Flickor 04
Vi är ett superhärligt gång tjejer som tränar en massa basket och har superkul tillsammans. Vill du komma och prova? Välkommen både som basketspealre och nybörjare!
Varmt välkomna till Flickor 04! 

Vi tränar säsongen 2017/2018:
Måndagar kl 16-17:15 i Gamla Rotebrohallen
Tisdagar kl.16-17:30 i Sollentuna Sporthall (simhallen)
Onsdagar tillsammans med F03
Torsdagar kl.19:30-20:45 i Friskis och Svettis Stinsen
Fredagar kl.19-20:00 i Häggvikshallen

Vi är ett gäng på ca 13 tjejer som gillar att spela basket och vi tar gärna emot fler nya spelare som vill upptäcka en av de största sporterna i världen!

Är du sugen på att provträna är det bara att höra av sig till huvudtränare Amelie Agélii 073 996 0208 eller via mail amicool.agelii@gmail.com eller helt enkelt bara dyka upp i hallen på någon av dessa träningar!

VARMT VÄLKOMMEN!
V.7 2018: Säsongens sista seriematch
2018-02-18 15:25

Säsongens allra sista seriematch, mot Tureberg Lynx i Sollentuna sporthall. Skulle kunnat bli en riktigt härlig vinst, men icke. Finns ärligt talat inte mycket att säga om denna match, särskilt inte första halvlek. Viby var knappt där och lät Tureberg dominera totalt. 


Förlust i första halvlek med 25-8.


Under halvtidsvilan försökte vi alla förstå vad som hände och varför. Varför spelade Viby plötsligt på en väldigt mycket lägre nivå än tidigare i säsongen? Speciellt jämfört med senaste matchen mot FUBB som var helt fantastisk. Vad var det som fungerade då men inte nu? Den glöden, viljan och hungern efter bollen fanns liksom inte där, än.


I tredje börja Viby åtminstone spela bra basket. Fick till några snygga avslut på korg som kändes riktigt bra. Det enda negativa var att så fort vi fick till ett mål, gjorde Tureberg mål anfallet efter, i princip varje gång. På det viset går det aldrig att komma ikapp ett underläge, spelar faktiskt ingen roll hur många mål vi gör, så länge motståndarna gör lika många. Då stannar underläget på samma nivå, bara andra siffror. Men, gapet blev inte särskilt mycket större. Efter tredje stod tavlan på 43-22, vilket innebar att Tureberg endast vann tredje med 18-14, betydligt bättre!


Sista perioden blev ännu bättre, inte lika bra som Viby faktiskt kan men bättre än dagens första halvlek. Nu låste vi mer i försvar, jobbade som ett lag tillsammans och fortsatte få till anfallen. En av våra spelare satte till och med en tre-poängare! HÄRLIGT! Blev tillslut vinst i sista perioden med 9-10 till Viby, vilket känns skönt men totalt i matchen vinner Tureberg med 52-32. Men att kunna förändra spelet till det bättre efter en riktigt dålig första halvlek är starkt, även att vinna sista perioden. Tänk om vi hade spelat på den nivån sedan början?


There is no I in team


/Elin och Amelie


V.5: FANTASTISK MATCH!
2018-02-03 21:40
3/2-2018: GLÄDJE
Känslan som Viby-tjejerna kände efter denna eftermiddag ute i Bro är anledningen till att vi lever för basket, dag in och dag ut. Glädjen, kalabaliken och lyckan. Det är det som gör att vi älskar basket. Tack för sådana här stunder!

Med endast 7 spelare till matchstart på grund av både skador, sjukdom och allmän frånvaro var nog alla vi som var där smått nervösa för returmötet mot FUBB. Förra matchen, då i Sollentuna Sporthall, är enda matchen jag som tränare har missat under hela säsongen vilket betydde att jag inte riktigt visste vilket slags motstånd vi skulle möta. Dock visste vi alla att FUBB är ett duktigt lag som vi absolut inte skulle underskatta. 

Matchen börjar riktigt bra, vi får till några snygga avslut i anfall och även ett fantastiskt försvar. FUBB hade några tjejer som var betydligt längre och fysiskt starkare än Viby, men oavsett detta låste vi porten till korgen. Hjälpförsvaret var på topp och alla spelade med snabba fötter. Efter första perioden stod tavlan därav på 4-4. Lika!

Andra fortsätter försvarsmässigt lika bra, vi håller undan FUBB och kämpar på som om livet stod på spel, jättehärligt! När det gäller anfall får vi fortfarande till det, men vissa kännetecken från förra helgens stelhet till korgen visas, trots detta får vi till några mål och i halvlek står tavlan på 10-9 till FUBB. 

I halvleksvilan pratade vi om att fortsätta jobba i försvaret, där låg nyckeln till vinst. Det förstod vi alla. Dock måste vi såklart också få bollen i korg, vilket vi också pratade om, hur det ska gå till.

Tyvärr visar sig tröttheten av 7 spelare direkt i tredje, försvaret rasar och vi kastar bort flera bollar till FUBBs fördel. I flera minuter pågår detta, resultattavlan hinner rinna iväg en bit, men inte alldeles för långt. Efter en timeout där jag visar känslor och försöker väcka spelarna till liv sker snabbt en förändring. Viby hittar tillbaka i försvar och får till anfallen. Plötsligt kastar vi inte bort bollar längre, utan passar runt den och får till några riktigt snygga avslut. 10-9 vinner FUBB tredje perioden med, vilken otrolig upphämtning efter en riktigt dålig start på perioden. Inför sista period stod alltså tavlan nu på 20-18 till FUBB. 

Sista perioden, i den nästa sista seriematchen för denna säsong. Det var nu eller aldrig. Detta insåg tjejerna och fortsatte spela fantastiskt, kanske till och bättre än tidigare! Viby fortsätter kämpa och tavlan visade en riktigt jämnt match. Vi tog ikapp, kom förbi med 2 poäng, sen gjorde FUBB 2 poäng, vi satte ett straffkast, de satte ett straffkast etc. Extremt jämnt. Med mindre än minuten kvar på klockan och lika på tavlan tog FUBB timeout och fick sedan inkast uppe vid halvplan. Alla trodde de passa in bollen, få igång ett anfall och sätta bollen i korg, men icke. Våra tjejer var hungrigare, speciellt i denna situation låg en av våra spelare perfekt i försvaret, passningen kom mot hennes spelare och hon avbröt passningen! Tog bollen, dribblade med den höga farten vi tränat på och sätter vänsterlayupen! Vi leder nu med ungefär halvminuten kvar och FUBB har inkast. Med tur, skicklighet och flax får inte våra kära motståndare till något mer läge och vi vinner tillslut matchen med 29-31! 

Den glädje och lycka som Vibyspelarna direkt efter matchen visade genom lyckoskrik, hopp och kramar är som sagt anledningen till vår kärlek till sporten. Även jag som tränare känner i en sådan här situation en enorm glädje för tjejerna att jag nästan blir tårögd. Sedan finns också en otrolig stolthet, dessa 7 individer klev in på plan för att möta ett lag som krossat Viby tidigare i höstas, var ungefär dubbelt så många och hade också storleken med sig. Ändå kliver Viby in med starkt självförtroende och ger aldrig upp. Visst, en dipp i början av tredje men den har vi redan glömt bort. Plus att Viby-tjejerna också genom hela matchen visade otrolig hunger och kämparglöd. Det märktes knappt att vi endast var 7 spelare, just för att alla bet ihop och gjorde jobbet på ett fantastisk bra sätt. 

Som sagt, är speciellt efter idag OTROLIGT stolt att kalla mig för er coach. Riktigt bra jobbat! Och ni som inte befann er i hallen idag, som förälder, spelare, allmän åskådare, tränare etc. Ni missade en match som har gått till historien! 

Ball is Life❤️

/Amelie

V.4: Flaggan i topp!
2018-01-29 08:59

Ny dag, nya möjligheter. Dagens hemmamatch mot Blackeberg Kälvesta skulle kunnat bli en jämn historia både teoretiskt men också praktiskt. Blacke har under denna säsong förlorat mot lag vi vunnit mot och vår tidigare drabbning borta i Thorildshallen var en berg o dalbana vi kunde ha vunnit.


Matchen börjar riktigt bra, vi är aggressiva på ett vackert sätt och får även i några bollar i korg medan Blacke har lite svårt. En peppande bänk och bra handlat på planen ledde till att vi vann första perioden med 6-5, men de var oss hack i häl!


Inför andra pratade vi om att våga gå till korgen ännu mer och passa in bollen, vi skulle bli tvungna att fortsätta trycka i bollar om vi ville ha någon chans alls att stanna kvar i matchen.


Nja, riktigt så gjorde vi inte. Försvaret var bra, men i anfall fick vi inte i bollen. Många gånger fick vi inte ens till ett läge mot korgen. Bollen passades mest runt mellan spelarna och tillslut tvingades ett avslut fram för att vi var tvungna, inte för att det var något bra. Trots detta kämpade vi på men förlorade andra med 8-17. Nu hade det börjat lossna för Blacke.


