Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen till Viby Basket
Vi är en basketklubb med topp och bredd. Vi har lag från 5 år till dam och herr. Spelarna kommer huvudsakligen från Sollentuna och övriga Stockholms Norrortskommuner.
Påsklov och Viby Daycamp
2020-03-29 18:44

Pga rådande läge väljer vi i år att tyvärr inte köra några gemensamma påsklovsträningar. Vi uppmuntrar däremot lagen att själva köra träningar – antingen på ordinarie tider eller själva boka lite extratider på kommunens hemsida https://boka.sollentuna.se/bokning Det finns såklart massor med lediga tider i alla stora hallar. Man kan även vara ute!


När det gäller Viby Daycamp v25 (15-18/6) hoppas vi fortfarande kunna köra men vi återkommer med besked senare, senast sista April.


Hoppas ni alla får ett skönt påsklov!


/Tränarrådet
Uppdateringar gällande idrotts- och träningsanläggningar.
2020-03-27 10:34

Folkhälsomyndigheten har betonat vikten av fortsatt fysisk aktivitet för att främja hälsan.


Viby Basket, följer fortsatt information och de rekommendationer och beslut som fattas av Folkhälsomyndigheten .(https://www.folkhalsomyndigheten.se/…/information-till-idr…/).

Förändringar angående riktlinjer och förutsättningarna för träning kan ändras snabbt. 

Då vidtar vi aktiva åtgärder omgående och meddelar detta via vår hemsida.


Vid frågor kan ni vända er  till styrelsen.Information från Viby Baskets Styrelse och Tränarråd till samtliga medlemmar med anledning av Corona
2020-03-20 00:04

Det är underbart att se det fantastiska engagemang och stöd från våra ledare, spelare och föräldrar i dessa omvälvande tider – det är ovärderligt! Vi har fått en del frågor som vi här hoppas kunna ge svar på. 


Viby Baskets Styrelse och Tränarråd följer noga händelseutvecklingen av Coronaviruset och vi uppmanar er alla att hålla er uppdaterade kring rekommendationer från Folkhälsomyndigheten och övriga myndigheter (via t ex www.krisinformation.se). 


Basketen kommer att vara en viktig del i våra spelares välmående även kommande veckor/månader. Fysisk träning med kompisar motverkar depression, utanförskap och fysiska ohälsa. Viby Baskets Styrelse har beslutat att ge tillåtelse att fortsätta träningsverksamheten för samtliga lag och spelare, även våra gymnasieelever. Vi vill att spelarna ska kunna känna en trygghet i allt det onormala som pågår, men vi måste verkligen värna om varandra och minimera smittspridning. 

Folkhälsomyndigheten ser gärna fortsatt träning
2020-03-13 18:35

Som komplement till nyheten om träningar som lades ut igår vill vi även förmedla att Folkhälsomyndigheten på presskonferens idag uttalat att de gärna ser fortsatt träning i ungdomsidrott.


– Det finns ingen anledning att ställa in mindre evenemang, som idrottsträningar med 10-20 personer. Tvärtom är det viktigt att aktiviteter för hälsan pågår, att helt förlama samhället på aktiviteter tjänar inte det här syftet och motverkar de allmänna hälsomålen säger Johan Carlsson, GD Folkhälsomyndigheten.


Fortsatt noggrannhet med handhygien och att stanna hemma vid sjukdom gäller givetvis vid träningar som i allt annat just nu.

Träningar
2020-03-12 23:01
De lag som önskar kan göra uppehåll i sina träningar. Så länge skolorna håller öppet/inte avrådan kommer från folkhälsomyndigheten, kan de lag som vill fortsätta att träna göra så, självfallet i överenskommelse med spelare och målsmän.
Nyheter från våra lag
Pojkar U12 (P08) - Röd/Vit, 29/03 19:16 
Pojkar U14 (P06) - Röd/Vit, 09/03 18:10 
Flickor U10 (F10) - Röd/Vit, 07/03 20:23 
Flickor U14 (F06) - Röd/Vit, 17/02 15:50 
Flickor U14 (F06) - Röd/Vit, 17/02 15:41 
Pojkar U12 (P08) - Röd/Vit, 16/02 16:22 
 
Viby Baskets sponsorer