F10 v5(1) – ny ”holmgång” och seger mot Duvbo för Röda laget
2023-02-04 13:55
Men vad nu - handboll? Nej, nej - segermatch mot Duvbo!

Dags för returmöte mot Duvbo borta i Löthallen på lördagen. Precis som matchen för en vecka sedan mot Täby började supertjejerna mycket nervöst och missade i princip allt. Duvbo ledde med 9-2 och 14-4 innan vi sakta kom ur ”det svarta hålet” och i första periodpausen låg vi under med 10-16. Andra perioden var extremt målsnål men supertjejernas försvar var starkt och steg för steg tog vi oss ikapp till 18-18 i halvlek (motståndarna gjorde bara 2 p i perioden!).

I slutet av tredje perioden tog vi oss äntligen förbi och inför sista var det vi som ledde med 3 poäng (28-25). Man kan inte säga att det blev något skönspel på slutet, men en härlig kämpainsats av båda lagen. Vi höll undan och sista minuten klarade vi återigen att hålla huvudena kalla och till slut seger med 34-31.

Vi har spelat ”mindre bra” kan man nog säga efter Lundaspelen, på tok för många sk turnovers av olika slag. Men trots detta har vi klarat av att vinna -  starkt jobbat av supertjejerna!

Tre seriematcher kvar nu innan sportlovet och slutspelet drar igång. Det blir säkert roliga matcherframöver.