SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Flickor 10 - Supertjejerna!
Glada F10-supertjejer!

Vibys F10-tjejer är ett av Sveriges bästa basketlag i sin åldersklass 😊.

 

2022 lyckades vi mycket bra i alla cuper vi deltog.

På våren tog vi A-guld och silver i Skövde Basketcup, guld i Lampe Challenge (F09 Openklassen i Sthlm) och guld i Basketfestivalen (Gbg).

På hösten tog vi dubbla brons först i Helsingborg och sedan i Blackecupen (Sthlm) samt dubbla guld i Södertälje Open (Nivå 1 och Nivå 2).

 

2023 rivstartade vi med att vinna Lundaspelen, sedan Stockholmsserien i både Nivå 1 o 2. Under påsken spelade vi som första tjejlag någonsin från Viby i Scania Cup - de inofficiella nordiska mästerskapen - där vi tog brons! I Skövdecupen tog vi återigen A-guld o silver och sedan knep vi även guldet i Stockholmscupen. Vi rundade av säsongen med 2 guld i Lampe Challenge.

 

Säsongen 23/24 tränar vi 3 gånger i veckan,

(med möjlighet till 4 för de som vill): 

 

Måndagar kl 16.30-18.30 i Edsbergshallen

(sista 30 min Fys i danssalen)

Onsdagar kl 18-19.30 i Rotebro Gamla

Torsdagar kl 17.45-19.45 i Edsbergshallen (med F09)

(första 30 min Fys i danssalen)

 

Eftersom det är viktigt att alla tränar minst 3 gånger per vecka, om du missar en träning (eller vill träna extra!) är du även välkommen till F09s träning på:

tisdagar kl 16.30-18.00 i Edsbergshallen.

 

Vi spelar matcher i Stockholmsserien:

Röda laget i F10 Nivå 1 samt med F09 Nivå 1.

Vita laget i F10 Nivå 2 samt med F09 Nivå 3.

 

Vi spelar dessutom i flera olika cuper, både i Stockholm men även med övernattning på annan ort.

 

Idag är det 18 supertjejer i laget,

vilket innebär att vi oftast kör med två blandade lag

(Röd resp Vit) men...

 

VI BLIR GÄRNA FLER!

 

Det spelar ingen roll om du har erfarenhet av att spela basket och vill utvecklas vidare med oss eller om du bara vill testa basket. Det är bara att komma till en av våra träningar och prova på några gånger (att prova några träningar kostar inget).

Alla är välkomna!

 

PS. Mer härliga bilder hittar du under fliken "Bildgalleri"

F10 Sällskapsresan till Köpenhamn
2023-09-17 18:58
Hela gänget på Centralen inför avfärden mot Köpenhamn

För första gången tog sig supertjejerna ner till Köpenhamn för att delta i BMS Herlev Cup. Vi deltog i F09/10-klassen med 2 lag; Röda i Nivå 1 (”Maester”) och Vita i Nivå 2 (”Grand Prix”). Det var 16 st F10- och 4 st F09-spelare . Utöver det var det 3 syskon och 11 föräldrar. Totalt 34 personer åkte med i denna "sällskapsresa" 😊

 

Det började lite olyckligt på fredagen med att all tågtrafik i södra Sverige ställdes in pga nedriven kontaktledning. Vi kom därför bara till Nässjö men väl där fixade Sofia (Amandas mamma) fram en buss som tog oss hela vägen till Herlev i norra Köpenhamn – Hurra!

 

På fredagskvällen var det sedan dags för första matcherna. Vita laget startade extremt nervöst men efterhand lossnade det och del blev seger mot Stevnsgade i en målsnål tillställning. Röda laget kom tyvärr inte alls upp i sin vanliga standard, missade det mesta och förlorade klart mot värdlaget BMS Herlev.

 

På lördagen fortsatte det Vita laget sitt segertåg med att besegra Gladsaxe, Åbyhöj och Falcon Black. Därmed blev de klar gruppetta och klara för semifinal på söndagen.

 

Röda laget studsade tillbaka och tog en storseger mot Falcon Orange. Sedan var det dags för vinna eller försvinna mot Hörsholm då bara gruppettan och tvåan gick vidare till slutspel. I början var det väldigt knepigt att få i bollen för supertjejerna, det mesta missades. Efterhand knaprade de dock ikapp och men en minut kvar var vi i ledning med ett par poäng. Tyvärr gjorde vi några tekniska missar och Hörsholm kunde sänka några poäng och vinna. Surt såklart.

