Första dagen Bollstanäscupen
2021-06-05 23:24

I pandemitider var det oerhört roligt att få spela lite "riktiga" matcher. Dock var var nervositeten stor och lite osäkerhet kring motståndet, Bajen, i första matchen gjorde att vi låg under rätt stort redan i inledningen. När vi sedan började spela vårt spel och stå upp bättre i försvar började vi knapra in och gick till halvtidsvila med 4 p ledning (som mest var ledningen 8-9 p). I andra fortsatte vi med bra kombinationer och snygga cuts. Dock var viljan fortfarande större hos motståndarna. Vi fick sent en poäng borträknad för ett tveksamt övertramp på straffkast. Samtidigt missade vi våra 6 sista avslut vara tre var lay-ups. Så en knapp förlust med 47-48.

I andra matchen för dagen skulle få en annan inriktning, nu var det arrangörsklubben BSK som skulle få, vad det visade sig, en riktigt lektion. Inställningen var en helt annan, vilja, mod och mycket fighting spirit. Johan agerade även motståndare under uppvärmingen vilket gjorde att tjejerna var tvungna att trycka bort honom för att ta returer, en träning som visade sig direkt i matchen ge önskvärd effekt. Fler började riva ner offensiva och defensiva returer. Passningar var mer noggranna, och avslut var mer precisa. I paus var Vibys ledning ca 15 p. Men tjejerna ville mer och drog inte ner på tempot i andra halvlek utan visade upp "ghost cuts", dropp och många fina skott. Ett väl förrättat värv blev slutresultatet 64-36. Imorgon väntar Åkersberga och Alvik och med samma inställning som mot Bollstanäs kan få lag stå upp mot Viby.