SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Herrar U16/17 (P06/07)
Ett gäng med fart!
 
 
Uppstartshelg
2022-08-28 16:30
Ladda album (+8 bilder) >>

I helgen var det uppstarsträning i Edsbergshallen tillsammans med P06. Det var en intensiv helg med träningar, taktik och teamtalk från fredag till söndag, och det avslutades med en Open Court.

 

Nu kör vi igång på riktigt!

Vidare i Lions Cup
2022-04-28 00:05

Dagens kvartsfinalmatch mot Fryshuset KumFru blev en rysare. 

 

Killarna började som de brukar göra vilket omedelbart straffade sig. Fryshuset gick upp till en ledning med 10-0. Det var först efter en timeout med uppsträckning som de vaknade till liv och lyckades rätta till siffrorna. Första kvarten slutade 14-10 till Fryshuset.

 

Andra kvarten fortsatte ungefär på samma sätt. Vi var inte på plats, tog inte returer under egen korg och inte heller under motståndarnas korg. Vi envisades att försöka drajva igenom tre motståndare vilket var meningslöst och sällan gav det foul. Kvarten slutade 10-10 och halvtidsresultatet blev 24-20.

 

Efter halvtid var det återigen ett nytt lag som klev ut på banan. Coachingen i omklädningsrummet gjorde stor skillnad. Det vi fick uppleva vart en stärkt självkänsla, lagkänsla och ett mycket bättre försvar. Fryshuset hade mycket svårt att komma igenom och blev oftast av med bollen eller så dömde domaren för 24 sek. Resultatet i tredje kvarten blev 4-7, och siffrorna speglar den tuffa kamp det var om poängen.

 

I fjärde kvarten fortsatte killarna sitt spel. Kommunicerade och hjälpte varandra. Fryshuset hade fortfarande svårt med sina anfall och dribblade ofta bort sig. Killarnas försvar var tidvis starkt och även framåt. Lagspelet och kommunikationen fungerade bra. Det blev 10-11, vilket gav 38-38 i slutresultat.

 

Det följde en förlängning på fem minuter. Killarna började bra och satte nästan direkt en tvåa. Fryshuset hade problem med killarnas försvar och kom inte fram på korg. De gånger de kom fram var det oftast någon som var där och störde. Detta spel gav en bra utdelning och killarna lyckades med att vinna förlängningen med 2-8. Slutresultatet blev 40-46. En skön vinst.

 

Coachen sammanfattar "En tuff men lärorik match. Ett mycket starkt försvar till och från men om returtagningen ej funkar så är det inte mycket till försvar.  En bra match inför Skövde och en bra match för att förstå detaljer som grabbarna måste lära sig. "

 

Näst kommer Skövde Basketcup och helgen efter är det dags för semifinal som spelas mot Hammarby City Basket i Brännkyrkahallen.

 

Kom gärna och heja på killarna för de behöver vårt stöd bland alla hammarby-fans.

En vinst i slutspelet
2022-04-24 14:41

Åttondels-final i Lions Cup gick mot Blackeberg Svart. I grundserien mötte vi Blackeberg Vit två gånger och vann dessa matcher med ca 30 poäng vardera.

 

Killarna började lite trevande och det tog ett tag innan de hittade sitt spel. Det lossnade efter ca halva första kvarten och vi kunde ta igen den ledning som Blackeberg hade. Killarna satte både trepoängare, lay-ups och andra skott, men vi hade otroligt många skott som studsade på ringen och ut igen. Första kvarten slutade 13-15.

 

Andra kvarten var killarna piggare. Ett böljande spel fram och tillbaka med många fouls från båda  lagen. Det gick troll i killarnas skott som fortsatte att studsa ut från ringen. Två skott och en straff sattes. Resultatet denna kvart blev 10-5, vilket gav ett halvtidsresultat på 23-20.

 

Efter en kort halvtidsvila kom killarna ut med en helt ny energi. De dominerade planen och det mesta gick vägen. Skotten satt i korgen. Lay-ups lades i korgen och det var inte många fouls. Killarna bjöd på det bra samspel de visat i tidigare matcher. Tredje kvarten slutade 11-21, som innebar en ledning för killarna; 34-41.

