SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Flickor 98

Flickor 98 uppstod efterhand från F99 då alltfler F98-tjejer började träna basket. Säsongen 2011 var de tillräckligt många för att bilda ett eget lag och spela i F98-serien.

Härlig säsongsavslutning för F99/98 i Göteborg
2021-07-17 18:43
Taggade tjejer efter framgången i Göteborg

10 JUN 2014 12:57

Från början var det tänkt att både F99 & F98 skulle ställa upp med varsitt lag i Göteborg. Förväntningarna var höga efter förra året då ett litet gäng från Viby Basket åkte dit och hade väldigt kul. Ända sedan i höstas har många av spelarna pratat om Göteborg som säsongens intressantaste cup. När det väl var dags att anmäla lagen stod det klart att vi enbart hade 6 spelare i respektive lag, vilket är för få, så vi fick slå ihop lagen och köra gemensamt i GU16.

 

När vi nu istället hade många spelare så gav det helt andra möjligheter. Vi bestämde att köra helplanspress hela matcherna igenom samt skifta mellan zon-försvar och man-man. Tack vare att vi var så många så skulle det hålla hela matcherna igenom utan att laget kroknade av trötthet.

Första laget vi mötte var Norska Ammerud. Taktiken såg ut att hålla och vi ledde i halvlek. Av någon anledning så tappade vi i andra halvlek och Ammerud segrade till slut. Kändes lite märkligt, men det kan ha att göra med att detta var ett nytt spelupplägg för oss som vi inte var vana. Denna lilla förlust kom dock att spela en stor roll längre fram, så det var kanske ödet som ville oss väl.

 

Senare på fredagskvällen mötte vi så boden. Även denna match gick ungefär som mot Ammerud, en knapp förlust som mest berodde på att vi inte var riktigt vana vid vårt spelupplägg. I alla fall i mina ögon. När man såg matchen från läktaren såg Viby helt klart ut som det bästa laget.

Fredagen började med match mot cupens värdklubb, Högsbo. Ett grymt bra lag som vi tyvärr inte hade något att sätta emot. Cupen började likna vinterns seriespel som kantats av förluster…

 

På eftermiddagen så mötte vi dock Bankeryd och nu funkade
äntligen vårt spel fullt ut. Segern var enkelt i hamn, Bankeryd hade helt
enkelt inte en chans. Värt att notera är att Bankeryd vunnit över Boden
tidigare som vi förlorat emot…

 

Eftersom både Bankeryd och Boden åkt på storstryk mot både Högsbo och Ammerud, så hamnade vi på 3:e plats i grundspelet och kom så till ¼-final i b-slutspelet. Det passade oss utmärkt, hade vi spöat Ammerud och kommit 2:a så hade vi fått möta Djursholm i A-slutspelet vilket vi inte ville av olika skäl. B-slutspel passade oss mycket bättre.

 

Stärkta av fredagens framgång skulle det bli väldigt kul att möta Onsala Pirates från Kungsbacka. Extra kul när Göran Westblom har kopplingar till Kungsbacka. Det blev en väldigt jämn match som vi vann tack vare vårt intensiva spelupplägg och upparbetade uthållighet. Vinterns och vårens konditionsträningar var helt klart en bidragande faktor.  Turneringens absolut härligaste seger var ett faktum. :)

 

Vi tog oss till semifinal och mötte då Ravens från Växjö. Tjejerna kämpade hårt och det var en mycket jämn match ända till sista minuterna, då Ravens drog ifrån poängmässigt.

Göteborgsresan blev totalt sett väldigt lyckad och det var idel glada miner. Lyxigt att bo på ett väldigt centralt hotell i sköna sängar och bra frukost, inte så vanligt på cuper. De flesta besökte Liseberg och roade sig på stan. Det var väldigt härligt att se att våra 99-or och 98-or blev så samspelta och hade så kul tillsammans. Flera av spelarna fick en nytändning och nya förhoppningar om att nästa säsong blir lyckad tändes. Kändes riktigt bra.

 

Vi lagledare och tränare tackar för en riktigt härlig cuphelg och välkomnar alla spelare tillbaka i augusti.

 

Ha en riktigt skön sommar!

Göran, Göran & Per

F98 sprang Vildsvinet
2021-07-17 18:42

02 MAJ 2014 16:08

F98 som kämpat med konditionsträningen under vinter och vår ställde upp i det tuffa terrängloppet Vildsvinet.

 

Det var ett glatt gäng med tjejer från Viby Basket som ställde upp i Vildsvinet i söndags. Ivrigt påhejade av föräldrar, tränare och fans. Förutsättningarna var de allra bästa för ett lyckat evenemang, med fantastiskt väder och många glada deltagare och ett proffsigt arrangemang av Turebergs Friidrottsklubb.