I tredje fortsatte vi att försöka skapa lägena och nu behövde försvaret bli ännu tätare om vi skulle ha någon möjlighet att komma ikapp. Tavlan stod nämligen på 14-22 inför tredje. Efter tredje period stod den på 14-27 och nej jag skrev inte fel. Under hela tredje period fick vi inte i ett enda poäng.


Sista perioden och vi var alla överens om att dagens match inte skulle avslutas som gårdagens, utan idag vi avsluta med flaggan i topp vilket vi verkligen gjorde. Fjärde perioden var vår period, nu dominerade Viby och Blacke fick inte längre göra lika mycket som de ville samtidigt som vi började få i bollarna i korgen igen. När slutsignalen ljöd hade Blackeberg Kälvesta vunnit matchen med 24-34, men det skiter jag som tränare fullständigt i. Vi spelade inte bra i varken tredje eller andra perioden, men lyckades hosta upp oss inför fjärde och avsluta med att även vinna sista perioden med 10-7! Det, kallar jag för att avsluta på topp! Viby-tjejerna lyckades gå vidare från matchen mitt och spela så bra som de verkligen kan i fjärde. Jätteroligt att se!


Jag tror även att tjejerna själva tyckte att första och sista perioden var de roligaste att spela, vilket är den största vikten. Att spelarna har kul därute! Dock tror inte jag på att basket är kul att spela när laget inte spelar bra eller inte ens får i bollen, utan det blir kul när alla kämpar, sliter och jobbar som ett lag. Precis som i fjärde perioden. Då, tror jag på att sporten är rolig och anledningen till varför vi älskar sporten så pass mycket som vi faktiskt gör.


Efter matchen var stämningen i laget betydligt gladare än i lördags och tjejerna höll med om att den sista perioden hade varit väldigt rolig att spela jämfört med andra eller tredje. Så nu fortsätter vi att träna på hårt och se till att få bollen i korg inför våra två allra sista seriematcher för denna säsong.


GO VIBY!

/Elin och Amelie


V.4: Returmötet mot Spånga blev en kort historia
2018-01-27 14:40
Foto taget av Fredrik Sandberg

Tidigt denna lördagsmorgon var det dags för returmötet borta mot Spånga i Tenstahallen. Säsongens tidigare möte vann Spånga efter en jämn och tuff kamp med åtta knappa poäng. Skulle det bli lika jämnt idag och kanske även bli en tredje vinst i rad?


Matchens första minuter visade tecken på att matchen skulle bli en jämn historia, båda lagen var taggade men Viby låg snäppet före. Försvaret fungerade riktigt bra, returerna blev våra och några bollar ville gå i korg. Därav kunde vi efter första perioden titta upp på tavlan och se att resultatet stod på 4-8 till oss! Vi ledde alltså efter första.


Men sedan hände något i Viby. Rädsla, spred sig genom i princip hela lagen. Plötsligt vågade ingen göra någonting längre, så fort vi fick tag i bollen tog vi någon snabb studs och sen snabbt upp med den utan att ha en aning om vad vi skulle göra. Väl uppe i anfall stod alla Viby-spelare stilla eller till och med gömde sig för bollen. Det var som om alla hoppades på att någon annan skulle göra jobbet åt dem. Försvaret fortsatte vara bra, inte på den nivå vi tidigare visat men helt ok.


Tyvärr gjorde det mesiga anfallen att Spånga vann andra med 10-3. Trots snack i halvtid om hur viktigt det är att få bollen genom korgen i denna sport fortsatte spelet att sjunka. Tredje period finns inte mycket att säga om, den var katastrofal. Nu stod tavlan på 36-15. Vi förlorade alltså tredje period hela 22-4! Mer finns inte att säga.


Fjärde blev lite bättre, hittade nästan tillbaka till försvaret och några bollar vi fick till några få snygga anfall. Tillslut blev matchen en förlust för vår del med 47-18 (11-3 i fjärde). Helt enkelt en riktig kross, trots den lovande starten.


Dock ska vi inte bara se de negativa i matchen, vissa ljusglimtar finns också. Bland annat fick två av våra spelare till ett riktigt bra försvar, som de inte riktigt lyckas med tidigare vilket var jätteskönt att se! Två andra spelare fick istället till ett snyggt anfall, där de gjorde precis som jag sagt någon minut tidigare på bänken som vi aldrig har övat på innan eller ens pratat om. Sedan gick de in och gjorde precis så! Det var också skönt att se spelarna kan göra uppställningar precis när jag säger jag det.


Generellt är dock denna matchen ingen rolig historia. Nu gäller det att tjejerna kommer ihåg den känslan som de hade i kroppen direkt efter matchen, verkligen inpräntar den och ser till att aldrig behöva känna så igen. Alla lag (även Spånga) har sådana här matcher ibland, idag var det vår tur och nu gäller det att vi lär oss av det samt går vidare. The sun will rise again people!


