Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen till Flickor 04!
Vi är ett superhärligt gäng tjejer som tränar en massa basket och har superkul tillsammans. Vill du komma och prova? Välkommen både som basketspealre och nybörjare!
Varmt välkomna till Flickor 04! 

Vi tränar säsongen 2017/2018:
Måndagar kl 16-17:15 i Gamla Rotebrohallen
Tisdagar kl.16-17:30 i Sollentuna Sporthall (simhallen)
Onsdagar tillsammans med F03
Fredagar kl.19-20:00 i Häggvikshallen

Vi är ett gäng på ca 13 tjejer som gillar att spela basket och vi tar gärna emot fler nya spelare som vill upptäcka en av de största sporterna i världen!

Är du sugen på att provträna är det bara att höra av sig till huvudtränare Amelie Agélii 073 996 0208 eller via mail amicool.agelii@gmail.com eller helt enkelt bara dyka upp i hallen på någon av dessa träningar!

VARMT VÄLKOMMEN!

PS! Titta under fliken ”Bildgalleri”
Säsongen 2017/2018: Slut för iår
2018-06-16 12:53
2017/2018: Blandade bilder från säsongen

En säsong kan antingen sega förbi, gå så långsamt att du knappt pallar med den. Eller så går den så snabbt att du inte riktigt hänger med, alldeles nyss var det höst med seriepremiär och plötsligt står du utanför hallen och inser att säsongens allra sista träning är förbi. Denna säsong skedde verkligen det sistnämda.


Jag kom inför denna säsong tillbaka som huvudtränare för Vibys Flickor 04 efter två års uppehåll. Redan från start satte vi (eller vem lurar vi, jag satte) regler som alla skulle följa. Vattenflaskorna skulle stå tillsammans, alltid gemensam uppvärmning och ni skulle vara i hallen 10 minuter innan träningen startade. Ni alla nickade på era huvuden och såg lite allmänt nervösa ut, men jag tänkte, “detta ska nog bli bra”.


Vilket säsongen verkligen blev! Lagkänslan i gruppen har blivit otroligt mycket bättre, betydligt fler skratt och sköna stunder tillsammans där alla känner sig trygga. Detta leder i sig direkt till att ni alla presterade så himla mycket bättre på planen också. En trygghet i laget, gör en tryggare på planen. Spelet har bara blivit bättre och bättre samtidigt som ni alla har utvecklats som individuella basketspelare också. Skott-tekniken, bollbehandlingen och fötterna i försvaret har verkligen stigit till en helt ny nivå. Många av er har även hittat korgen, vilket innebär att ni har börjat attackera på ett helt nytt sätt och vågar vara modiga på ett fantastiskt sätt som ni inte var tidigare.


Säsongen startade med Blacke cup, vilket inte blev en bra historia resultatmässigt men desto bättre om vi funderar på vad ni lärde er. Otroligt mycket angående vårt anfall, men också “upp med händerna”. Sedan swishade säsongen förbi med seriematcher, lovträningar, Göteborg och avslutades matchmässigt för några veckor sedan med cupen Lampe Challange här i Stockholm som ni blev trea i! Lampe är ett tydligt kvitto på er otroliga utveckling under denna säsong. Wow!


Vi tränare är så otroligt stolta över er som lag och individer. Ni är ett helt fantastisk gäng spelare som kommer vara vänner för livet. Som sagt, nya äventyr väntar till hösten men minnena från denna säsong kommer ingen av oss någonsin att glömma! Ni är GRYMMA!


GO VIBY!


/Elin och Amelie


V.21 2018: Bronsmedalj i Lampe Challenge
2018-06-05 15:23
Förra helgen spelade Vibys Flickor 04 sin sista cup för säsongen, lampe challenge. Helgen blev full av skratt, sol och framförallt fantastiska basketmatcher som ledde fram till en välförtjänt bronsmedalj för tjejerna!
Men nu tar vi det från början… 

Dag 1 (lördag)
Eftersom att Lampe arrangeras av Hammarby basket och spelas i hallar runt om i Stockholms innerstad övernattade vi ej under denna cup. Istället möttes majoriteten av spelarna 07.45 på Norrvikens parkering för att tillsammans åka till Enskedehallen där vi skulle spela våra första match. Trots den tidiga morgonen syntes inga tecken på trötthet, det enda som syntes var ett gäng pigga och taggade basketspelare. 

Allt efter tiden går och matchstart närmar sig märks det av att nervositeten ökar hos såväl spelare som coach.

Match 1, Blackberg East
Viby öppnar med en starkt start och spelar bra från första sekund. Lite tveksamhet och otur med avsluten gör ändå att vi förlorar första perioden med 7-8 och andra med 9-10 vilket resulterade i att poängtavlan i halvlek visade 16-18 till Blackeberg. Efter ett snack i halvlek enas vi om att vi spelar bra men att de fortfarande finns saker som vi kan förbättra. Tempot i såväl anfall som försvar är strålande men citronpepparn saknas (de lilla extra), vi kastar oss inte efter varje boll och varje retur vilket är nyckeln till att vinna jämna matcher. Eftersom att varje boll vi tar ger oss en ny chans att anfall och göra poäng. 

I tredje perioden går Viby tjejerna ut på plan med riktig bra attityd och kämpar som tusan både i försvar och anfall. Det är inget snack om saken, varje resur går till Viby och anfallen ser magiskt ut. Otrolig snygga fast breaks, skott, rörelser och attacker mot krog får den lilla med lyckligt lottade publiken ta del av. Detta utmärkta spel ledde till att Viby vann 3 dje perioden med 14-4 och vände underläget till 8p ledning. 

När fjärde  perioden börjar står det 30-22 Viby, utan att känna press och nervositet över att behålla ledningen går tjejerna in på plan med mål att fortsätta spela SITT spel och inte kolla på poängtavlan. Detta visar sig vara en taktik som fungerade mycket bra då Viby helt dominerade på plan. Stämningen och spelet var på topp, bänken hejade så att det ekade i hela hallen och i både försvar och anfall snackade vi med varandra. När slutsignalen ljöd hade vi vunnit sista perioden med 10-4 och på tavlan stod det 40-26 till Viby.

Match 2, Hammarby 
När matchen börjar syns det att många vågar prova saker och alla möjligheter till attack/skott mot korg utnyttjas. Men precis som morgonens match ville inte bollen i korgen. Första perioden slutar 6-6 och i andra perioden börjar trötthet hos spelarna märkas av. Mer stress syns i anfallet och i försvaret orkar vi inte jobba med böjda ben och snabba fötter. Viby krigar på och när andra perioden är slut står det 16-12 till oss. Efter att vilat och pratat i halvlek om att det inte är några konstigheter, detta är en match vi kan vinna går Viby in på plan med mycket energi. 

I tredje perioden börjar Viby sätta sina skott och får även till ett flertal lysande fast breaks. Hela tredje perioden är mycket jämn men resultatet inför fjärde och sista perioden är 26-23 till Viby. 

Hela fjärde perioden är otrolig jämn, Viby sliter i försvar men lyckas ändå inte stoppa deras kvicka spel och Hammarby kommer ikapp. Trots att det är jämt stressar Viby inte utan fortsätter att spela sitt spel med snygga anfall och starka attacker mot korg. När det är 13 sekunder kvar av matchen leder Viby med två poäng när en Hammarbyspelare får ett fritt läge mot korg. Med en taktiskt bra foul blir spelet avblåst och istället för mål får Hammarby två straffkast. Första missar men andra sitter -Vibys boll och inkast under korg. Hammarby pressar men får inte tag på bollen, istället spelar Viby ut de sista sekunderna och vinner därför matchen med 41-40. 

Jag måste även nämna hur bidragande bänken var under denna jämna match. När spelarna var trötta och kom av från plan började de heja direkt på sina lagkompisar som var inne på banan. Detta lyfte både laget och energin i halen något makalöst. 

Dag 2 (söndag)

Match 3, Blackeberg west
När matchen startar syns inte tjejerna från lördagen till i hallen. Blackeberg öppnar starkt och sätter flera skott, efter 3 spelade minuter står det 3-6 till Blackeberg. Men Viby hade inte gett upp, istället svarar de med att spela utmärkt försvar och går med starka attacker mot korg samt drar på sig fouls - tjejerna från lördagen var tillbaka! 

Tyvärr vill inte layups eller straffarna sitta och Vibys sida på poängtavlan förblir därför näst intill oförändrad. Viby fortsätter spela med fokusen svävar återigen iväg igen vilket Blackeberg utnyttjar och gör mål. Första perioden slutar 5-12 till Balackberg. 

När andra perioden börjar går Viby in med mer energi och kämparglöd, de krigar på men anfallsspelet är rörigt och matchens andra period domineras av stress från båda lagen. Blackeberg börjar dra på sig mer och mer fouls vilket Viby utnyttjar. Fler starka attacker mot korg gör att vi får flera straffkast som sitter klockrent. Energin som kommer vid målen lyfter hela laget och hela spelet blir bättre, vi får igenom bra rörelser i anfall som öppnar upp till flera enkla skott och layup möjligheter. Viby tar ikapp poäng i anfall samtidigt som de sliter i försvar och stoppar Blackebergs försök till layups gång på gång till stor del på grund av ett fantastisk hjälpförsvar. När andra perioden är slut står det 17-19 till Blackeberg.

Inför tredje perioden står det klart vad vi behöver göra för att vinna matchen, Blackeberg sätter i stort sätt alla skott försök så vi måste ut och spela ett tätt försvar för att hindra dem från att fortsätta skjuta samt ta returerna när det missar så att de inte får ett nytt skottförsök. Detta gör Viby bra i början av tredje perioden men efter en stund börjar tröttheten och mjölksyran komma vilket resulterar i ett mer passivt försvarsspel. Blackeberg får då fri sikt och lång tid på sig att skjuta, med deras skottsäkra spelare börjar poängen dra iväg. Domaren blåser då av matchen för att tala om för mig (coach) att det är ej tillåtet att spela zonförsvar och att vi måste spela försvar med armlängds avstånd. Viby försöker spela tätt försvar men med trötta ben hinner vi inte med, Blackeberg kommer förbi oss och utan hjälpförsvar(domarn inluderade hjälpförsvar i katogorin zonförsvar) får de fri gata fram till korg. Inför fjärde och sista perioden står det 23-32 till Blackeberg. 

I fjärde perioden leder tröttheten till en allmän katastrof. Vi gör allt vi kan för att orka slide med i försvaret men antingen springer det förbi oss eller sätter långdistans skott. Vi börjar bli allt tröttare och returerna samt 
bollinnehavet ligger helt och hållet på Blackebergs sida. Matchen slutar 25-46 till Blackeberg West. 

Match 4, Fryshuset
Vi laddar om till bronsmatchen genom att äta mellis, titta på andra matcher och ta lite frisk luft. När det är en timme kvar till matchstart samlas vi i omklädningsrummet för att snacka. I omklädningsrummet går vi igenom vad vi gjorde bra under matchen mot Blackeberg West, för i många sekvenser spelade vi faktiskt riktigt bra även om det fina spelet inte genererade några poäng. Vi kom även fram till två saker som skulle vara vårt huvudfokus under matchen mot Fryshuset, försvar och returer. För anfallet visste vi skulle funka om försvaret gjorde det, men i matchen mot Blackeberg West var det tydligt att anfallet inte fungerade om inte försvaret gjorde det. Vi sade också att vi skulle fortsätta att våga pröva genomföra våra individuella mål under matchen.

Vi går upp i hallen när det är 40 min kvar till uppkast. Innan de andra matcherna har vi börjar värma upp när det är 20 minuter kvar och därför beslutar vi att göra så igen. Därför kör vi k tre-poäng-tävling i 20 minuter innan vi börjar med vår vanliga uppvärmning. När vi kör får vi flera vänner från Blackeberg West som vill vara med och köra + en av arrangörerna. Vi har kul och släpper tankarna och nervositeten inför matchen, något som jag tror var en stor anledning till den start vi kom att få på matchen. Efter vi kört tre-poäng-tävling börjar vi med vår vanliga uppvärmning, alla är taggade, glada och heja på varandra medans vi kör.  

När matchen sedan börjar går startfemman in på plan helt avslappnade och redan första sekunden syns de i allas ögon att de här kommer bli en bra match. Viby öppnar starkt mot Fryshuset, troligtvis starkare än vad de hade förväntat sig. Vi får i de först målet efter ett klockrent anfall och stoppar dem i försvar. I den tomma, lilla hallen med halt golv ekade ljudet från vibys bänk när de hejade på sina lagkompisar. Stämningen var på topp, vi kan vinna det här! Trots Frysens längd tar Viby många returer.

