SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Viby Basket
Basket

F10 v44: Södertälje Open – Supertjejerna gjorde det igen - dubbla A-guld!
2022-11-07 20:55
Vita laget, Röda laget, båda lagen (nästan)

Höstlov och dags för Södertälje Open igen. Detta år hade arrangören tagit ett nytt initiativ och i de flesta åldersgrupper nivå-indelat cupen (Nivå 1 som kallades "Competition" och Nivå 2 som kallades "Experience"). F10 deltog därför med Röda laget i Competition och Vita laget (+ Abigail o Nike) i Experience.

 

Fredag

Vita laget var först ut och mötte ett av 4 st Duvbolag (Rosa) i premiären. Vi rivstartade och gick ifrån till 11-0. Sedan var det mest att hålla undan, även om Aishani hade en enorm fart och satte flera viktiga layups o skott. Klar seger med 27-16.

 

Röda laget ställdes mot Blackeberg Beckomberga. Vi hade besegrat dem i serien nyligen men förlorat i Blackecupen. Trevande inledning där vi låg under ända till slutet av första då vi gjorde ett ryck. Andra halvlek rullade vi ifrån och seger med 34-20.

 

Premiärnerverna var mycket tydliga i båda lagen men det slutade ju ändå med en riktigt bra start 😊

 

Lördag

För Röda laget var det dags för Eos från Lund. Vi möttes förra året också då vi vann och denna gång stämde allt – vi var nästa ”hundraprocentiga” i våra avslut och det blev storseger 60-10.

 

Vita laget fick möta en ny bekant i form av Tyresö. Det visade sig dock att våra tjejer hade kommit längre i sin utveckling. Elin S gick före och visade tjejerna hur man offrar sig i varje situation och Arushi satte riktigt fina skott. Klar seger med 42-17.

 

Sista matchen för dagen för Röda laget mot välbekanta Alvik Olovslund. Det är ett trevligt lag och vi verkar alltid hamna i samma grupp i alla cuper och vi möts dessutom i båda serierna. Denna gång hade dock tyvärr inte domarna riktigt koll på nivån. De tillät för mycket och det blev en tråkig match där båda lagen foulade på tok för mycket och spelade för lite basket. Amanda klev fram i andra perioden och ”pytsade i” viktiga poäng och vi vann med 32-15. Men vi kommer också på olika sätt se till att tjejerna i lagen tillsammans skapar bättre ”klimat” framöver.

 

Vita lagets sista match för dagen var också en tuff utmaning i form av Malbas. Nike var dock ”i trans” och satte i princip allt inledningsvis. Det skapade en klar ledning och sedan kunde vårt eminenta försvarsspel få stopp på dem. Hasti avslutade vårt målgörande som slutade med seger 25-14 och därmed klara gruppvinnare.

 

Söndag: sista gruppspelet

Röda laget hade sista gruppspelsmatchen söndag morgon mot ett av två Norrköping Dolphinslag. Lisa var verkligen ”on fire” inledningsvis och öste i poäng. Nevena klev fram och visade en enorm kampvilja som smittades av sig på hela laget. I halvlek hade vi en ledning 16-8 som vi sedan utökade till seger med 34-10.

 

Söndag: A-semifinaler

Vita laget var först ut i semifinalen mot Högsbo. Tjejerna spelade återigen helt fantastiskt och vi höll motståndarna på 0 poäng i första halvlek. Storseger med 33 -2 till slut där samtliga tjejer i laget ”målade”.

 

Röda lagets semifinalmotståndare var Duvbo (Lila). Nu var vi tyvärr extremt nervösa – skottprocenten var katastrofal, trots att vi kom till fina närskott verkade det helt omöjligt att få i bollen – för alla spelare. Duvbo var inte mycket bättre och i halvlek stod det 9-6 till oss… för vår del såg det likadant ut i andra halvlek. Duvbo kom inte till så många avslut men började plötsligt sätta sina långskott och vips var de i ledningen. Med 1 minut kvar låg vi under med 1 poäng (17-18). Vild stämning i en fullpackad hall. Spelet böljade fram o tillbaka men med ca 15 sek kvar satte Emma ett skott och vi kunde sedan hålla undan till uddamålsseger!

 

Söndag: A-Finaler

Vita laget ställdes återigen mot Malbas. Men precis som dagen innan började vi helt magnifikt. Försvarsspelet var extremt intensivt och de tilläts inte komma till bra avslut. Samtidigt sprang vi på riktigt bra framåt, Jennifer satte ett par viktiga straffkast och 15-2 till oss i halvlek. I andra halvlek bjöds sedan publiken på Olivias ”konstmål” och Abigails poängmaskineri 😊 Vi släppte till lite på slutet men klar seger med 33-22 och A-guld till supertjejerna! HURRA!

 

För Röda laget väntade en betydligt tuffare uppgift: Norrköpings Dolphins andra lag. De hade bla en tjej, född 2011, som är 193 (!) cm lång. De hade även flera andra duktiga spelare som bombade 3-poängare mm. Men det var Lisa som öppnade målskyttet med 4-0 och sedan lossnade det för Isabelle och dessutom fick Engla superbra utfall på skyttet. 17-14 till oss i halvtidsvilan och hallen ”kokade”. Elin M satte sedan viktiga poäng i andra halvleken som blev högdramatisk. Emma klev in och satte flera skott i rad till en 10-poängsledning. Men sedan, med 3 minuter kvar, blev först Lisa utfoulad och sedan var det Emmas tur att få sin femte foul. Dolphins kröp närmare, bla med ett 3-p-skott, men supertjejerna krigade hela vägen in i kaklet, Freja tog den sista avgörande returen och fick upp bollen. Slutsignalen ljöd och vi vann A-Guld med 31-28! HURRA!

 

Sammanfattning

Vilken makalös prestation av supertjejerna! Nyckeln till framgången var den enorma laganda och kämpavilja som samtliga visar på planen. Särskilt är vårt försvarsspel helt fantastiskt. Endast i de två finalerna släppte vi in mer än 20 poäng. Det är också ett enormt styrkebesked att ändå vinna matcher då vårt målskytte går i baklås – primärt pga nervositet 😉.

 

Sedan är det alltid en fröjd att spendera en helg med alla dessa kanontjejer, som tar hand om varandra, hejar på varandra och umgås på ett väldigt positivt sätt på och utanför planen. Extra kul att så många föräldrar kom och hejade på supertjejerna.

 

Stort TACK alla för en fantastisk helg!

 

/Nellie, Dejan, Martin o Per

PS. Massor med fler bilder finns i bildgalleriet


Nyhetsarkiv
F10 v50 - Julavslutning!2021-12-16 21:17
F10 Vit v47 - 2 blev 3! 2021-11-27 16:14
F10 v35 Streetbasketen2021-09-04 17:51
F10 v4: "Ko-släppet"!2021-01-26 19:38
ÄNTLIGEN!2021-01-21 09:37
F10 v38 - Söndagsfajten2020-09-20 14:18
F10 v23 - badavslutning!2020-06-07 20:38
F10 v45 Debut i EB-ligan2018-11-12 02:15
F10 v16 - Coopligan2018-04-22 22:07
 
Viby Baskets sponsorer