SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Pojkar 01
Ursprungslaget (här år 2009) och P01 vinnare i Skövde cup (år 2014)

Vibys Pojkar 01 var ett av klubbens tre första lag som drog igång när klubben startades hösten 2007 (de andra var F99 och F01). Alla som var med i starten gick i samma klass i Runan i Viby, efterhand tillkom några spelare från andra skolor. P01 var ett av klubbens mest framgångsrika lag genom tiderna med A-cupguld i Skövde, A-silver i Eskilstuna och A-brons i Göteborg. Verksamheten avslutades efter 8 framgångsrika år, säsongen 2014/2015, då flera av grabbarna gick vidare till andra klubbar i Stockholmsregionen. En tog sig till basketgymnasium och en blev svensk mästare i U17. Några av killarna återkom sedan och spelar i Vibys Herr 2-lag 😊.

 

Viby Wildcats Pojkar 01 är ett underbart roligt gäng med 15 killar. Det finns plats för fler som vill upptäcka hur roligt basket är och komma med i vår fina gemenskap!

 

Team Manager: Peter Dahlström [Calle Ds pappa]

Head Coach: Per Agélii [Calle As pappa]

Hjälptränare: Rikard Andersson [Rasmus pappa], Roland Westerståhl [Marcus pappa]

Lagförälder: Anette Flygö [Viktor FNs mamma] och Susannah Elers (Sacharias mamma)

Revival 2 - i Göteborgs Basketfestival 2023
2023-05-22 21:19
Felix, Marcus, Albin, Samuel, Josias, Calle, Adam samt Elliot i famnen.

Återigen gjorde delar av vår originaluppsättning av P01 och P02/03 gemensam ”comeback” i Basketfestivalen. ”Geeks in Sneaks” hade dock en lite tuffare grupp i år och det blev B-slutspel denna gång. Men väl där fick de upp farten och vann både 1/8 och ¼-finalerna innan det blev förlust i semin efter en jämn fight mot Norrlands Cowboys. Ännu en rolig Göteborgshelg!

Revival - i Göteborg Basketfestival 2022
2022-07-18 18:02
Bakre raden: Albin, Josias, Calle, Connor. Främre raden: Marcus, Adam, Elliot, Samuel

Delar av P01 och P02/3 gjorde gemensam comeback i Göteborg Basketfestival 2022. Under namnet "Geeks in sneaks" utmanade de övriga lag i +20 åldern. De spelade riktigt bra och kom 2:a i sin grupp vilket ledde till A-slutspel. Där ställdes de mot förra årets (o årets) vinnare med landslagsspelaren Chris Czerapowicz. Geeks in Sneaks ledde klart första halvan av matchen men mot slutet tappade de lite och förlorade knappt. Vilken bragd!

P01 v40 Förlust mot Alvik
2021-07-16 18:31

13 OKT 2014 19:34

Andra seriematchen och första gången som vår nya coach, Montelle, fick chansen att se våra killar spela match. Ett nytt spelsystem har införts och den nya spelstilen fokuserar på struktur och kontrollerad basket.

 

Att laget inte riktigt fångat upp ändringen ännu visade sig direkt i första perioden som vi förlorade med 2-20 (!?). Efter första perioden gjordes en del förändringar och de resterade 3 perioderna var ganska jämna poängmässigt. Det som fungerade bra denna match var främst försvaret (som är vårt signum), vi såg också tendenser till bra pass för öppna skott vilket vi förväntar oss kommer utvecklas under hösten.


Det nya spelsystemet har bara tränats några veckor vilket kommer ge oss flera intressanta veckor framöver som troligtvis kommer gå i både moll och dur. Det vi kan konstatera är att när killarna behärskar det nya systemet, kommer laget ha möjlighet att spela både med högt "basket IQ" och med hårt tryck på motståndarna.


Matchen mot Alvik slutade med förlust 31-46 där övergången till nytt spelsystem får ses som en stor del till att vi inte hängde med i början av matchen och aldrig kom ikapp.

/Peter, Rikard, Rolle & Montelle

Förlust i första seriematchen mot Spånga för P01
2021-07-16 18:30

21 SEP 2014 08:17

I säsongens första match för killarna i P01-laget var det hemmamatch mot Spånga på lördagseftermiddagen. Killarna var laddade för vad som närmast kan beskrivas som en derbymatch. Slutresultatet blev 25 - 59

 

Vi valde att spela ett aggressivt försvar på Spångas spelförande spelare, vilket inkluderade dubbling så fort den spelaren fick bollen. De andra i laget skulle då falla tillbaka i zonförsvar bakom dubblingen. Detta var första gången som vi spelade så. Inledningsvis fungerade det här bra. Matchen blev tillknäppt och Spånga bjöds inte på många chanser. 

Dessvärre blev det även tillknäppt för oss i det offensiva spelet. Tvekan och obeslutsamhet framåt gjorde att vi spelade nästan hela första perioden innan vi gjorde mål. 

I halvlek låg vi under med 11 poäng, men hade börjat få igång spelet ordentligt. Vi kände att det gick att kämpa tillbaka under resterande del av matchen. Tredje perioden blev dock något helt annat. Vi tappade försvarsspelet, både dubblingarna och hjälpförsvaret. Spånga körde över oss totalt med 2-22. Framåt fanns inget mod kvar efter några inledande missar. 

I sista perioden fanns bara äran kvar att spela för. Killarna tog sig i kragen och vågade spela ut, gå förbi sin motståndare och stå upp i försvaret. 

Det var ett vältränat Spånga som vi mötte. Deras skytte imponerade och de stod upp bra i sitt försvarsspel. 

 

Slutligen en stor eloge till våra killar för att de trots allt kämpade hårt hela matchen. Tempot var högt och alla gav verkligen allt!

Rikard

P01 blev 3:a i GBG och därmed bästa svenska lag!
2021-07-16 18:28

02 JUN 2014 22:13

Det blev en strålande cuphelg för P01 i Göteborgs basketfestival. Av 37 lag som kom till start tog sig grabbarna hela vägen till semifinal där man föll med 4 poäng mot ett danskt lag.

 

Cuphelgen inleddes med en ganska kaotisk tågresa ner till Göteborg där tåget var drygt 2h försenat så laget kom inte fram förens långt efter midnatt. Torsdagen bjöd dock på strålande väder och gänget hade hela dagen till förfogande och hade toppenroligt på Liseberg. Sedan var det dags för premiärmatch kl 21 på kvällen. Motståndare var Alvik som vi mött många gånger förut och alltid spelat jämnt mot. Nu var det dock ett blandat lag (Div 1 o 3) som inte riktigt kom upp till sin vanliga nivå medans vi gasade på ordentligt och kunde vinna med 34 - 19.

 

Andra dagen ställdes vi först mot ett norskt lag som tyvärr hade hamnat lite fel, de borde ha spelat i en yngre division, och slutresultatet blev 49 – 10 där alla i laget tog för sig ordentligt. I kvällsmatchen ställdes så grabbarna mot ett lettiskt lag. Vi har mött balter förut och vet att de är betydligt tuffare än alla nordiska lag. Så även denna gång, vi hade tyvärr alldeles för stor respekt och stod inte upp mot deras tuffa spel, siffrorna rann iväg och det slutade med en klar förlust 11 – 38.

 

Vi slutade därmed två i gruppen och fick spela 16-delsfinal mot LIDBAS på lördagen. Det visade sig vara samma lag som vi besegrade för några veckor sedan i Skövdefinalen! Denna gång var de dock betydligt mer offensiva men vår intensiva helplanspress och några blixtrande anfallskombinationer gav oss en välförtjänt seger med 24 – 13.

 

Åttondelsfinal. Motståndare var Central som är ett duktigt och roligt lag att möta. De har en väldigt lång kille som dominerar under korgarna och matchen blev väldigt jämn. Vi var dock i ledningen hela tiden och trots att vi tappade lite kontrollen på slutet lyckades vi hålla undan och vann med 1 ynka poäng när slutsignalen ljöd.

 

Kvartsfinaldags. Återigen ett stockholmslag vi mött förut, nämligen Djursholm som har en ännu längre och större spelare än Central… det blev ännu en tuff och jämn match men där vårt högre tempo och vilja ändå avgjorde till slut. Hossein visade enorm vilja i avslutningsskedet och resultatet blev 21 – 16.

 

Semifinal. Det var ett gäng nervösa grabbar som kom till semifinalen tidigt på söndagmorgonen. Det danska motståndet innehöll 3 stora och resten små, kvicka killar. De startade klart bäst och vi hade förtvivlat svårt att sätta bollen, det var lite märkligt spel där vi var väldigt duktiga i försvar men det var få som ville ta ansvar för att gå till korgen i anfallet. Elliot var enorm i försvaret och tog hela 4 sk charges – rekord! Vi kom dock igång ordentligt sista minuterna men då var det försent och det hela slutade med en snöplig förlust 24 – 28.

 

Visst var vi alla lite besvikna över vårt spel i semifinalen mot danskarna, då vi inte kom upp till den fantastiska nivå vi presterat i kvartsfinalen mot Djursholm, men vad spelar det för roll nu. Killarna visade med eftertryck igen att de tillhör toppskiktet i svensk basket. Inte illa för ett litet gäng från Viby som ingen har hört talas om ute i stora vida världen - det är många gånger vi får förklara att vi inte är Visby utan kommer från Sollentuna utanför Stockholm...

Stort TACK till alla fantastiska grabbar!

/Peter, Rikard, Roland & Per

Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade