SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Välkommen till Viby Basket i Sollentuna!
Viby Basket är en basketklubb med topp och bredd. Vi har lag från 5 års ålder till dam- och herrlag. 
 

Viby Basket i Sollentuna har mer än 500 aktiva medlemmar i över 30 lag som leds av över 100 engagerade vuxna ledare och nästan 30 ungdomscoacher. Vi är en förening som välkomnar hela familjen med målet att skapa en stark gemenskap där alla kan utvecklas. Vi har en mycket aktiv och kompetent Styrelse, god ekonomi och ett starkt engagemang bland föräldrar, lokala skolor, företag och politiker. Vi har ett Tränarråd med väldigt erfarna basketcoacher som leder den sportsliga utvecklingen i föreningen. Vår Föreningskanslist är spindeln i nätet och håller ihop den dagliga verksamheten och stöttar ledarna och lagen.

Viby Basket söker tränare
2024-02-19 19:41

Viby Basket har cirka 700 medlemmar i 36 lag som leds av över 150 engagerade ledare. Vi är en förening som välkomnar hela familjen med målet att skapa en stark gemenskap där alla kan och får utvecklas. Vi har en mycket aktiv och kompetent styrelse, ett starkt engagemang bland föräldrar, lokala skolor, företag och politiker. Vi har ett tränarråd med väldigt erfarna basketcoacher som leder den sportsliga utvecklingen i föreningen. Vårt tränarråd leder den sportsliga utvecklingen i föreningen.

 

Viby Basket söker nu en engagerad och duktig tränare till Flickor 2009.

 

I rollen ingår bl. a. att

  • Planera och genomföra 2 träningar per vecka (2 vardagkvällar) 
  • Ansvara för coachning på samtliga matcher och cuper
  • Upprätta och hålla en säsongsplanering
  • Planera för nödvändiga fysträningar
  • Delta i ledarsamlingar, utbildningar och aktiviteter som klubben eller laget anordnar

 

Vi söker dig

Som har ett stort intresse för sporten och brinner för att arbeta med ungdomars utveckling inom en stark basketförening. Du har en god självkännedom och social kompetens och därigenom förmåga att verka som tränare samt att i dialog med bl. a. tränarrådet kunna utveckla spelare och lag utifrån en tydlig strategi och stark värdegrund. Som person får du saker att hända och har en förmåga att engagera och samarbeta med andra. Du är en ansvarstagande person som är tydlig i din kommunikation och pålitlig i ditt åtagande. Du har dokumenterad erfarenhet som tränare och/eller spelare.

 

Vi erbjuder dig

Hos oss får du möjlighet att utvecklas i din roll som ledare och tränare med goda och tydliga förutsättningar och villkor. Vi är en förening som fokuserar på barn och ungdomar och du kommer att bli både synlig och viktig för vår fortsatta framgång. Söker du en möjlighet att få arbeta med ditt engagemang för basket, barn och ungdomar och samtidigt växa i din roll som ledare och tränare tror vi att det här är en fantastisk möjlighet.

 

Ansökan

Välkommen med din ansökan redan idag. Du ansöker till tjänsten genom att skicka ditt personliga brev och CV till info@vibybasket.se.

 

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Naim Maksud, ordforande@vibybasket.se.

Super Saturday – basketfest på Hovet!
2023-12-21 13:08

Super Saturday – basketfest på Hovet!
Cupfinalerna – Svenska Cupen ”Super Saturday” – den 20 januari på Hovet i Stockholm kommer bli en basketfest. Båda cupfinalerna spelas samma dag, och förutom det kommer det även att vara många roliga evenemang runt matcherna – en riktig basketlördag har vi att se fram emot!

 

Vad är Svenska cupen?
De 16 främsta lagen, dvs från SBL och serien under – baserat på tabellplacering säsongen innan på dam- respektive herrsidan – deltar i Svenska Cupen, och rankas därefter.

Det gör att lagen från lägre divisioner får testa på nästa nivå och såklart har chansen att gå hela vägen och lyfta Svenska Cupen-bucklan. I år har det varit Malbas på damsidan som tog sig hela vägen till kvartsfinal bland SBL lag.

Cupen är också en bra uppladdning inför säsongen samt även ger lite mer chansen att få spela helt avgörande slutspelsmatcher redan under serielunket.

 

Fullsmäckat med landslagsspelare
Det är några av de absoluta topplagen i SBL Dam och herr vi kommer få se i Stockholm på Hovet. Luleå och Södertälje har varit dominanta de senaste åren i SBL Dam, de möttes senast i våras i SBL-finalen. Luleå är regerande cupmästare och Svenska mästarinnor. Södertälje är revanschsugna och dessutom just nu obesegrade och serieledare. Lagen kan stoltsera med halva landslaget i sina trupper. Cupfinalen kan vara en tidig bild av SBL:s final senare i vår.

 

Skräll och jakt på repeat även på herrsidan
Nässjö skrällde lite när de slog ut Jämtland och BC Luleå på vägen till Hovet. De ställs mot stjärnspäckade och trefaldiga Svenska Mästarna Norrköping Dolphins som jagar sin andra raka cuptitel.

