SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Välkommen att spela med oss!

Vi är ett härligt gäng tjejer födda 2012 som gillar att spela basket tillsammans.

 

Säsongen 2023/2024 tränar vi fortsatt tre gånger i veckan. Våra träningstider:

tisdagar 18:00 - 19:30, Runans gymnastiksal

fredagar 18:00 - 19:30, Runans gymnastiksal

söndagar 11:00-12:30, Gamla Rotebrohallen 

 

Vi övar bollkontroll, passningar och teknik för att få  bollen i korgen. Vi tränar en hel del på koordination, balans och fotarbete för att stimulera till en allsidig träning och utvecklad kroppskontroll. Vi avslutar ofta våra träningar med matchspel. 

 

Vill ditt barn prova på att träna med oss är det bara att kontakta någon ledare i laget innan. Glöm inte att fylla i era kontaktuppgifter här: http://www.vibybasket.se/form/Default.asp?ID=56207

 

Se "Truppen" / "Kontakt" för kontaktuppgifter till ledarna för Flickor 12. 

 

F12 avslutar vårsäsongen med vinst mot Uppsala
2024-06-05 17:52

 

Efter spontan kontakt mellan Uppsalas och Vibys coacher blev vi inbjudna till matchspel mot Uppsala Fighters i Fyrishallen. 

Uppsala hade ordnat med fin hall, riktigt bra domare och vi körde totalt 12 perioder där vi kunde testa olika spelkombinationer och lagsammansättningar med tre olika 5-mannauppställningar. 

 

Det blev en bra, rolig och tuff men schysst match. Vi var väldigt taggade och det märktes på spelet i början, lite stressigt, mycket kamp och första perioderna blev mycket jämna. 

 

Vi testade runt i olika lagkombinationer och en bit in matchen började spelet fungera allt bättre; vi hittade rätt defence gentemot Uppsala, uppspelen blev mer strukturerade och tjejerna hittade sitt positioneringsspel. Matchdagen slutade med siffrorna 49-32 till Viby; superbra tjejer!!

 

Tack till Uppsala Fighters för arrangemanget och tuff, rolig, spännande match!

 

 

Denna match avslutar matchspelet för säsongen och vilken säsong tjejerna har haft; strålande resultat i seriespelet, obesegrade i Blackbergscupen och Elite Winter Cup, 

Silver och Brons i A-klassen i Skövde och allt kröntes med Guldet i Basketshop Open - International Youth Tournament!!

 

Vi stolta ledare Tackar våra fantastiska tjejer och alla föräldrar som hjälper till på olika sätt, hejar på matcherna och möjliggör för tjejerna att komma på träningarna. 

Tack också till Viby Baskets kansli och supportfunktioner! 

Utan er alla hade det inte fungerat!!

 

Ledarna Viby F12

Marie, Maya, Sara, Daniel, Jörgen Kadir, Martin

Första riktiga cupen slutade med ett guld!
2024-05-17 19:57
Foto: @gicreativeofficial, Gassan Ismail

Viby F12 vinner Basketshop Open International Youth Tournament 2024

 

Mellan torsdagen den 9 maj till söndagen den 12 maj pågick Basketshop Open International Youth Tournament 2024 och Vibys F12 lag deltog i sin första riktiga turnering där det spelades på stor plan, hög korg, fria byten och övriga basketregler.

 

Lite bakgrund:

I januari 2024 vann laget A-guld i Elite Winter Cup som anordnades av AIK Basket vilket var

fantastiskt roligt även om det var med Easy Basketregler. Laget gjorde även en strålande insats i Skövde Cupen i slutet av april, där Viby F12 hade två lag med och vann silver och brons i A-gruppen. Så 2024 har varit ett otroligt roligt och framgångsrikt år! 

 

Deltagandet i Basketshop Open var avslutningen på säsongen och på ett sätt ett farväl till Easy Basket och första upplevelsen av basketmatcher på riktigt. Man kan minst sagt säga att det blev en upplevelse!

 

Tjejerna gick in i cupen med en taggad inställning. 

- Det viktigaste var att vi behövde omvandla vår nervositet till pepp. Vi behövde peppa varandra och det hjälpte vår hejarklack till med, säger Sessan Bergius. 

 

Dag 1 - Torsdag:

Tumba Basket stod för motståndet i första matchen. Tumba kämpande på med

gott humör trots underläge från start och stor skillnad mellan lagen vilket de skall ha eloge för. Viby tar en seger med 56-0.

