SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Flickor 10 - Supertjejerna!
Glada F10-supertjejer!

Vibys F10-tjejer är ett av Sveriges bästa basketlag i sin åldersklass 😊.

 

2022 lyckades vi mycket bra i alla cuper vi deltog.

På våren tog vi A-guld och silver i Skövde Basketcup, guld i Lampe Challenge (F09 Openklassen i Sthlm) och guld i Basketfestivalen (Gbg).

På hösten tog vi dubbla brons först i Helsingborg och sedan i Blackecupen (Sthlm) samt dubbla guld i Södertälje Open (Nivå 1 och Nivå 2).

 

2023 rivstartade vi med att vinna Lundaspelen, sedan Stockholmsserien i både Nivå 1 o 2. Under påsken spelade vi som första tjejlag någonsin från Viby i Scania Cup - de inofficiella nordiska mästerskapen - där vi tog brons! I Skövdecupen tog vi återigen A-guld o silver och sedan knep vi även guldet i Stockholmscupen. Vi rundade av säsongen med 2 guld i Lampe Challenge.

 

Säsongen 22/23 tränar vi 3 gånger i veckan

(eller 4 för de som vill):

 

Måndagar kl 16.30-18 i Rotebro Gamla

Onsdagar kl 16.30-18 i Rotebro Gamla

Torsdagar kl 18-19.30 i Edsbergshallen (med F09)

 

Om du missar en träning eller vill träna extra är du även välkommen till F09s träning på tisdagar kl 18-19.30 i Edsbergshallen.

 

Vi spelar matcher i Stockholmsserien, både i nivå 1 med Röda laget o nivå 2 med Vita laget. Se fliken Kalender.

Vi spelar dessutom i flera olika cuper, både i Stockholm men även med övernattning på annan ort.

 

Idag är det 16 supertjejer i laget,

vilket innebär att vi oftast kör med två blandade lag

(Röd resp Vit) men...

 

VI BLIR GÄRNA FLER!

 

Det spelar ingen roll om du har erfarenhet av att spela basket och vill utvecklas vidare med oss eller om du bara vill testa basket. Det är bara att komma till en av våra träningar och prova på några gånger (att prova några träningar kostar inget).

Alla är välkomna!

 

PS. Mer härliga bilder hittar du under fliken "Bildgalleri"

F10 v21 – Lampe Challenge Cup - we did it again!
2023-05-28 16:45
2 nya cupguld till supertjejerna!

Dags för säsongens sista basketcup – Hammarby Baskets ”Lampe Challenge”. Supertjejerna deltog med 2 st lag, dels vårt Vita lag i F10 Open-klassen (Nivå 2) samt vårt Röda lag, i F09 Open-klassen (Nivå 2).

 

Å båda lagen lyckades återigen med bedriften att gå obesegrade genom hela cupen och vinna 2 nya Cupguld!

 

Vita laget

Fredag. 10 st supertjejer kom till spel första matchen mot värdklubben Hammarby på fredagen. Det blev en mycket enkel match då vårt spel var på en helt annan nivå än deras. 44-10 till slut. Jennifer fick priset som Player of the Game.

 

Lördag. Först en ”favorit i repris” mot Frysen Södermalm – som besegrade oss nyligen i Lions Cupspel i en jämn match. Vi tog ledningen men lagen följdes åt hela tiden med 2-6 poängs skillnad. Det var mer kämpa än skönspel men när slutsignalen gick stod vi ändå som segrare med 19-15. Nevena fick priset som Player of the Game.

 

Avslutningsvis mötte vi finska Tappiola Honka. Vi började väldigt svagt men så plötsligt lossande det rejält och vi sprang ifrån finskorna till seger med 42-19. Nevena fick igen priset som Player of the Game (efter bla ett magiskt Eurostep).

 

Söndag. Finaldags i Farstahallarna mot bekantingen Duvbo. Vi öppnade mycket starkt med 8-0 men sedan fick vi lite foulproblem. Spelet böljade fram o tillbaka; 8-0, 12-8, 16-8, 22-16 med en period kvar och 20-25 med 3 minuter kvar… men trots att avståndet som minst var 2 poäng höll vi undan och vann till slut guldet med 30-22! Engla fick priset som Player of the Game.

 

Röda laget

Fredag. Vi hade något avhopp så röda laget bestod av en kärntrupp av 3 st F10, 3 st F09 samt 3 st F10 som även spelade en del i Vita laget (olika åldersgrupper).