 

Söndag morgon och Vita laget spelade semifinal mot Sisu från Köpenhamn. Vi har mött dem förut och då vunnit klart. Men nu var nerverna ”utanpå” supertjejerna. Det blev en kavalkad av tappade, bortdribblade och bortpassade bollar. Därmed i princip inga poäng alls i första perioden och stort underläge i paus. I andra perioden släppte lite av nervositeten och vi började äta oss ikapp. Tyvärr kom vi aldrig ifatt helt och det blev förlust med 4 poäng till slut (Sisu vann även finalen).

 

Summering

Resultaten kanske inte blev riktigt som vi hoppats och är vana vid 😉. Men supertjejerna var i Köpenhamn för att se o lära sig spela mot F09-motstånd samt börja få upp farten o kondisen igen inför säsongens matcher. Vi kan tydligt se att några tjejer tränat mycket under sommaren, andra har varit helt lediga i 3 månader. Fredagens matcher var såklart sämre men i lördagens matcher visade supertjejerna att de nu kan kämpa hela matchen och alltmer spelar de som ett lag igen. (Hade tex Röda laget spelat som i lördags mot Duvbo förra helgen hade det blivit en helt annan match då).

 

Vita laget åker hem med en stark bronsplacering och alla supertjejer åker hem med en stor erfarenhet rikare 😊 Tack till BMS Herlev för en rolig och välarrangerad cup. Tack till alla medföljande föräldrar och syskon samt ett STORT TACK till våra fantastiska lagmammor; Steffi, Helene och Sofia som sov med tjejerna och hanterade det mesta runtomkring – och en guldstjärna till Sofia som fixade att vi faktiskt kom ner till cupen!

 

/Martin o Per

F10 Blacke 2023 – Guld o Silver till Supertjejerna!
2023-09-10 19:57
Vita laget tog Guld och Röda laget Silver i Blackecupen!

Dags för säsongens första cup – Blackeberg Basketcup. Denna säsong var den nivåindelad och vi deltog därför med Röda laget i ”Competition” (Nivå 1) och Vita laget i ”Fun” (Nivå 2/3). Efter sammanlagt 12 matcher kunde vi bärga säsongens första cuppokal med Guld i Fun och dessutom silver i Competition – Supertjejerna är på G igen!

 

Fredag o Lördag

Gruppspelen blev väldigt enkla för båda lagen med idel storsegrar. Vita laget besegrade Blacke Svart 2 o Alvik. Röda slog Blacke Vit 2, Alvik Grön samt Spånga. Röda laget slog även Alvik Vit i 8-del.

 

På lördagskvällen var det sedan dags för Röda laget att möta Blackeberg Röd i kvartsfinal, deras topplag och vi var revanschsugna efter förlusten i Göteborg i våras. Det blev en bra match där supertjejerna var mer ”på” och höll i taktpinnen från start till mål; seger med 33-19.

 

Söndag

Röda laget spelade först semifinal mot Södertälje. Återigen var försvarsspelet lysande och vi ledde med 20p i halvlek. Sedan var det mest en transportsträcka till segern med 41-10.

 

I finalen stod sedan, som vanligt, Duvbo för motståndet. Vi möttes för två veckor sedan i en träningsmatch och då vann vi. Denna gång startade vi dock trevande och de kunde snabbt gå ifrån till ledning med 10p. I andra halvlek började vi ta oss ikapp men denna gång var de det bättre laget och de kunde vinna med 34-24 till slut.

 

Vita laget spelade sin kvartsfinal på söndagsmorgonen mot Blacke Svart 1. Det blev återigen en enkel seger med 41-14. Sedan dags för semifinal mot trevliga Sigtuna. Vi har mötts förut flera gånger och det brukar bli bra o jämna matcher. Så även denna gång. Spelet o poängskörden böljade fram o tillbaka men till slut klev vi ifrån till seger med 42-35.

 

Finaldags för Vita laget. Motståndare? Duvbo (Röd) såklart… det blev en riktigt underhållande match där vi tog ledningen direkt och utökade till 10p i första halvlek. I andra kom Duvbo ikapp och var förbi med ett par poäng. Då tog sig supertjejerna samman, började spela som en lagmaskin och plötsligt var vi i ledning. Med bara sekunder kvar fixade vi ett 3p-försprång som vi sedan kunde hålla till slutsignalen 28-25 och guldet var vårt!