 

Rising stars
Dunktävlingen kan bli en riktig höjdare. Juryn bestående av Silvana Imam, Så mycket bättre aktuella Mapei, Paul Rey, De Vet Du och Nik Rajacic har valt ut några riktigt spännande, lovande, högflygande talanger till Nocco Dunk contest.

Kyle Bynoe från Uppsala Basket som kommer in med en vinst i Sweden Get Recruiteds dunktävling i somras, Samuel Obenjo nu i RIG Mark, men med AIK  och sedan Viby som moderklubb och William Allen, nu i KFUM Karlskoga. Samtliga kommer ni kunna se smakprov på i våra sociala medier framåt. Vi har en till dunkare att ta ut, har ni inte skickat in ert bidrag än? Gör det!

 

Shooting for the stars
Trepoängstävlingen ser också spännande ut och vi har försökt bygga lite på Svenska cupen-idéen med en deltagare från olika nivåer i seriesystemet.

På damsidan är Helin Agnig från Visby Ladies, Vilma Eklund från Alvik Basket och Emily Ridderström från Central redan klara. Fler kommer presenteras inom kort.

På herrsidan kommer Eddie Hedqvist, Rig Mark (Fryshuset moderklubb), AIK-profilen Erkan Inan, Bobo från Hammarby, Lukas Gyllensten från Åkersberga och ”17 treor i en match” Wilmer Christensen från Blackeberg basket tillsammans med en ännu ej presenterad skytt ska göra om upp vem som blir Wilson Shooting Champ.

 

Förbundet erbjuder lag- och föreningsbiljetter till våra spelare och lag! 
Lagbiljett är upp till 15 personer för 990 kr (om 15 personer = 65 kr/biljett), föreningsbiljett är 130 kr/person.

Kontakt kansli för mer info. 

 

Viby Baskets Julavslutning i Runan
2023-12-17 17:11
Ladda album (+18 bilder) >>

Under ledning av F10s tjejer genomfördes den traditionella julavslutningen för alla lag som tränar i Runan (o Norrviken) på fredagen 15/12. Det var fullt i hallen när barnen fick köra flera olika tävlingar, fika och sedan avsluta de två timmarna med lite spel. Det var ett enormt engagemang från både spelare och föräldrar och väldigt härlig stämning. 

God Jul och Gott nytt år till er alla önskar F10!

F10 inbjudna till Copenhagen invitational, Scania cup och vidare i USM omgång 3!
2023-12-05 14:29

Viby Baskets Flickor U14/2010-lag fortsätter sin framgångssaga!

 

Viby Basket har som bekant en mycket stor och framgångsrik ungdomsverksamhet som engagerar över 600 barn och ungdomar i Sollentuna. Ett av lagen, Flickor födda 2010 (U14), har kommit väldigt långt i sin utveckling. Som ett kvitto på detta är att de som enda basketlag från Sollentuna fått flera spännande inbjudningar till 2024:

 

1. Scania Cup (påskhelgen i Södertälje) – de inofficiella nordiska mästerskapen där topplagen från samtliga 5 nordiska länder deltar. Förra året tog tjejerna bronset.

 

2. Copenhagen Invitational (midsommar i Köpenhamn) – cupen för de allra bästa lagen i Europa.

 

Tjejerna lyckades i December även ta sig vidare i Ungdoms-SM för ett år äldre tjejer (F09/U15) till det som kallas ”Sweet Sixteen” (spelas i Januari), dvs de kvalificerade sig som ett av de 16 bästa F09/U15-lagen i Sverige.

 

Viby Basket är väldigt stolta för alla dessa framgångar och önskar våra tjejer ett stort lycka till i vår! Klubbens namn hörs högt i Sverige och börjar nu även höras i Europa! 

Julavslutning Fredag 15/12 i Runan för EB-lagen
2023-12-05 07:49

Välkommen till årets
Julavslutning
i Viby Basket för alla spelare som tränar i Runan


Runans gymnastikhall fredagen den 15 December kl 17.00-19.00


Vi bjuder på glögg och pepparkakor och det finns kaffe, must och hembakat till försäljning.


F10 arrangerar aktiviteter och tävlingar så glöm inte ta med dig dina träningsskor så du kan utmana dina lagkompisar eller varför inte någon tränare.

 

Detta är för alla våra spelare som tränar och spelar på låga korgar!


Välkomna önskar Viby Basket (genom F10)!

Nyheter från våra lag
Flickor U12 (F12) - Röd/Vit, 19/02 20:43 
Pojkar U16 (P08) - Röd/Vit/Svart, 19/02 16:30 
Flickor U10 (F14), 18/02 21:42 
Flickor U14 (F10) - Röd/Vit, 17/02 15:14 
Flickor U14 (F10) - Röd/Vit, 11/02 21:22 
Pojkar U16 (P08) - Röd/Vit/Svart, 10/02 09:59 
 
Viby Baskets sponsorer