 

Första motståndare var Spångas andralag som spelar i F09 Div 2A. Vi rivstartade och det kändes som det bara var ett lag på banan… 20-2 gick vi ifrån till innan vi slog av på takten och kunde till slut vinna med 56-28. Lisa fick priset som Player of the Game.

 

Lördag. På morgonen blev det finskt motstånd i form av Turun NMKY. Vi hade inte samma fart inledningsvis som gårdagen men efterhand ”malde” vi ner dem till en klar seger med 69-39. Freja fick priset som Player of the Game.

 

I eftermiddagsmatchen var det Kungsholmen som stod för motståndet, de spelar normalt i F09 2B. Nu var vi åter på tårna och vårt försvarsspel var supereffektivt samtidigt som vi hade högsta tempo i anfallsspelet. Slutresultat 73-41. Emma fick priset som Player of the Game.

 

Söndag. Finaldags mot lokalkonkurrenten Turebergs F09 som till vardags spelar i nivån F09 3A. Vi började väldigt skakigt och missade det mesta i anfallet. Men försvarsspelet var hyfsat så det blev inte så mycket poäng för någon egentligen. Sedan tog vårt försvar flera bollar i rad och vi kunde gå ifrån till en ledning innan första pausvilan. Tempohöjning från vår sida och nu drog vi snabbt ifrån och drygade efterhand ut ledningen till guldseger med slutresultatet 52-23. Abigail fick priset som Player of the Game.

 

Summering - ännu en supercup av supertjejerna!

 

Vita laget hade några jämna fighter men visade styrka och kyla – bäst när det gäller! Hasti fick priset som åldersgruppens MVP!

 

Röda laget gick mer fram som en ”ångvält” och vann samtliga matcher med +25 poäng, ett oerhört styrkebesked i 09-klassen. Emma fick priset som åldersgruppens MVP!

 

Vilken sagolik säsong supertjejerna har haft, svårt att sätta ord på, men en härlig säsongsavslutning med 2 nya cupguld!

 

/Nellie, Dejan, Martin o Per

PS. Mer bilder finns i Bildgalleriet!

F10 v20: Basketfestivalen i Göteborg
2023-05-21 19:50
Supertjejerna i Göteborg

Som regerande mästare hade vi nog lagt en del förväntningar på oss själva till årets höjdpunkt – Basketfestivalen i Göteborg…

 

Torsdag

10 supertjejer åkte ner i minibuss o bilar till ett solstrålande Göteborg på torsdag förmiddag. Öppningsmatchen var mot danska Åbyhöj på eftermiddagen. De har en mycket duktig tjej och vi slog dem senast i finalen i Lundaspelen och de deltog även i Scania. Men nu visade det sig att detta var deras andralag så det blev en enkel match o seger med 44-21. Därefter var det direktskjuts till Liseberg och en mycket lyckad helkväll i berg-o-dal-banorna!

 

Fredag

Två gruppspelsmatcher till, dels mot trevliga Lobas från Lomma i Skåne och sedan ett nytt lag i form av Marbo som kommer från Mark utanför Borås. Det blev dock enkla segrar även nu med 34-5 resp 25-4 och därmed klar gruppvinnare. Dock var det inget skönspel vi visade upp i någon av gruppspelsmatcherna får vi nog erkänna.

 

Lördag

Vi var direktkvalificerade till A-åttondelsfinal där vi fick möta ett tyskt lag, LA M-V från Rostock. Kul att möta icke-svenska lag! Om det hade gått lite på halvfart i gruppspelsmatcherna var det andra tag nu. Vi öppnade urstarkt och tillät inte tyskorna att ens komma till skott, ganska snart stod det 20-0 och sedan backade vi hem men det blev en komfortabel seger med 35-15 och vår klart bästa match.

 

På kvällen var det sedan dags för A-kvartsfinal mot Blackeberg Beckomberga. Vi har mötts flera gånger förut, bla i serien där vi senast vann med 25 poäng. Kanske bidrog till en del underskattning. Vi började med att direkt göra 2-0 men sedan tog det totalstopp. Vi bjöd på drygt 20 tekniska fel och missade > 10 straffkast. I denna typ av korta cupmatcher har man inte råd med det. Vi hamnade i underläge 14-2 innan vi till periodpausen lyckades pytsa i några till så det stod 14-7. I början av andra halvlek spelade vi lite bättre och plötsligt skilde bara 1 poäng (16-15) men så gjorde vi igen en del misstag och några missuppfattningar som gjorde att de kunde vinna till slut med 22-20.

