SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Välkomna till flickor 08:s hemsida

Från och med säsongen 2021-22 tränar vi tillsammans med F07 och all information om vår verksamhet hittar ni på vår gemensamma sida http://www.vibybasket.se/start/?ID=339657 

 

Vi tränar 3 gånger i veckan i Edsbergshallen.
Tisdag kl 18.00 - 19.15
Torsdag kl 18.00 - 19.30
Fredag kl 16.30 - 18:00

 

 

Första dagen Bollstanäscupen
2021-06-05 23:24

I pandemitider var det oerhört roligt att få spela lite "riktiga" matcher. Dock var var nervositeten stor och lite osäkerhet kring motståndet, Bajen, i första matchen gjorde att vi låg under rätt stort redan i inledningen. När vi sedan började spela vårt spel och stå upp bättre i försvar började vi knapra in och gick till halvtidsvila med 4 p ledning (som mest var ledningen 8-9 p). I andra fortsatte vi med bra kombinationer och snygga cuts. Dock var viljan fortfarande större hos motståndarna. Vi fick sent en poäng borträknad för ett tveksamt övertramp på straffkast. Samtidigt missade vi våra 6 sista avslut vara tre var lay-ups. Så en knapp förlust med 47-48.

 

I andra matchen för dagen skulle få en annan inriktning, nu var det arrangörsklubben BSK som skulle få, vad det visade sig, en riktigt lektion. Inställningen var en helt annan, vilja, mod och mycket fighting spirit. Johan agerade även motståndare under uppvärmingen vilket gjorde att tjejerna var tvungna att trycka bort honom för att ta returer, en träning som visade sig direkt i matchen ge önskvärd effekt. Fler började riva ner offensiva och defensiva returer. Passningar var mer noggranna, och avslut var mer precisa. I paus var Vibys ledning ca 15 p. Men tjejerna ville mer och drog inte ner på tempot i andra halvlek utan visade upp "ghost cuts", dropp och många fina skott. Ett väl förrättat värv blev slutresultatet 64-36. Imorgon väntar Åkersberga och Alvik och med samma inställning som mot Bollstanäs kan få lag stå upp mot Viby. 

VILJA, VÅGA, VIBY!!

Blackebergscupen
2019-09-08 18:54
Säsongen kunde inte startat bättre än så här!
Cupen började med en oavgjord match mot Skuru följt av en förlust mot Bollstanäs. Därefter vinst mot Blackeberg. Vi kom trea i gruppspelet och klara för B-slutspel mot Spånga. Vi vann. Nervositeten infann sig hos alla. Vi var i semifinal! 
Här mötte vi Alvik. Gjorde en kämpa insats av alla. Vi fick se ett gäng som gav allt de hade. Samspel, passar, layup, snabba uppspel, super försvar. Ja, det räckte för att med god marginal vinna matchen som innebar att vi var i B-final! Yes yes yes! 
Nu började det kännas rejält i maggropen på oss alla. Efter lite fruktfika och lagbilder, King och stress var det dags igen. Wow! Knappt vi kunde fatta det. Fokus fokus! Åter ger alla järnet. Med riktigt god laginställning, attityd, vilja och kämpa glöd. Tyvärr räckte det inte denna gång. Tureberg var snäppet bättre och var goda vinnare. Men Viby F08 vilken insats, vilken utveckling, vilket kamratskap och vilken basket helg vi fick tillsammans. Trötta, getingstuckna, småskadade men framförallt STOLTA! 
Ni är BÄST!
BasketshopOpen
2019-06-04 21:59
Kristi himmelfärds helgen var det cup igen. Men nu på hemmaplan och då i Solna.
Laget förvånade åter med framstegen de gjort under året. 
Den första matchen var tuff och tjejerna bjöds på en rejäl utmaning. Resterande matcher var det jämnare och här kunde de verkligen få utlopp för den teknik vi övat på under året. Vilka basketmoves vi fick se!
Under helgen hann vi även med en hel del skoj utöver basket. Det blev luncher på Mall, pizzakväll med femkamp och även en bowling hann vi med.

Nu har vi haft säsongsavslutning med match mot föräldrarna (som de givetvis förlorade :-) ).

Vi ses igen till hösten med nya utmaningar och mål.
Önskar er alla ett riktigt härligt sommarlov! 🌸

Duktiga tjejer i Skövde Basketcup
2019-05-30 21:22
Ladda album (+11 bilder) >>
10:e maj var det ett nervöst men laddat gäng som begav sig av från Sollentuna till sin första basket cup utanför Stockholms tullar. Tjejer 08 ställde upp med 2 lag. Viby Vit och Viby Röd. Väl framme på fredagskvällen så var det bara att byta om och spela första matcherna. 

Tjejerna kämpade superbra hela helgen och dessutom var det första gången de spelade på stor plan, och mot 07or. Det var ett trött och litet slitet gäng som åkte hem på söndagen med diverse sjukdomar och skador men de ska ha all eloge för kämparglöden. Här kommer lite bilder från cupen. 


Tåga i F08
2019-04-06 20:49
Vilka kämpa tjejer vi har!
Vi spelade två EB-cuper idag.
På morgonen lyckades alla utmana sig själva att dels göra det vi sagt i laget men även individuellt. Bra jobbat allihop !!! Det är det som leder en/laget framåt till nya segrar och som man kan vara riktigt stolt över. 
I kväll var det ett gäng halta och lytta som kämpade och slet in i det sista trots diverse krämpor. En av sex tjejer var hel och frisk. Vi hade skoj och lyckades få till långskott, fina lay-ups, snabba uppspel, handbyten, snygga passar och även till sist satt även returerna. Vi firade med godisnappar. 😁
Det är tåga i F08! Riktiga kämpar. Heja er!! 
Ses imorgon!
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade