SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Välkommen att börja spela med oss!

Vi är ett härligt gäng pojkar födda 2012. Vi spelar basket under roliga och utvecklande former.

 

Träningarna drar i gång måndag 21 augusti.

Vi tränar enligt följande (se till att ert barn är ombytt och redo i tid):

 

  • Måndagar 19.30–21.00 (i Runan, Kornettvägen 42)
  • Torsdagar 18.30–20.00 (i Runan)
  • Söndagar 10.00–11.30 (i gamla Rotebrohallen)

 

Vi övar grundteknik i basket såsom bollkontroll, passningar och skott. Vi tränar en hel del på smidighet, balans  och fotarbete för att stimulera till en allsidig träning och utvecklad kroppskontroll. Vi övar på att bli bra lagspelare och avslutar våra träningar med tävlingar eller matcher för att få träna vår koordination. 

 

Vi behöver fler föräldrar som vill hjälpa till runt laget och träningar. Mejla någon av oss ledare för att anmäla ert intresse att hjälpa till. Om ert barn väljer att sluta behöver vi få veta det.

För nya spelare eller ledare:

Ni får gärna bjuda med kompisar till barnen att börja med oss, men prata med ledarna så de vet att det kommer någon ny samt att de anmäler sig enligt nedan. Nya spelare och nya ledare ska gå in och fylla i sina kontaktuppgifter så ledarna har detta vid behov och att ni får information från klubben samt för att ert barn ska vara försäkrat vid träningar och match: http://www.vibybasket.se/form/Default.asp?ID=56207

 

Kolla under "Truppen" för mer info om ledarna inom Pojkar 12. 

Varmt välkomna!

 

Mvh Ledarna i P12

Tufft motstånd i Swedbankligan
2022-12-12 15:05

Den här gången mönstrade vi två lag i Swedbankligan och fick möta Duvbo, Åkeresberga, Täby och Alvik.

 

Vi nådde inte helt upp till den nivå killarna brukar prestera på. Vi blixtrade till med en del fina anfall men ett passningsspel som inte riktigt fungerade, enkla misstag i försvar och en motståndare som ibland spelade mer fysiskt än vad vi var vana vid gjorde det tufft för oss den här gången. Samtidigt jobbade vi oss in i matcherna och spelade bättre mot slutet. Kul att se våra ungdomscoacher kliva fram och ge handfast coaching, de kommer vara viktiga när vi vill höja nivån framöver!  

 

När vi inte vinner lär vi oss och vi fick definitivt med oss viktiga lärdomar att jobba vidare med! Heja P12!

Träningsmatch mot F12
2022-11-13 09:33

Ett  nästan fullständigt P12 fick för första gången möta Viby F12s mer erfarna spelare. En intensiv träningsmatch med högt tempo, mycket vilja och fina exempel på bra spel.

 

Det finns som alltid saker vi kan bli bättre på men väldigt fint att se hur alla spelare, oavsett om man är ny eller redan hunnit spela ett tag, tagit stora kliv framåt under hösten. Kul också att se killarnas inställning när vi tränar och spelar match - den kommer hjälpa mycket oavsett vilket motstånd som väntar. 

 

Alla verkar ha haft roligt och det är garanterat inte sista gången vi möter F12. Heja P12! Heja F12! Och heja Viby!

Säsongens sista matcher
2022-05-16 09:53

Säsongens sista omgång av Swedbankligan spelades för P12 förra söndagen och ÄNTLIGEN fick de med sig en skön vinst. Precis som tidigare matcher räknar killarna själva sina poäng för att peppa varandra till att ta ikapp en vinst. 

 

Helgens första match spelades mot Åkersberga och man märker att de är lite nervösa på plan. Till slutet av matchen ser vi att det börjar se riktigt bra ut med fina passningar till varandra och vi lyckas hålla oss till ett tydligare man-man försvar. 

 

Efter en kort vila står sedan Täby för motståndet och nu ser vi riktigt bra basket framför oss. Efter en lång säsong bakom oss har vi nu bra passningar och en snabbt spel framåt vilket leder till många fina poäng gjorda av alla i laget! Riktigt kul att se den utvecklingen från tidigare matcher. 

 

Tack för en fin säsong och vi ser fram emot att se era framtida prestationer i Viby Basket P12!

 

Trevlig sommar,

Clara Bandh & Alicia Edblad

Ny omgång av Swedbankligan
2022-03-15 16:23

I helgen fick killarna än en gång spela lite matcher.

 

I första matchen stod Täby basket för motståndet och det märktes till en början att det var länge sedan vi spelade match. I slutet kom de däremot verkligen igång och det såg riktigt bra ut, framförallt i försvar. 

 

Nästan helt utan paus spelades sedan andra matchen som var mot Duvbo. De kom endast med fyra spelare med sig, men de var mycket snabba och orkade hela matchen. Med en redan spelad match i benen orkade killarna inte riktigt hålla samma tempo, men anfallen började lysa istället och vi fick se riktigt fina spel.

 

Kul att få se utvecklingen hos killarna och vi ser fram emot nästa match-omgång. Bra jobbat! 

 

/Clara Bandh

Swedbankligan
2022-01-17 09:40

Trots omständigheterna och nya restriktioner spelas Swdbankligan i Byängshallen, Täby. Killarna spelar sin andra omgång av matcher, men för tre av killarna är det första gången samt Clara och Alicas första gånger att coacha.

 

Vi inleder med en match mot Duvbo Röd och det är inget konstigt att nervositeten syns på plan. Killarna överkommer den och i andra matchen mot Kungsholmen spelar de en riktigt bra match med gott sammarbete och fina spel. Trots att vi har ont om spelare och kommer dit med endast en avbytare kämpar de genom hela dagen och det är riktigt kul att se hur bra de spelar tillsammans och vilket god prestation de kan leverera! 

 

Vi tackar Täby Basket för ett bra arrangemang och ser mycket fram emot nästa gång!

 

/Clara Bandh