 

Självklart lite snopet men en del matcher är på det sättet. Tjejerna kämpade och slet mycket bra i det stora hela genom hela matchen men ”bollen gick inte vår väg” som man säger på sportspråk. Kanske inte så dumt att vi inte alltid vinner också… både supertjejerna och vi coacher tar det istället som en ny lärdom och som ”tändvätska” till kommande helgs cupäventyr i Stockholm!

 

Sammanfattningsvis en jätterolig helg i Göteborg för supertjejerna. Stort TACK till Helene (Englas mamma) som sov med tjejerna i klassrummet och till Carina som fixade allt runtomkring (frukt, powerbars, kramar 😉 mm).

 

Hemresan på söndagen blev sedan ett enda långt party i bussen med allsång hela vägen. Undertecknad kan nu garanterat alla texter i hitlåtarna från Justin Bieber, Hov1, Veronica Maggio och ett gäng andra artister som supertjejerna har örnkoll på 😊

/Per

F10 v19: Första guldet någonsin för Viby i Stockholmscupen!
2023-05-13 13:41
Supertjejerna vinner Stockholmscupen!

Lördag och dags för finalen i Stockholmsseriens slutspel (Cupen). Alla finaler i de olika åldrarna spelas hela helgen i Åkeshovshallen i Bromma. Det var en mycket festlig inramning med mörkläggning, spotlight, presentation, speakers, musik, full med publik på läktarna mm.

 

På andra planhalvan stod Duvbos ena Nivå 1-lag. Det är inte direkt första gången vi möts… Supertjejerna började extremt nervöst och missade det mesta ink alla straffkast. Vårt försvar var dock ok så vi låg under med bara 2 poäng efter första perioden. I andra perioden tryckte vi på gasen, satte straffar och närskott och tog därmed ledningen till halvlek med 22-14.

 

Tredje perioden och vi gjorde plötsligt flera enkla misstag, de knaprade ikapp men i slutet av perioden spelade vi magnifikt och gick ifrån till 37-27.

 

Sista perioden, vi startade suveränt och drog ifrån ännu mer. Men sedan gick det lite troll i spelet, motståndarna gjorde 9 raka poäng o plötsligt var det match igen.

 

Timeout o åter ”ordning i leden”.  Upp till ledning med 9 poäng igen. De tog timeout och nu vi gjorde tre enkla misstag i rad och då skilde det bara 4 p. Men som så många gånger förut höll supertjejerna huvudena kalla i sista minuterna och vi vann med 50-44!

 

Märklig match där Duvbo egentligen bara hade en tjej som gjorde nästan alla deras mål medans vi hade 6 spelare som producerade. Varför vi plötsligt gjorde flera enkla misstag i rad vid olika tillfällen och släppte in dem i matchen igen får nog tillskrivas nervositeten. Hursomhelst är det superstarkt av supertjejerna att ändå ”köra på” och vinna! Därmed har vi vunnit samtliga matcher under säsongen i Stockholmsserien (Nivå 1) och är definitivt mycket värdiga vinnare av Stockholmscupen. Den första vinsten någonsin i Nivå 1 i Viby Baskets 16-åriga historia 😊

 

Freja fick priset som Vibys MVP, laget fick guldmedaljer, Guldpokal samt en megastor chokladask (1,6 kg!) som lämpligt nog innehöll 16 chokladkakor – en var till alla 16 spelare i Viby F10 - supertjejerna!

/Nellie, Dejan, Martin o Per

PS. Några fler bilder finns i Bildgalleriet.

F10 Skövdecup 2023: Supertjejerna upprepade bragden med dubbelseger!
2023-05-01 18:42
Supertjejerna tog A-guld (o silver) igen i Skövde!

Supertjejerna åkte återigen västerut till Skövdecupen, tillsammans med 13 andra Vibylag! Vilken fest det blev. Å supertjejerna gjorde det igen! Båda lagen, som var uppdelade i så jämna lag som möjligt, gick obesegrade genom hela turneringen och möttes, precis som förra året, i finalen inne på huvudarenan, dvs dubbla guldvinnare!

