P02 v15 – Seger i Lions åttonsdelsfinal mot Järfälla
2016-04-17 19:16

Det blev en mycket märklig match mot Järfälla i Lions cups åttondelsfinal – men efter en riktig berg- och dalbana kunde vi ändå bärga segern och avancemang till kvartsfinalen.

Vi har nu mött Järfälla några gånger och senaste matcherna har varit väldigt jämna. Sist förlorade vi med någon poäng så nu  var vi ute efter revansch. Även om matcherna varit spännande och tuffa har det alltid varit väldigt bra stämning mellan lagen, grabbarna och coacherna - både före, under och efter matcherna - superkul!

Vi rivstartade verkligen matchen direkt från uppkast och hade strax en ledning på 10-0 och fortsatte att ånga på till solklara 19-2 i första pausvilan. Det fanns i princip bara ett lag på plan och vi tog nästan alla returer. Det kände stabilt – trodde vi…

Andra perioden var katastrofal från vår sida, vi kastade bort boll efter boll, inga returer och ingen som helst vilja. Extremt märkligt! Vi lyckades inte göra en enda poäng förrän i sista minuten i perioden… 23-18 i pausen. Det knackiga, orörliga och turnoverrika spelet fortsatte tyvärr i tredje perioden, 33 – 30 till oss inför sista perioden.

Även sista perioden började dåligt från vår sida, nu var de ikapp och förbi! Lagen följdes dock åt då det blev många fouls och straffkast. Viktor satte en viktig 3:a och sedan petade Gabriel i ytterligare två poäng. De kom nästan ikapp igen och Samuel satte två viktiga straffkast. De fick i en tvåa och vi ledde bara med 1 poäng när det var 24 sekunder kvar. Albin blev foulad när han drev upp bollen och då de hade lagfouls blev det ytterligare 2 straffar. Albin satte båda och vi var i ledningen med 3 poäng. ”Fullt kaos”, de fick upp bollen, vi fick stopp på dem och med bara 2 sekunder kvar blev det avblåst till deras favör. Efter timeout inkast på våra halva, de passade in bollen men missade 3-poängsskottet, vi tog returen och höll i bollen – matchen slut!

Man kan lugnt konstatera att vi kom undan med blotta förskräckelsen. Det var en magnifik förstaperiod som följdes av tre dåliga perioder – väldigt starkt av grabbarna att ändå reda ut det hela till slut! Albin blev poängbäst följt av Adam och Gabriel. Den sistnämnde och Jacob var dessutom verkliga jättar i returtagningarna med 9 respektive 6 returer. Jacob noterade också flest antal assist med 5 st.

Nu är det lite vila innan vi åker till Göteborg för den fantastiska Göteborgs Basketfestival. Kvartsfinalen i Lions spelas sedan direkt i veckan efter vi kommit hem från Göteborg, onsdagen 11/5 mot Tensta.