SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Flickor 99
F99 ursprungslaget (2009) och framgångsrika i Göteborg (2014)

Flickor 99 var ett av klubbens första lag (de andra två var Flickor 01 och Pojkar 01) som började med träningsverksamheten hösten 2007. Det blev många framgångsrika cuper, särskilt i Eskilstuna, genom åren. Från F99 skapades också F98 och mot slutet var F00 tillsammans med F99 samt ett samarbete med Bollstanäs gjordes. Laget avslutades efter 9 år i och med säsongen 2014/15. 

F00/99 (FU16) i Borås Open
2021-07-17 19:13
F98-99-00 i Borås (2014)

21 SEP 2014 22:09

I helgen åkte nio tjejer och 2 coacher ner till Borås för att för första gången representera Viby i Borås Open. Det var spännande med helt nya lag och det blev intensiva matcher.

 

Sju U16-tjejer plus Elsa & Elin från U19 satte sig i bilarna på lördag morgon och susade ner ända till Borås. Första matchen var mot värdlaget Borås och det blev en tät drabbning.

 

Det märktes att det var första matchen och att vi hade en resa i benen – felprocenten var extremt hög… vi ville dock klart mest och kunde gå till halvtidsvila med 17 – 7. I tredje perioden ökade vi avståndet medans vi i inledningen av fjärde tappade rejält innan vi kom tillbaka och kunde bärga segern med 38 – 26. En kul match där Elin blev bäste poängplockare.

 

I en mycket sen kvällsmatch ställdes vi mot ett nykomponerat lag, West, från Angered och Ale. De var väldigt snabba och vi var helt av banan inledningsvis då de efter 4 minuter ledde med 14-2… efter en timeout där vi bestämde att nu måste vi slå på energigasen bara hände det – fullständig magi – varenda boll satt, vi totaldominerade och kunde gå till halvtidsvila med ledning 18 -15! Tyvärr tappade vi sedan i andra perioden totalt igen – mycket märkligt - och efterhand orkade vi inte och de kunde glida ifrån till ett slutresultat på 70 – 39. Denna gång var det Amelie som toppade poängen med 12.

 

Söndagmorgonen började sedan med en riktig lektion för vår del av Marbos superduktiga tjejer. De spelade konsekvent helplanszonpress och när domaren bad dem sluta med det gick de över till halvplanspress. Vi fixade oftast inte att slå någon av dessa och i kombination med ett bländade skytte och snabba uppspel där vi kom efter blev det ett slutresultat på 94 – 8. Inte mycket att säga om då vi gav upp efter bara några minuters spel och istället tränade på lite olika individuella
utvecklingsområden.

 

Avslutningsvis ställdes vi mot Brahe från Huskvarna. Återigen startade vi svagt och de kunde gå till periodvila med 12 – 7. I andra perioden blixtrade vi till och var plötsligt bara några poäng bakom. I tredje och fjärde tog dock orken slut och det blev till slut välförtjänt 52 – 33 till Brahe. Återigen fick Amelie mest utdelning med 13 poäng.

 

Det var ändå en mycket rolig cup och nyttigt för oss att möte lite nya lag. Vi behöver orka igenom en hel match på en lite högre nivå för att matcha dem – något vi nu ska träna på! Det roligaste var att samtliga spelare gjorde poäng i helgen med Amelie, Elin och Elsa som starkaste poänggörarna men dessutom var det olika spelare som lyckades i olika matcher, tex gjorde Felicia S 8 poäng i en match, Julia 7 poäng i en annan match, Felicia T 6 poäng i en tredje match osv. En
extra eloge till Elsa som drog ett mycket tungt lass inside med extremt mycket speltid i matcherna!

 

Borås Open gav mersmak och nu ska vi ge järnet på träningarna inför serien och kommande Telge Open!

/Rolle & Per

Härlig säsongsavslutning för F99/98 i Göteborg
2021-07-17 19:12

10 JUN 2014 12:57

Från början var det tänkt att både F99 & F98 skulle ställa upp med varsitt lag i Göteborg. Förväntningarna var höga efter förra året då ett litet gäng från Viby Basket åkte dit och hade väldigt kul. Ända sedan i höstas har många av spelarna pratat om Göteborg som säsongens intressantaste cup. När det väl var dags att anmäla lagen stod det klart att vi enbart hade 6 spelare i respektive lag, vilket är för få, så vi fick slå ihop lagen och köra gemensamt i GU16.

