SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Välkommen till Viby Basket i Sollentuna!
Viby Basket är en basketklubb med topp och bredd. Vi har lag från 5 års ålder till dam- och herrlag. 

Viby Basket har drygt 650 medlemmar i 37 lag som leds av över 120 engagerade ledare. Vi är en förening som välkomnar hela familjen med målet att skapa en stark gemenskap där alla kan utvecklas. Vi har en mycket aktiv och kompetent Styrelse, god ekonomi och ett starkt engagemang bland föräldrar, lokala skolor, företag och politiker. Vi har ett Tränarråd med väldigt erfarna basketcoacher som leder den sportsliga utvecklingen i föreningen. 

Regeringen stoppar enstaka matcher - lagträningar får fortsätta
2021-02-25 13:32
Folkhälsomyndigheten och Regeringen meddelade på en presskonferens 24 februari att ingen tävlingsverksamhet under elitnivå kommer att tillåtas. 

Undantaget för enstaka matcher för barn födda 2005 och senare tas bort. Svenska Basketbollförbundet kommer att uppdatera sina tolkningar inom kort, men vill redan nu uppmana samtliga som planerat en eventuell match av något slag – att ställa in dessa. SBBF ser att vi kan fortsatt hålla träningar igång för barn och unga i deras grupper och lag. 

Stockholm Basket har beslutat att inte sanktionera fler matcher med anledning av gårdagens besked. FHM och SBBF går ut med uppmaningen att alla som planerar att spela en match av något slag, ska ställa in, även om beslutet formellt träder i kraft den 1 mars. Utifrån allvaret i gårdagens besked behöver vi alla hjälpas åt och vi anser då att vårt beslut stödjer det ansvaret.

Viby Baskets Styrelse och Tränarråd gläds åt att vi kan fortsatt hålla lagträningar igång för barn och unga, vilket vi tycker är väldigt viktigt.

Viby Basket söker en engagerad och duktig föreningskanslist!
2021-02-24 18:14
Viby Basket har vuxit och utvecklats fantastiskt väl de senaste åren och vi ser ett enormt engagemang bland våra ledare och lag samt att den sportsliga utvecklingen är mycket god. Vi vill fortsätta med en stark och hållbar utveckling av föreningen där vi fortsätter bygga vidare på våra drygt 650 medlemmar i 37 lag och över 120 engagerade ledare. Vi ska fortsätta vara en förening som välkomnar hela familjen med målet att skapa en stark gemenskap där alla kan utvecklas.
Möjlighet för äldre ungdomar (02-06) att döma träningsmatcher och få ersättning samt domarutbildning
2021-02-13 17:54
Viby Basket ger er äldre ungdomar (2006 och äldre) chansen att döma "träningsmatcher" arrangerade av Viby Basket där klubben betalar er en ersättning: 

  • Träningsmatch för U13 och äldre = 100 kr per domare och match
  • Träningsmatch för U12 och yngre = 50 kr per domare och match
Vibys ledare tar ansvar för arrangerandet av matchen och kommer ha kontakten med er inför och stötta er under matchen samt ge er tips och feedback för att hjälpa er i domarrollen. 

Anmäl ert intresse av att döma träningsmatcher till info@vibybasket.se!
Vi kommer upprätta en lista på ungdomar som vill döma träningsmatcher som våra ledare kommer mejla ut till för att erbjuda domaruppdrag. Ledarna ska även meddela till samma mejladress för bekräftelse och uppgifter kring utbetalning av ersättningen efter genomförd match.

Vi vill också ge er möjligheten till en enklare domarutbildning.
Det är väldigt smidigt att gå Svenska Basketboll Förbundets kurser som till stor del nu är webbaserade - Viby Basket står för kursavgifterna för dessa utbildningar!

Anmäl er och gå utbildningen enligt nedan - det är självstudier via nätet som ni bör klara själva eller med lite stöd från en förälder eller en lagkompis.
  1. För er som är födda 2005 och 2006 eller är äldre och inte varit ungdomscoach 1 helt år så kan ni gå domarutbildningen: Matchledare A. 
  2. För er som är födda 2004 eller tidigare SAMT varit ungdomscoach minst 1 helt år så kan ni gå domarutbildningen: Matchledare B
Utbildningarna riktar sig till er som är ny som domare eller är intresserad av att börja döma. Den rekommenderade yngsta åldern att genomgå utbildningarna är 13 resp 14 år. Innehållet riktar sig till dig som ska döma de yngsta åldersgrupperna i Easy Basket resp även vill börja prova på att döma ungdomsbasket 5 mot 5. Efter avslutad godkänd utbildningen kommer ni även kunna döma matcher arrangerade av Basketbollförbundet eller andra klubbar.

Mer information om utbildningarna och hur du anmäler dig hittar ni här på vår hemsida:
Sportlovsträningar tillsammans med Patrik "Drillo" Johansen
2021-02-10 22:49

Ta ditt spel till nästa nivå med Winter Hoops!

Under 4 dagar à 3 timmar får du olika pass innehållandes
🏀 Shooting Sessions
🏀 Attack Sessions
🏀 Ball Mastery
🏀 Speed & Power Training med Nico Fiori
Organiserade idrottsaktiviteter möjliggörs även för gymnasieungdomar
2021-02-04 14:55
Regeringen och Folkhälsomyndigheten meddelade idag att de som är födda 2002 och senare återigen kan återgå till sina idrottsträningar och betonar vikten av att även gymnasieungdomarna nu får tillgång till träning igen.

Folkhälsomyndigheten menar att även äldre ungdomar som är födda 2002 eller senare kan delta i organiserade idrotts- och fritidsaktiviteter, både inomhus och utomhus. Bedömningen är att de positiva aspekterna av barn och ungas fysiska aktivitet överväger och därför görs en ändring i de allmänna råden.


Fysisk aktivitet är viktigt för barn och ungas fysiska och psykiska hälsa, och för folkhälsan på sikt. Under den pågående pandemin har betydelsen av att barn och ungdomar fortsätter vara fysiskt aktiva påtalats.


Andra viktiga aspekter är att idrotten, förutom att bidra med pulshöjande aktivitet, även ger barn och unga rutiner och vanor som de kan bära med sig in i vuxenlivet. Idrottsaktiviteter kan också kompensera för en del av det ökande stillasittandet bland barn och unga, men all typ av rörelse är viktig.


Den beslutade förändringen träder i kraft den 6 februari. Konkret innebär den att Folkhälsomyndigheten uppdaterar sina Föreskrifter och allmänna råd om allas ansvar att förhindra smitta av covid-19.


– Detta var ett viktigt beslut för alla idrottsledare som kämpar varje dag med att entusiasmera barn och unga till mer rörelse. Men idrottsrörelsen har även drabbats ekonomiskt och här saknar vi fortfarande besked från regeringen. Det håller inte att det står siffran noll i stöd till idrottsrörelsen från mars 2021. Här måste regeringen återkomma snarast med besked, säger Björn Eriksson.


Viby Basket ger därmed även våra äldre ungdomar tillåtelse att återuppta sina träningar och vi är väldigt glada att få se våra damlagspelare (födda 2002-2004) träna igen. Våra riktlinjer och rekommendationer för träning gäller som tidigare även om de nu inkluderar spelare/lag födda 2002-2004.


Läs mer här:

https://www.folkhalsomyndigheten.se/nyheter-och-press/nyhetsarkiv/2021/februari/organiserade-idrottsaktiviteter-mojliggors-aven-for-gymnasieungdomar/

https://www.rf.se/Nyheter/Allanyheter/nufarallabarnochungatrana
Nyheter från våra lag
Pojkar U10 (P11), 27/02 07:07 
Pojkar U10 (P11), 27/02 07:03 
Flickor U11 (F10) - Röd/Vit, 21/02 20:22 
Pojkar U15 (P06) - Röd/Vit, 15/02 15:15 
Pojkar U12 (P09) - Röd/Vit, 14/02 16:01 
Pojkar U10 (P11), 14/02 14:30 
 
Viby Baskets sponsorer