SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Välkommen till Viby Basket i Sollentuna!
Viby Basket är en basketklubb med topp och bredd. Vi har lag från 5 års ålder till dam- och herrlag. 
 

Viby Basket i Sollentuna har drygt 700 medlemmar i 36 lag som leds av över 140 engagerade ledare. Vi är en förening som välkomnar hela familjen med målet att skapa en stark gemenskap där alla kan utvecklas. Vi har en mycket aktiv och kompetent Styrelse, god ekonomi och ett starkt engagemang bland föräldrar, lokala skolor, företag och politiker. Vi har ett Tränarråd med väldigt erfarna basketcoacher som med guidning av vår Chefstränare leder den sportsliga utvecklingen i föreningen. Vår Föreningskanslist är spindeln i nätet och håller ihop den dagliga verksamheten och stöttar ledarna och lagen.

Senaste nytt: Angående Corona och Viby Baskets verksamhet 2022-01-12
2022-01-12 17:43

Viby Basket följer Svenska Basketbollförbundet som för tillfället gör bedömningen att ordinarie aktiviteter med träningar, seriematcher och tävlingar såsom USM-omgångar och Easy Basket-omgångar kan genomföras med FHM:s nuvarande restriktioner. T ex USM-omgången 28-30 januari är tänkt att spelas som planerat. Omständigheterna kan naturligtvis ändras och vi kommer säkert få anledning att återkomma kring detta. Läger och cuper får inte genomföras för tillfället samt att vi ställer in våra Friday Nights-sammankomster - det är ännu ett svårt slag för motivationen hos våra ungdomar. Här behöver vi som ledare fortsatt vara engagerande och peppande.

 

Extra viktigt att alla med symptom eller sjukdom stannar hemma, meddelar laget om man testar positivt samt håller sig hemma minst 7 dagar efter egen smitta eller om någon i hushållet konstaterats smittad.

Ni hittar senaste nytt kring Corona från Viby Basket här!

Läs mer: Svenska Basketbollförbundet, Folkhälsomyndigheten, Riksidrottsförbundet

 

Vi har också kommit ut med en färsk Ledarinfo som ni hittar här!

ÅRETS JULKLAPP: SVERIGE – KROATIEN i AVICII ARENA 28 FEBRUARI  
2021-12-13 14:17
Visst kommer ni på matchen?

När Sverige vann över Finland 28 november fylldes Avicii Arena med cirka 350 glada Vibyfans.

Det fanns många basketklubbar på plats men när flera av dessa presenterades så hördes Viby Baskets läktare allra mest - vilket också noterades av speakern😊

 

I februari är det dags att återigen fylla Avicii Arena när självaste Kroatien kommer på besök!

 

Vi kommer kunna köpa föreningsbiljetter där Viby Basket tilldelas en egen sektion. Denna gång kommer vi säkerställa att våra platser verkligen hålls ihop så att lagen kan sitta tillsammans.

Viby Basket får köpa föreningsbiljetterna för 190 kr styck.

Vi ställer in Viby Baskets gemensamma julavslutning
2021-12-11 22:50

Utifrån rådande smittläge avseende både Coronapandemin och ett allmänt högt sjukdomsläge så har Viby Baskets Styrelse och Tränarråd beslutat att vi ställer in vår traditionsenliga gemensamma Julavslutning som vi brukar ha sista fredagen innan jul i Runan.

 

Detta är en försiktighetsåtgärd och vi uppmanar alla ledare och spelare att upprätthålla alla träningar och lagaktiviteter men med en ökad försiktighet:

  • Den som är sjuk, även med milda symtom, ska inte delta i aktiviteter alls, utan stanna hemma till och med två dagar efter symtomfritt tillfrisknande.
  • Uppmana alla till att om möjligt byta om hemma före och efter aktiviteter.
  • Dela inte vattenflaskor, munskydd eller liknande som kan överföra saliv.
  • Se till att det finns möjlighet att torka av utrustning som används av flera, exempelvis gymutrustning, efter varje persons användning.
  • Se till att det finns möjlighet till handtvätt eller handsprit och uppmana till god handhygien.

Här hittar ni klubbens senaste information kring Coronapandemin: https://www.vibybasket.se/sida/?ID=315655

 

Vi önskar alla våra spelare, ledare och medlemmar en riktigt God Jul & Gott Nytt År och hoppas ni alla får en avkopplande, hälsosam och skön ledighet!

 

Varma hälsningar

 

Styrelsen & Tränarrådet i Viby Basket

 

Elliot Cadaeu gästade FRIDAY NIGHTS
2021-12-09 14:48
Ladda album (+10 bilder) >>

För två veckor sedan hade vi FRIDAY NIGHTS och på besök hade vi USA’s bästa pointguard i sin åldersgrupp, Elliot Cadeau som gästade!!

 

Vi alla är väldigt tacksamma för att han la ned tiden att komma till oss, en otrolig upplevelse för alla ungdomar i klubben som var på plats och fick träffa honom och vi alla hade så roligt!!

 

Kvällen började med en fin introduktion av Elliot, som följde av en riktigt bra intervju som hela hallen lyssnade på. Sedan var det basket, autografer, mängder med bilder, godis, musik och MASSA mer! Det blev en magisk kväll och vi hoppas på att få träffa Elliot Cadeau fler gånger i framtiden. STORT TACK!

Viby Basket arrangerar USM i Edsbergshallen +
2021-12-03 14:33
Spelschema USM 3-5 december

För U15, U16 och U17 är det dags för omgång 2 i USM och Viby har fått äran att stå som arrangör för DU15, DU16 och HU15. Under hela helgen kommer Edsbergshallen fyllas med matcher och vi tar emot klubbar från hela Sverige.

 

Självklart förvänar oss vi ett stort publikantal, men för att säkerställa att vi följer Folkmyndighetens rekomendationer kommer vi ha ett begränsat åskådagantal på 100 personer. En idrottstävling ses som en offentlig tillställning. När idrottstävlingen geonmförs på en tydligt begränsad arena ska åskådarna räknas som deltagare, däremot inte utövare och funktionärer.

 

Vi kommer att sätta upp skyltar med information om att hålla avstånd och informera alla genom speaker för att vi ska kunna genomföra detta evenemang på ett säkert sätt. Lagen kommer att ha egna omklädningrum på plats och vi rekomenderar att dessa används för att minska tränglsel i hallen mellan matcher. På plats kommer i hallen finns det ansvariga som ser till att åskådarantalet hålls nere och vi vill även uppmana alla om att samtliga matcher sänds via Solidport och går att se live där. 

https://solidsport.com/search?more=channels&query=usm+basket  

 

Under hela helgen säljs det fika i kiosken för alla som är på plats i Edsberg. Vi hoppas på ett bra tryck i hallen och önskar alla lagen stort lycka till! 

 

Vi vill även säga stort lycka till till våra Sollentunalag HU16 och HU17 som kommer att spela USM i Norrköping och Haninge. Deras matcher sänds självklar också på Solidsport för er som inte har möjligheten att se dem på plats i arenorna. 

 

Till Edsbergshallen välkomnar vi:

Högsbo Basket

Trelleborg Pirates

Malbas Basket

Eskilstuna Bakset

Brahe Basket

Sunderby Basket

Danderyd Basket

Nyheter från våra lag
Pojkar U14 (P08) - Röd/Gul/Vit, 23/01 19:06 
Flickor U13 (F09) - Röd/Vit, 22/01 21:14 
Flickor U12 (F10) - Röd/Vit, 22/01 19:58 
Pojkar U10 (P12), 17/01 09:40 
 
Viby Baskets sponsorer