P02 v3: Spännande och jämnt när Djursholm besegrades
2017-01-21 18:41
P02 Glada grabbar som besegrat Djursholm

Det blev en mycket jämn och spännande premiärmatch för året i Nivå 1 mot Djursholm som vi till slut vann rättvist.

Dags för första matchen mot Djursholm i Fribergahallen där vi besegrade dem förra säsongen efter en väldigt jämn match. Det blev likadant denna gången. De kom dock till spel med bara 6 spelare och vi var 7 st, lite för få i varje lag således.

Första perioden var mycket märklig. Vi startade med 7 raka anfallsturnovers och hade inte ens ett enda skott på mål. De var snäppet bättre och ledde med 4-0 innan vi äntligen fick till det och spelade upp oss lite. Det stod dock bara 8-8 i pausvilan. I andra perioden blev det dubbelt så många poäng och de var 1 poäng före i halvtid (25-24). Tredje perioden blev återigen en målsnål tillställning (10-10). Noterbart att Viktor pytsade 2 treor i både andra och tredje perioden.

Dags för sista perioden med 1 poängs skillnad. De fick dock sin sjätte spelare utvisad ganska tidigt och fick bara spela med 5 man, lite synd. Trots detta tog de kommandot och ledde plötsligt med hela 7 poäng… kris? Nej, vi var väldigt kyliga och spelade istället ikapp och plötsligt var det vi som var i ledningen.  Bara knappt 2 minuter kvar och vi gick till 6 poängs ledning när de tog timeout. Sedan spelade det ingen roll att de försökte pressa. Vi spelade fortsatt mycket bra och vann med 9 poäng: 44-53.

Alla killarna gjorde mål och Viktor var i topp med hela 17 poäng följt av Adam med 10 poäng. Skönt med ännu en vinst och ett riktigt bra spel i andra halvan av sista perioden. Kul att vi aldrig vek ner oss eller tappade koncentrationen trots att vi hamnade i underläge flera gånger.

Bra start på det nya året och nu kör vi på!