Första perioden slutar 7-7 efter mycket bra spel. I andra perioden fortsätter vi att våga våga gå till korg och får med oss foul. Dessvärre vänder foulsen snabbt och Viby får foulproblem och lagfoul. Som tur är missar Fryshuset sina straffar och drar ej iväg i poäng, istället avslutas perioden jämt med 16-21 till Frysen. I halvlek pratar vi om att vi INTE får foula i en sådan jämn match, speciellt när de är riktigt duktiga skyttar och det bra var tur att det ej satte sina tidigare straffar. 

När tredje perioden börjar är det beslutsamma och taggade tjejer som går in på plan. Viby börjar spela exemplariskt försvar, precis sådant som vi hade som mål att göra denna match. Alla tjejer jobbar på böjda ben, snabba fötter och med händerna rakt upp. Detta fantastiska försvar gör att vi under tredje perioden endast får 1 foul medan vi själva tar tre stycken charge och därmed lämnar över stressen och foul problemet till motståndarlaget, härligt. 

Apropå att ta charge var det flera spelare som vågade prova sina individuella mål under denna match och ett flertal försök lyckades! Flera vågade attacker mot korg och göra avslut, bland annat cupens snyggaste vänaterlaups och två högra layups av en spelare som tidigare favoriserat vänster genomfördes. Det var även många som vågar dribbla mer än vanligt, skjuta treor och som sagt togs det tre stycken charge efter fantastiskt försvarsspel!

Stämningen i hallen kunde  inte vara bättre och det smittade av sig på spelet. Femman som var inne på plan fick flow och vände 16-27 underläge till 29-29 inom loppet av några minuter. Alla spelare på bänken hoppade och jublade vid alla mål. När tredje perioden är slut står det 33-35 till Fryshuset. Början av fjärde perioden är mycket jämn, båda lagen spelar mycket bra och det är en underhållande match att kolla även om pulsen var otroligt hög minst sagt. När det är några minuter kvar av matchen får vi återigen flow med snygga fast breaks och gör 10 poäng i rad vilket ändrar poängtavlan från 39-43 till 49-43 till Viby. Frysen kämpar och tar ikapp lite hela tiden men hinner inte förrän klockan ringer. Matchen slutade 50-47 till oss, VI VANN!! Alla tjejer springer in på planen och kramas, lite senare får vi medaljer och tar bilder. Lyckan är obeskrivlig! 

Tack så mycket för en fantastisk helg och att jag fick prova vara ensam coach för första gången! Detta har varit en otrolig resa för mig under denna säsong och jag är tacksam över att jag fått vara er ungdomscoach i år, hoppas det är OK att jag fortsätter nästa också ;)   

GO VIBY!

/Elin 

V.19: Göteborg är förbi!
2018-05-17 15:38

Den stora säsongsfinalen, det som de allra flesta basketspelare längtar efter varje säsong har äntligen kommit. Göteborgs Basketfestival! För Vibys Flickor 04 blev årets bästa cup fylld med både glädje, blod och till viss del tårar. Men nu tar vi helgen från början.


Cupen spelas under Kristi Himmelsfärdshelgen vilket gör att den är längre än årets alla andra cuper vi brukar åka på, vilket spelare brukar tycka om. Ju fler cupdagar, desto bättre!


Första matchen spelades på torsdag eftermiddag nere i Masthuggshallen. De flesta av tjejerna hade rest ner i bilar under torsdag förmiddag så vi startade samlingen med en liten springtur och andra spännande uppvärmningsmetoder för att tjejerna verkligen skulle vara fysiskt och psykiskt redo för match. Väl inne på planen i den gamla, men ändå fräscha lägenhetskällarhallen började minutrarna till matchstart bli färre och vi blev allt mer redo. Flera var mycket nervösa, men kände samtidigt glädjen av hur kul det skulle bli. Våra första motståndare var IK EOS från Lund, vilket var ett väldigt duktigt lag. Viby spelade riktigt bra från första sekunden, slet i försvar och hade högt tempo i anfall. Tyvärr fick vi dock inte i bollen i korg så ofta som vi hade läge, medan EOS satte i princip alla skottförsök. Detta ledde såklart till att EOS drog ifrån ganska snabbt poängmässigt trots att spelet var väldigt jämnt. Då och då tappade vi även slitet i försvar vilket gjorde att EOS fick i några alldeles för enkla poäng, men sedan började vi snabbt spela igen. Matchen blev förlust med klara 8-41, men trots det såg tjejerna väldigt nöjda ut efter matchen. Den hade varit kul att spela och det är trots allt det viktigaste.


Dagens andra match spelades senare på torsdagen mot Västerås nere i samma hall. Nu var premiären gjord och tjejerna slappnade av på ett helt annat sätt än till första matchen. Dock var de fortfarande väldigt taggade och redo att ta cupens första vinst. En annan stor skillnad jämfört med första matchen var att vi denna kväll hade en helt fantastisk hejaklack i form av Vibys egna Flickor 02 samt alla deras föräldrar som följt med ner. Stor eloge till er, otroligt bra hejat! Klacken fick verkligen igång spelarna extra, vilket säkert var en stor orsak till att denna matchen var helt fantastisk! Viby flög fram i anfall och jobbade som aldrig tidigare i försvar. Västerås var med till viss del det första minutrarna, sedan var Viby allt mer dominanta. När slutsignalen gick visade tavlan att Viby vunnit med siffrorna 35-24. Härligt!


Under fredagen hade vi två matcher, första mot våra kära grannar Tureberg Lynx som vi mött flera gånger denna säsong här hemma i Stockholm. (Vad är oddsen att de hamnar i vår göteborgsgrupp också?). De senaste möten har Viby zonat ut redan innan matchen, knappt varit där under och varit väldigt besvikna efter. Tyvärr tror Vibytjejerna att de på något sätt har ett psykspöke mot dessa tjejer (stämmer inte, finns inget sådant). Så inför denna matchen diskuterade vi detta och kom fram till att vi bara skulle springa ut och köra lika hårt som på gårdagens matcher. Det kändes faktiskt bra innan, men icke. Från första sekund till sista var vi inte där, igen. Visst, blev lite bättre i andra halvlek men fortfarande inte alls på den nivån om på gårdagens matcher. Extremt trist. Efter sådana här matcher undrar jag som tränare verkligen vad har jag gjort för fel och hur har jag misslyckats? Absolut finns viss besvikelse, men jag är mest ledsen för tjejerna som faktiskt kan mycket bättre men inte längre visar det mot Tureberg vilket leder till jättetråkiga förluster. Siffrorna blev 19-11 till Tureberg Lynx.


Sedan hade vi som sagt ännu en match på fredagen i en ny hall, mot Östersund basket. Dena matchen blev definitivt bättre än den tidigare, men fortfarande inte på den höga nivån som under torsdagen. Anfallet var nästan tillbaka, men försvaret var fortfarande inte där. Östersund fick alltför många enkla lägen som Viby definitivt hade kunnat stoppa men vi istället lät rulla igenom. Våra egna skottförsök kändes pressade och vi fick inte riktigt till de där simpla attackerna som vi hittat under torsdagen. Blev tillslut förslust med 35-19, men kändes inte lika tråkigt som efter Turebergsmatchen.


På lördagen började slutspelet, då vi förlorade 3 av 4 matcher blev det B-slutspel för oss. Vinna eller försvinna. Första var mot KFUM Borås, inför denna var Vibytjejerna lite nervösa igen men nervositeten försvann snabbt efter lite dans och andra hemliga knep. Matchstart och vi var redo, detta skulle vi allt ta. Absolut, nu kändes Vibyspelarna igen och vi flög fram igen. Stoppade det mesta i försvaret och fick i allt fler bollar i anfall. Dock fick vi en liten dipp i mitten av andra, men kunde hålla undan och vinna med 17-11. Stor glädje efter slutsignalen, vi var ett steg närmare final!


