Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Flickor 10 - Supertjejerna!
Samtliga 16 glada F10-supertjejer!

Säsongen 2020/21 tränar vi 3 gånger i veckan (eller 4 för de som vill):


Tisdagar kl 17.00-18.30 i Runan

Torsdagar kl 17.30-19.00 i Runan

Söndagar kl 15.00-16.30 i Runan (med F09)


Om du missar en träning eller vill träna extra är du även välkommen

Onsdagar kl 17-18.30 i Runan (med F09)


Vi spelar matcher i främst EB-ligan runt om i Stockholm. Eventuellt spelar vi även någon omgång av Swedbankligan i Byängshallen i Täby. Se fliken Kalender. När det är möjligt kommer vi även spela i flera olika cuper, både i Stockholm men även med övernattning på annan ort.


Vi är idag 17 tjejer i laget,

vilket innebär att vi oftast kör med två blandade lag

(Röd resp Vit) men

 

VI BLIR GÄRNA FLER!


Vill du testa basket är det bara att komma till en av våra träningar och prova på några gånger (att prova kostar inget).

Alla är välkomna!


PS. Mer härliga bilder hittar du under fliken "Bildgalleri"

ÄNTLIGEN!
2021-01-21 09:37
Tors 210121 meddelade Regeringen att ungdomsidrotten kör igång igen från måndag 25 Januari. HURRA! 

Vi ses igen kl 17 på tisdag 26/1 i Runan

/Nellie, Martin, Patrik & Per

F10 v47 - ny rolig bekantskap med F11
2020-11-21 14:03
Full fart i Sollentuna Sporthallar! (klicka på bilderna för större)
Lördag fm och vi hade bokat båda Sporthallarna för att för första gången möta F11. Supertjejerna ligger naturligtvis ett år "före" men det blev bra och roliga matcher med extremt mycket "spring", 4 mot 4 på fullstor basketplan. Det verkade som alla tyckte det var en festlig tillställning och vi ser fram emot en favorit i repris vid tillfälle.
/Nellie, Patrik o Per
F10 v46 - Supertjejerna fortsätter att imponera!
2020-11-13 21:38
7 framgångsrika supertjejer!
Fredag kväll och dags för en rolig träningsmatch mot P10 igen. Tyvärr blev vi bara 7 spelare som kom till start men jisses vilken fart våra supertjejer har. Första  perioderna fullkomligt flög de fram och spelade dessutom ett magnifikt försvar. Ju längre kvällen led desto tröttare blev vi såklart men vi fortsatte att spela ett väldigt väldisciplinerat anfallsspel som oftast resulterade i mål. Vårt försvarsspel var långa stunder oerhört starkt men när väl killarna kom ner till vår korg blev vi kanske lite passiva i returtagningarna. 

Freja och Lisa öste i massor med mål, Oliva sprang ifrån alla flera gånger, Engla var supecool i sina moves, Arushi & Aishani tog sig hela vägen fram och satte bollarna i korgen! - och Disas fotarbete i försvar var i en helt egen klass - ingen kom förbi henne!

Nellie o undertecknad kan bara sammanfatta: en rolig och välspelad träningsmatch - å vilka fantastiska supertjejer vi har!
/Nellie o Per 
F10 v44 - istället för Telge - match mot F09
2020-11-01 17:29
Supertjejerna i farten mot F09 (klicka på bilderna för större)!
Tyvärr, tyvärr blev det ingen cup i Södertälje, ständigt denna Covid! Som en liten kompensation fick istället de supertjejer som skulle varit i Södertälje spela match mot våra träningskompisar i F09. Matchen spelades i Rotebro Gamla på söndagsförmiddagen.

Det blev en intensiv, fartfylld och rolig match som böljade fram och tillbaka. F09 har ett stort längdövertag men våra supertjejer kompenserar detta med en enorm vilja i försvar samt blixtsnabba anfallskombinationer. Extra roligt var att samtliga 8 tjejer gjorde mål! Det vi tar med oss för framtida träningar är framförallt försvar och boxträning.
/Nellie, Martin, Patrik o Per
F10 v43 – bra genrep inför Telgecupen
2020-10-23 20:06
Bra avslutning på vardagsveckan med träningsmatch mot P11

Vardagsveckan avslutades med en intensiv träningsmatch mot Vibys P11 i Runan. Det var 10 supertjejer som delades upp i två lag och spelade i båda salarna mot grabbarna. Grabbarna var snabba och lite mer ”på” i början. Efterhand blev det tydligt att de satsade på att nyttja sin snabbhet med främst individuella soloräder. Våra tjejer spelade betydligt mer disciplinerat och som ett lag, med blixtrande passningsspel i anfall. Även kommunikationen var på en helt annan nivå hos tjejerna, särskilt i försvar, som ropade tex ”Boll”, ”Hjälp” och ”Box”.


Det var en rolig och lärorik eftermiddag. Vi lärde oss att vi behöver skydda bollen bättre och spela ett betydligt mer ”fotintensivt” försvar! Det får bli vårt fokus på träningarna inför kommande cuphelg.


/Nellie, Martin, Patrik & Per


PS. Superkul att vår nyaste tjej Tara var med och spelade sin allra första match – med obligatorisk sång efteråt!