P02 v41 Seger mot VGB efter jämn match!
2018-10-14 16:16
Adam, Albin, Amer, Iasonas, Jacob och Samuel mot VGB (Fotograf Mats Anderson)

Ledning i princip hela matchen mot VGB (Vision Generation Basketball) från Tensta/Rinkeby och trots att vi darrade till rejält i sista perioden lyckades vi hålla undan till säsongens första seger.

Alla 11 spelare kom till start men vi började lite avvaktande. Det stod bara 12-12 efter första perioden. I andra gasade vi på rejält och sprang ifrån dem till en klar ledning i halvtid med 29-21. Även i tredje perioden blev det lite böljande spel med flertalet turnovers hos båda lagen.

Inför sista perioden ledde vi med 10 poäng och det kändes relativt stabilt. I sista blev vi dock stillaståendes och väldigt orörliga i både anfall och försvar. Den stabila ledningen höll i sig till 51-44 men med drygt 2 minuter kvar gjorde de 5 raka poäng och med sekunder kvar skilde det plötsligt bara ett par poäng. Vi höll dock undan och kunde till slut vinna denna målsnåla tillställning med 51-49.

VGB hade ett par duktiga killar vi hade förtvivlat svårt att få stopp på. Jacob kämpade hårt i försvar men fick väldigt lite hjälp av övriga. Reymond gjorde en mycket stark insats både framåt och i försvar, liksom Amer. Akim gjorde debut med mersmak, dels gjorde han en steal och dels satte han sina första 2 p i Vibytröjan. Albin var i en egen klass med 20 p (4 st treor).

Skönt med en seger men vi får fortsätta att utmana varandra till betydligt tuffare tag på träning för att få ut mer av hela laget på matcherna!