Flickor 03 vidare i RM och spelar omgång 3 i Sollentuna
2018-12-29 15:54
I slutet av november åkte 12 tjejer till Ockelbo för att spela andra omgången av RM för tjejer födda 2003. Gruppen bestod, förutom Viby och hemmalaget Ockelbo, av Blackeberg och Borlänge. Vibytjejerna borde ha en god chans eftersom både ettan och tvåan går vidare.

Tjejerna inledde mot Blackeberg som alltid bjuder tufft motstånd, så även denna gång. Efter en lite trevande inledning från båda lagen var ställningen 14-12 till Viby efter första perioden. i andra tryckte Viby-tjejerna på för fullt och vann perioden med 13-5, samma sak i tredje som vanns med 19-5, sedan var saken klar och matchen slutade 59-28 till Viby. Matchens lirare i Viby blev Elvira Franzén som även blev lagets bäste poängplockare med 13 poäng.

I nästa match väntade Ockelbo som också hade inlett med en seger. Återigen inledde lagen lite trevande och Ockelbo ledde med 10-14 efter första perioden. Även i denna match gjorde Viby en stark andra period och gick upp i ledningen med 27-24 i halvtid. Tredje perioden var mycket jämn och tuff och vanns av Viby med en poäng så ställningen inför fjärde perioden var 41-37. Tyvärr hade Viby-tjejerna dragit på sig en hel del fouls och i fjärde perioden fick både Moa Larsson och Alicia Edblad-Östman avsluta matchen på bänken. Det bidrog tyvärr till att Ockelbo kunde spurta ikapp Viby och vinna matchen med 48-55. Matchens lirare i Viby blev Clara Bandh som även blev bäste poängplockare med 15 poäng.

I sista matchen stod Borlänge för motståndet som hittills inte hade vunnit en match i RM. Det blev inte så denna gång heller, redan efter första perioden ledde Viby med 34-4 och sedan var matchen över.
Slutresultaten skrevs till 105-20 och matchens lirare i Viby denna gång blev Moa Larsson och lagets bäste poänggörare blev Maja Busk med 25 poäng. Därmed hade Viby Basket för första gången i klubbens historia lyckats kvalificera ett lag till tredje omgången i RM!! Stort grattis tjejer!
Stort grattis även till Elvira Franzén som blev framröstad till omgångens bästa spelare!

Nästa omgång kommer att spelas i Nya Edsbergshallen 26-27 januari då omgången arrangeras av Viby Basket. Kom och heja fram tjejerna! Motståndet kommer Nässjö Basket, Mälarbasket och Spånga Basket att stå för.