SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Välkommen till Viby Basket i Sollentuna!
Viby Basket är en basketklubb med topp och bredd. Vi har lag från 5 års ålder till dam- och herrlag. 
 

Viby Basket i Sollentuna har drygt 700 medlemmar i 36 lag som leds av över 140 engagerade ledare. Vi är en förening som välkomnar hela familjen med målet att skapa en stark gemenskap där alla kan utvecklas. Vi har en mycket aktiv och kompetent Styrelse, god ekonomi och ett starkt engagemang bland föräldrar, lokala skolor, företag och politiker. Vi har ett Tränarråd med väldigt erfarna basketcoacher som med guidning av vår Chefstränare leder den sportsliga utvecklingen i föreningen. Vår Föreningskanslist är spindeln i nätet och håller ihop den dagliga verksamheten och stöttar ledarna och lagen.

Lampe Challenge cup 2023 - alla Vibylag tog medalj
2023-05-29 08:40

Lampe Challenge Cup – alla Vibylag tog medalj!

 

I säsongens sista Cup – Hammarby Baskets Lampe Challenge – tog samtliga 5 deltagande Vibylag medalj! Vilken kanonavslutning på säsongen.

 

P11

Vår yngsta deltagande grabbar började gruppspelet superbra med 2 övertygande segrar. Sedan väntade dock ett motstånd av en helt annan kaliber i form av ett Estniskt lag som tog gruppsegern. Därmed fick grabbarna spela match om brons och besegrade då värdklubben Hammarby.

 

P09

Grabbarna deltog i P09 Open-klassen. De började med en mycket knapp förlust men sedan var det idel segrar i gruppen, bla mot danskt motstånd. I bronsmatchen slog de sedan AIK och kunde därmed bärga bronsmedaljerna.

 

DU19

Våra äldsta tjejer spelade mycket inspirerat och vann hela gruppspelet efter ett par riktiga nagelbitare, vinst med 2 p mot Central och med 1 p mot Hammarby. I finalen var dock inte skärpan riktigt där tyvärr och trots bra kämpainsatser förlorade man knappt mot Central, silver, inte så illa det heller.

 

F10

Tjejerna deltog med 2 olika lag, Vita laget i F10 Open- och Röda laget i F09 Open-klassen där även 3 st spelare från F09 ingick. Vita laget hade några jämna fighter i gruppspelet men visade styrka och kyla – bäst när det gäller! I finalen besegrades sedan bekantingen Duvbo efter en knallhård match. Röda laget gick mer fram som en ”ångvält” och vann samtliga matcher i gruppspelet med +25 poäng. I finalen besegrades sedan Turebergs F09, även då med +25p. Båda lagen tog därmed guld!

 

Härnäst för Viby Basket så har vi på onsdag 31/5 vår klubbavslutning. 18:00 i Edsbergshallen!

 
Viby i Göteborgs Basketfestival 2023
2023-05-25 18:38
Ladda album (+12 bilder) >>

Efter förra årets succé, med bla 2 A-Guld, åkte Viby Basket ner till soliga Göteborg i Kristi Himmelsfärdshelgen med hela 14 lag och stor förväntan. Trots härliga kämpainsatser blev det dock inga guldmedaljer denna gång. Våra FU19-tjejer stod för den främsta insatsen och tog A-Brons.

 

P11

Som nykomlingar och med 2 lag gick det lite blandat för P11 i gruppspelet. Ena laget kom 2:a i sin grupp och gick därmed till A-slutspel. I 1/8 besegrades Borås men i kvartsfinalen tog det stopp mot Alvik. Det andra laget hade en lite tuffare resa och kom till B-slutspel där man föll knappt mot Kvarnby (GBG).

 

P10

Båda P10-lagen gjorde ett suveränt gruppspel och vann sina respektive grupper. Men i A 16-delsfinalerna blev det tyvärr lite för svårt motstånd för både Röda och Vita laget.

