SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Välkomna till pojkar 09

Varmt välkommen till oss.

 

Vi tränar 3 gånger i veckan. 

Måndagar kl: 18.00 - 20.00 

(30 min stretch i slutet av träningen) i gamla Rotebrohallen

Tisdag kl: 19:30-21.00 i Edsbergshallen

Onsdag kl: 19.00-21.00

(30 min fys innan träning) i gamla Rotebrohallen

 

Vi spelar matcher i Stockholmsserien i nivå 2 och 3. Se fliken Kalendern där ser ni när vi har matcher och cuper samt träningar. 

 

För bilder följ oss gärna på Instagram där vi finns under namnet @viby_basket_p09

 

VI BLIR GÄRNA FLER!

 

Det spelar ingen roll om du har erfarenhet av att spela basket och vill utvecklas med oss eller om du bara vill testa basket. Det är bara att komma till en av våra träningar och prova på några gånger (att prova några träningar kostar inget).

 

Alla är välkomna!

 

 

Om ni vill kontakta någon av oss ledare så hittar ni kontaktinformation under fliken Truppen. 

 

  • Viggo Arvidsson, Tränare
  • Madelene Sjöholm, Lagledare
  • Britta Schreiber, Lagkassör

 

Södertälje Open 2023
2023-11-05 15:09

Fredag

Tidig match startar denna cup där vi mötte Högsbo basket. Vi var hungriga på att vinna och spelade både tufft, sjyst och snabbt och vi vann med en överlägsen seger.

 

Några timmar senare ska vi mötte KFUM Linköping. Linköping gav oss en hård match där vi inte var helt samspelta men vi avslutade matchen med vinst. 

 

Lördag

Tidig match även denna dag där vi mötte Östersund basket. Vi var inte helt beredda på vad vi skulle möta och fick kämpa. Ingenting satt helt och vi kände att spelet blev lidande. Efter hand kämpade vi igenom matchen och vann även denna match. 

 

Vi vann gruppen och blev kvalificerad till kvartsfinal. 

 

Söndag

Denna cup blev en cup av morgonmatcher. Vi mötte ett hungrigt Central basket vilket körde hårt och snabbt. Vi kämpade och spelade bra basket men Central körde bättre vilket ledde till en förlust för oss. 

 

Vi åker ifrån denna cup med många tankar och ser både vad vi gör bra och vad vi behöver utveckla. 

Vinst i Lions basetcup
2023-05-07 20:11
Ladda album (+6 bilder) >>

I den här basketmatchen mellan Viby basket P09 och KFUM Huddinge var det ett hårt kämpande möte. Matchen började med att KFUM Huddinge tog ledningen under den första perioden.

 

Under den andra perioden började Viby basket att spela med ökad intensitet och skärpa. De jobbade hårt för att ta ikapp förlusten från den första perioden, och kunde göra flera avgörande poäng. Viby basket lyckades dra ifrån vann perioden.

 

I den tredje perioden fortsatte Viby basket att spela på hög nivå och gjorde flera imponerande spel på både offensiv och defensiv sida. De lyckades göra flera poäng och kunde dra ifrån ytterligare, samtidigt som de höll KFUM Huddinge från att göra några framsteg.

 

Under den fjärde och sista perioden fortsatte Viby basket att dominera spelet och gjorde flera imponerande poäng. De höll en stark försvarslinje och lyckades behålla sin ledning mot ett kämpande KFUM Huddinge-lag. Till slut vann Viby basket matchen med en övertygande seger 51 - 29.

 

Det var en fantastisk prestation från Viby basket P09-laget som under året har kämpade hårt och utvecklat sig tillsammans som lag.

Träningsmatch mot Viby basket P10
2023-02-18 21:11

Så härligt att vi i klubben kan öva och köra träningsmatcher med varandra. Tack P10 för en trevlig eftermiddag.

 

 

Aktivitet Landskampen Sverige-Lettland 12 februari
2023-02-18 21:08
 
Seger för P09 Telge Cup 2022
2022-11-06 21:47

Vilken helg det blev i Södertälje!

 

På fredagen åkte vi till Södertälje för att deltaga i Telge Cup 2022 Exp. Vi började med match mot Södertälje Vit. En klar seger utan att vi briljerade.

 

På lördagen så mötte vi Fryshuset Sjöstaden som bjöd upp till dans. En mycket jämn kamp som vi till sist vann med 3 poäng.

Den andra matchen på lördagen mot Eos Vit slutade med förlust. Lite slukna miner, men en stor revanschlust växte.

 

Tidigt på söndagen så stod vi i semifinal mot danska SISU där vi tog tag i matchen direkt. Efter ett bra skytte så vinner vi matchen med 27-40.

 

En lång väntan till finalen som dessutom är försenad.

 

I finalen fick vi möta Eos Grön. Efter lite trevande spel så leder vi i halvtid med 21-19. Spelet böljar och resultet efter full tid är oavgjort. Efter lite förvirring i seketariatet så kom de fram till att det är 3 min förlängning som gäller.

 

Nu är pulsen hög.

 

Efter 3 minuter står det fortfarande lika på resultattavlan. 3 minuter till. Nu vågar vi ta tag i saker och ting. Vi attackerar korgen och får straffkast. 3 olika spelare sätter 1 av 2 straffkast och det blir tungan på vågen till vår fördel.

 

Vi vinner med 41-38. Yeeeees!

 

Tack alla föräldrar som stöttat under helgen. Tack till vår nya coach, Ovidijus.

 

/ Johan