SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Ett gäng med fart!
Välkomna till P07!
 
Vi tränar
 
 
Tisdagar kl 20.45-22.00 i Edsbergshallen
Onsdagar kl 19.50-21.00 i Factory (Häggvik) FYS
Torsdagar kl 16.30-18.00 i Edsbergshallen
Fredagar kl 19.30-21.00 i Edsbergshallen
 
Vi spelar matcher i U15 i Stockholm - se kalendern.
 
Vi blir gärna fler - alla är välkomna!
 
Elliot Sidholm (Head Coach)
Marcus Westerståhl (Head Coach)
Kalate Akolor (Fys.tränare)
Birgitta Arnesdotter (Team manager, birgitta@arnesdotter.se 0703-372 414)
Helen Kreutz-Bolander (Kassör)
Jimmy Arvidsson (allt-i-allo)
En hårsmån från vinst
2021-10-21 15:38
Strid om bollen

Killarna låg på 4:e plats i tabellen före denna match, alltså strax över mitten. 

 

Båda laget ville väldigt mycket under matchens inledning och inget av lagen fick bollen att studsa deras väg. Det var som ett flipperspel, passen studsade på armar och ben utan att komma fram till den avsedda mottagaren och det var ett rusande fram och tillbaka över planen. Några skott och layups hittade dock korgen och Bollstanäs vann första kvarten. Resultatet vart 7-12

 

Den andra kvarten så spottade killarna upp sig och fick kontroll på sitt spel. Ett hyggligt försvar satte stopp för alltför många lyckade anfall för Bollstanäs. Poängen i denna kvart blev 20-10 (27-22). Vi går till halvtidsvila med en ledning på fem poäng och övertygande spel. Hittills har det varit få fouls från båda lagen.

 

I tredje kvarten är det jämnt, mycket jämnt. Poängen avlöser varandra. Det böljande spelet engagerar båda sidors hejaklackar och ljudnivån höjs i hallen. Kul! Kvarten slutar 13-12 (40-34), dvs killarna behåller sin ledning.

 

Den sista kvarten bjöd på stor dramatik. Bollstanäs lade i en växel och drev spelet. Killarna försökte stoppa men drog på sig en del fouls. Publiken var superexalterad - det skreks och jublades, fast det bara var 5-6 personer per lag. Bollstanäs knappade in på ledningen och när det bara var sekunder kvar fick vi foul i eget straffområde. Bollstanäs satte en av dessa - och utjämnade så att det blev oavgjort i full tid. Poängmässigt vart det 10-16 (50-50).

 

Förlängningen som spelas är fem minuter långa, och man spelar så många det krävs för att få en vinnare.

 

Spelsituationen från fjärde kvarten fortsatte i förlängningen. Killarna tog en ledning på 5 poäng men detta åts sakta upp av Bollstanäs. Det var oerhört spännande och det var bra tryck från publiken. Dessvärre upprepades slutet på fjärde kvarten. Matchen var på väg till ytterligare en förlängning men precis i sista sekunden blåste domaren för foul i vårt straffområde. Det stod 58-58 och matchklockan pekade på full tid. Satte Bollstanäs någon av dessa straffkast skulle matchen vara över. Det första straffkastet sattes och segern för Bollstanäs var ett faktum . Det andra straffkastet studsade på ringen och iväg.

Förlängningen slutade 8-9 och slutresultatet i matchen blev 58-59.

 

Coacherna sammanfattar ”Ibland går det inte ens väg. Det är bara att ta nya tag och sätta nästa match”.

 

Ett urval foton finns under "Bildgalleri".

Föll på mållinjen
2021-10-11 14:45
Domarn visar Viby att "Tröjan ska vara instoppad i byxorna!!"

Förra säsongen killarna mötte Vallentuna så förlorade vi. Så det var dags för revansch. Vallentuna har denna säsong spelat tre matcher, alla med övertygande vinster (80-37, 81-31 och 78-18). Killarna var mogna att ge ett rejält motstånd. 

 

Första kvarten startade katastrofalt. Inga speluppställningar, inga rörelser eller finter, svaga pass. Efter uppsträckning i timeout började ett vacklande spel. Vallentuna tog hem första kvarten med 17-5.

 

I andra kvarten var det ett nytt lag på banan. Jäkla vilket motstånd de gav Vallentuna. Killarna körde effektiv press och hade ett mycket bra spel. Snygga uppspel, pass och poäng. En fröjd för åskådarna. Resultatet var 9-16, dvs 25-21 till Vallentuna i halvtid.

 

Efter en kort halvtidsvila fortsatte killarna att mala på. Dessvärre kom Vallentuna på hur de skulle bryta pressen och de fick en hel del poäng på sina fastbreaks och långa uppspel. Killarna var inte oävna utan kämpade ihärdigt och tappert. Poängen efter tredje kvarten blev 20-27, en ledning för killarna med tre poäng, 45-48.

 

Så var det dags för sista kvarten. Killarna spelade bra och behöll ledningen. Coacherna skrek och publiken jublade. När det var drygt 3 minuter kvar brast det. Tre fouls drog ur proppen, personlig, teknisk och osportslig foul. Vallentuna gick om och killarna kunde inte stoppa dom. Resultatet i fjärde kvarten var 22-11 vilket gav slutresultatet 67-59.

