SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Flickor 10 - Supertjejerna!
Glada F10-supertjejer!

Vibys F10-tjejer är ett av Sveriges bästa basketlag i sin åldersklass. Säsongen 21/22 lyckades vi ta guld och silver i Skövde Basketcup, guld i Lampe Challenge (F09 Openklassen) i Stockholm och guld i Basketfestivalen i Göteborg samt silver i Södertäljecupen.

 

Säsongen 22/23 tränar vi 3 gånger i veckan (eller 4 för de som vill):

 

Måndagar kl 16.30-18 i Rotebro Gamla

Onsdagar kl 16.30-18 i Rotebro Gamla

Torsdagar kl 18-19.30 i Edsbergshallen (med F09)

 

Om du missar en träning eller vill träna extra är du även välkommen till F09s träning på tisdagar kl 18-19.30 i Edsbergshallen.

 

Vi spelar matcher i Stockholmsserien, både i nivå 1 med Röda laget o nivå 2 med Vita laget. Se fliken Kalender.

Vi spelar även i flera olika cuper, både i Stockholm men även med övernattning på annan ort.

 

Idag är det 16 supertjejer i laget,

vilket innebär att vi oftast kör med två blandade lag

(Röd resp Vit) men...

 

VI BLIR GÄRNA FLER!

 

Det spelar ingen roll om du har erfarenhet av att spela basket och vill utvecklas med oss eller om du bara vill testa basket. Det är bara att komma till en av våra träningar och prova på några gånger (att prova några träningar kostar inget).

Alla är välkomna!

 

PS. Mer härliga bilder hittar du under fliken "Bildgalleri"

F10 v39 (2) - även vita laget vann klart
2022-10-02 11:10
Ladda album (+8 bilder) >>
Vita laget besegrar FUBB

Söndag morgon och dags för nya hemmamatch i Edsbergshallen, denna gång i Nivå2. Det var FUBB som gästade oss igen, senast vi möttes var i Blackecupen och det är alltid mycket sjyssta matcher även om vi kanske legat steget före.

 

Våra supertjejer började mycket starkt med en klar ledning efter första perioden. Men i andra perioden var det som om det gått troll i det hela, inte ett poäng lyckades vi sätta... "coachsnack" i halvlek och sedan small det bara till i tredje perioden med 17 raka poäng 😀

 

Även i sista perioden sprang vi ifrån dem och det slutade med en klar seger 48-9 där vårt försvar genomgående var eminent! Maya och Noomi var med oss denna gång och gjorde starka insatser.

 

/Dejan o Per

F10 v39 (1) - ny seger mot Alvik för röda laget
2022-10-01 19:57
Supertjejerna besegrar Alvik igen

Lördag och Röda lagets andra match i Nivå 1, denna gång mot en väldigt "känd" motståndare i form av duktiga Alvik. De har dock en väldigt stor trupp och det är oftast lite olika lag vi mött i flertalet cuper och seriematcher senaste åren. 

 

Man kan lugnt säga att denna gång la vi in högsta växeln redan från start. Det var ett fantastiskt förvarsspel som banade väg för en kanonperiod. Andra perioden var jämnare men i tredje och fjärde var turbon fullt påslagen igen 😀! Som förra helgen rann siffrorna iväg till storseger 63-21.

 

Helt klart vår bästa match efter sommaruppehållet, både defensivt och offensivt. Vi bröt oftast deras anfall och sedan briljerade supertjejerna med fantastiska kombinationer i anfallet.

 

Verkligen kul att se supertjejerna idag!

/Nellie, Dejan, Martin o Per

F10 v38 – Segrar i båda seriepremiärerna
2022-09-25 19:44
Vita resp Röda laget efter segrarna i seriepremiärerna!

Dags för seriestart. Vita laget var först ut mot Alvik i Stora Mossen på lördagen. Vi hade tyvärr flera borta av olika anledningar men ett par från Röda samt ett par F09 hoppade in och hjälpte till.

 

Både första och andra perioden gick lite avvaktande och vi ledde med 22-11 i paus. I tredje perioden exploderade vi dock och vann den med 16 poäng efter magiskt spel av supertjejerna. Sista perioden blev lite avslagen av naturliga skäl och slutresultatet skrevs till 48 – 24.

 

Superkul med en vinst och extra roligt att vårt samarbete med F09 nu börjat på ett jättebra sätt.

 

För Röda laget var det premiär hemma i Edsbergshallen mot Blackeberg Beckomberga. Vi var väldigt revanschsugna efter förlusten i Blackecupens semi. Matchen följde samma mönster som gårdagens match med lite försiktigt spel i första halvlek och massor med missade närskott – vi ledde ändå med 18-7 i halvlek. I tredje perioden gjorde vi ett segerryck som faktiskt fortsatte hela vägen in i kaklet. Det var framförallt vårt försvar som stora stunder var magnifikt men det var även många lyckade anfallskombinationer. Som det kan göra när det skiljer många poäng rann det iväg till storseger med 46 -15.

 

Skönt med premiärvinster och förhoppningsvis har det värsta nervdallret nu lagt sig för supertjejerna 😉

 

/Nellie, Dejan, Martin o Per

F10 v37 (2) - Ny rolig match mot P10
2022-09-18 21:43
Stresstävlingen startar efter matchen är klar!

Dags igen för ännu en föräldrarutbildning för att alla ska kunna sitta i seket. Massor med P10- och F10-föräldrar som tränade på dels att sköta scoreboarden (tid o poäng) och dels på den nya Profixio-appen där matchprotokollet numera hanteras helt digitalt.

 

De 11 supertjejerna som kommit startade matchen i ett härligt tempo och var snabbt i klar ledning. Men sedan blev det lite nonchalant och slarvigt, plötsligt var killarna ifatt oss i andra halvlek. ”Skärpning”!? Jajamensan, supertjejerna tightade till försvaret och ökade anfallstempot som resulterade i en seger med 36-24 till slut. När matchen var slut passade även tjejerna på att köra lite stresstävling😉

 

Återigen en rolig tillställning i Edsbergshallen och vår fantastiska domare Daniel Åhlund utbildade alla föräldrar i domartecken och olika basketregler.

 

Nästa helg är det så äntligen dags för seriepremiär 😊

/Dejan, Martin o Per

F10 v37 (1) - Bra match mot Sigtuna
2022-09-17 14:54
Ladda album (+7 bilder) >>
En bra match i Valstahallen mot Sigtunas F10-or

Egentligen var vi spelfria men Sigtunas F10-or hörde av sig och ville spela träningsmatch mot vita laget - kul. De är verkligen en trevlig basketklubb och självklart sa vi ja. Sedan visade det sig att nästan alla våra spelare i vita laget var antingen sjuka eller bortresta... Till slut fick vi, mha av ett par spelare från röda laget, ihop 6 spelare som åkte upp till Sigtuna på lördag förmiddag. Det blev en bra segermatch där vi kunde träna på flera olika anfallsmoment och eftersom vi bara hade en avbytare fick alla supertjejerna spela väldigt mycket 😉

/Per