 

Dag 2 - Fredag:

Nästa gruppspelsmatch spelades mot Hammarby Basket som Viby F12 aldrig mött tidigare.

Viby tar ledningen från början och håller avstånd till motståndarna genom matchen och kan

spela ut sitt spel i olika konstellationer. Viby tog hem en vinst med 37-23.

 

Fredagens gruppfinal spelas mot Duvbo IK´s första lag, Vit, som relativt enkelt vunnit sina matcher hittills. Matchen blir så jämn en match kan bli där lagen följs åt ända fram till sista perioden där Viby drar ifrån och går upp i ledning som de håller hela vägen ut med otroligt hårt arbete. 

 

- Vi hade fått en relativt lätt start i början av gruppspelet men när Duvbo kom blev det direkt tufft motstånd, säger Alice Edberg. 

 

Viby vinner gruppspelet och matchen med 19-15.

 

Dag 3 - Lördag:

Det var dags för kvartsfinal och Duvbos andra lag Röd stod för motståndet. Vibys tjejer fick verkligen arbeta för att leverera resultat och hitta sitt basspel, men det gjorde de utmärkt och vann kvartsfinalen med 29-14. 

 

I semifinal möter Vibys tjejer laget Vision Generation Boll VGB. Detta lag har Vibys tjejer spelat träningsmatch mot tidigare, senast ett par veckor innan Basketshop Open. Både VGBs och Vibys tjejer kämpar på plan så det blir en fysisk och tuff match. Till slut vinner Vibys tjejer med 39-11 och nu är de i final!!

 

Dag 4 - Söndag:

Finaldag, alla spelare och föräldrar var mer nervösa än någonsin förr. Tyvärr hade en av våra Viby tjejer ådragit sig en spricka i armen dagen innan med gips som följd och kunde inte spela i finalen. Det visar sig att det är Duvbos första lag som tagit sig till final och som av en slump ändras hallen till att spelas i Duvbos hemmahall Löthallen. När Vibys tjejer kommer till hallen spelas finalen mellan Duvbos P12 och Blackeberg så hallen är full av Duvbo supportrar och hög ljudvolym minst sagt. Duvbo vinner A-guld i P12 och hela hallen lyfter. Vi kliver verkligen in i lejonets kula.

 

- Det märktes både innan och under vår match att det var Duvbos hemmaplan, säger Alice Edberg. 

 

Med decimerat manskap startar Viby finalen och ljudet är stundtals så högt från alla Duvbo-

supportrar men också Vibys egen otroliga hejarklack med trumma, soundsticks och hejarop att det är svårt att kommunicera med tjejerna på plan. Det var en riktigt härlig stämning i hallen! I första och en bit in i andra perioden är det ”lock-down-defence” från båda lagen och nästan inga mål alls. I slutet av andra perioden gjorde Duvbo några snabba mål och gick upp i ledning med 7-5, men Vibys tjejer fortsatte kämpa, peppa varandra och hålla upp huvudet. I tredje perioden byter lagen poäng med varandra, men i slutet gick Viby upp i en ledning, nu leder Viby med 21-16. I sista perioden blir Vibys tjejer lite för passiva och vi drar på oss 4 fouls. Samtidigt kryper Duvbo allt närmare och båda lagens hejarklackar gjorde allt för att hjälpa fram sina lag även om Duvbos klack är minst 10 gånger större. När det är 1 minut kvar och Viby endast leder med 1 poäng (21-20) får Duvbo en teknisk foul och Viby får ett straffkast. Viby´s spelare nr 9, Sessan Bergius, går fram till straffkastlinjen samtidigt som Duvbos klack bara någon meter ifrån planen ställer sig upp, ropar, slår i planket och skriker i en megafon. Hon samlar sig, studsar bollen, alla vrålar, hon tar skottet; DEN GÅR RAKT I och hela Vibys lag skriker av glädje och Vibys hejarklack gör detsamma.

Mindre än en minut kvar och ljudet i hallen är så hög att det inte går att göra sig hörd, Duvbo startar snabbt, Viby tar en foul och stoppar uppspelet, 30 sekunder kvar. Duvbo skyndar att starta ett nytt uppspel, men Viby stressar dem och tar bollen, 15 sekunder kvar, alla skriker, ”ta det lugnt”, ”passa bollen” men en felpassning gör att Duvbo får ett sista anfall och attackerar på vänstersidan i full fart men en Vibyspelare hinner ifatt och trycker bort bollen och… Domaren blåser och matchen är slut! Viby vinner! 