 

I år var det en extra kul cuphelg när vi som klubb ansvarade för seket i en hall hela helgen. Hallen var på samma skola där alla Vibylag bodde och åt. Det gjorde att vi kunde se massor av andra Vibylags matcher och andra Vibylag kunde komma å heja på oss😊

 

Lördag 29/4 och Söndag 30/4: Gruppspel

 

Viby Vit hade hamnat i en hyfsat enkel grupp där Lerum (Göteborg), Bankeryd (Jönköping) och Arvika stod för motståndet. Även om det var lite trögstartat blev det idel storsegrar (+40 p) i varje match och därmed solklar gruppetta.

 

Viby Röd hade kanske något mer utmanande motstånd i Kungsbacka (Göteborg), Hammarö (Karlstad) och Onsala (Göteborg) och där blev segersiffrorna inte lika stora (ca 20 p/match). Matchen som stack ut var den sena lördagsmatchen mot Hammarö där supertjejerna var helt fantastiska! Inför ett publikhav med hejande Vibysupporters la vi i absolut högsta växel och gick snabbt till ledning med 13-0 som sedan toppades med några 3-poängare. I början av andra perioden ledde vi med + 20p så vi slog av på takten till en klar seger.

 

Båda lagen därmed gruppvinnare och vidare till A-slutspel. Samtliga supertjejer hade spelat mycket och alla hade hamnat i målprotokollet – ett styrkebesked.

 

Söndag 30/4 em: A-Kvartsfinaler

Viby röd besegrade Kvarnby (Göteborg) och sedan slog Viby Vit Högsbo (Göteborg) i tämligen enkla matcher.

 

Måndag 1/5: A-Semifinaler och A-final

I ottan, dvs kl 8.00, spelade båda lagen sina semifinaler i olika hallar. Vita laget hade en lite svårare uppgift när de tog sig an Hammarö men supertjejerna var det klart bättre laget och tog sig till final. Röda laget fick norskt motstånd (Oppsal) som vi besegrade även för ett år sedan i semifinalen. Historien upprepade sig och därmed var båda Viby-lagen återigen i final!

 

Finalen blev precis som förra året en lite ”märklig” historia där lagen av naturliga skäl hade lite svårt att ta det hela på allvar. Vi värmde upp med stresstävling… och sedan ”spelade vi av” matchen innan vi tillsammans kunde lyfta den 7 kg tunga guldpokalen! Alla supertjejer fick var sin guldmedalj 😊

 

Sammantaget en jätterolig cuphelg för 17 supertjejer. Första natten är alltid lite mer ”krävande” men sedan rullar det på. Tjejerna är indelade i grupper och tar själva hand om all planering och när de ska äta, transportera sig osv. I år satt dessutom flera av dem i sek i olika matcher och bidrog till klubbens arbetsuppgifter. Även våra medföljande lagföräldrar Carina, Helene, Linda, Sofia o Steffi supportade med sektjänst i flera matcher. De två sistnämnda sov dessutom med tjejerna på luftmadrass i klassrummet. Ett stort TACK till alla samt till arrangörerna, St Helena Basket, för en superhelg för supertjejerna i Skövde!

 

/Martin o Per

PS. Mer bilder i Bildgalleriet!

F10 v16 - Röda laget klara för final i Stockholmscupen (Nivå 1)!
2023-04-22 11:39
Ladda album (+9 bilder) >>
Supertjejerna besegrar Södertälje i semifinalen i Stockholmscupen (Nivå 1)

Semifinaldags i Stockholmcupen mot överraskningen Södertälje. Matchen spelades i Brännkyrkahallen men vi var hemmalag. Supertjejerna rivstartade och ledde med 9-0 men sedan blev det alldeles för nonchalant och vi gjorde 10 st sk turnovers - i rad... å släppte därmed in Södertälje i matchen då de kunde gå till 1p underläge (11-10). Lite skärpning och 17-12 till oss i första pausvilan.

 

Sedan la supertjejerna i en högre växel och sprang ifrån dem helt. 30-18 i halvlek och hela 55-22 inför sista perioden. Det slutade med klar vinst 69-30.

 

Alla spelare (utom en) gjorde mål och poängfördelningen var ganska jämn.

 

Därmed har Viby Basket ett lag klart för final i Stockholmscupen (Nivå 1) för första gången någonsin i klubbens historia! 😀🏀

 

/Nellie, Dejan, Martin o Per