 

När vi nu istället hade många spelare så gav det helt andra möjligheter. Vi bestämde att köra helplanspress hela matcherna igenom samt skifta mellan zon-försvar och man-man. Tack vare att vi var så många så skulle det hålla hela matcherna igenom utan att laget kroknade av trötthet.

Första laget vi mötte var Norska Ammerud. Taktiken såg ut att hålla och vi ledde i halvlek. Av någon anledning så tappade vi i andra halvlek och Ammerud segrade till slut. Kändes lite märkligt, men det kan ha att göra med att detta var ett nytt spelupplägg för oss som vi inte var vana. Denna lilla förlust kom dock att spela en stor roll längre fram, så det var kanske ödet som ville oss väl.

 

Senare på fredagskvällen mötte vi så boden. Även denna match gick ungefär som mot Ammerud, en knapp förlust som mest berodde på att vi inte var riktigt vana vid vårt spelupplägg. I alla fall i mina ögon. När man såg matchen från läktaren såg Viby helt klart ut som det bästa laget.

 

Fredagen började med match mot cupens värdklubb, Högsbo. Ett grymt bra lag som vi tyvärr inte hade något att sätta emot. Cupen började likna vinterns seriespel som kantats av förluster…

På eftermiddagen så mötte vi dock Bankeryd och nu funkade
äntligen vårt spel fullt ut. Segern var enkelt i hamn, Bankeryd hade helt
enkelt inte en chans. Värt att notera är att Bankeryd vunnit över Boden
tidigare som vi förlorat emot…

 

Eftersom både Bankeryd och Boden åkt på storstryk mot både Högsbo och Ammerud, så hamnade vi på 3:e plats i grundspelet och kom så till ¼-final i b-slutspelet. Det passade oss utmärkt, hade vi spöat Ammerud och kommit 2:a så hade vi fått möta Djursholm i A-slutspelet vilket vi inte ville av olika skäl. B-slutspel passade oss mycket bättre.

Stärkta av fredagens framgång skulle det bli väldigt kul att möta Onsala Pirates från Kungsbacka. Extra kul när Göran Westblom har kopplingar till Kungsbacka. Det blev en väldigt jämn match som vi vann tack vare vårt intensiva spelupplägg och upparbetade uthållighet. Vinterns och vårens konditionsträningar var helt klart en bidragande faktor.  Turneringens absolut härligaste seger var ett faktum. :)

 

Vi tog oss till semifinal och mötte då Ravens från Växjö. Tjejerna kämpade hårt och det var en mycket jämn match ända till sista minuterna, då Ravens drog ifrån poängmässigt.

 

Göteborgsresan blev totalt sett väldigt lyckad och det var idel glada miner. Lyxigt att bo på ett väldigt centralt hotell i sköna sängar och bra frukost, inte så vanligt på cuper. De flesta besökte Liseberg och roade sig på stan. Det var väldigt härligt att se att våra 99-or och 98-or blev så samspelta och hade så kul tillsammans. Flera av spelarna fick en nytändning och nya förhoppningar om att nästa säsong blir lyckad tändes. Kändes riktigt bra.

 

Vi lagledare och tränare tackar för en riktigt härlig cuphelg och välkomnar alla spelare tillbaka i augusti.

 

Ha en riktigt skön sommar!

Göran, Göran & Per

F99s spännande helg i Skövde
2021-07-17 19:10

04 MAJ 2014 22:19

Det blev en mycket kul och trevlig baskethelg för F99 i Skövde – en helt ny bekantskap för oss.

 

Det hela började dock lite trevande på fredagskvällen med en "plattmatch" mot slutsegraren Borås. Av någon oklar anledning lyckade vi inte med någonting framåt och fick bara i 11 poäng under hela matchen. Borås lyckades med 16 och vann således. På lördagen hade vi det lugnt på förmiddagen och passade då på att gästa Skövdes fina äventyrsbad – superkul. Efter att ha varit åskådare på P01s segermatch var det sedan dags för våra egna matcher. Först spelade vi en riktig höjdarmatch mot Stenungsund, då lyckade vi plötsligt med ett fantastiskt försvarsspel samt det mesta framåt och öste i poäng, 36 – 6 blev slutresultatet!

 

Dags för kvartsfinal mot Motala – återigen var vi på tårna direkt och med starkt publikstöd av P01 bärgade vi en klar seger 27- 15 efter bländande försvarsspel och starkt anfallsspel.

Söndagen inleddes därmed med semifinal mot Ragunda från Värmland. Försvarsspelet fungerade riktigt bra men tyvärr var vi tillbaka lite till fredags märkliga anfallsspel – nästan inga närskott eller enkla layups satt... därmed blev det målsnålt med Ragunda i knapp ledning hela matchen, med 3 minuter kvar var vi dock ikapp och plötsligt förbi – spänningen var olidlig när de avslutade med med ett ”fotbollsinkastmål” och kunde hålla undan till en tvåpoängsseger 23 – 21. Himla trist för våra tjejer som helt klart kunde ha vunnit med lite mer skärpa i avsluten. Så kan det dock vara ibland och vi tänker definitivt komma tillbaka och vinna cupen nästa år istället!

 

Hela Skövdecupen var mycket bra arrangerad och det var roligt att möta helt nya lag vi aldrig stött på förut. Det är också uppenbart att tjejerna tagit mycket stora kliv framåt denna säsong bla med ett bländade helplanspress försvarsspel. Det var en väldigt rolig helg trots att vi inte riktigt nådde ända fram denna gång men vi siktar nu mot att träna närskyttet inför Göteborgs basketfestival istället!

 

/Per & Roland

F99 v12 Förlust mot Alvik i avslutande seriematchen
2021-07-17 19:09

23 MAR 2014 15:17

Vi hade lite svårt att få ihop laget till helgens match men med lite lån från F00 o F01 löste det sig bra till slut. Dock var Alviks skytte avgörande.

 

9 tjejer kom till matchen varav 3 som inte spelat med laget förut (bla F00 o F01) men det blev ändå en bra fight och nyttigt inför framtiden för oss. Alvik startade klart bäst och vi lyckades inte alls få i bollen trots att vi kom till ganska bra lägen, det stod 14 – 0 till dem innan vi till slut lyckades sätta våra första poäng...

 

Alvik vann perioderna med 9 poäng i varje – utom i tredje då det rann iväg och de vann med 12 poäng. Vi varvade lysande kombinationer med otal turnovers och lite knackigt närskytte. Alviks skytte vara å andra sidan riktigt vasst och likaså var vårt försvar lite tafatt emellanåt. Slutresultatet skrevs till 26 – 65.

 

Slutresultatet speglade dock inte riktigt matchbilden men Alvik var självfallet klart bäst. Vi lärde oss dock en hel del vad vi behöver fortsätta att fokusera på. De nya tjejerna tvekade inte heller i matchen utan tog för sig riktigt bra alla tre – superkul! Anna var lagets vassaste avslutare denna gång och kom upp i 14 poäng!

 

Efter en mindre bra höst har vi spottat upp oss betydligt under våren med 5 segrar - slutspel nästa!

/Rolle & Per

V13 F99 föll på mållinjen mot Kungsholmen i Lions cup
2021-07-17 19:09

31 MAR 2014 20:36

Återigen kom tyvärr endast 5 ordinarie F99-or till spel men med hjälp av 2 st F00 och en F01 blev det till slut en riktigt bra match.

 

Av någon outgrundlig anledning startade vi som vanligt matchen kanondåligt och det stod 12 – 6 till Kungsholmen i periodvilan. Skärpning krävdes och i andra perioden klev tjejerna in med en helt annan inställning och vände på steken totalt, 23 – 20 till oss i halvlek!

Sedan gjorde vi återigen en rejäl dipp inledningsvis i tredje perioden och tillät Kungsholmen att göra 7 raka poäng… Efter en timeout tog tjejerna tag i matchen igen och kom starkt tillbaka, 33 – 33 i sista pausvilan.

 

Sista perioden blev en nagelbitare där Kungsholmen hela tiden låg steget före, vi hade både straffkast och chans att komma ikapp på slutet men det ville sig tyvärr inte riktigt och vi föll med två poäng 41 – 43.

 

Det var dock en riktigt rolig, fartfylld och bra match mellan två jämna lag. Alla tjejern kämpade stenhårt både i anfall och försvar! Extra roligt var återigen att våra F00 och F01-spelare aldrig tvekade utan tog för sig ordentligt. Anna var poängbäst på 12 poäng följt av Amelie på 10 och Emelie på 9 – men det absolut bästa var att samtliga tjejer gjorde poäng!

 

Nu är seriespelet över för denna säsongen och vi får fokusera helt på träning inför cuperna i maj.


/Göran, Rolle & Per

Spelade matcher
Sön 3/5 16:10
43 - 21
Sön 3/5 09:40
10 - 25
Lör 2/5 16:20
41 - 23
Lör 2/5 11:20
63 - 19
Fre 1/5 16:40
47 - 14
Ons 29/4 20:30
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade