V.47 RM omgång 2!
2019-11-26 17:57

Denna helg var det full fart i Edsbergshallen då vi tillsammans med Viby Basket P04/05 arrangerade RM omgång 2. Vi spelade tre tuffa matcher men föll precis på målsnöret för att gå vidare till omgång 3 efter två kanpp förluster.

I helgen gästades Viby Basket av Blackeberg, Skuru och Brahe Basket när andra omgången av RM spelades i Edsbergshallen. Första matchen spelades redan på fredagskvällen mot Blackeberg där vi fick en lite vacklande start. Nervositeten gjorde oss spända och vi spelade inte fullt ut, istället gjorde vi mycket slarvfel som t.ex turnovers. Det var inte förrän Blackebergs poäng började rinna iväg nervositeten släppte och vårt fighting face kom tillbaka, nu var vi med i matchen. Vi tog ikapp poängen och gav Blackeberg en riktigt tuff match men tyvärr räckte det inte hela vägen även om vi var riktigt nära! Med cirka 1 min kvar av matchen ligger vi under med 5 poäng (42-47), vi behöver en trea. Med 100% fokus sätter vi upp ett nytt system för att hitta ett fritt skott och iskallt kan vi sätta tre poäng! Trots det snygga spelet vinner vi inte, hade matchen varit en minut längre skulle vad som helst kunnat hända men tyvärr var det vi som drog det kortare strået denna gång, matchen slutade 45-47 till Blackeberg.

Nästa match var inte förrän på lördag eftermiddag vilket gav oss gott om tid att ladda om och tagga till. Denna gång stod Brahe för motståndet och redan på uppvärmningen syntes det hur taggade alla var. Från start var vi beredda på tempot och gjorde inte allas lika många turnovers som i matchen mot Blackeberg. Istället kämpade vi som ett lag och tog retur efter retur samt kastar oss efter alla lösa bollar! Genom hela matchen höll vi energin och tempot uppe tack vare hypen spelarna på bänken skapade! Viby vann med (59-36).

Sista matchen och även avgörande för om vi skall ta oss vidare till igång tre spelades mot Skuru på söndag morgon. Vi verkade taggade men när vi gick in på plan var det få saker som fungerade som de brukar, istället kunde Skuru direkt skapa sig en ledning. I andra perioden började vi spela mycket bättre försvar och kunde bromsa Skurus poäng, i halvlek stod det 18-36 till Skuru. I omklädningsrummet pratar vi om vad som krävs för att ta igen detta och gick in i andra halvlek med ny energi. Vi spelar mycket bättre och vinner tredje perioden med 23-17, därmed står det 41-53 till Skuru inför sista perioden. Nu krävs det vilja för att vinna och det är precis vad Viby har, vi tar igen underläget och spelar superbra men tyvärr hinner vi inte ikapp och förbi innan tiden är slut. Även om vändningen denna gång kom för sent för att vinna ska alla i laget vara riktigt stolta över att vi tog igen 20p mot et sådant bra lag, riktigt imponerande!

Efter tre tuffa matcher och två knappa förluster slutade vi på en tredjeplats i gruppen och går därmed ej vidare till omgång 3. Synd med tanke på den utveckling vi gjort och att vi var så otroligt nära att gå vidare och men samtidigt får vi vara stolta över den basket vi spelade i helgen. Vi visade verkligen vilket topplag vi är och gav aldrig upp vad det än stod på tavlan. Grymt bra spelat allihop och tack till alla som kom och hejade på oss, även ett stort tack till alla som var med och arrangerade!