 

Vallentuna var aströtta efteråt och lovade sig själva att aldrig spela med så få spelare, men de frågade också sin coach efter returmöte :-)

 

Coacherna sammanfattar matchen ”En bra match av killarna, men djävulen ligger i detaljerna. Efter denna match har vi en tydligare bild på vad vi ska jobba på”.

 

Ett axplock av foton från matchen finns i fliken "Bildgalleri"

Det tog ett tag...
2021-10-09 11:15

Killarna såg taggade ut inför matchen. Att möta Alvik är alltid en tuff uppgift. Första kvarten gick inte så bra. Vi missade en hel del passningar som gick rakt i motståndarnas händer eller flög utanför planen. Vårt försvar pressade ut motståndarna till långa skott, som ofta satt. Våra rebounds var dåliga vilket gav onödiga poäng till Alvik. Första kvarten slutade 11-18, sju poängs ledning till Alvik.

 

Andra kvarten fortsatte inledningsvis i samma stil. Efter halva matchen gav killarnas tempo utdelning och de kunde knappa in. Inför halvtid stod det 25-30.

 

Efter pausvilan och taktiksnack i omklädningsrummet var en ny spelplan satt. Killarna gick ut i fortsatt snabbt tempo och lyckades alltmer med passningarna. Det var en del riktigt snygga pass på motståndarnas planhalva som fick hemmaklacken att jubla. Vi vill ha mera sådant - kontrollerade passningar i rätt höjd och fart. Tredje kvarten slutade 19-9, en ledning för Viby med 43-39.

 

Sista kvarten fortsatte killarna att mala på. De var alltmer dominanta och bitvis ledde de med mer än 10 poäng. Slutresultatet blev 65-55, seger för Viby. Välförtjänt !! 

 

Coacherna sammanfattar matchen med ”det tog oss ett tag att komma in i matchen. Kan vi komma in redo så blir vi svårare att slå”

 

Ett axplock av foton från matchen finns under fliken "Bildgalleri".

Vinst mot Blackeberg
2021-09-29 23:20

Motståndarna Blackeberg kom med endast fem spelare till matchen, reducerade pga sjukdom etc. 

 

Viby var däremot full trupp och bjöd upp till dans. Efter en trevande inledning så utvecklades matchen till att med steals, bra uppspel och pass. 

 

Första kvarten började killarna bra och skapade en bra ledning. Efter en del missar kunde Blackeberg reducera och bitvis var det jämnt. Resultatet efter första kvarten var 15-9.

 

Spelet fortsatte på samma sätt i andra kvarten. Enkla misstag och fouls gjorde att Blackeberg kunde hålla jämna steg med killarna. Sex-poängsledningen utökades med tre poäng, som gav halvtidsresultatet  28-19.

 

Inför tredje kvarten hade hela laget varit i omklädningsrummet i snackat. Det var ett helt annat lag som kom ut. Killarna bjöd på ett skönt spel med bra spel, steals, blocks och de satte skotten. Totalt satte de 7 treor i matchen. Resultatet efter tredje kvarten blev 46-28.

 

Den fjärde kvarten fortsatte i samma stil - och Blackeberg var trötta, men kämpade på väldigt bra. Slutresultatet på matchen blev 62-34. Seger för killarna. Bra spelat!!

 

Coacherna sammanfattar matchen med ”bra energi från grabbarna som tog tag i ett högt tempo och aggressivt spel. Är till stor del nöjd med det aggressiva anfallsspelet som var mycket bättre i jämförelse med förra matchen”.

Första seriematchen 21/22
2021-09-19 22:27

Detta var första seriematchen efter corona-uppehållet, och det såg bra ut. 


Killar inledde den första kvarten med ett bra spel. Många poäng kommer vid steals och fastbreaks. Det är lite sämre spel i försvaret då enkla misstag sker och motståndarna gör poäng. Resultat efter första kvarten är 11-17, dvs 6 poängs försprång för Viby.

 

Andra kvarten inleds i samma stil men killarna har skruvat upp tempot. Det är mer samlat försvarsspel och det ger effekt. Motståndarna går bara 4 poäng. Resultatet i i halvtid är 15-31. Killarna har utökat till hela 16 poängs försprång. Bra jobbat.

 

Den tredje kvarten är omvänd. De spelar slarvigt och osynkroniserat. Enkla missförstånd gör att motståndarna kan driva på, framförallt i början av kvarten. Vi drar på oss onödiga fouls som leder till att  vårt spel blir lidande. Resultatet efter tredje kvarten är 24- 38. Fortfarande ledning för Viby.

 

Sista kvarten fortsätter på samma sätt. Vi är trötta och missar våra rebounds och våra fastbreak leder inte till poäng. I huvudsak missar vi våra lay-ups, passningar och skott.  Matchen avslutas med resultatet  35-48. Vinst för Viby.

 

Coachen sammanfattar matchen att ”killarna kom till matchen taggade och redo att spela! Några detaljer måste vi jobba som kommunikation på planen men i allmänhet en bra första seriematch denna säsong.

 

Fler bilder finns under mappen "Bildgalleri".

 
Viby Baskets sponsorer