 

Slutsats

Supertjejernas försvarsspel är verkligen fenomenalt – över hela banan och under korgen. Imponerande. Det som däremot inte har kommit igång är vårt vanligtvis så rörliga anfallsspel. Vi är stillastående och låter en ensam tjej göra jobbet på egen hand. Detta är självklart något vi ska träna på och ”kicka igång” till kommande cup i Köpenhamn och sedan seriespelet.

 

Men oavsett vilket, återigen en magnifik cup av supertjejerna. Första gången i Viby Baskets historia som ett tjejlag vinner guld och silver i Blacke! (bara P05 har tidigare vunnit och nu vann även P08 😊). Respect!

/Nellie, Dejan, Martin o Per

PS. Bilder finns i Bildgalleriet.

F10 v33 – Supertjejerna är igång igen!
2023-08-19 20:09
F10 och P10 drog gemensamt igång säsongen med 2 träningsmatcher

Första veckan efter ett lååångt sommarlov. Det var en mycket härlig stämning, känsla och stark laganda igen på veckans tre träningar, lite som ”glada kalvar på grönbete”!

 

… och med bara 3 träningar i kroppen var det dags för träningsmatcher mot Vibys P10. Grabbarna har växt på sig ordentligt men framförallt har många av dem tränat mellan 3-4 träningar/vecka under sommaren…

 

Först möttes våra Vita lag och vi inledde mycket darrigt och lyckades inte ens få i bollen. Men efterhand kom tjejerna igång och spelade riktigt bra. Kul att våra två nya spelare Milian och Nellie fick premiärspela i Vibytröjorna och det syntes direkt att det kommer gå jättebra framöver.

 

För vårt Röda lag, som spelade nästa match, var det lite tvärtom, vi inledde bra men sedan tröt snabbt orken. Vi gjorde dock en hel del fina kombinationer men vi tappade också bollen då och då.

 

Denna gång var det därför killarnas tur att vinna. Men det var helt väntat med tanke på skillnaden i träningsmängd och vi minns inledningen på förra säsongen då det tog ett par månader för supertjejerna att få upp farten innan de började flyga fram igen 😉.

 

Vårt sikte ligger av naturliga skäl betydligt längre fram i höst och för att komma så snabbt som möjligt upp till vår ”vanliga nivå” är det toppenbra att vi kan spela flera träningsmatcher och självklart träna mycket. ”Övning ger som bekant färdighet” och resultaten just nu i träningsmatcher är oväsentligt.

 

Det hela avslutades med en gemensam stresstävling och en bra stämning mellan tjejerna och grabbarna 😊

 

/Nellie & Dejan

PS. På söndagen mötte Röda laget Duvbo borta i Löthallen. Vi inledde svagt och missade det mesta.  I halvlek låg vi under med ca 20 poäng... men sedan kom vi igång och med någon minut kvar skilde det bara 5 p, Någon layups senare skilde det bara 2p... å med någon sekund kvar fouldade de så vi fick straffkast och kunde därmed avgöra till vinst med 1 sek kvar... 😎 

F10 v23: Säsongsavslutning - Match mot föräldrarna (Juni 23)
2023-06-08 22:26
Intensivt i den traditionella matchen mot föräldrarna!

Traditionell avslutning med terminens match mot föräldrarna! Först fick dock föräldrarna dels lite utbildning av sina döttrar i fem olika layupstyper och sedan återigen testa "bananen" (med blandad framgång) 😉

 

Därefter en spännande match där vi fick se flera lysande kombinationer av båda lagen men föräldrarna briljerade lite extra och kunde vinna denna gång! 🏀 Extra plus till Selma där båda föräldrarna deltog och till Nevena som hade att möta båda föräldrarna samt storebror!

 

Dags för stresstävlingen där det som tidigare snart stod klart att detta är supertjejernas verkliga styrka. Men i finalomgången var det faktiskt vår ungdomscoach Nellie som slog Freja.

 

Avslutningsvis fikadags samt lite föräldramöte. Tack till Aishani, Elin M, Maj, o Jennifers föräldrar. Dessutom förärades tränarna med sommarpresenter av tjejerna - stort tack!!

 

Men framförallt - ett GIGANTISKT TACK till våra fantastiska supertjejer efter en helt makalös säsong med hela 7 cupguld - helt osannolikt bra!

