SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Välkommen till Viby Basket i Sollentuna!
Viby Basket är en basketklubb med topp och bredd. Vi har lag från 5 års ålder till dam- och herrlag. 
 

Viby Basket i Sollentuna har drygt 700 medlemmar i 36 lag som leds av över 140 engagerade ledare. Vi är en förening som välkomnar hela familjen med målet att skapa en stark gemenskap där alla kan utvecklas. Vi har en mycket aktiv och kompetent Styrelse, god ekonomi och ett starkt engagemang bland föräldrar, lokala skolor, företag och politiker. Vi har ett Tränarråd med väldigt erfarna basketcoacher som med guidning av vår Chefstränare leder den sportsliga utvecklingen i föreningen. Vår Föreningskanslist är spindeln i nätet och håller ihop den dagliga verksamheten och stöttar ledarna och lagen.

F10 tog A-Guld i Lundaspelen!
2023-01-06 16:30
Glada F10-tjejer vinner Lundaspelen 2023!

Lundaspelen är Nordens näst största basketturnering (efter Göteborg) och har körts 2-5 januari varje år sedan 70-talet. Förutom svenska lag kommer väldigt många duktiga lag från Danmark och Tyskland men även många lag från andra länder.

 

I år deltog F10 för första gången. I gruppspelet besegrades både Hörsholm (från Köpenhamn) och värdlaget EOS men det blev förlust mot danska topplaget Åbyhöj från Århus. I det följande A-cupspelet slog F10-tjejerna ut ytterligare ett Hörsholmslag i åttondel, Högsbo från Göteborg i kvarten samt Malbas från Malmö i semifinalen.

 

Finalen spelades sedan inför fullsatta läktare mot samma danska lag som vi förlorade mot i gruppspelet – Åbyhöj. Det blev en riktig rysarmatch där Vibytjejerna låg under både i första och andra perioden (med 8p!) men hämtade igen. Med ett par minuter kvar gick de förbi och kunde hålla undan till vinst med 36-32!

 

En fantastisk laginsats återigen av våra F10-tjejer - första Vibylag någonsin som vinner i Lundaspelen. De fortsätter göra Viby kända i ”basketsfären” – nu även i Danmark och Tyskland 😊

 

/Martin & Per

PS. Vi passar på att tacka Alvik, Duvbo och Malbas som alla var och hejade på oss i finalen (det var till och med så att ”vi älskar Viby” ekades i hallen😉) och gratulerade till segern. Det är verkligen en härlig stämning mellan alla F10-lagen från olika delar av Sverige.

Julavslutning 2022
2022-12-19 10:19

En härlig termin är på väg att ta slut och grymma F09 höll i årets julavslutning! Här är en hälsning från dem!

 

 

Som sedvanligt är har Vibybasket haft

 

Julavsutning!

 

Ett 50-tal killar och tjejer firade av terminen med glögg, pepparkakor, saft och allsköns goda bakverk!

 

Årets jultomtar från F09, varav några fastnade på bild, arragerande tävlingar för de spelsugna kids - bland annat Laban, Stress och Basketbrännboll!

De stolta vinnarna vann priser med användbara prylar till nästa termin.

 

Stort tack till den arrangerande tomteskaran av Nissor och Tomtemammor och pappor!

 

Nu önskar vi alla snälla basketspelare och ledare ett par sköna och avkopplande dagar.

 

Ho ho ho

/TomteNisse

 

P.S. Glöm inte att hålla igång under helgerna - så att våren får en flygande start D.S.

Julavslutning 16/12 Runan
2022-12-05 10:30

 

Välkommen till årets
Julavslutning
i Viby Basket


Runans gymnastikhall fredagen den 16 december kl:17.00-19.00


Vi bjuder på glögg och pepparkakor och det finns kaffe, must och hembakat till försäljning.


F09 arrangerar aktiviteter och tävlingar så glöm inte ta med dig dina träningsskor så du kan utmana dina lagkompisar eller varför inte någon tränare.

 

Detta är för alla våra spelare på låg korg!


Välkomna
önskar
Viby Basket

Telge Open 2022 – 4 Guld!
2022-11-07 10:07
Ladda album (+6 bilder) >>
F10 Röd (A-Guld), F10 Vit (A-Guld), P09 (A-Guld), F08 (B-Guld), P11 och P08 (P10 saknar tyvärr bilder).

Viby Basket ställde upp med 8 lag i Telge Open (P11, P10*2, P09, P08, F10*2, F08). Detta år hade arrangören tagit ett nytt initiativ och i de flesta åldersgrupper nivå-indelat cupen (Nivå 1 som kallades "Competition" och Nivå 2 som kallades "Experience"). Det var väldigt bra och gjorde att lagen kunde spela ”på sin egen nivå” med jämna och bra matcher.

