SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Damer Senior

Säsongen 2023/2024 spelar damlaget i Division 2 Svealand.

Våra matcher filmas och sänds på https://solidsport.com/viby-basket.

Vi tränar:
Måndagar 21.00-22.30 Edsbergshallen

Onsdagar 21.00-22.20 Edsbergshallen

Fredagar 19:30-21:00 Edsbergshallen

Är du intresserad av att börja spela med ett glatt och motiverat gäng tjejer, kontakta coach Charlie Dejus på 0733-896844 eller maila till charlie.dejus@gmail.com.

Vibys damer tar två nya segrar
2019-10-17 07:46
Match mot Arvika. Foto: Lars Norlander
Söndagen den 13 oktober kom Arvika till Edsbergshallen för lagens första möte. Viby öppnade starkt och det mesta klaffade både framåt och bakåt. Ledning i halvtid med 33-20. Efter pausvilan slappnade Viby av och Arivka kom in mer i spelet, Viby kunde dock hålla undan och vann tillslut med 61-46. Poängbäst var Lovisa på 16 poäng tätt följd av Bella på 15 poäng. Roligt att möta nya lag vi ser fram emot returen i Arvika.

Onsdagen den 16 oktober for damerna till Västerås för kvällsmatch. Taggade tog de kommandot direkt och släppte aldrig in Västerås i matchen utan vann övertygande alla fyra perioder med ett slutresultat på 86-26 där Elin stod för hela 30 av Vibys poäng. 

På lördag åker Damerna lite kortare, till Brännkyrkahallen, för att möta Fryshuset. Har ni inte vägarna förbi kan ni alltid följa damlagets matcher på https://solidsport.com/viby-basket. Varför inte bli månadssupporter?
Stark start i Dam Div 2
2019-10-02 11:13

Fler bilder (+3) >>
Foto: Lars Norlander
Damlaget har öppnat säsongen i den nya högre serien starkt med tre av fyra segrar. KFUM Gävle har besegrats både borta och hemma. Första och enda förlusten kom i Norrköping men redan helgen efter blev det vinst igen på hemmaplan mot VGB. Den starka starten känns verkligen lovande inför resten av säsongen då tjejerna säkert kommer bli mer och mer samspelade.
Seger i Uppsala för taggade Vibydamer
2018-10-14 22:51
Vibydamerna tog tag i taktpinnen direkt och släppte den sedan aldrig när laget spelade borta mot KFUM Uppsala på söndagen. Det var en tuff och tät match, men spelet stämde bra i både anfall och försvar och laget vann samtliga perioder. Slutresultatet kunde till slut skrivas 48-64. Viby bjöd på snabbt och inspirerat spel hela matchen, och mest inspirerad var Valeria som stod för fyra stycken treor och totalt tjugofyra poäng.

Nästa match för tjejerna är söndag 21/10 då Bajen Basket står för motståndet i Enskedehallen.
Första segern för Vibys damer
2018-10-08 23:10
På söndagen spelade Vibys damer hemma mot Lidingö Cows i Satelliten. Coachade gjorde Omid eftersom Janice, dagen till ära, hoppade in och spelade.

Viby öppnade starkt och ryckte tidigt åt sig en fempoängsledning, som de sedan höll och kunde gå till halvtidsvila i ledning 20-15. I tredje perioden åt sig Lidingö ikapp, och inför sista perioden var ställningen 33-33. Lagen följdes sedan tätt åt under fjärde perioden, där dock Lidingö hela tiden höll ett litet försprång. Med underläge och tjugo sekunder kvar attackerade Elvira korgen och satte en tvåa samtidigt som hon blev foulad. Viby var därmed i ledning med en poäng och Lidingö pressade hårt för att sätta en poäng på slutet. När Viby drog på sig en foul med endast två sekunder kvar fick Lidingö chansen då Viby hade lagfoul. Lidingö lyckades dock inte förvalta någon av de två straffarna och Viby kunde hålla undan och vinna med 43-42.

Nästa helg spelar damlaget borta mot KFUM Uppsala.
Premiär i Damligan
2018-09-25 20:06
Foto: Lars Norlander
Vibys damer spelade första seriematchen i Damer Division 3 på hemmaplan i Satelliten på söndagen. Motståndet bestod av meriterade KFUM Backlura.

Matchen började bra med att Viby ryckte åt sig en snabb fempoängsledning, men Backlura tog snabbt över initiativet och kunde gå till första periodvilan i ledning 7-18. Det var framför allt i returtagningen som Backlura var starkare, och många av deras poäng var på just returer. Framåt skapade Viby en del chanser, men bollen ville oftast inte i och även under den här korgen var det Backlura som vann returerna. Mitten av matchen jämnade det till sig och siffrorna i andra och tredje perioden skrevs 12-12 repektive 11-16. I sista perioden släppte all respekt och Viby fick igång spelet ordentligt. Men trots en klar periodseger 16-6 slutade matchen med förlust 46-52.

Nästa match spelas på söndag 30/9 mot KFUM Fryshuset i Enskedehallen.