Efter en liten lunchpaus var det dags igen, denna gång mot Djursholm Indians som Viby inte mött sedan förra säsongen då de förlorade med några ynka poäng. Fortfarande gällde vinna eller försvinna. Förmodligen var det detta som gjorde att tjejerna blev alltför nervösa. Trots att viljan att vinna fanns där blev kanske pressen för stor. Ingenting ville fungera i början, varken försvaret eller anfallet. Vi var nu tillbaka till framtvingade anfall, dåliga avslut och alltför många tappade bollar. Detta utnyttjade såklart Djursholm och de kunde snabbt ta en trygg ledning som gjorde att vi var tvungna att öka tempot för att ens ha en chans att komma ikapp. Tyvärr räckte det inte hela vägen, men betydligt bättre andr halvlek än första gör att det ändå inte känns så tråkigt. Samtidigt fick vi inte glömma, nu var vi ute ur cupen för detta år. Slutsiffrorna blev 24-15 och det var trots allt besvikna Vibytjejer som gick in i omklädningsrummet efter matchen. Det är förståeligt att det känns trist, men samtidigt får vi inte glömma cupens bra matcher samt se hela bilden vilket betyder hela säsongen. För er som följt tjejernas matcher kommer ni alla hålla med mig att detta laget har gjort en otrolig och helt fantastisk resa denna säsong! Utvecklingen bland tjejerna både när det gäller basket och det sociala är grymt häftig. Att få vara med och uppleva den har varit jättehärligt!


Annars har cupen också innehållt en massa hejande på andra lag, bland annat Flickor 02 och Pojkar 06 som båda uppskattade hejaklacken. Övernattning på hotell har inte heller varit så dumt, eller att käka tillsammans ute i Göteborg, allt från lite märklig vegetarisk restaurang, kebab, korv till Donken. Även ett Lisebergbesök hann de tjejer som ville med. Framförallt har vi hunnit med otroligt mycket skratt, tror inte jag har skrattat så mycket som jag gjorde under denna helgen på länge. Allt från roliga skämt på frukosten till den knasigaste bilfärden jag någonsin har varit med om då några av spelarna med mig som förare skulle hitta tillbaka till hotellet efter att ha hejat på Fickor 05. Sjukt hur fel vi kunde köra!


Tack för denna fantastiska helg! Som många av er redan vet var detta även mina sista matcher med 04orna innan jag slutar. Kanske lite trist slut, men jag kunde inte ha varit stoltare än vad jag är över detta laget! Det har varit en stor ära att få träna dessa spelare och försöka lära dem allt jag kan!


GO VIBY!

/Elin och Amelie
V.15: Vinna eller försvinna? Del 2
2018-04-16 20:36

Känslan efter lördagens match mot Kungsholmen var god, alla Viby-spelare kände peppen att spela igen och denna gång i kvarten mot Duvbo, vilket är ett lag vi mött två gånger tidigare denna säsong. Båda har blivit vinst för Duvbo men idag skulle detta förändras. Det handlar som sagt om att vinna eller försvinna.


Tyvärr startade Viby inte alls matchen som senast, utan precis tvärtom. Ängsligt och utan energi för att vara ärlig. Från sidan kändes det som att Viby redan hade bestämt förlusten, trots att matchen knappt börjat. Ovanligt många tappade bollar och alldeles för mesigt försvar men efter några min hostade vi upp oss en nivå vilket gjorde att vi lyckades efter första period ligga under med 17-8. I andra kunde vi inte hålla upp det spelet som vi ändå lyckats hitta i slutet av första, utan kom snabbt tillbaka till starten av matchen medan Duvbo fortsatte öka. Skillnaderna blev alldeles för stora i både tempo målgörelse men framför allt kämparglöden. Efter andra perioden visade tavlan 34-10 och Vibys ansikten såg i halvtidsvilan ut som att de redan hade gett upp, igen.


Fast lite peppande snack och gladare ansikten kan göra skillnad. Tredje och fjärde perioden blev betydligt bättre från Vibys håll. Plötsligt kämpade vi, sprang över planen och satte även några skott på en helt ny nivå. tyvärr lyckades vi dock inte hålla tätt i försvaret, utan släppte fortfarande in flera onödiga mål och logiskt för alla är väl att om ett lag någonsin ska kunna komma ikapp går det inte att släppa in mål samtidigt. Oavsett hur många vi gjorde, kom vi aldrig ikapp för att Duvbo gjorde ungefär lika många. Trist, men känns ändå bra att vi lyckades spela bättre basket efter en sådan riktigt dålig start. Stämningen blev också mycket trevligare och lättare mot slutet av matchen, mycket tack vare den bättre nivån på spelet.


När slutsignalen ljöd kunde vi konstatera att det tyvärr blev förlust med 63-25 och Viby Flickor 04 är därmed ute ur Lions-slutspelet för denna säsong. Men någon måste åka ut och i år blev det vi. Trots detta har säsongen ändå blivit väldigt lyckad, detta laget har utvecklats enormt under säsongen, både som individer men också som lag och jag är väldigt stolt över alla spelares insats. Nu har vi några träningsmatcher och två cuper kvar på säsongen innan den är slut för i år.


Som jag meddelade idag under träningen kommer dessa månader framöver även bli mina sista på ett bra tag i Viby, men framförallt med 04orna. Det är nu klart att jag slutar som tränare för klubben efter denna säsong för att flytta till USA ett år, vad som händer sen jag ingen aning om. Känns jättetråkigt ur ett perspektiv men också väldigt spännande ur ett annat. Kommer bli en helt ny erfarenhet för mig och säkerligen ett år jag aldrig kommer glömma. Vem som ska ta över huvudansvaret för Flickor 04 är idag inte helt klart, men det finns en väldigt bra plan.


Nu kämpar vi på ända in i kaklet och njuter av de sista månaderna tillsammans på ett bra tag! De kommer bli helt fantastiska!

GO VIBY!

/Amelie


V.15: Vinna eller försvinna? Del 1
2018-04-14 21:33
14/4-2018: Glada tjejer!

Säsongen 2017/2018 har swishat förbi snabbare än någon hade kunnat ana och nu är det redan dags för seriens slutspel som kallas för Lions. Vinna eller försvinna. Dagens åttondelsfinal mot Kungsholmen skulle alltså avgöra vår framtid i säsongens Lionsslutspel, skulle vi få tävla även i kvarten och sträva efter den stora vinsten i finalen?


Den gamla och lilla slitna Farstahallen, med lågt i tak och låsta omklädningsrum välkomnade oss varmt och Viby startade matchen riktigt bra. Hyfsat aggressivt i försvar och några snygga snabba uppspel gjorde att vi tog grepp om matchen redan från start. Vi hade även viss dominans i längd som aldrig skadar. Kungsholmen tog snabbt timeout och deras fokus på att spela ett bättre försvar där de nämligen spelade zon som kan vara lite svårt om motståndarna har koll på hur en zon fungerar. De lyckades inte komma ikapp, utan Viby vann första perioden med 13-4.


Viktigt under andra var att Viby inte blev kaxiga i detta läget, tänkte att allt var under kontroll och saktade ner för då skulle risken blivit stor att Kungsholmen utnyttjat tillfället och kommit ikapp. Detta gjorde dock inte Viby. De gjorde istället precis det som vi pratat om på bänken, fortsatte spela tufft och producerade ännu fler snygga mål. Viby vann därför även andra med 10-2 som innebar en ledning med 23-6 inför andra halvlek.


Tredje och fjärde fortsatte på samma sätt. Viby fick även till många snygga längre anfall under mestadels sista perioden, men också några vackra fastbreaks som hela hallen fick uppleva. En annan stor bidragande orsak till att Viby kunde dominera såpass idag var returerna. Vi hade en OTROLIG dominans under korgen, vi tog i princip alla returer vilket skapar många extralägen som vi inte hade fått utan returerna.


Denna åttondelsfinal blev tillslut en Viby-vinst med hela 60-23. Härligt! Alla spelare gav sitt yttersta idag och stämningen var på topp. Fast hatten av för Kungsholmen som kämpade på hela matchen igenom trots att de endast var fem spelare, starkt jobbat!


Nu taggar vi till ordentligt och spelar lika fantastiskt imorgon!


GO VIBY!


/Elin och Amelie

Spelade matcher
Tor 10/5 17:00
Sön 6/5 11:15
Sön 15/4 14:00
Lör 14/4 14:30
Lör 24/3 11:30
Lör 17/3 11:30
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Viby Basket, 21/06 14:47 
Viby Basket, 09/06 23:21 
Viby Basket, 04/06 22:11 
Viby Basket, 31/05 22:33 
Viby Basket, 25/05 18:38 
Viby Basket, 21/05 22:28 
 
Viby Baskets sponsorer