 

P09

Även P09-killarna gjorde ett mycket bra gruppspel med 2 segrar och en knapp förlust. Därmed A-slutspel där man först slog Kortedal (GBG) i 1/32-final men föll sedan mot VGB (Sthlm) i 1/16-finalen.

 

P08

P08 ställde upp med 2 lag och hade en resa som påminde om P11s. Det röda laget vann sin grupp i stor stil men föll sedan knappt i A-16-delsfinalen mot Drammen (Norge). Det vita laget fick betydligt tuffare motstånd och i B-slutspelets 1/16-final förlorade de mot Bislet (Norge).

 

P06/07

Våra näst äldsta killar hamnade i en spännande grupp med 5 lag. Efter 2 vinster o 2 förluster i gruppspelet blev det B-slutspel. I kvartsfinalen besegrades FUBB (Sthlm) men mot Malbas i Semin blev det tyvärr förlust.

 

F10

F10-tjejerna hamnade i en enkel grupp och blev klar gruppvinnare. I A 16-delen slogs sedan ett tyskt lag ut men sedan blev det förlust med ynka 2 poäng i kvartsfinalen.

 

F09

09-tjejerna vann 1 match i gruppspelet och det blev därmed B-slutspel. Det blev en mycket knapp förlust i 1/16-delsfinalen trots att man ledde nästan hela matchen.

 

F07/08

F07/08 spelade i 07-klassen och kom tvåa i sin grupp efter Malbas (man besegrade förra året). I A 1/8 blev det dock förlust mot Alvik.

 

DU19

Våra näst äldsta tjejer gjorde ett suveränt gruppspel där man vann samtliga sina 4 matcher (5-lagsgrupp). I A-kvartsfinalen besegrades VGB (Sthlm) med 2 poäng men i semifinalen blev det en tyvärr knapp förlust mot Blackeberg. Ett A-Brons och klubbens bästa prestation i turneringen

 

Damlaget

De äldsta tjejerna gjorde ett bra gruppspel med 2 vinster och 1 förlust så det blev A-slutspel. Där blev det dock förlust i 1/8-delsfinalen mot ”Pär-Anders stjärnor”.

 

P01-03 = Geeks in Sneaks

Vår äldsta grabbar var våra ”originalårgångar” från klubbens grundande i form av P01/02/03-killar. De spelade liksom förra året under namnet ”Geeks in Sneaks”. Gruppspelet blev lite för tufft men i B-slutspelet gick de hela vägen till semifinal där det blev förlust i en jämn tillställning mot ”Norrlands Cowboys” (Umeå).

 

Sammanfattningsvis blev det, trots färre framgångar än förra året, en riktigt rolig helg. Lagen kom och hejade på varandras matcher och vi visade verkligen att vi är en klubb som stöttar och peppar varandra. Det är dock inte långt kvar tills vi har chans att ta nya medaljer för redan i helgen deltar flera av våra lag i Lampe Challenge. Lets go Viby! 

GULD TILL P09 OCH F10
2023-05-16 15:46

Viby Basket pojkar födda 2009 vann Guld i Lions Basket Cup

 

Efter en riktigt stark vinst i semifinalen mot AIK kom killarna till Brännkyrkahallen helt redo för att möta Huddinge i en final. 

 

Till en början ledde Huddinge men allt eftersom tiden gick ökade Vibys intensitet och flera imponerande spel ledde till att Viby i tredje perioden kunde dra ifrån och skapa en ledning. Bra försvar från våra killar gjorde också så att Huddinge stoppades. I fjärde och sista perioden så höll Viby fortfarande i taktpinnen och vann tillslut med 51-29. Riktigt kul med ett guld! En stark insats av våra spelare och coacher! 

 

 

Viby Basket flickor födda 2010 vann Guld i Stockholmsfinalen

 

En tidig morgon blev det för våra tjejer som hade final klockan halv tio på morgonen men som motstånd stod inga mindre än Duvbo.