 

Viby Baskets lag kämpade riktigt bra och några var lite extra framgångsrika: P09 tog A-guld (i Nivå 2), F08 B-guld (i Nivå 1) och ”värst” var F10 som tog A-guld i både Nivå 1 och 2. Det första A-guldet någonsin för ett tjejlag från Viby i Södertälje Open 😊.

 

F10 deltog med 2 st lag, ett i resp nivå. Båda lagen gjorde fantastiska gruppspel och vann sina grupper klart. I A-slutspelen blev det sedan betydligt jämnare fighter men båda lagen kunde till slut bärga A-gulden! Nivå 2-laget besegrade Malbas klart i finalen och Nivå 1-laget besegrade Norrköping Dolphins.

 

F08 hamnade i den särklass tuffaste gruppen med två av Stockholms bästa lag. Tyvärr ”stolpe ut” med förluster med 1 respektive 2 poäng och B-slutspel var ett faktum trots mycket bra spel. B-slutspelet blev sedan en ganska enkel ”affär” och guldet säkrades med nästan 30 poäng i finalen. F08 lämnar turneringen med huvudet väldigt högt och med vetskapen om att ha varit det enda lag som kom inom 2 poäng från att slå vinnarna av turneringen.

 

P11 gjorde en strålande insats och tog sig till A-slutspel men förlorade i sudden death (golden goal) i kvartsfinalen.

 

P10 hade två lag med, båda i Nivå 1. Viby Vit hamnade i en mycket svår grupp och kom till B-slutspel där AIK blev lite för tuffa i kvartsfinalen. Röda laget kom längst efter ha slutat två i gruppen gick de till A-slutspel och blev 12:a till slut.

 

P09 var med i Nivå 2 och gjorde en supercup. I gruppspelet slutade de på andra plats efter en knalljämn gruppfinal. Men i A-slutspelet tog de sig sedan hela vägen till final där EOS (från Lund) besegrades efter dubbla overtimes! A-Guld!

 

P08 var med i Nivå 1. Resan blev lite av en berg och dalbana under helgen spelmässigt. Vissa matcher låste det sig och grabbarna spelade inte alls bra medan i andra matcher var laget bitvis mycket bra och i en match, den mot Lidingö, storspelade hela laget! Efter att ha slutat tvåa i gruppspelet blev det plats 12 till slut.

 

Sammanfattningsvis en härlig helg med massor av basket i Södertälje. Stort tack till arrangören Södertälje Basket.

 

Viby Basket visar återigen att vi är en mycket stark ”uppstickare i basketSverige”!

Queens Cup 2022 - Silver och Brons!
2022-10-30 21:50
F07-Silvermedaljörer, F09-bronsmedaljörer och P08 som kom 4:a.

Så var det återigen dags för Kungsholms Baskets egna cup – för 6:e gången arrangerade de Queens Cup. Målgruppen är lag i Nivå 2 och 3 och turnerings syfte är att ”ge alla deltagande spelare positiva bilder av att spela turnering”.

 

Viby Basket deltog med tre heltaggade lag: F07, F09 och P08.

 

F07 öppnade med en förlust mot Kungsholmen men tog sedan starka segrar mot Täby och AIK. I söndagens final kämpade de hårt vilket gav en Silverpokal!

 

F09 gick fram mycket starkt med tre inledande segrar (AIK, Haga Haninge o Blacke Ekerö). I gruppfinalen mot Tensta på söndagsmorgonen var det extremt jämnt men till slut vann Tensta med 4 poäng. I bronsmatchen var det senare inget snack när Vibytjejerna tog hem bronset mot det andra Haga Haningelaget.

 

P08 besegrade Skuru två gånger om (olika lag), men föll mot Hammarby i gruppfinalen. Även i semifinalen mot ett annat Hammarbylag blev det för tufft liksom i bronsmatchen mot Kungsholmen. Ända väldigt bra kämpat av grabbarna med en fjärdeplats.

 

Sammanfattningsvis en mycket trevlig cup arrangerad mestadels ”innanför tullarna” vilket resulterade i en Silverpokal, en Bronspokal och en fjärdeplats för Viby Baskets fantastiska ungdomar!

Nyheter från våra lag
Flickor U13 (F10) - Röd/Vit, 05/02 12:51 
Flickor U14 (F09), 05/02 12:46 
Herrar div 4, 05/02 12:32 
Flickor U13 (F10) - Röd/Vit, 29/01 21:58 
 
Viby Baskets sponsorer