GO VIBY!


/Elin och Amelie


V.3 2018: Årets allra första match!
2018-01-22 19:06
21/1-2018: "Pure happines" efter den härliga vinsten mot Täby!

Efter juluppehållet var det denna söndag äntligen dags att spela årets första match, där Täby stod som motståndare borta i Tibblehallen. Hela Viby var taggade till tusen, men frågan var. Skulle vi kunna visa ett styrkebesked efter ett relativt ledigt jullov?


Tack vare att vi inte hade någon match förra helgen, då vårsäsongen egentligen startade, kunde vi köra stenhård träning första veckan efter juluppehållet vilket ledde till att tjejerna snabbt kom tillbaka efter allt jul och nyårsfirande. Även matchveckan jobbade vi på hårt och vi alla kände oss redo inför norrortsdrabbningen i Tibblehallen.


Redan från matchens första sekund syntes vår glöd i ögonen och vilja att lira boll. Detta, plus all hård träning, ledde till att vi kunde dominera första perioden väldigt ordentligt. Täby hade ingenting att säga till om, vi tog i princip alla returer, satte skotten och spelade fantastiskt försvar. Riktigt skön start som gjorde att resultattavlan visade 4-19 till bortalaget efter första period!


Dock visste vi även att vi historiskt denna säsong har haft en del svårigheter med att fortsätta spela på en riktigt bra nivå hela matchen. I flera matcher har vi gjort så kallade ”Berg och Dalbanor” där spelet gått upp och ner. Därav bestämde vi som coacher att göra en spännande förändring till andra period. Istället för att spela man-man halvplan i försvar som vi brukar göra, spelade vi zonpress över hela plan. Detta innebär alltså att spelarna inte håller varsin individ i motståndarlaget, utan alla har varsin zon på planen istället där de ärligt talat ska jobba skiten ur sig.


Zonen fungerade helt perfekt när vi klev in i andra perioden. Alla förstod var de skulle arbeta och Täby gjorde precis som vi ville. Andra perioden gick därav ganska snabb, för det blev mest snabba uppspel för vår del och väldigt korta anfall för Täby då vi pressade de till att slå dåliga passningar så snabbt som möjligt. Efter halvlek kunde vi vila lite extra med ledningen 11-34.


Egentligen får ett lag inte spela helplansförsvar när de leder med mer än 25 poäng (vilket vi nästan gjorde vid det här laget), är mest som en snäll regel för att det ena laget inte ska tappa allt spel. Dock kom jag och Täbys tränare överens om i halvlek att vi gärna fick fortsätta pressa, Viby behövde träna på att utföra den och Täby på att slå den. Härligt!


Därför fortsatte tredje period som den andra, samtidigt som vi försökte ställa upp ordentligt några gånger för att träna på vårt spel, vilket vi fick till riktigt bra i denna match. Såg ett flertal gånger ut som riktiga skolboksexempel. På grund av att vi inte körde lika hårt på de snabba uppspelen i tredje och att Täby började hitta sitt spel vann Viby tredje med knappa 8-10. Dock stod tavlan på 19-44 till Viby.


Sista perioden fortsatte vi med pressen, men nu hade vi det svårt att fortsätta hålla ett högt tryck i anfall ända till slutsekunden då vi ledde såpass stort. De sista minuterna provade vi även att spela zonförsvar på halva plan, mest för att prova på då vi aldrig tidigare har spelat zon. Det fungerade också bra och det syntes på spelarna att de tyckte om att variera sig.


När slutsignalen tillslut hördes kunde hela hallen se att vi vunnit med hela 28-54! Glädjen var stor bland Vibyspelarna, andra raka vinsten! Vi som coacher var också glada för det, men mest för att denna match blev ett skönt kvitto på allt hårda slit och att vi tränare valt rätt väg när det gäller träningsplanering.


Generellt kan alla spelare efter denna match känna sig riktigt nöjda med sin egen och lagets insats. Alla gav järnet och höll stämningen god genom hela matchen. Superkul!! Även värt att notera är att en av våra spelare gjorde makalösa 19 poäng i denna matchen! Också det är grymt kul!


Nu tränar vi vidare och taggar till oss när vi redan nästa helg då vi har dubbelmatcher!


GO VIBY!


/Elin och AmelieKommande matcher
Tor 10/5 17:00
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Viby Basket, 06/02 17:48 
Viby Basket, 15/01 22:48 
Viby Basket, 18/12 00:01 
Viby Basket, 04/12 06:49 
Viby Basket, 30/10 09:47 
 
Viby Baskets sponsorer