 

Det märktes på tjejernas spel att det var lite nervöst till en början och många missade skott blev det men försvaret förblev stabilt. I andra period tog Viby tag om matchen. Tjejerna drog ifrån lite och i halvtidspausen stod det 22-14 på tavlan. Viby fortsatte hålla ledningen ända in i slutet men där blev det lite väl spännande. Vinst med 50-44! En riktigt skön vinst! Dessutom blev de första Viby lag att komma till final och dessutom vinna Stockholmsserien! Underbart!

VIBY GOES SKÖVDE CUP 2023 DAG 3
2023-05-01 19:38
Ladda album (+8 bilder) >>

Skövde dag 3 är över och såhär har det gått!

 

P11 Viby 1 hade semifinal på morgonen mot Oppsal Basket som slog ut Viby 2. Matchen var tight från start och båda lagen kämpade om finalplatsen. Men självklart kunde våra grymma P11or dra ifrån i slutet och vinna matchen med 48-40 och nu väntade finalen mot ett obesegrat Trelleborg. Några timmar senare startade finalen och killarna krigade igenom hela matchen men denna gång var Trelleborg det starka laget och vann finalen. I år blev det en silvermedalj hem för våra killar! Men som de har kämpat, stora applåder.

 

F11 startade sin dag genom att möta varandra i semifinal på morgonen. Båda lagen spelade bra basket och fick kämpa för att ta finalplatsen men denna vann Viby vit och nu väntade final mot duktiga Lobas. Nervösa tjejer klev in på plan och Lobas var lite starkare från start. Men väldigt snabbt blev tjejerna varma i kläderna och började spela riktigt fin basket. Under hela matchen fanns vår fantastiska Viby klack som hejade fram tjejerna till deras första GULD i Skövde Cup! Stort grattis tjejer!

 

P10 som F11 startade också sin dag genom att mötas i semifinal och Viby Röd gick segrande ur den matchen. Killarna skulle få möta duktiga Hammarö i finalen och när den närmade sig hörde man hur både Viby fansen och Hammarö fansen fyllde hallen med olika hejarramsor. Det var en fantastisk start för Viby killarna som spelade aggressivt och hade mycket starka attacker mot Hammarö. I halvtid stod det lika och spänning var olidlig inför andra halvlek. Killarna spelade bra basket hela andra halvlek men Hammarö hade mer tur med att få i bollarna trots Viby killarnas grymma försvar. Sista minuten hade killarna chansen men det var som att korgen fått lock och alla bollar studsade ut. De kämpade in i det sista men i år räckte det inte till och Hammarö vann med BARA 3 poäng. Killarna lämnar cupen med en silvermedalj för detta år och en massa erfarenheter. Så grymt bra jobbat killar!

 

F10 Viby Röd mötte Oppsal Basket 2 på morgonen och spelade riktigt bra basket. De snodde bollar och kunde lägga i enkla poäng. Viby Vit mötte Hammarö och matchen var tight från start till slut. Tjejerna tog sedan kommandot och vann matchen med 32-24.
Och för ANDRA ÅRET I RAD möter våra egna grymma F10 varandra i final!!! En rolig match där tjejerna kämpade för guldet in i det sista och i år blev Viby Röd det starkare laget. Men för oss är ALLA F10 vinnare. Så i år kom det hem GULD och SILVER igen!

 

P09 spelade semifinal på morgonen mot Hammarö. Killarna var nervösa och Hammarö fick lite kommando i starten men killarna insåg att de hade chansen och jobbade ikapp. De kom närmare och närmare hela tiden men sen fick Hammarö ett lite språng och stängde igen matchen med 41-34. Så bra jobbat av killarna och vilken utveckling de gjort under cupen! Härligt jobbat!

 

P06/07 spelad B-semi mot Fredrikstad från Norge. De startade segt och Fredrikstad fick dra ifrån lite men sen vaknade killarna till och började spela tillsammans riktigt bra. De knappade in men Fredrikstad var lite starkare idag och vann matchen med 8 poäng. Killarna har genomfört en bra helg mot äldre och större killar! Och krigat på så himla bra!

