SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

F00 var ett härligt gäng som började i liten skala men efterhand växte

F-00 rekordresultat i första seriematchen.
2021-07-18 19:33
F00 ursprungslaget (2009) och match 2013

14 OKT 2013 16:30

Söndagen den 6/10 spelade Vibys F-00 lag sin första seriematch för denna
säsong mot Sigtuna. Den slutade med ett rekord för laget, kanske för hela klubben.

 

Söndagen den 6/10 spelade Vibys F-00 lag sin första seriematch för denna
säsong mot Sigtuna.

Och starten på säsongen kunde inte ha blivit bättre!  

Vibys tjejer tog kommandot i matchen direkt och gav aldrig Sigtuna en chans.
Laget ångade på hela matchen igenom och slutresultatet skrevs till 101-14,
vilket är den största vinsten i lagets historia.

Spelare och coacher ser nu fram emot fortsättningen av denna säsong.

F00: Rapport från Eskilstuna
2021-07-18 19:32

25 APR 2013 07:49

Hej alla föräldrar, nu är årets cup i Eskilstuna över för denna gång – och vilken kanonhelg vi har haft!

 

Vi spelade första matchen mot Karlskoga i fredags eftermiddag och vann med 26-6. Det kändes som det var en bra och jämn match, men att tjejerna ändå hade övertaget över spelet samt poängen.  

 

Det var en bra start på helgen och de fick bra självförtroende inför kommande matcher. Nu hade vi brutit förlustsviten från förra året redan vid första matchen. Efter middagen ville några tjejer vara kvar och slappa/spela kort medan Johan och jag tog med oss resterande tjejer för att titta på våra motståndare kommande matcher. Vi såg ganska snabbt att matchen på Eos/Lund skulle bli tuff och att vår sista match på lördagen skulle bli enkel.

Senare på kvällen blev det en tur med samtliga till ICA Maxi. Alla 10 brudar handlade det de skulle och var lika snabbt ute ur affären igen – imponerande!

Våra tjejer var dom som gick och lade sig sist av Viby lagen på fredagskvällen, men så fort släckte lampan vid 24, var det knäpptyst i rummet.

Lördagens match mot Eos/Lund blev som vi förutspått både tuff och intensiv. Vi har under året tjatat på tjejerna att de måst spela tuffare och vara mer fysiska och det gjorde de verkligen den här matchen. De vågade stå emot, vilket var härligt att se. De kämpade bra och hängde med i det tuffa spelet. Båda lagen var väldigt fysiska, och det ledde till många fouls från båda håll. Tyvärr rann det i väg poängmässigt och vi förlorade med 60-24. Eos var ena riktiga gudinnor på att sätta sina skott. Vi är verkligen nöjda med tjejerna prestationer denna match och det kändes som dom för första gången någonsin verkligen vågade ta för sig och visa att de kan spela tufft. Vi sträckte extra mycket på oss när coachen från Lund sa att han tyckte att det var en mycket bra och intensiv och fysisk match!

Sista matchen mot Haga/Haninge på lördag kväll blev en riktig räkmacka. De kan inte ha spelat så länge och tjejerna ägde verkligen matchen. Lina bröt säkerligen sju passningar och kunde sätta sina lay up helt solo! Både hon och Evelina gjorde 16 poäng var i denna match och jag tror att SAMTLIGA tjejer gjorde poäng denna match! Vi vann med 55-8.

På lördagskvällen laddade tjejerna för disco och vi skjutsade dit dem till 21 och hämtade några som ville hem lite tidigare än planerat och resterande vid 23. Denna gång var varken Johan eller jag på plats. Vi tyckte att de stora nog att klara sig själva… och det var ju bara att ringa oss om de ville hem tidigare. Även denna gång passade de tiden på minuten. Klockan 23 var samtliga tjejer klara för upphämtning. Det är verkligen stora nu…. När det gäller killar så är F00 helt klart det laget i klubben som har det största intresset för killar. Det har siktet inställt på någon slags killradar J J J

Efter dessa tre matcher kom vi tvåa i vår grupp och gick vidare till A-slutspel. Det var bara vi och P01 av alla sju lagen från Viby som kom till A-slutspel. Coacherna är nöjda - bra jobbat!

På söndag morgon kände sig Alicia hängig med ont i halsen och stod därför över matchen mot Spånga. Många av tjejerna hade träningsvärk och var tyvärr inte på topp denna match. De jobbade hela tiden i underläge, men kämpade och slet. Vi förlorade till slut med en ynka poäng. Det var tufft och flera av dem blev besvikna och ledsna efter matchen. Det var ändå en juste match och förhoppningsvis kommer vi att kunna få till någon träningsmatch mot dem framöver – och då tar vi dom! Flera av Spångas tjejer är med på lägret i Köping på somrarna och våra tjejer tyckte först att det var lite jobbigt att spela mot dem eftersom de är så bra kompisar, men vi försökte säga att på planen är de motståndare/fiender och utanför planen kan man vara kompisar.

Därefter bar det iväg tillbaka till skolan för att packa och städa ur. Vi delade på oss och de flesta såg någon annan match innan det bar iväg hem igen. Ingen valde att äta lunchen som ingick i cupkorten. Det var kycklinggryta och den brukar inte var någon höjdare samt att man äter inne i stan denna måltid och det brukar vara svårt med parkering och mycket folk och rörigt. Hoppas ändå att alla tyckte det var OK.

Johan och jag är verkligen jättenöjda med helgen och det är en fröjd att se tjejerna tillsammans. De har en fin sammanhållning och blandar sig i alla olika konstellationer och ALLA är med i gänget. Vi hade förmånen att få låna med oss Rebecca som tidigare spelat med oss innan hon flyttade till Ekerö, så vi hade 10 spelare i laget, vilket är optimalt under cupen. Tyvärr har Lovisa valt att sluta med basketen så nu är vi bara 9 stycken F00 kvar i laget. Till hösten får vi dock låna in så många F01 spelare vi vill, vilket känns väldigt bra. Vi tittade på några av deras matcher i helgen och de storspelade verkligen i alla sina matcher. Det märks att tjejerna är bra kompisar allihop och att de även blandar sig mellan lagen samt med F99/98.

Jag stannade kvar och såg P01 spela A-final mot Skuru. Där orkade de dock inte hela vägen och slutade på en fantastisk andraplats. F98 kom till B-final men förlorade sedan mot Ockelbo. Alla Viby lagen kämpade väl och det är roligt att hela 7 lag från klubben deltog i helgens cup.

Ett stort tack till alla föräldrar som har ställt upp och skjutsat till och från Eskilstuna samt hejat fram tjejerna på matcherna. Det betyder jättemycket!

 

Jag vill ännu en gång poängtera vilka fantastiska tjejer vi har – de är ett supergäng!

 

Baskethälsningar

Ulle & Johan

Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade