SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Pojkar 01
Ursprungslaget (här 2009) och P01 vinnare i Skövde cup 2014

Vibys Pojkar 01 var ett av klubbens tre första lag som drog igång när klubben startades hösten 2007 (de andra var F99 och F01). Alla som var med i starten gick i samma klass i Runan, efterhand tillkom några spelare från andra skolor. P01 var ett av klubbens mest framgångsrika lag genom tiderna med A-cupguld i Skövde, A-silver i Eskilstuna och A-brons i Göteborg. Verksamheten avslutades efter 8 framgångsrika år, säsongen 2014/2015, då flera av grabbarna gick vidare till andra klubbar i Stockholmsregionen. En tog sig till basketgymnasium och en blev svensk mästare i U17.

 

Viby Wildcats Pojkar 01 är ett underbart roligt gäng med 15 killar. Det finns plats för fler som vill upptäcka hur roligt basket är och komma med i vår fina gemenskap!

 

Team Manager: Peter Dahlström [Calle Ds pappa]

Head Coach: Per Agélii [Calle As pappa]

Hjälptränare: Rikard Andersson [Rasmus pappa], Roland Westerståhl [Marcus pappa]

Lagförälder: Anette Flygö [Viktor FNs mamma] och Susannah Elers (Sacharias mamma)

Revival - i Göteborg Basketfestival 2022
2022-07-18 18:02
Bakre raden: Albin, Josias, Calle, Connor. Främre raden: Marcus, Adam, Elliot, Samuel

Delar av P01 och P02/3 gjorde gemensam comeback i Göteborg Basketfestival 2022. Under namnet "Geeks in sneaks" utmanade de övriga lag i +20 åldern. De spelade riktigt bra och kom 2:a i sin grupp vilket ledde till A-slutspel. Där ställdes de mot förra årets (o årets) vinnare med landslagsspelaren Chris Czerapowicz. Geeks in Sneaks ledde klart första halvan av matchen men mot slutet tappade de lite och förlorade knappt. Vilken bragd!

P01 v40 Förlust mot Alvik
2021-07-16 18:31

13 OKT 2014 19:34

Andra seriematchen och första gången som vår nya coach, Montelle, fick chansen att se våra killar spela match. Ett nytt spelsystem har införts och den nya spelstilen fokuserar på struktur och kontrollerad basket.

 

Att laget inte riktigt fångat upp ändringen ännu visade sig direkt i första perioden som vi förlorade med 2-20 (!?). Efter första perioden gjordes en del förändringar och de resterade 3 perioderna var ganska jämna poängmässigt. Det som fungerade bra denna match var främst försvaret (som är vårt signum), vi såg också tendenser till bra pass för öppna skott vilket vi förväntar oss kommer utvecklas under hösten.


Det nya spelsystemet har bara tränats några veckor vilket kommer ge oss flera intressanta veckor framöver som troligtvis kommer gå i både moll och dur. Det vi kan konstatera är att när killarna behärskar det nya systemet, kommer laget ha möjlighet att spela både med högt "basket IQ" och med hårt tryck på motståndarna.


Matchen mot Alvik slutade med förlust 31-46 där övergången till nytt spelsystem får ses som en stor del till att vi inte hängde med i början av matchen och aldrig kom ikapp.

/Peter, Rikard, Rolle & Montelle

Förlust i första seriematchen mot Spånga för P01
2021-07-16 18:30

21 SEP 2014 08:17

I säsongens första match för killarna i P01-laget var det hemmamatch mot Spånga på lördagseftermiddagen. Killarna var laddade för vad som närmast kan beskrivas som en derbymatch. Slutresultatet blev 25 - 59

 

Vi valde att spela ett aggressivt försvar på Spångas spelförande spelare, vilket inkluderade dubbling så fort den spelaren fick bollen. De andra i laget skulle då falla tillbaka i zonförsvar bakom dubblingen. Detta var första gången som vi spelade så. Inledningsvis fungerade det här bra. Matchen blev tillknäppt och Spånga bjöds inte på många chanser. 

Dessvärre blev det även tillknäppt för oss i det offensiva spelet. Tvekan och obeslutsamhet framåt gjorde att vi spelade nästan hela första perioden innan vi gjorde mål. 

I halvlek låg vi under med 11 poäng, men hade börjat få igång spelet ordentligt. Vi kände att det gick att kämpa tillbaka under resterande del av matchen. Tredje perioden blev dock något helt annat. Vi tappade försvarsspelet, både dubblingarna och hjälpförsvaret. Spånga körde över oss totalt med 2-22. Framåt fanns inget mod kvar efter några inledande missar. 

I sista perioden fanns bara äran kvar att spela för. Killarna tog sig i kragen och vågade spela ut, gå förbi sin motståndare och stå upp i försvaret. 

Det var ett vältränat Spånga som vi mötte. Deras skytte imponerade och de stod upp bra i sitt försvarsspel. 

 

Slutligen en stor eloge till våra killar för att de trots allt kämpade hårt hela matchen. Tempot var högt och alla gav verkligen allt!

Rikard

P01 blev 3:a i GBG och därmed bästa svenska lag!
2021-07-16 18:28

02 JUN 2014 22:13

Det blev en strålande cuphelg för P01 i Göteborgs basketfestival. Av 37 lag som kom till start tog sig grabbarna hela vägen till semifinal där man föll med 4 poäng mot ett danskt lag.

 

Cuphelgen inleddes med en ganska kaotisk tågresa ner till Göteborg där tåget var drygt 2h försenat så laget kom inte fram förens långt efter midnatt. Torsdagen bjöd dock på strålande väder och gänget hade hela dagen till förfogande och hade toppenroligt på Liseberg. Sedan var det dags för premiärmatch kl 21 på kvällen. Motståndare var Alvik som vi mött många gånger förut och alltid spelat jämnt mot. Nu var det dock ett blandat lag (Div 1 o 3) som inte riktigt kom upp till sin vanliga nivå medans vi gasade på ordentligt och kunde vinna med 34 - 19.

 

Andra dagen ställdes vi först mot ett norskt lag som tyvärr hade hamnat lite fel, de borde ha spelat i en yngre division, och slutresultatet blev 49 – 10 där alla i laget tog för sig ordentligt. I kvällsmatchen ställdes så grabbarna mot ett lettiskt lag. Vi har mött balter förut och vet att de är betydligt tuffare än alla nordiska lag. Så även denna gång, vi hade tyvärr alldeles för stor respekt och stod inte upp mot deras tuffa spel, siffrorna rann iväg och det slutade med en klar förlust 11 – 38.

 

Vi slutade därmed två i gruppen och fick spela 16-delsfinal mot LIDBAS på lördagen. Det visade sig vara samma lag som vi besegrade för några veckor sedan i Skövdefinalen! Denna gång var de dock betydligt mer offensiva men vår intensiva helplanspress och några blixtrande anfallskombinationer gav oss en välförtjänt seger med 24 – 13.

 

Åttondelsfinal. Motståndare var Central som är ett duktigt och roligt lag att möta. De har en väldigt lång kille som dominerar under korgarna och matchen blev väldigt jämn. Vi var dock i ledningen hela tiden och trots att vi tappade lite kontrollen på slutet lyckades vi hålla undan och vann med 1 ynka poäng när slutsignalen ljöd.

 

Kvartsfinaldags. Återigen ett stockholmslag vi mött förut, nämligen Djursholm som har en ännu längre och större spelare än Central… det blev ännu en tuff och jämn match men där vårt högre tempo och vilja ändå avgjorde till slut. Hossein visade enorm vilja i avslutningsskedet och resultatet blev 21 – 16.

 

Semifinal. Det var ett gäng nervösa grabbar som kom till semifinalen tidigt på söndagmorgonen. Det danska motståndet innehöll 3 stora och resten små, kvicka killar. De startade klart bäst och vi hade förtvivlat svårt att sätta bollen, det var lite märkligt spel där vi var väldigt duktiga i försvar men det var få som ville ta ansvar för att gå till korgen i anfallet. Elliot var enorm i försvaret och tog hela 4 sk charges – rekord! Vi kom dock igång ordentligt sista minuterna men då var det försent och det hela slutade med en snöplig förlust 24 – 28.

 

Visst var vi alla lite besvikna över vårt spel i semifinalen mot danskarna, då vi inte kom upp till den fantastiska nivå vi presterat i kvartsfinalen mot Djursholm, men vad spelar det för roll nu. Killarna visade med eftertryck igen att de tillhör toppskiktet i svensk basket. Inte illa för ett litet gäng från Viby som ingen har hört talas om ute i stora vida världen - det är många gånger vi får förklara att vi inte är Visby utan kommer från Sollentuna utanför Stockholm...

Stort TACK till alla fantastiska grabbar!

/Peter, Rikard, Roland & Per

P01 Vinnare i Skövde!
2021-07-16 18:26

05 MAJ 2014 19:45

P01 gick hela vägen i Skövde och stod slutligen som segrare bland de 16 deltagande lagen!

 

Efter en bilfärd på 3,5 timmar var killarna framme i Skövde ca 1 timme före matchstart. Första matchen var mot Helsingborg BBK, ett lag likt de andra i cupen som vi inte hade en aning om hur de spelade. Det gav denna cup en extra krydda både för oss coacher och definitivt för spelarna. Med lite pirr i magen och osäkerhet inför vad vi skulle möta för motstånd blev matchen lite trevande för oss, vi vann dock matchen utan att briljera med siffrorna 26-48. Det var en skön start på cupen och både killarna och coacher fick chansen att vakna till lite.

Lördagen visade sig bjuda på 3 matcher, 2 grupp matcher och sedan på eftermiddagen kvartsfinal. Första matchen startade 08:45 på morgonen och visade sig vara "gruppfinal" matchen. Spelet vi presterade var okay, med ett försvarsspel som blev mer och mer stabilt. Det vi hade mest problem med var att få i bollarna när vi hade chansen, det var faktiskt ganska slarviga avslut. Matchen slutade dock med seger 30-13.

 

Sista gruppspelsmatchen spelades mot Hammarö Basket från Karlstad strax efter lunch. Denna match kontrollerade killarna helt, men dock återigen en hel del slarviga avslut, segersiffrorna blev till slut 45-9.

 

Med vinst i alla gruppspelsmatcher nalkades kvartsfinal mot Arvika Basket. Även denna match kontrollerade killarna fullt ut med ett bra försvarsspel och snabba uppspel, slutresultatet blev 47-12. Värt att nämnas är att killarna fick beröm från Arvikas coach för att uppfört sig sportsligt mycket bra, då det visade sig att killarna var bättre och snabbt tog en stor ledning, slutade de att helplanspressa och backade tillbaka för att låta Arvika få chansen att bygga upp sitt spel. Efter middagen var det dags att kolla in våra duktiga F99-tjejer i deras kvartsfinal - tjejerna tog en säker seger ivrigt påhejade av killarna. Båda lagen kunde sova gott den natten - men naturligtvis lite pirriga inför de väntande semifinalerna...

Söndag morgon började med semifinal mot Stockholms Polisen, vi har mött dem någon gång tidigare men det var ganska länge sedan. Inför denna match fanns det mycket fjärilar i magen på spelarna och det skulle visa sig i matchen. Trots fjärilarna hade vi en ledning med 17-9 i halvlek, sedan brast det mesta. Polisen började plocka våra snabba uppspel, där killarna ofta passade för långa pass framåt, detta tillsammans med att de började utnyttja vårt hårda hjälpförsvar mot deras tongivande spelare. Med bara minuterna kvar hade Polisen jagat ikapp och låg bara 2 poäng efter, i slutet av matchen lyckades vi dock lägga i några bollar och slutligen vinna med 29-23. Denna match går inte till historien som en av de mest välspelade matcher vi gjort, men kanske den som utmanat coachernas hälsa mest...

Finaldags!! I finalen var det hemmalaget St. Helena Basket som stod för motståndet, efter det tveksamma spelet i semin var det dags att visa vad Viby Basket P01 kan göra. Finalen spelades i Hall A i Skövde Arena, det var mycket publik, musik och en speaker. Det började med att killarna blev presenterade av speakern då de sprang in på plan. Det var en härlig stämning med F99 som en tung hejaklack som gav mycket till killarna.

 

Matchen började med ett högt tempo och några galna passningar likt det som hände i semifinalen, men då helplanspressen fungerade fint och försvaret jobbade på riktigt bra kom killarna ganska snart tillbaka till det spel det kan prestera. Men nästan ingen boll gick i korgen, det vara knappt att vi träffade ringen. Det spelades fram till den ena chansen finare än den andra, men siktena var helt felinställda.

Trots ett stort spelövertag stod det endast 8-5 i halvtidsvilan. Killarna fortsatte dock efter paus att mala på med sitt fina spel och till slut började det trilla i lite bollar och de vann helt rättvist med siffrorna 27-15. Stor prisutdelningen med väldigt fina plaketter och en magnifik segerbuckla! Calle A fick även pris som matchens lirare.

 

Ett stort grattis till killarna som verkligen visar att de är ett lag att lita på. Helgen tillsammans med killarna har varit mycket rolig, vi har haft mycket kul på en bra anordnad cup. Vi har också sett att killarna står sig bra både spelmässigt som sportsligt mot lag utanför Stockholm området. Vi ser fram emot cupen i Göteborg då vi skall ha fått ordning på skyttet också.

/Peter, Per, Rikard & Roland

Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade