Ett häftigt gäng

Viby Basket flickor -05 är ett stort gäng med lirare där alla vågar, kämpar och skrattar.

 

Vi tränas av engagerade föräldrar. Säsongen 2017/18 är träningstiderna:

  • Må 19.30-21.00 F05 Gamla Rotebro, Mikaelsskolan - några F06 deltar
  • On 16.00-17.30 F05 Gamla Rotebro, Mikaelsskolan
  • Fr  18.45-20.15 F05 Häggvikshallen - tillsammans med F04

Finns möjlighet kryddar vi med nån extra helgträning.


Matcher kör vi i förbundets basketserie där vi ställer upp med två lag. Under säsongen räknar vi med att delta i ca 5 cuper.

Klart och nära, nära
2018-02-11 13:46

Vårt lag i nivå 1 har haft två matcher av olika karaktär.


3 februari tog vi emot Spånga hemma. Efter lite trevande inledning i försvaret fick vi fart på fötterna och stoppade deras anfall. Offensivt kunde vi komma till enkla avslut och segern var aldrig hotad. Tyvärr dåligt lagspel och många soloraider som inte fungerar mot ett tajtare försvar. Kanske svårt att motstå när det fungerar.


Helgen därpå var planen att slå det enda lag vi inte vunnit mot i år; Djursholm. Matchen spelades direkt efter vår 1 poängsvinst i nivå 3 och det blev återigen en jämn drabbning. Lite svårt att få upp tempot i passningsspelet, men bra aggressivitet i försvaret över hela planen. Vi vågar fortfarande inte gå på de lägen som dyker upp och låg skottprocent gör att vi trots ett bättre spel över hela planen ligger under stora delar av matchen. Sakteliga tar vi oss dock upp i ledning. En stressad avslutning gör tyvärr att vi släpper upp dem till likaläge. 2.7 sekunder, inkast och de lyckas få en foul på en klockren block. De sänker sista straffen och segern är bortblåst - surt men så är det i idrott. Vi får hoppas på revansch i slutspelet.


Flame on Girls!


Tajt för nivå 3
2018-02-11 13:37

Vårt deltagande i nivå 3 slutade med två riktigt tajta matcher.


4 februari bjöd Åkersberga upp till dans i boxningsringen. Som vanligt tufft i överkant när vi möter Åkersberga, men det får vi ta med oss som en nyttig erfarenhet. Svårt att få igång ett eget spel med ett sådant motstånd, men vi stod emot bra och stängde rejält i försvaret. Sägongens första oavgjorda match var ett faktum och tyvärr orkade vi inte hålla emot i förlängningen.


Ett helt annat spel på planen mot Djursholm veckan efter. Två bra lag som spelade ett snabbt passningsspel och bra rörlighet. Många gånger hade vi ett helt bländande passningsspel och det var verkligen ett LAG från Viby och inte fem basketspelare. Kändes verkligen inte som nivå 3. Trots lägre skottprocent hade vi en 1-poängsseger när slutsignalen ljöd.


En match kavar i nivå 3 serien och vi tänker avsluta med ännu en skalp mot Täby.


Flame on Girls!

Hyggligt januari
2018-01-28 14:14
Året inleddes med två viktiga matcher för F05 nivå 1 om vi ska ha en chans på serievinsten och nivå 3 jagade sin första seger.

Mot AIK startade vi samlat och spelade verkligen som ett lag både framåt och bakåt. Andra halvan blev vi lite självsäkra och tappade skärpan. Smög också in en ängslighet i anfallet som gav några 24 sek avblåsningar. Trots det, en säker seger.

Alvik stod för nästa motstånd. Tyvärr följde ängsligheten med och vi hade svårt att få igång vårt härliga lagspel. Mycket dribblingar, få som vågade gå på avslut och ett tajt Alvik som trummade på i alla perioder. En oväntad stor förlust när vi vet att vi kan så mycket bättre.

Derby i nivå 3 mot Tureberg avslutade månaden. Någorlunda jämt i första halvan innan vi kunde springa ifrån ett motstånd med få spelare. Kul att många kom till avslut och en del snygga kombinationer kryddades med fast breaks. Första segern i nivå 3 :)

Totalt 7 matcher kvar i seriespelet. Förhopppningsvis går alla krämpor över och träningsviljan går upp.
Till halvtidsvila med ett leende
2017-12-17 19:09
Höstsäsongen avklarad och vi kan inte vara annat än nöjda.

Två cuper där vi visar härlig bredd med näst intill helt olika lag lyckas med följande:
  • Blackeberg med brons i A-final och några futtiga poäng från finalplatsen
  • Telge med guld i B-final med imponerande återhämtning efter ett tufft gruppspel mot de två A-finalsvinnarna.
Seriespelet för nivå 3 har inte gett några vinster, men ändå imponerat mycket med härligt fighteranda. Oväntat duktiga lag som motstånd. Flera av matcherna har vi avslutat bättre än motståndarna, så bättre fokus från början så kommer första segern snart. Vi har haft 4 debutantspelare som alla gjort bra insatser och även fått göra poäng.

I nivå 1 har vi de senaste matcherna visat upp det lagspel som finns i laget och malt ner motståndet. Våra två bottennapp mot AIK och Djursholm svider fortfarande, men vi siktar mot serietoppen.

Några träningar till, sen tar vi julvila!

Flame on to 2018 Girls!
Halvbra helg
2017-11-12 20:45
Djursholm stod för motståndet i FU13 nivå 1 på lördag. Ett motstånd med bra rörlighet i anfallet och ett bra försvar. Vi fick direkt svårt att stoppa deras anfall. Lagspelet kom inte igång varken framåt eller bakåt; för mycket solorace och dålig hjälp i försvaret.

Lite uppryckning i mittperioderna tände hoppet, men Djursholm tog till slut segern.

Söndagens derby mot Tureberg i nivå 3 rivstartade med ett motstånd som sprang ifrån oss. Skärpning i försvar och mer beslutsamhet i anfall så hade vi utjämnat. Tyvärr var vi snart frånsprungna igen av ett mer komplett motstånd som troligast skulle göra bra ifrån sig även i en svårare nivå.

Sammanfattningsvis finns det lite att jobba på, men många fina ljusglimtar och den viktiga kämpaglöden fanns hos vissa. Flame on all girls!
Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Viby Basket, 06/02 17:48 
Viby Basket, 15/01 22:48 
Viby Basket, 18/12 00:01 
Viby Basket, 04/12 06:49 
Viby Basket, 30/10 09:47 
 
Viby Baskets sponsorer