 

Sista kvarten så återföll killarna till tidigare spel och Blackeberg kunde hänga på. Blackeberg pressade hårt de sista minuterna för att reducera men killarna lyckades hålla bollen från egen kort. Resultatet i sista kvarten blev 12-16 vilket gav ett slutresultat på 46-57.

 

Coacherna sammanfattar ”Likt början av säsongen var det en seg start men efter vi km igång såg vi glimtar av hur bra vi kan spela. Kul att se oss komma igång!”

 

Grattis killar - nu väntar kvartsfinal mot Fryshuset.

Laginsats gav seger
2022-04-10 15:27

Hammarby har vi mött flera gånger, både i seriespel och i cuper - och vi har förlorat samtliga matcher. I dagens match hade vi sju tuffa killar som skulle ta sig an uppgiften.

 

Första kvarten började Hammarby starkt och tog ledningen. Killarna var tröga i starten men knappade så sakteliga in. Instick på korgen mot både två och tre motståndare ledde till att Hammarby enkelt kunde ta bollen och kontra. Första kvarten slutade 16-22.

 

Den andra kvarten fortsatte i samma stil. Misslyckade instick på korg gav motståndarna bollen. Dålig returtagning under egen korg gav motståndarna flera försök att göra poäng. Resultatet i andra kvarten blev 19-24 , ett halvtidsresultat på 35-46. Inte alls dåligt med tanke på tidigare matcher mot Hammarby.

 

Efter halvtidsvila så hände det igen. Killarna passade runt bollen, skapade ytor och luckor så att instick på korg gav poäng. Stödspelarna skapade många möjligheter då bollen passades ner till flankerna. screen sattes snyggt och killarna kunde använda detta för flera poäng. Snygga spelpoäng. Tredje kvarten slutade 24-9 (!!), vilket tydligt visar att lagspel där alla spelare är med spelet ger resultat. Mera sånt

 

Sista kvarten blev jämn. Hammarby  klev fram och lyckades bryta killarnas framgångsrika spel från gång till annan. Ibland föll killarna tillbaka till ogenomtänkta instick på korg, men de kämpade bra. Killarna ledde definitivt inte foulligan - alltså få fouls - kanonbra. Kvarten slutade 21-21 och gav slutresultatet 80-76. Vinst!!

 

Coacherna sammanfattar matchen med ”det var riktigt kul att se killarna spela som ett riktigt lag! Alla var glada och spelade med energi. Spelar vi som vi gjorde sista halvlek blir det svårt att stoppa oss!”.

Tufft motstånd
2022-04-02 13:01

Dagens motståndare var Tureberg som gav oss en tuff inledning. De körde press och vi visste inte riktigt hur vi skulle komma förbi. Tureberg tog poäng efter poäng och det var först efter coachens timeout som killarna kom loss och började göra poäng. En mycket tuff start som gav resultatet 8-27.

 

Andra kvarten började lika men killarna var tuffa och kämpade hårt. Ett bättre försvar men det kostade flera fouls för att hejda Turebergs framfart. Andra kvarten slutade 6-14, som visade att killarna lyckades bättre med att stoppa motståndarna. Halvtidsresultat på 14-41.

 

Efter vilan fanns färskt blod i benen och nytt mod i kroppen. Matchen fortsatte i samma stil och killarna stod emot bra. Visst, det gjordes några misstag men på det stora hela stoppade de Turebergs framfart även denna kvart på ett bra sätt. Resultatet blev 4-13 som innebar 18-54 inför avgörande sista kvarten.

 

Sista kvarten bytte Tureberg spelstil och killar tog över. Poängen trillade in och Turebergs time-outer förändrade inget. Killarna malde på och hade effektivt spel, bra försvar och tidvis ett snyggt spel med bra lagspel innan poäng. Resultatet blev 17-9. Slutresultatet blev 35-63.

 

Killarna spelade mer som *ett lag* och kämpade väl. Vi som såg på tyckte att vi såg början på ett nytt lag där alla hjälps åt och stöttar varandra. Bra kämpat.

Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
 
Viby Baskets sponsorer