 

Glad och "hyfsat" vilsam sommar önskar vi nu er alla! 😎

/Nellie, Dejan, Martin o Per

PS. Lite "parbilder" i finns i Bildgalleriet.

F10 v21 – Lampe Challenge Cup - we did it again!
2023-05-28 16:45
2 nya cupguld till supertjejerna!

Dags för säsongens sista basketcup – Hammarby Baskets ”Lampe Challenge”. Supertjejerna deltog med 2 st lag, dels vårt Vita lag i F10 Open-klassen (Nivå 2) samt vårt Röda lag, i F09 Open-klassen (Nivå 2).

 

Å båda lagen lyckades återigen med bedriften att gå obesegrade genom hela cupen och vinna 2 nya Cupguld!

 

Vita laget

Fredag. 10 st supertjejer kom till spel första matchen mot värdklubben Hammarby på fredagen. Det blev en mycket enkel match då vårt spel var på en helt annan nivå än deras. 44-10 till slut. Jennifer fick priset som Player of the Game.

 

Lördag. Först en ”favorit i repris” mot Frysen Södermalm – som besegrade oss nyligen i Lions Cupspel i en jämn match. Vi tog ledningen men lagen följdes åt hela tiden med 2-6 poängs skillnad. Det var mer kämpa än skönspel men när slutsignalen gick stod vi ändå som segrare med 19-15. Nevena fick priset som Player of the Game.

 

Avslutningsvis mötte vi finska Tappiola Honka. Vi började väldigt svagt men så plötsligt lossande det rejält och vi sprang ifrån finskorna till seger med 42-19. Nevena fick igen priset som Player of the Game (efter bla ett magiskt Eurostep).

 

Söndag. Finaldags i Farstahallarna mot bekantingen Duvbo. Vi öppnade mycket starkt med 8-0 men sedan fick vi lite foulproblem. Spelet böljade fram o tillbaka; 8-0, 12-8, 16-8, 22-16 med en period kvar och 20-25 med 3 minuter kvar… men trots att avståndet som minst var 2 poäng höll vi undan och vann till slut guldet med 30-22! Engla fick priset som Player of the Game.

 

Röda laget

Fredag. Vi hade något avhopp så röda laget bestod av en kärntrupp av 3 st F10, 3 st F09 samt 3 st F10 som även spelade en del i Vita laget (olika åldersgrupper).

 

Första motståndare var Spångas andralag som spelar i F09 Div 2A. Vi rivstartade och det kändes som det bara var ett lag på banan… 20-2 gick vi ifrån till innan vi slog av på takten och kunde till slut vinna med 56-28. Lisa fick priset som Player of the Game.

 

Lördag. På morgonen blev det finskt motstånd i form av Turun NMKY. Vi hade inte samma fart inledningsvis som gårdagen men efterhand ”malde” vi ner dem till en klar seger med 69-39. Freja fick priset som Player of the Game.

 

I eftermiddagsmatchen var det Kungsholmen som stod för motståndet, de spelar normalt i F09 2B. Nu var vi åter på tårna och vårt försvarsspel var supereffektivt samtidigt som vi hade högsta tempo i anfallsspelet. Slutresultat 73-41. Emma fick priset som Player of the Game.

 

Söndag. Finaldags mot lokalkonkurrenten Turebergs F09 som till vardags spelar i nivån F09 3A. Vi började väldigt skakigt och missade det mesta i anfallet. Men försvarsspelet var hyfsat så det blev inte så mycket poäng för någon egentligen. Sedan tog vårt försvar flera bollar i rad och vi kunde gå ifrån till en ledning innan första pausvilan. Tempohöjning från vår sida och nu drog vi snabbt ifrån och drygade efterhand ut ledningen till guldseger med slutresultatet 52-23. Abigail fick priset som Player of the Game.

 

Summering - ännu en supercup av supertjejerna!

 

Vita laget hade några jämna fighter men visade styrka och kyla – bäst när det gäller! Hasti fick priset som åldersgruppens MVP!

 

Röda laget gick mer fram som en ”ångvält” och vann samtliga matcher med +25 poäng, ett oerhört styrkebesked i 09-klassen. Emma fick priset som åldersgruppens MVP!

 

Vilken sagolik säsong supertjejerna har haft, svårt att sätta ord på, men en härlig säsongsavslutning med 2 nya cupguld!

 

/Nellie, Dejan, Martin o Per

PS. Mer bilder finns i Bildgalleriet!