SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Välkommen till Viby Basket Flickor 2014

Välkommen till Viby Baskets grupp för flickor födda 2014. Säsongen 2023/24 drar igång i slutet av augusti och vi välkomnar alla barn och engagerade föräldrar som behövs för att det ska fungera bra runt träningar, cuper och andra aktiviteter för laget.

 

Träningstider

Träningarna drar igång den 21 augusti

Laget tränar enligt följande

  • Torsdagar kl. 16.45 - 18.00 i Runan (Runbackaskolan) Kornettvägen 42
  • Söndagar kl. 13.30-15.00 i Runan (Runbackaskolan) Kornettvägen 42

Vi tränar en hel del på smidighet, balans och fotarbete för att stimulera till en allsidig träning och utvecklad kroppskontroll. Vi övar grundteknik i basket såsom bollkontroll till hur man passar till varandra samt hur man skjuter bollen i korgen. Träningarna innehåller även en hel del lekar, tävlingar eller hinderbana för att få träna vår koordination. 

 

Du får gärna kontakta någon ledare i laget om ni vill komma och prova på! Ni får gärna bjuda med kompisar till barnen att börja med oss, men prata med ledarna så de vet att det kommer någon ny samt att de anmäler sig enligt nedan.

 

Vi behöver fler föräldrar som vill hjälpa till runt laget och träningar. Prata med någon av oss ledare för att anmäla ert intresse att hjälpa till. Kolla detta dokument som beskriver de olika rollerna runt lagen: http://www.vibybasket.se/docs/123/2316/Rollbeskrivningar%20Viby%20basket.docx

 

Här hittar ni information och kontaktuppgifter till ledare för respektive lag: http://www.vibybasket.se/sektion/?ID=23028

 

För nya spelare eller ledare

Gå in och fyll i era kontaktuppgifter via länken nedan. Det är viktigt så ledarna har detta och att ni får information från klubben samt framförallt så att ert barn ska vara försäkrat vid träningar och match: http://www.vibybasket.se/form/Default.asp?ID=56207

 

Vi hoppas att ni ska trivas i laget och klubben samt uppskatta vår verksamhet!

 

Varmt välkomna!

 

Ledarna i Flickor 14

Miniligan Spånga 18 Nov
2023-11-18 23:43
Ladda album (+6 bilder) >>

Ny-kitade i sponsrade uppvärmningströjor drog 8 tjejer till Spånga för att spela match mot Duvbo och Blackeberg.

Efter en lite sömning start på första matchen mot Duvbo kom Viby igång och poängen trillade in i stadig takt i andra halvan, trots ett tufft och hårt spelande motstånd.

 

En liten paus med kioskbesök och hejande på Vibys F15 och P15 lag som också var i Spånga för matcher, och sedan var det dags för andra matchen.

Denna gång satte tjejerna full fart från start och höll i tempot hela matchen, med härligt taggat försvar och fint passningsspel på fast breaks som gav många enkla mål. Kul att se tempot man kan få upp när man låter bollen göra jobbet!

 

Ännu en kul helg med 2 fina matcher!

 

Ledarna 

 

 

Swedbankligan 12 Nov
2023-11-13 00:02
Ladda album (+13 bilder) >>

6 Vibytjejer åkte till Täby för att spela Easy Basket I Swedbankligan.

 

Det var ett taggat gäng som satte högsta fart i första matchen mot Alvik Ålsten. Målen trillade en in strid ström och alla tjejer var på hugget. Flera snygga fast break- layups en hel del snygga passningar.

 

Även i andra matchen mot Täby blev det åka av, även om vi kanske mattades av lite mot slutet. Med 6 spelare och 2 matcher direkt efter varandra är det kanske inte så konstigt, men även andra matchen bjöd på snabba kontringar, fina pass, cross over- dribblingar och en massa mål från Viby.

 

2 toppenmatcher av 6 nöjda och glada tjejer!

 

Ledarna

21 Okt - EB omgång Skuru
2023-10-21 23:14
Ladda album (+8 bilder) >>

Dags för nya Easy Basket matcher, denna gång i Saltsjö-Boo, arrangerat av Skuru.

Ny plats att spela på, men motståndet var desto bekantare -2 olika Alviklag som vi mött förut.

Första matchen gick mot Alvik Abrahamsberg.

Viby tjejerna satta högsta fart trots den tidiga morgonen och visa prov på vasst försvar med många stals, och dessutom ert riktigt fint passningsspel. Flera gånger gick bollen som på en tråd mellan flera tjejer fram till en fri spelare under korgen, och både vid kontringar och i mer uppställt spel i anfall. Imponerande!

Andra matchen ställdes vi mot Alvik Smedslätten, som vi även mötte förra omgången. Då hade vi det lite svårt mot dem , men även denna match visade Viby upp ett fint passningsspel som ledde till många layups och öppna skott under korgen. Dessutom var vi på hugget i försvaret, åtminstone fram till korgen..

Sammanfattningsvis 2 riktigt fina matcher av 8 Vibytjejer!

 

Ledarna

3 Sep Träningsmatch mot F13
2023-09-03 18:40

Säsongen är igång!

Efter några träningar avklarade var tanken att F14 skulle spelat Alvik Basket Cup denna helg för att kickstarta säsongen.

Tyvärr blev cupen inställd/framskjuten , tur då att vi fick chansen att matcha på hemmaplan mot F13, som också skulle spelat samma cup.

 

8 st F14-tjejer i nyutdelade dräkter spelade 6 peroider mot lika många från F13. Trots tidigt på säsongen och några spelare som gjorde sin första match blev den en fin match med böljande spel och många mål. En trevlig upplevelse som vi alla hoppas få återkomma till vid flera tillfällen!

Tack till F13, och kul att nu vara igång på allvar med säsongen!

 

Ledarna F14 

Swedbankligan 14 maj
2023-05-15 21:16
Ladda album (+8 bilder) >>

Sista EasyBasket-matcherna för säsongen, och dags för ett nytt besök i Täby och Swedbankligan.

 

9 spelsugna tjejer på plats - nytt rekord. Kul att vi blivit fler, men samtidigt lite mindre speltid för varje enskild spelare. Vi hoppas på ännu fler lagkamrater till hösten så att vi kan köra med 2 lag.

 

Alla 9 Vibytjejer rivstartade mot Åkersberga i första matchen, och visade hur mycket de utvecklats under året. Ett imponerande försvar och härliga kämpainsatser kombinerades med en väl utspridd poängskörd bland nästan alla spelare. Kul!

 

Andra matchen gick mot Alvik/Smedslätten, ett tufft lag som vi mötte senast i höstas. Även denna match präglades av fint försvar och passningsspel från Viby - och även här märktes vilken utveckling laget gjort under säsongen.

Några träningar och avslutning återstår nu innan det är dags för sommarlov. Vi ser tillbaka.på en härlig säsong där vi blivit ett gäng nya lagkamrater, lärt oss en hel del basket och haft riktigt roligt! Och så ser vi fram emot mer av samma vara till hösten.

 

Ledarna I F14