F10 v45 (2) - Röda laget vann seriefinalen
2022-11-13 12:28

Dags att möta Duvbo i "seriefinal" i Nivå 1, båda lagen var obesegrade inför matchen. Vi vann dock senast vi möttes, med uddamålet i Södertäljecupen efter en poängsnål match. Det skulle visa sig bli en liknande match idag...

Vi började klart bäst där Engla satte några riktigt snygga skott. Men det blev inte så många poäng gjorde från något av lagen, 8-5 efter första perioden. I andra perioden låste det sig helt för oss, de fick bättre utdelning och sedan var de i ledningen med 16-11 i halvlek.

"Peptalk" i pausen från en något upprörd coach... men vilka supertjejer som klev in i tredje perioden! Lisa tog direkt bollen och satte 6 raka poäng. Vårt försvar var rent magiskt och vi tillät inte Duvbo att göra ett enda poäng i perioden. Isabelle snurrade upp motståndaren och satte en enkel layup och avslutningsvis satte Freja vår första 3:a i match någonsin 😀. 24-16 till oss inför sista perioden. Vilken vändning av supertjejerna!

I sista började vi återigen bra och var uppe i en 10-p-ledning, men sdan kom nerverna smygande igen och de tog sig ikapp steg för steg. Ledning för oss med 3p när det var någon minut kvar. Vi gjorde en del misstag vi kommer lära oss av men höll ändå undan och Elin avslutade med att sätta ett straffkast. Seger med 31-27 efter en riktigt "gastkramning"!

Vi är därmed fortsatt obesegrade (i båda serierna) och serieledare!