 

Skövde helgen är över för detta år och jag måste få säga det att jag är riktigt stolt över att få vara i denna fantastiska klubb! STOR TACK till alla föräldrar, ledare och spelare som varit på plats i helgen. Ni har hejat, peppat, stöttat och hjälpt varandra i allt! Ni alla är värda en stor applåd för allt jobb ni gjort i helgen. Skövde Cup Kansliet tackade för grymt arrangemang i Helenahallen i år och det ska vi vara stolta över. Tack för denna helg! Ser fram emot våren med er.
Hälsningar ,
Janice Enström
Föreningskanslist

VIBY GOES SKÖVDE BASKETCUP 2023 DAG 2
2023-05-01 00:01

Ännu en rolig dag i ett soligt Skövde. Det har varit en fartfylld dag med härliga vinster men också tunga förluster för några. Men det har varit så kul att se alla lagen peppa och heja fram varandra i alla matcher! 

 

P12 spelade tre tuffa och lärorika matcher där alla killarna kämpade hårt in i det sista. De fick möta Lidbas, Sunne och Bankeryd. Killarna spelade bra basket och fick känna på en riktig cupkänsla den här helgen och är nu färdigspelade för denna cup. Men vet ni vad? P12 är också en riktig grym klack vi har här borta och har hejat fram alla lag dom hunnit titta på!

 

P11 Viby 2 kom 2a i sin grupp och började dagen med en kvartsfinal mot Oppsal Basket från Norge som var spännande från start till slut men tyvärr drog Oppsal det längre stråt och vann med 36-30. Men P11 Viby 1 vann sin sista gruppspelsmatch på morgonen, mot Hammarö Basket 1 med 46-23. Med den vinsten gick dom och blev etta i gruppen och spelar A-semi imorgon mot Oppsal Basket och finalplatsen är fortfarande i liv för P11. Matchen startar 8.55. Se matchen här: https://solidsport.com/skovdebasketcup/games/g/pf2y5mo3

 

F11 Viby Röd kom tvåa i sin grupp efter en superspännande match mot Lobas. Som avslutades med vinst för Lobas med 1 POÄNG! 29-28. Medans Viby Vit kom etta i sin och det innebär då att tjejerna möts i A-semi imorgon 08.00. Se matchen här: https://solidsport.com/skovdebasketcup/games/g/z4ig4go5

 

P10 Viby Röd startade dagen med att spela mot Oppsal och vann stort med 26-7 och de ledde till att de kom 2a i sin grupp. De spelade sedan mot Wetterbygden och efter en lite seg start, vaknade killarna till och drog ifrån och vann med 21-14. Viby Vit startade med att spela mot Onsala Orange och de pressade på bra från start och kunde vinna med 39-24 och vann sin grupp. De fick möta Kungsbacka Basket i sin A-kvart och gick segrande ur den matchen med 42-20. Det betyder nu att Röd och Vit kommer mötas imorgon bitti i A-semi 08.00!!! Se matchen här: https://solidsport.com/skovdebasketcup/games/g/ut5isjra

 

F10 Viby Röd startade morgonen med en sista gruppspelsmatch mot Onsala och spelade bra och rolig basket och vann matchen med 34-19. De fick då möta Kvarnby i A-kvart och där spelade tjejerna väldigt bra basket och gick segrande med 35-12. Viby Vit fick sig en liten sovmorgon och spelade sin första match mot Arvika och säkrade en vinst med 49-11. A-kvartens motstånd bestod av Högsbo Basket och dit kom ett taggat gäng som vann med 44-11. Imorgon är det dubbel A-semi för tjejerna där Röda laget möter Oppsal och Vita laget möter Hammarö, båda med start 08.00. Se RÖDAS match här: https://solidsport.com/skovdebasketcup/games/g/7mh86jo8

Och VITAS: https://solidsport.com/skovdebasketcup/games/g/yc2tsvg4

 

