Göteborg 2018
2018-05-14 08:06
Taktik, mot Djursholm, Lerum, tyskar, Kungsbacka o Nässjö (Mats fotograf)

Årets höjdpunkt för grabbarna – och dags att försvara förra årets B-final-vinst? 9 grabbar (ink Elliot som var inlånad och fått dispens), 3 coacher samt 2 föräldrar åkte ner i bilar på torsdagen.

Gruppspel

Tors. Första matchen – revansch mot Djursholm som vi haft två riktigt dåliga seriematcher emot och uddamålsförluster. Nu var det dock bara ett lag på plan i hela första halvlek: Viby. Vi öppnade stenhårt, satte treor, Olof kom in och pytsade samt tog bollen från dem och vips stod det 14-2 till oss och snart 18-3 och i halvtid 23-7! I andra perioden mattades vi något men det blev en välförtjänt vinst med hela 37-17 till slut. Skönt med en bra start på cupen. Josias och Adam W var topscorers med 8 p var.

Fre. Frukost och promenad till Valhalla för match mot Lerum. Oerhört trevligt lag vi slog förra året i semifinalen - men vilken längd de har! Klart längsta starting five i Sverige i vår ålder: i snitt 1,96 med en topp på 2,06… Vi startade dock igen fantastiskt bra och tog snabbt en klar ledning. Särskilt vår zonpress stressade dem till misstag. Sedan bytte vi dock lite folk och tyvärr var det ett par, tre killar som mentalt verkade ”ligga kvar i sängen”. Det blev helt ofokuserat både i anfall och försvar och Lerum gick ikapp även om vi hade 17-14 i halvtid. Schabblet fortsatte i andra halvlek och snart var de förbi. Trots ett försök från vår sida att pressa dem kunde de hålla undan till en klar seger med 36-28. Albin poängbäst med 8 följt av Gabriel på 6 poäng.

Sen eftermiddagsmatch mot ett tysk lag, BG Zehlendorf från Berlin, kul! Nu verkade det som alla killar hade vaknat och vi rivstartade återigen, framförallt Adam D ledde vägen med 6 raka poäng, ledning med 19-13 i halvlek. Vårt försvar var stundtals lysande och framförallt viljan hos alla var imponerande att se. Seger med 35-25 till slut. Adam D o Elliot var poängbäst denna gång med 8 var.

Grupptvåa bakom Lerum således och A-slutspel.

Lör. 16/1-delsfinal mot Kungsbacka. Sist vi möttes var för ca ett år sedan i Skövde och då vann vi klart. Så även denna gång – även om vi öppnade riktigt dålig, de hade ledningen med 6-4 innan vi gasade ifrån. I halvlek stod det 22-8 till oss och slutresultatet blev 45-26. Gabriel poängbäst på 11 följt av Jacob på 7 poäng.

1/8-delsfinal mot Nässjö. Vi möttes för 1,5 år sedan i RM och det var då en mycket jämn historia vi slarvade bort i matchens sista kast. Även denna gång var det jänt, det märktes dock att grabbarna var nervösa och plötsligt smög det sig in en känsla att ”Elliot fixar biffen åt oss”. Det funkar naturligtvis inte att förlita sig på en spelare och Nässjö kunde efterhand dra ifrån. Elliot poängbäst på 13 poäng följt av Gabriel på 8.

Sedan blev det Liseberg resten av kvällen.

Det var självfallet lite tråkigt att vi inte kom upp i högsta nivån i sista matchen men så kan det vara ibland. Vi gjorde två mycket bra matcher (Djursholm o tyskarna). Lärdomen är att i cuper med kortare matcher krävs att samtliga spelare dels är vakna från start och dels har självförtroende att våga göra skillnad.

Stort tack till arrangörerna, allt funkade perfekt, å vädret i Göteborg var (som vanligt) fantastiskt!