Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
F05 - ett häftigt gäng

Viby Basket i Sollentuna välkomnar alla som vill spela basket och vi försöker tillgodose både en breddverksamhet och en verksamhet för de som vill satsa helhjärtat på basket.


Viby Basket flickor -05 är glädjande ett härligt gäng med lirare där alla vågar, kämpar och skrattar. Vi spelar i två serier:


  • Röda laget som spelar i Nivå 1
  • Vita laget som spelar i Nivå 2

...med flytande deltagande mellan lagen och även över åldersgränserna i andra lag.


Träningstiderna hittar du i vår kalender.


Under säsongen räknar vi med att delta i ca 4 cuper.


Vill du vara med eller veta mer om de två lagen kontakta Team Manager eller Head Coach (se under fliken Truppen).


Vi syns i basketkorgens skugga!

B-Guld för F05!
2019-09-10 10:27

I fredags började den årliga uppstarts cupen arrangerad av Blackeberg och det blev en riktigt rolig och lärorik helg för vår del som slutade med en seger i B-Slutspel!


Viby spelade i Grupp C tillsammans med Alvik Grön, Blackeberg West och Spånga, tre riktigt starka lag. Inför första matchen mot Alvik var det var ett taggat men också nervöst gäng som samlades i Vällingbyhallen, förståeligt med tanke på allt som är nytt till denna säsong. Nya tränare, spelsystem och samträningar med F04. Men just därför var det extra bra med Blackebergs Cupen i år då vi fick chansen att rivstarta säsongen med 6 tuffa matcher efter sommarens uppehåll. 


Första matchen var som sagt mot Alvik och vi inledde bra med att sätta upp våra nya spelsystem men vi saknade farten och viljan att attackera korg. Det gjorde att 24-sekunder klockan (som är ny för i år) ringde innan vi hunnit hitta ett avslut. Matchen slutade 19-33 till Alvik.


På lördagen hade nervositeten släppt och vi spelade två riktigt bra matcher mot Spånga (12-21) och sedan Blackeberg (35-20). Efter en seger slutade vi på tredje plats i gruppen och gick vidare till söndagens B-Slutspel. 


Där fick vi möta AIK och efter en riktigt stark laginsats blev det en vinst 34-12. Inte många timmar senare var det dags för semifinal mot Blackeberg East, en match som blev minst sagt tuff. Fram till sista perioden var det otroligt jämt men sedan klev vi upp i försvar och kunde ta flera steals som gjorde det möjligt att dra ifrån poängmässigt, matchen slutade 34-12 och vi var vidare till FINAL!


Efter semifinalen var det bara att packa ihop våra grejer och åka vidare till grann-hallen för att direkt ladda om inför finalen. Nu var det Täby som stod för motståndet, ett mycket skickligt lag men vi var snäppet vassare. Redan från början fick vi en liten ledning som vi mer eller mindre lyckades hålla matchen ut! Slutresultatet blev 26-15 till oss och därmed har vi vunnit B-Guld i säsongens första cup!


Bra kämpat i helgen allesammans och riktigt kul att se utvecklingen från första matchen till finalen mot Täby. Att spelsystemen fungerar och hur vi vågade allt mer för varje match, en stor applåd till alla som var med och bidrog till helgens framgångar!


Nu fortsätter träningarna för de här är bara början, snart börjar seriematcherna och på höstlovet är det dags för Telge. Det är en spännande säsong vi har framför oss! 


GO VIBY!


/Elin


Vibyhjärta mot Alvik
2019-05-18 12:44
Fortsättning i Lions bjöd på Alvik och en kvalmig Enskedehall som motstånd. Årets mest fokuserade uppvärmning visade att tjejerna tänkte sälja sig dyrt.

En jämn första halvlek där vi var bäst i det uppställda spelet både bakåt och framåt, bortsett från stundtals lam returtagning. Knapp ledning för Alvik som på Alviks-manér hade högre kvalité i avsluten. Däremot lirkade vi oss ur presspelet bättre och bättre parallellt med att vi lyckades störa deras uppspel.

Med kapten Larsson vid rodret tuggade vi vidare. Många bra satsningar gav Alvik tidig lagfoul i båda quarters där vi levererade bra straffskytte. Hallvärmen och bara två avbytare gjorde att vi mattades allt eftersom. Med tröttheten kom några felpass och fast-breaks som gjorde att Alvik gled ifrån poängmässigt. Trots detta visade tjejerna bästs möjliga Viby-hjärta och stred till slutsignalen.

Guldstjärna för glöden - Flame on Girls!

Laginsats mot FUBB
2019-04-06 13:58
Med en riktigt bra laginsats mot FUBB tog F05-gänget sig vidare i Lions.

Började med bra spel som vanligt och tyvärr även med dålig utdelning. Trots bra skytte från FUBB och stiltje i poängproduktionen innan halvtid tuggade tjejerna vidare.

Ett ryck i tredje quarter där vi fick stopp på uppspelen och gick på väl avvägda avslut avgjorde matchen.

Grymma fötter i försvaret, returerna på plats och ett anfallsspel som gav många enkla poäng. Finalhelg i maj.

Flame on girls...


Två raka
2019-03-31 12:40
...i slutspelet - tyvärr förluster och chansen att förbättra fjolårets semifinalplats var som bortblåst. 

Först ut var Duvbo i Vällingbys tropiska klimat i lilla hallen. Seriöst: hur svårt ska det vara med kyla i vårt land! Nåväl samma förutsättningar för båda lagen och Duvbo hade redan haft en tuff match mot Alvik tidigare på förmiddagen.

Ett snabbt spel i början bäddade för ett litet övertag både mentalt och poängmässigt. Sen tog det plötsligt stopp mot ett bra jobbande Duvbo-försvar. Få avslut från vår sida, missriktade skott och inte många straffar som satt.

Andra halvlek bjöd inte på nåt skönspel, men mycket kamp och spänning. Lagen följdes åt, men slutet blev en 4-poängsförlust. Surt..

Förutsättningar mot Alvik var att vi behövde vinna med 5 poäng för att gå vidare. Återigen en pigg start med spelövertag. De är dock snabba i uppspelen och vi har inte tillräckligt bra försvarsteknik vilket ger ett bra skjutande Alvik enkla poäng.

Som väntat helt jämn match där Alvik rycker i tredje efter ytterligare några straffar och ett frustrerat Viby ser ut att ha gett upp. Men Viby kommer in med helt ny inställning i fjärde, gnagar ikapp, men orkar inte hela vägen. Förlust med 2 poäng.

Flame on girls
Styrka mot Spånga
2019-03-30 15:48
Trots många sjuka hela veckan lyckades laget mobilisera kraft till ytterligare vinst i Lions.

Spånga bjöd på tufft motstånd med snabba spelare och vilja i returtagningen. Viby hade också ett rappt spel och några riktigt snygga uppspel. Bra distansskytte, men det finns sparkapital att ta av i både returtagning och straffskytte.

Två mer satta straffar gav oss segern. FUBB nästa.

Flame on girls.
 
Viby Baskets sponsorer