P09 hade en sista gruppspelsmatch kvar och motståndet var Bankeryd. Killarna kämpade igenom hela matchen men Bankeryd var lite starkare idag och killarna förlorade och slutade tvåa i sin grupp. Men det räckte gott och väl till A-slutspel och kvarten bestod av Wetterbygden. Ett långt och starkt lag som kommit etta i sin grupp. Killarna startade matchen med nerver och det syntes men efter en stund lossnade det och killarna började spela tillsammans och otroligt smart basket. Med två min kvar ledde killarna med 10 men på grund av lagfouls så fick Wetterbygden skjuta en del straffkast i slutet. Men det spelade ingen roll för killarna svarade bra på detta och kunde stänga igen matchen och vinna med 36-32. Imorgon väntar A-semi mot Hammarö 08.55. Se matchen här: https://solidsport.com/skovdebasketcup/games/g/k9lu1z4k

 

P08 Viby 1 mötte Oppsal för en sista gruppspelsmatch och killarna spelade bra basket men Oppsal drog det längre strået och vann. Killarna gick då vidare till B-kvart och där mötte de ett duktigt Marbo. De startade starkt men Marbo var aningen starkare för dagen och gick vinnande ur matchen. Viby 2 hade Bankeryd kvar att möta i gruppen och våra killar fick möta ett hungrigt Bankeryd. Killarna kämpade efter alla bollar och krigade under korgen men Bankeryd fick till ett skytte och kunde vinna matchen. Men killarna var ändå i A-kvart och motståndet blev Trelleborg. Killarna var taggade och gick ut hungriga men Trelleborg var duktiga och snabba. Killarna fick till spelet många gånger och kämpade in i det sista men Trelleborg var starka och vann matchen. 

 

F08 mötte ett starkt Ytterby som sista gruppspelsmatch och Ytterby bjöd på match första halvlek. Men till andra halvlek visade våra tjejer vart skåpet skulle stå. Tjejerna krigade och vann med 41-23. Och nu var dem i A-kvart mot Högsbo. Matchen startade och tjejerna var på tårna men det var också Högsbo. Det blev ett visslings party med mycket fouls och båda lagen fick tänka om hur de skulle spela försvar på bästa sätt. Andra halvlek var tuff och många bollar gick ring ut och det blev såklart frustrerat för tjejerna. Högsbo spelade bra basket och sprang i några enkla poäng och vann tillslut. 

 

F07 startade dagen med en tidig morgon match mot Trollhättan och där var tjejerna inte med från start men vaknade så småningom och drog ifrån och van med 26-21. A-kvart väntade mot Lobas och tjejerna kom taggade till hallen. Matchen svängde från start till slut och tjejerna kämpade hårt. Mycket bra basket från tjejerna och snygga avslut men tyvärr räckte inte det till denna gång och Lobas gick vinnande ur matchen. 

 

P06/07 fick en morgonmatch mot Varberg 05/06. Denna match blev tuff och killarna vaknade försent i matchen. Men ett hungrigt gäng laddade om och startade sista gruppspelsmatchen mot Lobas med en helt annan attityd. Matchen svängde fort och killarna spelade fin basket och bra försvar. Men tyvärr blev Lobas det bättre laget för dagen och Viby förlorade med 27-33. Nu är det B-slutspel som väntar och första matchen går 11.40 mot Fredrikstad. Se matchen här: https://solidsport.com/skovdebasketcup/games/g/2h6ketnz

 

 

Jag kan nog inte säga det för många gånger men vi har verkligen de bästa kidsen, ledarna och känslan i vår fantastiska klubb. Det är så härligt att se vilken klubbkänsla vi har! Och imorgon, då ser vi fram emot att få ta hem lite guldmedaljer! Nu håller vi tummarna att guldet får följa med hem till VIBY! 

Hälsningar, 

Janice Enström 

Föreningskanslist

Nyheter från våra lag
Flickor U13 (F10) - Röd/Vit, 28/05 16:45 
Pojkar U15 (P08) - Röd/Svart/Vit, 23/05 20:25 
Flickor U13 (F10) - Röd/Vit, 21/05 19:50 
Flickor U9 (F14), 15/05 21:16 
 
Viby Baskets sponsorer