F10 v34: första ”sova borta” cupen - ett härligt och magiskt äventyr!
2021-08-30 19:00
Supertjejerna stormar fram i Helsingborg! (klicka på bild för större)

Som supertjejerna har längtat i pandemitider – å äntligen bar det iväg! Hela vägen ner till Helsingborg för att spela Kärnan cup mot Skåne- och Göteborgslag. En fantastiskt rolig helg som avslutades med ren magi!

Fredag

Efter drygt 5 timmars tågfärd var vi framme i Helsingborg, snabb middag och sedan matchpremiär mot Lugi från Lund. Matcherna spelades i den gigantiska och superfina Helsingborg Arenan – men supertjejerna var så nervösa att de i princip missade precis allt första 10 minuterna… Lugi tog ledningen. Efterhand lugnade vi oss och framförallt Freja visade vägen så vi kunde få ordning på vårt spel. Det blev till slut en komfortabel seger med 62-21, skön start.

Sedan var det dags för nattsömn i klassrummet… gick sådär.

Lördag

På lördagsmorgonen ställdes vi mot Högsbo Tigers från Göteborg. Tyvärr var några tjejer inte riktigt vakna och vi hamnade i klart underläge efter första halvlek. Men efter lite rockader tog vi oss samman och poängen började trilla i, särskilt för Lisa. Plötsligt var vi ikapp och med några sekunder kvar var det helt lika. Tyvärr fick de då straffkast som de satte och kunde vinna med 42-40. En tung förlust skulle det visa sig.

På lördagseftermiddagen var det dags för Malbas från Malmö. Här visade det sig att vi hade olika filosofier på hur man spelar sk Easy basket… Malbas som redan var klara för avancemang ville till varje pris ändå vinna – de lät några spelare spela hela matchen medan andra inte fick spela en minut… vår inställning är ju självklart att alla som är med ska få spela – och ingen spelar hela matchen. Vi hamnade i underläge efter första halvlek, tog ikapp i andra när framförallt Emma helt stoppade deras skickligaste spelare. Vi kom hela vägen till ledning med 1 poäng när vi tyvärr tappade bort oss i försvar och de vann med 35-32.

Kvällsmatchen mot Lobas, som tyvärr drabbats av flera avhopp pga sjukdomar, blev sedan mer av en transportsträcka där vi vann alltför enkelt med 59-26.

Därmed hamnade vi trea i gruppen och missade semifinalerna, trist!

Söndag

Match om femte pris mot ett annat lag från Högsbo (Lions). Återigen började vi tveksamt, de var i ledningen efter 10 minuter och vi hade, precis som i samtliga tidigare matcher, förtvivlat svårt att spela vårt eget spel inledningsvis. Mot slutet av halvleken tog vi oss samman och i halvlek ledde vi ändå med 16-14. Sedan hände något fullständigt magiskt – hela laget klev in på banan och gav allt! Särskilt Isabelle förvandlades till en ”vibyvarg” som plötsligt tog varenda boll och retur. Det blev spel mot ett mål när vi trampade gasen i botten och fullständigt öste i poäng. Vi tillät inte Högsbo att göra ett enda poäng förrän precis vid slutsignalen. Samtliga 10 supertjejer gjorde poäng i matchen – ett riktigt styrkebesked! Seger med 42-16 till slut! Vilken ”sluturladdning” 😊!

Sammanfattning

Det blev en otroligt rolig helg för supertjejerna. De åt, bodde och busade runti i Olympiaskolan, bara ett stenkast från Arenan. Allting med cupen fungerade utmärkt och ett stort tack till Helsingborgs basket som arrangerade det hela föredömligt. Sportsligt hade det naturligtvis kunnat gå lite bättre för oss men dels har nog alla tjejer lärt sig att skaka av sig den värsta nervositeten tills nästa cup men framförallt kommer alla minnas den magiska avslutningshalvleken mot Högsbo – nu vet alla i laget att vi kan prestera superbasket om vi alla vill! Ett stort tack till Linda (Frejas mamma) och Nellie som höll ordning på supertjejerna hela helgen utanför basketplanen 😊