Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Välkommen till Viby Basket i Sollentuna
Vi är en basketklubb med topp och bredd. Vi har lag från 5 års ålder till dam och herr. Spelarna kommer huvudsakligen från Sollentuna och övriga Stockholms Norrortskommuner.
Basketträningar för barn födda 2005 eller senare återupptas från 25 januari
2021-01-22 21:13

Fredag 22 januari

Information från Viby Baskets Styrelse och Tränarråd till samtliga medlemmar med anledning av Coronaviruset

Igår beslutade Regeringen att idrottsaktiviteter för barn födda 2005 eller senare, såväl inomhus som utomhus, ska kunna hålla öppet från måndag 25 januari.

Nu när vi fått klartecken att köra igång så kommer ledarna i lagen att höra av sig med mer information om hur träningarna kör igång. Vi är superglada att få köra igång igen och längtar efter att se alla ungdomar i hallarna.

Vi önskar er alla ett riktigt Gott Nytt År!
2020-12-31 15:51
Viby Baskets önskar alla våra spelare, föräldrar, coacher, ledare och sponsorer ett riktigt Gott Nytt År!

2020 blev ett utmanande år på många sätt och basketen har fått stå tillbaka en del, men vi hoppas på ett riktigt bra 2021 och framför allt att ni alla mår bra och tar hand om er och varandra.

Tillsammans är vi starka och vi är redo för ett bra år tillsammans med er alla!

Tack för era insatser under 2020 - nu laddar vi för 2021!

Vänliga hälsningar

Styrelsen & Tränarrådet
Viby Basket
2020-12-20 13:53
 
Sollentuna kommuns idrottshallar stängs omgående
2020-12-19 15:34
Sollentuna kommuns bibliotek, fritidsgårdar och idrottshallar stängs omgående med anledning av regeringens ytterligare nationella restriktioner för att minska smittspridningen av covid-19.

Detta innebär att Viby Baskets träningar i hallarna tillsvidare ställs in. Möjlighet att träffas utomhus för träning eller t ex lagavslutning är möjlig men ska i så fall genomföras utifrån gällande riktlinjer från Folkhälsomyndigheten där samtliga deltagare håller avstånd och inte närvarar vi minsta symtom.

Vi vill tacka alla fantastiska ledare som gjort och gör så enormt mycket för våra underbara ungdomar och önskar er alla en riktigt God Jul & Gott Nytt År! 

2020 har verkligen inte blivit som vi önskat, men nu hoppas vi att ni alla får ett skönt jullov och att ni håller er friska och krya. Vi tar nya tag och hoppas att 2021 blir ett riktigt fantastiskt år! Vi kommer återkomma i början på det nya året om vi får någon ny information med förhoppning att kunna svara på hur vi kan återuppta basketverksamheten.

Varmaste hälsningar

Viby Baskets Styrelse & Tränarråd

Viby Basket bjuder in till aktionsgrupp för byggandet av idrottshall i Viby
2020-12-09 21:59
Utdrag från den politiska överenskommelsen som publicerades officiellt 2014
Kära vänner,

De flesta av er känner till att idrottshallen i Viby som Sollentunas ledande politiker vackert utlovade innan och efter senaste två kommunalvalen ännu inte blivit verklighet. Detta är något som Viby Basket kämpat för i snart 10 år och som inte bara drabbar vår basketverksamhet utan framför allt de tre grundskolorna i Viby. 

Det är oacceptabelt att över 1.000 skolelever inte ska kunna få rimliga förutsättningar för skolidrotten och att politikernas bristande förmåga till beslut och handlingskraft ska drabba våra ungdomar i en för övrigt välmående kommun. Beslutet att renovera kommunhuset för cirka 500 miljoner kronor var visst enkelt att fatta! 

För att visa våra politiker att vi menar allvar och att det finns ett enormt engagemang för idrottshallen i Viby att byggas så snabbt det bara går så bjuder vi in till en aktionsgrupp som ska verka för att skapa framdrift, dialog, konstruktiva och effektiva lösningar samt optimal utformning av idrottshallen för skola, förening, företag och lokalbefolkning.

Vi bjuder in alla er som har intresse, kunnande och brinnande engagemang för att Vibys ungdomar ska få rimliga förutsättningar för skolidrott, föreningsliv och att skapa en aktiv samlingsplats i Viby!

Mejla info@vibybasket.se och anmäl ditt intresse - skriv gärna vad du kan och vill bidra med. Du kanske vill vara med att driva opinion/kommunikation, har kreativa tankar kring utformning av en hall, sitter på massa bra kontakter eller vill stötta på andra sätt. Vi kommer även bjuda in företag som redan visat intresse i hallfrågan samt starta en insamling för att ge understöd för detta arbeta för att driva på ett skyndsamt och effektivt byggande med en utformning av idrottshallen som skapar större nytta och glädje för alla. 


Vi välkomnar även alla politiker som känner ett verkligt engagemang för våra ungdomar, skolidrotten och föreningslivet - ni är alla välkomna att medverka i AKTIONSGRUPPEN FÖR IDROTTSHALLEN I VIBY!
Nyheter från våra lag
Pojkar U10 (P11), 23/01 09:34 
Flickor U11 (F10) - Röd/Vit, 21/01 09:37 
Flickor U12 (F09) - Röd/Vit, 16/01 22:41 
Flickor U12 (F09) - Röd/Vit, 10/01 21:33 
Flickor U12 (F09) - Röd/Vit, 10/01 21:27 
Flickor U12 (F09) - Röd/Vit, 13/12 15:15 
 
Viby Baskets sponsorer