coacher är som alltid jättestolta över supertjejerna! Extra roligt var att denna gång kunde Nike och Siri från F09 komma in direkt i vårt spel och visa hur duktiga de är.

 

/Martin o Per

PS. Fler bilder hittar du i Bildgalleriet

F10 v20 - härlig gemensam avslutning
2022-05-20 21:20
Supertjejerna med medaljerna, Nellie (o Teodora) årets ungdomscoach, Lisa fick ta emot Pers pris.

Det var en mycket trevlig gemensam klubbasvlutning i torsdags. Supertjejerna fick göra entre till hyllningarna som "Sveriges bästa F10-lag å vinnare i Skövde!" och fick årsmedaljerna. Inte nog med det, Nellie fick pris som årets ungdomsoach (låga korgar) och Per som årets coach (låga korgar). Vi tackar och bockar ödmjukast för nomineringarna och priset!

/Nellie o Per 

F10 v19 - sista EB-omgången någonsin
2022-05-14 21:39
Ladda album (+7 bilder) >>
Vita laget ångar på mot Spånga o Södertälje

Lördag och dags för de allra sista EB-omgångarna för våra supertjejer. Först ut var vita laget (F10 mellan) i "favorit i repris"-möte mot Spånga och Södertälje. Första matchen blev en klar seger men i andra matchen var det jämnt och vi föll på mållinjen. Röda laget (P10 svår) ställdes sedan mot Central och Frysen Södermalm. Återigen blev första matchen en klar seger medans andra matchen blev betydligt jämnare där vi ledde hela vägen fram till sista perioden då de utjämnade. Kul match!

 

Nu lämnar vi EB-spelet bakom oss och går vidare mot Lampe och Göteborg!

 

/Dejan o Martin