Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
F05 - ett häftigt gäng

Viby Basket i Sollentuna välkomnar alla som vill spela basket och vi försöker tillgodose både en breddverksamhet och en verksamhet för de som vill satsa helhjärtat på basket.


Viby Basket flickor -05 är glädjande ett stort gäng med lirare där alla vågar, kämpar och skrattar. Eftersom åldersgruppen är så stor är vi uppdelade i två lag:


  • Röda laget som spelar i Nivå 1
  • Vita laget som spelar i Nivå 3

Vi tränas av engagerade föräldrar. Säsongen 2017/18 är träningstiderna:


  • Må 19.30-21.00 F05 Gamla Rotebro, Mikaelsskolan - några F06 deltar
  • On 16.00-17.30 F05 Gamla Rotebro, Mikaelsskolan
  • Fr  18.45-20.15 F05 Häggvikshallen - tillsammans med F04

Finns möjlighet kryddar vi med nån extra helgträning.


Under säsongen räknar vi med att delta i ca 5 cuper.


Vill du vara med eller veta mer om de två lagen kontakta Team Managers eller Tränarna (se under fliken Truppen).


Välkommen!

A-klass i Göteborg
2018-05-17 20:38
Andra året på Göteborgs basketfestival. Förra året åkte vi ut i 8-dels mot cupvinnarna efter att ha gått till a-final trots riktigt tuff grupp.

I år ställde vi upp med två lag och båda hade en behaglig resa genom gruppspelet på torsdag och fredag till dubbla gruppvinster och klar för a-finaler. Tillsammans mer än +100 i poängskillnad! Addera lite extra vinster på Liseberg där Spårvagnen hem fylldes med choklad, så förstår ni att det blev nattvila med ett leende på läpparna.

Lag 1 fick gå direkt 8-delsfinal där erkänt duktiga Bankeryd väntade. Motståndarna ryckte direkt och vi lyckades inte få lagspelet att stämma. Kanske för stor omställning till riktigt bra motstånd. Väl kämpat!

Lag 2 fick långa vägen med start mot Malbas i 16-dels. Bra inställning gav en tydlig vinst. Bästa Alvik-laget väntade sedan och då taggar vi lite extra. Riktigt tajt insats där hela laget var på tårna från början och med fart och aggressivitet bärgade vi segern. Lite vila, lite mellis, sen stod Onsala och väntade vid kvartsfinal. Trötta huvuden gjorde matchen onödigt jämn, men vi kämpade till oss en vinst.

Semifinal på söndag morgon mot Bjärred, f.d. Lobas, som är ett riktigt ambitiöst lag med stor trupp. Grym returtagning höll matchen vid liv, men vi hade behövt några ring i istället för ring ut. Tack och hej, men med stolthet!

Flame on girls!


A-slutspel för båda lagen i Eskilstuna
2018-04-29 20:26
Vi drog till Eskilstuna med två lag; ett Viby 1 med tolv lirare vara två 06:or med ambition att spela och lära mycket och ett 8-manna som Viby 2 med ambition att gå långt i turneringen.

Viby 1 chockade både motståndare Östersund och coacherna med ett härligt rörligt och snabbt anfallsspel i första halvlek - grymt! Vissa gjorda sin första cup-match och gjorde det med bravur! I andra halvlek tappade vi mycket av det fina spelet men bytt det mot kämpaglöden istället. Till slut stod vi som vinnare med futtiga en (1) poäng.

Gruppspelet gick vidare på lördag morgon med ett storvuxet Huddinge. Här blev segerkonceptet ett starkt försvar med bra fotarbete som stoppade Huddinges drivar mot korgen. Ännu fler som vågade i anfallet vilket också gav oss vår andra gruppseger. Därmed var platsen i A-final fixad och det är riktigt, riktigt bra.

Gruppfinalen mot Västerås hängde vi inte riktigt med, men precis som ett lag ska agera så kämpade vi ända in på mållinjen.

Tredje matchen för dagen var den första i A-slutspelet. Sigtuna stod för motståndet och kanske var det dags för revansch efter två förluster i seriespelet. Återigen hade de några få riktigt duktiga spelare som blev för svåra att stoppa. Men vårt gäng ger inte upp oavsett hur trötta de är och en 11-poängsförlust är inget att skämmas över. Stolta ledare och föräldrar på läktaren!

Viby 2 började mot EOS som blev en komfortabel seger utan att behöva imponera spelmässigt - bättre kan vi! EOS vann sedan B-finalen.

Klubb Sydcenter bjöd upp till hårt spel som fick oss lite ur balans. Till slut bestämde vi oss och spelade ut som vi kan och coacherna kunde andas ut efter ytterligare en komfortabel seger.

Arvika lag 2 blev en munsbit och inget att orda om. Bra att inte behöva slita så hårt inför kvällens 1/8-delsmatch. Gruppseger.

Dags för våra vänner i AIK; hur många gånger har vi inte mötts under åren :) Äntligen fick vi se ett Viby-gäng som bestämt tog kommandot direkt. En fröjd att se oss spela ut ordentligt och i princip köra över ett chockat AIK. Mycket roligt att se!

...men AIK stod med ytterligare ett lag som motstånd i kvartsfinalen. Nu hade de lärt sig och lyckades utan spelövertag ta ett viktigt poängövertag tidigt i matchen som de sedan aldrig släppte.

Sammanfattningsvis en rolig cup där det fick spelas mycket och en del flabb blev det också. Tumme upp till arrangörerna med perfekt boende i egen del av skolan, bra mat men tyvärr lite utspritt spelande så det blev mycket körande och svårt att se varandras matcher. Vi firade våra framgångar och Frasses (och Evas) födelsedag med tårtkalas på lördag kväll, hejade fram F02 till final som de sedan vann och P05 till finalseger (Endast Viby och Huddinge som tog hem två gruppsegrar - F05 hade gärna bidragit med en tredje).

Tack ledarkompisar, specialtack till Anna som på egen hand såg till att 20 12-13-åringar sov som katter innan 23 varje kväll, tack tillresta föräldrar som hejade och fick ihop hemresan. Nu laddar vi inför en ännu större cup i Göteborg med två lag igen.

Flame on Girls!
Starkt avslut - nära serieseger
2018-03-24 11:42
Förra helgen avslutades nivå1-serien för F05. Det blev en rafflande slutstrid om seriesegern i en mycket jämn och bra serie. Till slut stod Viby som 3:a på samma poäng som 2:an och 1:an (AIK resp. Duvbo). Den ynka 1-poängsförlusten i slutsekunden mot Djursholm svider, men totalt en mycket bra säsong med få bottennapp. På statistiksidan så har vi 3 vinster på fyra matcher mot AIK och Duvbo, men släpper in alldeles för många poäng.

Just Duvbo stod för motståndet i vår näst sista match. Som vanligt ett taggat gäng mot ett motstånd som alltid gör bra ifrån sig.

De satsade på hög press, hög posting med screen på sin allt längre center och snabba uppspel. Viby tog sig förbi pressen med ömsom snabbhet och ömsom ett lugn i uppspelen. Under korgen hade vi ett tufft jobb med dålig returtagning, men bättre utdelning i skyttet. Duvbos snabba uppspel stoppades genom att vi gav igen med samma mynt och pressade högt med många steals.

Precis som höstmatchen lyckades vi spela som ett lag och stod som segrare vid slutsignalen i en match med högt tempo.

I sista matchen stod våra vänner i Uppsala för motståndet; ett lag som under säsongen tagit en del vinster mot bra motstånd. Inledning med bra spel men lite ängsligt vid lägen att gå på avslut. Vi rullade runt på hela laget och tog en seger med stundtals mycket bra spel. Returtagning och komma till skott får vi jobba på så poängskörden fördelas på flera spelare och vi blir ännu svårare att stoppa.

Flame on girls!

/dr J
Klart och nära, nära
2018-02-11 13:46

Vårt lag i nivå 1 har haft två matcher av olika karaktär.


3 februari tog vi emot Spånga hemma. Efter lite trevande inledning i försvaret fick vi fart på fötterna och stoppade deras anfall. Offensivt kunde vi komma till enkla avslut och segern var aldrig hotad. Tyvärr dåligt lagspel och många soloraider som inte fungerar mot ett tajtare försvar. Kanske svårt att motstå när det fungerar.


Helgen därpå var planen att slå det enda lag vi inte vunnit mot i år; Djursholm. Matchen spelades direkt efter vår 1 poängsvinst i nivå 3 och det blev återigen en jämn drabbning. Lite svårt att få upp tempot i passningsspelet, men bra aggressivitet i försvaret över hela planen. Vi vågar fortfarande inte gå på de lägen som dyker upp och låg skottprocent gör att vi trots ett bättre spel över hela planen ligger under stora delar av matchen. Sakteliga tar vi oss dock upp i ledning. En stressad avslutning gör tyvärr att vi släpper upp dem till likaläge. 2.7 sekunder, inkast och de lyckas få en foul på en klockren block. De sänker sista straffen och segern är bortblåst - surt men så är det i idrott. Vi får hoppas på revansch i slutspelet.


Flame on Girls!


Tajt för nivå 3
2018-02-11 13:37

Vårt deltagande i nivå 3 slutade med två riktigt tajta matcher.


4 februari bjöd Åkersberga upp till dans i boxningsringen. Som vanligt tufft i överkant när vi möter Åkersberga, men det får vi ta med oss som en nyttig erfarenhet. Svårt att få igång ett eget spel med ett sådant motstånd, men vi stod emot bra och stängde rejält i försvaret. Sägongens första oavgjorda match var ett faktum och tyvärr orkade vi inte hålla emot i förlängningen.


Ett helt annat spel på planen mot Djursholm veckan efter. Två bra lag som spelade ett snabbt passningsspel och bra rörlighet. Många gånger hade vi ett helt bländande passningsspel och det var verkligen ett LAG från Viby och inte fem basketspelare. Kändes verkligen inte som nivå 3. Trots lägre skottprocent hade vi en 1-poängsseger när slutsignalen ljöd.


En match kavar i nivå 3 serien och vi tänker avsluta med ännu en skalp mot Täby.


Flame on Girls!

Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Viby Basket, 21/06 14:47 
Viby Basket, 09/06 23:21 
Viby Basket, 04/06 22:11 
Viby Basket, 31/05 22:33 
Viby Basket, 25/05 18:38 
Viby Basket, 21/05 22:28 
 
Viby Baskets sponsorer