 

- Peppen var verkligen på topp från vår sida. Det var inte säkert vem det var som skulle ta straffkastet men den gick ju i så det var skönt. Det var en fantastisk känsla när slutsignalen gick, säger Sessan Bergius som satte det sista avgörande straffkastet. 

 

Tjejerna, ledarna, föräldrarna och alla andra i Vibyklacken hoppar, skriker och gråter glädjetårar. Första gången laget spelar i en riktig och stor turnering så för de lyfta bucklan och ta emot en guldmedalj, det kommer tjejerna aldrig att glömma!

 

Efter matchen utses finalens MVP och det blev ingen mindre än Alice Edberg som hade gjort en fantastisk final och turnering. 

 

Vad är nu nästa mål? 

I höst väntar seriespel och matcher på hög korg. Åren med easy basket är över och tjejerna är redo för att ta sig an den kommande utmaningen. 

 

- Nästa cup som vi ska spela blir nog Blackebergs cupen. Vi kommer att vara redo för den cupen också, säger Sessan. 

 

- Jag är redo att ta hem guldet i Skövde cupen nästa år. Vi tog silver i år och nästa år är guldet vårt, säger Alice.

 

Stort grattis till guldet tjejer!

Hemmamatcher och strålande avslut på serien!!
2024-05-07 18:14

 

 

I lördags hade vi ännu en gång förmånen att ta emot F12 lag på hemmaplan, 8 matcher i olika nivåer. 

 

 

Det Vita laget tog emot Älta och Spånga. Älta var en ny väldigt trevlig bekantskap, tuff match med roligt spel som fick mersmak, vi ledare pratade om att matchträna tillsammans. Spånga hade en ny uppställning men våra tjejer spelade ut med bravur, bra jobbat!!

 

 

Det Röda laget (Svår Serie) mötte Sigtuna och Bollstanäs. Här testade vi runt olika spelupplägg men ffa körde vi helplanspress fram tills vi ej var tillåtna längre enligt regelverket (när man leder med 20p). Spelet i sista matchen var inget annat än fantastiskt, såå kul att se tjejernas utveckling. 

 

 

Summasummarum så var det en rolig dag att arrangera, bra spel, fyra vinster och kioskpengar in i lagkassan!! Tack till alla föräldrar som stod i kiosken, satt med matchklockan, städade & fixade och också hejade på tjejerna!!!

 

/Ledarna F12

Skövde basketcup 2024
2024-05-01 21:56
Ladda album (+7 bilder) >>

Vilken helg i Skövde!!

 

Bländande och kämpande spel, bästa hejarklacken, trummor och kämparramsor både för våra tjejer men också för andra Viby lag!

 

Samtidigt har tjejerna (och vuxna) fått chansen att uppleva nya saker tillsammans; se en ny stad, äta-sova-hänga med varandra! 

 

Målsättningen med att komma 1:a och 2:a var ju såå nära men att komma 2:a och 3:a i A-gruppen är fantastiskt i sig 🥈🥉!

 

Det finns mycket att lära av alla matcher och upplevelser så låt oss använda detta för att bli ännu starkare! 💪🏀

 

Att kämpa, slita, vinna, förlora, gråta och skratta tillsammans bygger bra laganda och stärker tjejerna både på plan men även som individer för framtiden! 

 

Stort Tack till alla som varit med och gjort detta möjligt!!

Matchträning inför Skövde!
2024-04-24 21:03

 

I helgen var vi inbjudna av laget Vision Generation att deltaga i en tre-lags cup där även laget Central deltog. Det var matcher samt strafftävlingar mellan lagen. 

 

Vi fick chans att testa runt olika spelupplägg med blandande lag där vi mixat ihop från både vårt Röda och Vita lag, vilket var perfekt inför kommande helg med Skövde Cupen där vi ställer upp med 2 mixade lag. 

 

Tjejerna tog sig an de olika lagsammansättningarna med ett öppet sinne även när några av dem fick testa på att behöva ta mer ansvar på planen. 

 

Sammantaget blev det två bra matcher sett över 12 perioder där vi tog två vinster med ett sammanlagt poäng score på 78 - 12. 

 

Vi vill Tacka Vision Generation Boll för inbjudan och en riktigt lyckad & rolig dag med proffsiga domare, baskethäng, positiv stämning och go-fika!!