Stark kämparinsats av P02 mot Blackeberg Råcksta
2014-11-09 14:45
Det blev en tight tillställning i Satelliten på söndagen när P02 tog emot ett duktigt Blackebergslag. Vi kämpade stenhårt och det var väldigt jämnt fram till halvlek men till slut kunde motståndarna bärga segern.

Det var 11 grabbar som kom till matchstart mot Blackeberg Råcksta. Blackeberg är Sveriges största basketförening och har mer än 50 st P02-spelare i flera olika lag. De allra bästa spelarna i dagens motståndarlag spelar även i Div 1 med Blackebergs sk all-star lag. En kille var även betydligt längre än oss coacher…

Matchen startade i ett stenhårt tempo och särskilt Jacob slet hårt och gjorde två steals vid halva plan för att därefter sätta sina layups. 8-8 stod det i periodvilan. Andra perioden blev extremt tillknäppt, där Blackeberg satte endast 4 poäng och vi bara 2.

12-10 således i halvtidsvilan. Vi hade haft lite bekymmer med inställningen i andra period då vi oftast var 2:a på bollen och i tredje ville vi betydligt mer – tyvärr avspeglade det sig inte i poängfördelningen då vi satte 5 poäng men Blackeberg gjorde 10 och kunde därmed dra ifrån med ytterligare 5 poäng. Inför sista perioden låg vi då under med 7 poäng – ingen omöjlighet alls med tanke på spelet. Vi helplanspressade hårt och satte 7 poäng i slutperioden men vår press öppnade även oss bakåt och till slut kunde de vinna med 35 - 22.

Vi gjorde trots förlusten en riktigt bra match – kul att alla killarna hade en superbra inställning och kämpade stenhårt. Albin blev bäste poängplockare denna gång med 8 poäng följd av Jacob på 6. Grabbarna är väldigt träningsflitiga och vi fortsätter "nöta" försvar, snabba uppspel och vårt anfallsspel - med lite mer träning i de olika detaljerna ska det bli kul att möta Blackeberg igen framöver!