Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Viby Daycamp 2019 – en härlig sommaravslutning för spelarna!
2019-06-24 09:01

Fler bilder (+5) >>
Drygt 60 glada basketungdomar, tjejer och killar i åldrarna 02-07, spenderade hela midsommarveckan i Sollentuna sporthallar (A o B). Där tränade de både massa olika teknikmoment och hade superkul i olika former av spel och tävlingar. Marko, Mimmi Hahne o Elliot Sidholm höll i taktpinnen detta år. Stort tack till alla deltagare och ledare – glad sommar på er alla! 
Sverige+Basket=Sant
2019-06-11 08:54
På Nationaldagen var Viby Basket på plats vid slottet med bollar och basketkorgar för alla som ville spela basket i det vackra vädret. Planen framför slottet var full med med barn, ungdomar och vuxna som gärna ville prova sina skott och många ville komma och träna med oss i höst! Tack till Leonora, Hedvig, Agnes, Olle, Axel, Agnes och Tilde som var med och ledde aktiviteterna. Stort tack också till Sollentuna kommun som fixade korgar och ett fint arrangemang!
Viby Basket söker erfaren tränare
2019-06-09 15:10

Viby Basket har drygt 500 medlemmar i 34 lag som leds av över 90 engagerade ledare. Vi är en förening som välkomnar hela familjen med målet att skapa en stark gemenskap där alla kan utvecklas. Vi har en mycket aktiv och kompetent Styrelse, god ekonomi och ett starkt engagemang bland föräldrar, lokala skolor, företag och politiker. Vi har ett Tränarråd med väldigt erfarna basketcoacher som leder den sportsliga utvecklingen i föreningen. Inom några år kommer vi äntligen få en fullstor idrottshall i Viby som ger oss en egen hemmaborg!


Viby Basket söker nu ytterligare en engagerad och duktig tränare!


  • Head Coach för Pojkar U19 (01/02/03) o U17 (03/04) (en träningsgrupp & spel i 2-3 serier)
  • Assisterande tränare för Pojkar U15 (05) (ingen matchcoachning)

Tillsammans med klubbens Tränarråd och övriga tränare arbetar du med att skapa förutsättningar att utveckla verksamheten på pojksidan enligt klubbens ledarfilosofi och spelarutvecklingsplan.

 

I rollen ingår bl a att


  • Planera och genomföra 4-5 träningar per vecka (3 vardagkvällar) 
  • Ansvara för coachning på samtliga matcher i U19, U17 och/eller U16 
  • Upprätta och hålla en säsongsplanering
  • Planera för nödvändiga fysträningar
  • Delta i ledarsamlingar, utbildningar och aktiviteter som klubben eller laget anordnar


Vi söker dig

Som har ett stort intresse för basketsporten och brinner för att arbeta med ungdomars utveckling inom en stark basketförening. Du har en god självkännedom och social kompetens och därigenom förmåga att verka som tränare samt att i dialog med bl a Tränarrådet kunna utveckla spelare och lag utifrån en tydlig strategi och stark värdegrund. Som person får du saker att hända och har en förmåga att engagera och samarbeta med andra. Du är en ansvarstagande person som är tydlig i din kommunikation och pålitlig i ditt åtagande. Du har gått förbundets Steg 2-nivå som tränare och har dokumenterad erfarenhet som tränare och/eller spelare.

 

Vi erbjuder dig

Hos oss får du möjlighet att utvecklas i din roll som ledare och tränare med goda och tydliga förutsättningar och villkor. Vi är en förening som fokuserar på barn och ungdomar och du kommer att bli både synlig och viktig för vår fortsatta framgång. Söker du en möjlighet att få arbeta med ditt engagemang för basket, barn och ungdomar och samtidigt växa i din roll som ledare och tränare tror vi att det här är en fantastisk möjlighet.


Ansökan

Välkommen med din ansökan redan idag. Du ansöker till tjänsten genom att skicka ditt personliga brev och CV till info@vibybasket.se.


Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Fredrik Hahne från Tränarrådet (070-778 99 00) eller Eva-Lotta Sandberg, Ordförande i Viby Basket (070-733 88 55).

Göteborg Basketfestival o Basketshop Open 2019 – 2 st A-Brons!
2019-06-03 19:42

Viby Basket har bara funnits i 11 år, men som vi flyttat fram positionerna under dessa år! Till 2019 års upplaga av Göteborg Basketfestival åkte 9 Viby-lag; 5 tjej- och 4 kill-lag. 6 lag vann sina kvalgrupper och 8 gick till A-slutspel. Makalöst! 2 lag tog sig dessutom hela vägen till A-semi och bärgade därmed 2 st A-Brons! Största framgången någonsin för Viby Basket - fantastiskt! Samtidigt kämpade F08 och F09 framgångsrikt i Basketshop Open i Stockholm.


Årets höjdpunkt för de äldre lagen är definitivt Göteborg Basketfestival med 7500 spelare fördelade på 650 lag från 12 olika länder som spelar matcher i 30 (!) olika hallar. Vilket arrangemang. Det är superkul att möta, inte bara svenska och nordiska lag, utan även lag från Tyskland, England osv. Viby Basket har varit med sedan 2014 då vi knep första A-bronset (P01) som vi upprepade förra året (F05). Detta år tog vi nästa steg när hela 5 lag (F02, F03, F04, F06 och P02) tog sig ända till A-kvartsfinal, P02 och F03 tog sig även vidare till A-semi. Båda lagen kämpade tappert men fick till slut ge sig. Därmed blev båda lagen A-Bronsmedaljörer!


I Stockholm pågick samtidigt Basketshop Open där några av våra yngsta lag var med; F08 och F09. För 09-tjejerna var det första riktiga cupen! I den unga åldern räknas inte resultat och placeringar men oj vad kul båda lagen hade!


Vi är mäkta stolta för vad våra härliga ungdomar lyckas prestera på alla cuper – stöttade av våra frivilliga ledare och ivrigt påhejade av alla tillresta föräldrar. En härlig avslutning på säsongen och nu är det bara Viby Daycamp kvar (glöm inte att anmäla dig!) innan ett långt sommarlov väntar!

Lampe Challenge 2019 – 1 guld och 1 silver för Viby!
2019-05-27 08:32
F04, P04/5, P07, P02, F05 röd och vit

Lampe Challenge är en kul så kallad inbjudningscup som spelas i södra Stockholm i arrangemang av Hammarby Basket. I årets upplaga var 6 Vibylag inbjudna, 3 på tjejsidan och 3 på killsidan.


Bästa Vibylag blev F04 som tog sig till final och i en rafflande match besegrade ett finskt lag med 3 poäng! Guldpokal till tjejerna för andra gången på två veckor!


För F05s Röda lag gick det riktigt bra men målskillnad avgjorde gruppspelet, de slutade sedan 6:a. Det vita laget (05/06/07) kämpade hårt och slutade 7:a.


På killsidan gick det bäst för P04/5 som tog sig till final, trots en stark insats räckte det inte riktigt men en silvermedalj kunde man ändå bärga!


P07 gjorde återigen en jättebra turnering, nu för första gången på höga korgar, 5-5 och större bollar. Både de o P02 kom tvåa i sina resp grupper men fick sedan ge sig i bronsmatcherna och båda slutade därmed 4:a, inte illa alls!


Det är roligt med cup och härligt med nya framgångar för Vibylagen. Till helgen bär det av till Göteborgs Basketfestival för många lag!

Vilken avslutning!
2019-05-26 10:45
Foto:Lars Norlander
Uppslutningen var enorm i Nya Edsbergshallen när Viby Basket för första gången ordnade en lite mer formell säsongsavslutning. Alla spelare tågade in lagvis och ministars-07 belönades med medaljer. I de äldre lagen delades utmärkelser ut för Bästa lagkamrat, Bästa träningsflit, Största framsteg samt MVP. Klubben delade även ut Ett Hederspris till Omid Heydari för alla hans ovärderliga insatser för klubben!

Vi har i år 100 000-träningstimmar i hallarna - hur mycket svett och träningsvärk det ger vet vi inte men massor av glädje, utveckling och gemenskap har det i alla fall givit!

Tack alla för en grym säsong och en härlig avslutning!
Nyheter från våra lag
Pojkar 02, 17/06 18:27 
Flickor 06 - Röd/Vit, 13/06 10:24 
Flickor 06 - Röd/Vit, 13/06 10:20 
Pojkar 02, 11/06 07:40 
Flickor 08 - Röd/Vit, 04/06 21:59 
 
Viby Baskets sponsorer