SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Välkommen till Viby Basket Flickor 2014

Välkommen till Viby Baskets grupp för flickor födda 2014. Säsongen 2023/24 drar igång i slutet av augusti och vi välkomnar alla barn och engagerade föräldrar som behövs för att det ska fungera bra runt träningar, cuper och andra aktiviteter för laget.

 

Träningstider

Laget tränar enligt följande under säsongen 23/24

  • Torsdagar kl. 16.45 - 18.00 i Runan (Runbackaskolan) Kornettvägen 42
  • Söndagar kl. 13.30-15.00 i Runan (Runbackaskolan) Kornettvägen 42

Vi tränar en hel del på smidighet, balans och fotarbete för att stimulera till en allsidig träning och utvecklad kroppskontroll. Vi övar grundteknik i basket såsom bollkontroll till hur man passar till varandra samt hur man skjuter bollen i korgen. Träningarna innehåller även en hel del lekar, tävlingar eller hinderbana för att få träna vår koordination. 

 

Du får gärna kontakta någon ledare i laget om ni vill komma och prova på! Ni får gärna bjuda med kompisar till barnen att börja med oss, men prata med ledarna så de vet att det kommer någon ny samt att de anmäler sig enligt nedan.

 

Vi behöver fler föräldrar som vill hjälpa till runt laget och träningar. Prata med någon av oss ledare för att anmäla ert intresse att hjälpa till. Kolla detta dokument som beskriver de olika rollerna runt lagen: http://www.vibybasket.se/docs/123/2316/Rollbeskrivningar%20Viby%20basket.docx

 

Här hittar ni information och kontaktuppgifter till ledare för respektive lag: http://www.vibybasket.se/sektion/?ID=23028

 

För nya spelare eller ledare

Gå in och fyll i era kontaktuppgifter via länken nedan. Det är viktigt så ledarna har detta och att ni får information från klubben samt framförallt så att ert barn ska vara försäkrat vid träningar och match: http://www.vibybasket.se/form/Default.asp?ID=56207

 

Vi hoppas att ni ska trivas i laget och klubben samt uppskatta vår verksamhet!

 

Varmt välkomna!

 

Ledarna i Flickor 14

14 + 21 April: EB matcher i Åkersberga och Hässelby
2024-04-21 22:06

F14 har spelat EB matcher två söndagar i rad i April.

 

Första helgen var vi inbjudna av Åkersberga för att spela träningsmatcher mot dem och Täby.

För att kunna ställa upp med 2 lag tog vi hjälp av några kompisar från F15. Med 12 spelare totalt fick alla prova spela 2 matcher mot olika lag.

 

En kul upplevelse, och roligt att få nya lagkamrater att spela med - en eloge till Lykke, Ebba, Alice och Saga från F15 för gott samarbete och fint spel!

 

Andra helgen var det dags för EB I Hässelby, där Tyresö och Alvik Abrahamsberg stod för motståndet.

 

Det blev 2 fina matcher av 8 Viby tjejer, där alla spelare fick göra poäng. En hel del fina spelkombinationer fick vi också till.

 

Nu blir det ett par veckors matchpaus innan laget ställer upp i Basketshop Open  en kombinerad F13/F14 klass, det ska bli spännande!

 

Ledarna

 

 

 

Miniligan 23 Mars - dubbelmöte med spelarbyte
2024-03-24 22:43

Efter en något sen anmälan till Miniligan i Spånga fick vi plats efter ett par återbud.

Då spelschemat redan var spikat föll det sig att vi fick spela 2 matcher i direkt följd mot Central.

De hade till första matchen bara 4 spelare, vilket gjorde att vi till nästa match kom överens om att låna ut spelare till dem.

Det blev Moa som solidariskt ställde upp och tog på sig en vinröd Centraltröja för att spela mot kompisarna.

Under båda matcherna försökte vi lägga fokus på passningsspel, istället för mål räknade vi målgivande passningar - något som resulterade i många riktigt fina spelsekvenser och snygga assist! Passningsspelet var också behållningen från dessa 2 matcher.

Fint spelare av alla tjejer och ett extra tack till Moa, som dessutom fick både tacka och få tack från båda lagen🙂

 

Ledarna

AIK-ligan + Swedbankligan 17-18 mars
2024-03-17 22:37

Fler bilder (+3) >>
Q

En helg med massa EasyBasket!

Lördagsmorgonen började redan med matchstart 08:20 i första matchen av 3 i AIK ligan.

För motståndet stod i tur och ordning AIK, Kungsholmen Eira och Blackeberg.

Det blev 3 tuffa men välspelade matcher där Vibytjejerna visade prov på fin kämpaglöd och vackert spel. Poängen trillade in i strid ström framåt, och många tjejer visade prov på framåtanda och fina aktioner.

Då AIK ligan spelas med 6 peroider på match var det 9 möra men nöjda tjejer som åkte hem framåt lunchtid.

På söndagen var det dags för en ny omgång av Swedbankligan i Täby. Inte samma uppslutning denna dag, men 5 Vibyspelare visade prov kämpaglöd och fina passningar i två matcher mot Alvik och Täby.

 

Tack alla tjejer för en härlig baskethelg!

 

Ledarna

 

17 Feb: Easy Basket-Arr i Edsbergshallen
2024-02-18 21:42

Första gången fick F14 chansen att arrangera en egen EasyBasket omgångar hemma i Edsbergshallen. Vi delade på arrangemanget med P14 och körde var sin halva av lördagen.

 

Ett taggat gång tjejer och ledare startade redan 8:00 för att göra i ordning hallen och fylla kiosken med läckerheter. Det dröjde inte heller länge förrän moståndarlag började droppa in, de första matcherna drog igång vid 9:00. 

Viby spelade sin första match mot Duvbo en halvtimme senare. En välbekant motståndare som brukar ge tufft motstånd.

Dagen till ära var alla 10 aktiva Vibytjejer med och spelade för fösta gången, superroligt att alla var påmplata även om det innebar att speltiden blev mindre för alla. Trots lite sömningt försvarsspel gjorde tjejerna en fin match överlag med ett antal tjusiga skott, layups och passningsspel och målen trillade in framåt i jämn takt.

Efter en halvtimmes paus, som många tjejer spenderade i kiosken, var det sedan sedan dags för andra matchen, mot AIK - ett lag vi aldrig mött innan.

Även denna match var vi stundtals lite sömninga i försvaret, men målen från Viby fortsatte att trilla in - båge i motståndarnas korg, men även i vår, detta sedan undertecknad råkade lura Viby om att vi gjorde mål på fel korg..

 

Slutresultatet på förmiddagen blev 2 roliga matcher och ett väl genomfört arrangemang där allt ullade på som smort!

 

Stort tack till tjejerna för 2 fina matcher, och ett jättetack till alla föräldrar som ställde upp med bakning, kiosk , hallvärdsjobb med mera!

 

Ledarna genom Andreas

 

AIK ligan 3 feb
2024-02-04 21:29

Viby F14 drog till Vasalundshallen för att spela AIK ligan - en EB tillställning arrangerad av AIK basket.

 

3 matcher utspridda över större delen av lördagen, dessutom med 6 perioder per match och lite större plan än vanligt gav 8 rätt möra tjejer i slutet av dagen. Det märktes dock inte på spelet som var på topp.

Första matchen gick mot ett tufft spelande Alviklag. Trots visst missnöje med foulande motståndare och avsaknad av domarsignlaler gjorde tjejerna en fin match och sprang en hel massa poäng och spelade fint försvar.

Pausen mellan match 1 och 2 spenderades med att kolla in en match i Herr Basketettan, AIK - Blackeberg.

Inspirerande av de stora grabbarna blåste Viby på i nästa match mot Kungsholmen, ett lag vi inte mött förut. Även här trillade poängen i i rask takt.med fint spel både framåt och bakåt.

Lunchpaus med promenad till Mall of Scandinavia och Max för vissa, och sedan var det dags för sista matchen, mot Åkersberga.

Trots lite trötta ben på slutet präglades Även dennna match av många stulna bollar, fina snabba uppspel och tjusiga layups - och även ett par långskott som satt fint!

Tack till alla tjejer för 3 toppenmatcher!

 

Ledarna