2016-05-22 16:46
Ett härligt gäng spelade Viby Five4Three söndagen 22 maj

Söndagen 22 maj var det premiär för vårt lilla initiativ för P02s Nivå 3-lag när vi hade bjudit in Central, Sigtuna, Spånga och Täby till en heldagsturnering där alla mötte alla samt slutfinal.

Five4Three betyder ”fem P02-lag som alla spelar Nivå 3” och tanken var att göra en rolig gemensam avslutning på säsongen. Vi hade Sollentuna Sporthalls A och B-hall till förfogande hela dagen och drog igång kl 9.

Först ut var Central mot Spånga, det blev en extremt rafflande match där Spånga ledde hela tiden men Central tog ikapp och vid full tid var det lika. Golden goal där Spånga lyckades avgöra och vinna med 28-26. I andra hallen spelade Viby mot Sigtuna och där blev det Viby som stod segrande med 21-8.

Nästa rond gjorde Täby entré mot Spånga. Återigen superjämnt och återigen lika vid full tid. Spånga fortsatte framgångsrikt och petade i ett straffkast och därmed seger med 20-19. I andra hallen spelade Viby mot Central och återigen tog Viby en seger med 40-15.

Nu var det dags för de båda segerlagen Viby och Spånga att mötas. Ny superjämn match som avgjordes i slutminuten då Spånga gick till seger med 21-20. Även den parallella matchen var mycket jämn men där segrade Sigtuna mot Täby med 18-14.

I lunchomgången var det Täby mot Central och ännu en otroligt jämn match, helt lika med några minuter kvar. Central ledde med 2 poäng när det var 5 sekunder kvar, Täby gjorde en "and one", dvs satte en layup och blev foulade och fick ett straffkast – som de satte och vann därmed med 33-32…. I den andra matchen ledde Sigtuna länge över Spånga men sista fem minuterna vände Spånga på steken och vann med 33-27!

Slutomgång och då ställdes Central mot Sigtuna i A-hallen. En målsnål tillställning och helt jämnt i halvlek. I andra halvlek tog dock Central ett litet grepp i matchen som de höll hela vägen in i mål, seger med 19-16.

I B-hallen var det Viby mot Täby som också var både målsnålt och helt jämnt under första halvlek. I andra gasade dock Viby ifrån till seger med 26-14.

Efter gruppspelet blev det således:

• Spånga: 4 segrar
  • Viby: 3 segrar
  • Central, Sigtuna, Täby: 1 seger var

Final!

Spånga mot Viby. Återigen en väldigt jämn och målsnål tillställning i första perioden. Det märktes att alla spelat många matcher under dagen. Lagen följdes åt till pausvilan där det skilde en poäng till Spångas favör. I andra halvlek kopplade dock Spånga greppet och kunde succesivt utöka sin ledning. En trea från Vibys Viktor på slutet hyfsade till siffrorna lite men Spånga vann välförtjänt med 25-19! Efter varje match utsåg domarna matchens lirare i respektive lag. I finalen tilldelades Vibys Alexander Ahlström och Spångas Adam Widinghoff priserna – superkul! Och stort Grattis till segrarna SPÅNGA!

• Central - Spånga: 26 - 28 (Golden goal)
  • Sigtuna - Viby: 8 - 21
  • Spånga - Täby: 20 - 19 (Golden goal)
  • Viby - Central: 40 - 15
  • Viby - Spånga: 20 - 21
  • Täby - Sigtuna: 14 - 18
  • Central - Täby: 32 - 33
  • Spånga - Sigtuna: 33 - 27