P02 v42 Dålig start mot Saltsjöbaden gav förlust
2016-10-23 13:56
P02 Behnia gör 2 poäng mot Saltsjöbaden

Som flera gånger förut klev vi in på planen med alldeles för stor respekt för motståndaren och förlorade första perioden stort. Trots klar förbättring efterhand och vinst i andra halvlek kom vi inte ikapp.

Saltsjöbaden är en helt ny rolig bekantskap som vi inte mött tidigare. Tyvärr var vi (som allt för ofta) inte på tårna från början utan producerade mest turnovers och missade skott i första perioden som de enkelt kunde vinna med 22-11. Även i andra perioden var vi lite ofokuserade och de kunde gå till klar halvtidsvila med 18 poängs ledning.

I tredje perioden kom vi så äntligen igång och började springa ordentligt samtidigt som antalet turnovers hölls nere. Periodseger till oss med 17-12. Sista perioden blev att vi jagade, vi tog efterhand ikapp och låg nu bara 11 poäng efter. Då tappade vi tyvärr markeringarna i några anfall och gjorde ett par enkla turnovers och slutresultatet blev därför förlust med 13 poäng (50-63).

Trots förlusten fanns det flera bra saker, särskilt i andra halvlek. Samuel tog en charge, Behnia och Jacob fortsatta konsekvent att gå till korgen. Topscorer denna match blev Adam med 15, följt av Behnia på 11 och Albin 10. Det var en rolig match och det ska bli kul att mötas igen. Vi behöver bara lägga bort ”ängsligheten” hemma innan vi kommer till match och istället spela vårt eget spel.