 

Friskis & Svettis inledde med 10 minuters uppvärmning av hela startfältet precis före startskottet.

Loppet började idylliskt vid gräsmattorna på Edsbergs sportfält, men efter ett par hundra meter gick spåret rätt ut i ett träsk och sedan var det tuffa loppet igång. Träsk, lera, diken, stockar, stenar och branta backar forserades. Halvvägs genom loppet gick banan ut på bryggorna vid Rösjöbadet för att sedan tvinga alla löpare att hoppa i sjön för att springa i det 8-gradiga vattnet. Trots kylan verkade inga löpare tycka att det var särskilt kallt. Banan avslutades med löpning upp till toppen av Väsjöbacken och ned igen med målgång vid Edsbergs Sportfält.

 

Viby Baskets tjejer gjorde en strålande insats och alla som ställde upp till start tog sig även i mål. Riktigt trötta men samtidigt väldigt glada över sina fina prestationer.

 

Allra bäst var Rebecka Rodriguez som kom i mål på 1:09:59, endast 16 minuter efter total-segrarinnan i damklassen.

 

Bästa tränare var Pontus Stenberg som kom i mål på 1:08:17

 

Total gick det så här för Viby Baskets flickor 98:

Rebecka Rodriguez 1:08:17

Elsa Strömbäck 1:14:53

Linn Humla 1:20:25

Elin Lidman 1:20:25

Frida Berntling 1:34:58

Tua Höjer 1:34:58

Hanna Strömberg 1:34:58

 

Lagledarna:

Pontus Stenberg 1:08:17

Göran Berntling 1:10:36

Artikel om F98 i Vi i Sollentuna
2021-07-17 18:41

10 FEB 2014 08:00

En artikel om hur Flickor -98 tränar inför terrängloppet Vildsvinet som går av stapeln senare i vår finns med i tidningen Vi i Sollentuna som kommit ut i dagarna.

 

Artikelsidan kan du läsa här på vibybasket.se, hela tidningen finns att läsa här. På sidan 39 återfinner du artikeln.

Friskis & Svettis stöttar Viby Basket
2021-07-17 18:41

14 FEB 2014 10:05

I F98/99´s arbete att förbättra kondition och styrka har vi fått oväntat stöd utav Friskis & Svettis.

 

Det hela började med att vi satte upp ett delmål för F98 att springa Vildsvinet som går av stapeln den 27:e april. För att klara det så behöver vi konditions- och styrketräna vid sidan av basketen. Tanken är att vi skall ha bättre uthållighet inför vårens cuper. Detta uppmärksammades av Friskis & Svettis som ger våra tjejer i F98/99 möjlighet att träna i Friskis fina lokaler i Stinsen fram tills det är dags för loppet. Den 2:a februari fick vi dessutom en introduktion till Vildsvinet och utbildning i löpteknik av Friskis, vilket uppmärksammades av tidningen Vi i Sollentuna.

 

Vi är förstås väldigt glada över detta och vi föräldrar som själva tränar på Friskis gläds åt att se hur kul tjejerna verkar ha på gymmet och träningspassen på Friskis. Det lovar gott inför Vildsvinet.

 

 Vill du haka på? Vildsvinet är öppen för alla födda 1998 eller tidigare:

 http://turebergfriidrott.se/arrangemang/vildsvinet-sollentuna/

Träna med oss på Friskis:

http://sollentuna.friskissvettis.se/

 

/ Göran

F98 v10 Tung säsongsavslutning
2021-07-17 18:41

09 MAR 2014 10:41

Sista matchen i serien ställdes F98 hemma mot Skuru. I bortamatchen förlorade vi på mållinjen med 2 poäng och denna gång var siktet inställt på seger.

 

Det blev sex st F98 förstärkta med tre st F99 som kom till matchstart mot Skuru. Det blev dock en mycket märklig matchstart där vi fick till en hel del bra lägen men misslyckades helt med att få i bollen, trots att vi ofta tog anfallsreturer och hade både två och tre möjligheter ville det sig inte alls. Samtidigt levererade Skuru ett fantastiskt skytte och öste i trepoängare från alla olika positioner. Denna matchbild gjorde att det rann iväg och vi låg under med 20 poäng i halvlek som sedan blev 42 – 66 när slutsignalen ljöd.

 

Det var inte riktigt vad vi hade tänkt oss men vi hängde tyvärr inte med i försvaret denna dagen, vi fick till några snabba uppspel med de var alltför få och dessutom gav vi bort alldeles för många bollar i anfallet så det är inte så mycket att säga om, Skuru vann välförtjänt.

 

Nu får vi fokusera på träning inför Lions slutspelet och se
till att alla våra spelare orkar spela framförallt ett aggressivt försvar samt
ett snabbare anfallsspel så ska vi avsluta säsongen med några segrar!

 

/Per & Rolle

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade