SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Välkommen till Viby Basket Flickor 2014

Välkommen till Viby Baskets grupp för flickor födda 2014. Säsongen 2022/23 drar igång i slutet av augusti och vi välkomnar alla barn och engagerade föräldrar som behövs för att det ska fungera bra runt träningar, cuper och andra aktiviteter för laget.

 

Träningstider

Träningarna drar igång den 18 augusti

Laget tränar enligt följande

  • Torsdagar kl. 17.00 - 18.30 i Norrvikensskolans (Dibber International) gymnastiksal, Lindvägen 16
  • Söndagar kl. 13.30-15.00 i Runan (Runbackaskolan) Kornettvägen 42

Vi tränar en hel del på smidighet, balans och fotarbete för att stimulera till en allsidig träning och utvecklad kroppskontroll. Vi övar grundteknik i basket såsom bollkontroll till hur man passar till varandra samt hur man skjuter bollen i korgen. Träningarna innehåller även en hel del lekar, tävlingar eller hinderbana för att få träna vår koordination. 

 

Du får gärna kontakta någon ledare i laget om ni vill komma och prova på! Ni får gärna bjuda med kompisar till barnen att börja med oss, men prata med ledarna så de vet att det kommer någon ny samt att de anmäler sig enligt nedan.

 

Vi behöver fler föräldrar som vill hjälpa till runt laget och träningar. Prata med någon av oss ledare för att anmäla ert intresse att hjälpa till. Kolla detta dokument som beskriver de olika rollerna runt lagen: http://www.vibybasket.se/docs/123/2316/Rollbeskrivningar%20Viby%20basket.docx

 

Här hittar ni information och kontaktuppgifter till ledare för respektive lag: http://www.vibybasket.se/sektion/?ID=23028

 

För nya spelare eller ledare

Gå in och fyll i era kontaktuppgifter via länken nedan. Det är viktigt så ledarna har detta och att ni får information från klubben samt framförallt så att ert barn ska vara försäkrat vid träningar och match: http://www.vibybasket.se/form/Default.asp?ID=56207

 

Vi hoppas att ni ska trivas i laget och klubben samt uppskatta vår verksamhet!

 

Varmt välkomna!

 

Ledarna i Flickor 14

Skandiamäklarna Cup Spånga 28 Jan
2023-01-28 18:29
Hela laget samlat efter sista matchen

Dags för årets första matcher.

För motståndet stod i första matchen Alvik/Abrahamsberg, och andra matchen gick mot Spånga Vit.

8 tjejer på plats, vilket gjorde att vi spelade med 2 uppställningar som bytte av varandra mellan varje period.

Alla tjejerna stod för 2 härliga kämpainsatser, med en hel del fint försvar och spelsekvenser. Extra roligt idag var att se våra lite nyare spelare våga och ta initiativ när några av de som varit med längre saknades, det är härligt att se alla framsteg som görs!

 

Andreas och Kadir

 

God Jul och Gott nytt År
2022-12-24 15:32

En stjärna lyser
Inne i huset vi myser
Det är Jul
som alltid är lika kul
Med klappar och presenter
Det sprider glädje i denna vinter
Med mat och glögg
hoppas du ved högg
I brasan det brinner
Snart snön försvinner
Tv med Kalle anka
dockhus gjord i en enda planka
Ljus som tindrar
En julkör som klingar
nu har vi bråttom att i kyrkklockorna ringa
om man tittar noga ser man änglar i skyn
dem dansar och sjunger över den heliga byn...

 

God Jul och Gott nytt År önskar Flickorna 14 och Ledarna

Swedbankligan Täby 11 dec
2022-12-11 22:18

Dags för nya matcher, denna gång i Täby där 5 Viby tjejer kom till start för 3 matcher i tät följd.

Inte mycket tid för vila med andra ord, men tjejerna kämpade på suveränt och spelade riktigt fin basket.

Första matchen mot Duvbo Röd var nog den tuffaste, men med huvudena på skaft och tryck i stegen gjorde Viby massor av steals, kontringsmål och även ett par fina skott och passningsspel.

Andra matchen gick mot Täby Vit, och även där spelade tjejerna fin basket och gjorde många fina anfall.

Sista matchen mot Åkersberga gick även den galant, trots ett visst missnöje med foulande motståndare och avsaknad av domaravblåsningar. 

En stor eloge till alla 5 tjejer som kämpade på alla 3 matcher och spelade fin basket, och ett extra hedersomnämnande till Ilektra och Emilia som dessutom ställde upp och hjälpte till och spelade med ett decimerat Viby P14 i 2 matcher till efter F14 var klara! 5 matcher på en eftermiddag.

 

Ledarna i F14

Skandiamäklarna Cup Spånga 26/11
2022-11-26 21:18

Fler bilder (+3) >>

Dags för en ny omgång av Easy Basket i Spånga.

7 taggade tjejer tog sig an först Duvbo, och därefter Alvik/Ålsten.

Det blev 2 matcher fyllda med fina aktioner från våra Viby tjejer, som både bjöd på en hel del snygga layups, skott och passningsspel, men framförallt ett riktigt imponerande försvarsspel. Superkul att följa utvecklingen i laget, och vi ser fram emot fler spännande matcher i december innan det är dags för jullov!

 

Tränarna i F14

F14 - Skandiamäklarna Cup 8 oktober
2022-10-08 15:18

Säsongens 2 första matcher gick av stapeln då Spånga Basket anordnade Skandiamäklarna Cup i Spångahallen.

7 tjejer på plats, varav ett par gjorde sina första basketmatcher någonsin.

Första matchen gick mot Solhem Gul och blev en jämn tillställning. Många fina aktioner och kämpainsatser från alla spelare!

Efter en liten fikapaus med lagfotografering spelades dagens andra match mot Alvik Smedslätten. Tjejerna kämpade och hejade fram varandra på ett härligt sätt mot ett duktigt motståndarlag och lyckades också sätta några skott.

Jättekul att vara igång med matchandet, vi räknar med att det ska ge blodad tand och större insikt om vad vi behöver träna på framöver inför kommande matcher.

 

Ledarna