P02 v5 USM – samma scenario i båda matcherna
2019-02-02 14:17
Amer & Gabriel mot Tureberg. Adam, Albin, Jacob o Samuel mot Sundsvall (Fotograf Mats Anderson)

Sista USM-omgången.

Första matchen var mot Tureberg på fredagen. Det var ett bra tag sedan vi möttes. Nu började vi lite krampaktigt men vi hängde ändå med helt ok, 19-26 i första periodvilan. Andra perioden var dock ett bottennapp från vår sida. De spelade en helplans zonpress och vi behandlade bollen som en ”hot potato” – ingen ville ta tag i det utan kastade ifrån sig bollen så fort man fick den i händerna, ofta till motståndaren eller ut i väggen – hela 14 turnovers i perioden… Klart underläge därför i halvtid med 31-53. Tredje och fjärde period tog vi oss dock rejält och spelade helt jämnt i båda vilket gav ett slutresultat på 69-92. Positivt att vi satte 12 st 3-poängare!

Albin 19 poäng, Samuel 13 och Gabriel 10. Albins matchens lirare i Viby.

Lördag och dags för Sundsvall. Brukar vara roliga och jämna matcher. Sist vi möttes förlorade vi med 1 poäng efter att vi sjabblat bort ledningen i sista sekunderna. Revansch? Njae. Vi började bra, hade en svacka men kom tillbaka och första perioden slutade 25-23 till oss. Sedan upprepade sig samma som förra matchen – vi rasade ihop i andra perioden och de ledde klart med 53-40 i halvlek. Även tredje perioden vann de innan vi tog sista perioden - men förlust 67-87 till slut.

Fortsatt märklig inställning från flera spelare. Ingen kämpaglöd på plan. Väldigt svagt försvarsspel och Sundsvall tog definitivt flest returer – vi stod oftast och tittade på.

Albin 23 poäng, Gabriel 15, Adam 8. Iasonas matchens lirare i Viby.

Nu får vi fokusera på seriespel och lära oss spela försvar…