P02 v6: En riktigt bra helg!
2019-02-10 15:21
Kämparna mot Alvik och Östersund (fotograf Mats Anderson)

Två verkliga kämpainsatser under helgen resulterade i en vinst och en förlust – men vi var supernöjda!

På lördagen gjorde vi en fantastisk kämpainsats mot Alvik. De har 2 st ”twin towers” (spelare >2 m) och är överlag ett väldigt bra lag. Sist vi möttes var vi chanslösa. Denna gång var det dock annorlunda. Grabbarna från Viby kämpade om varenda boll, retur och millimeter på banan. Visst, vi låg under efter första perioden med 5 poäng och 10 poäng i halvlek. Men tredje perioden vann vi och efter fyra minuter i sista perioden skilde ynka 4 poäng – och vi stal bollen…

Tyvärr hade vi inget flyt alls i skyttet i slutet (egentligen inte i hela matchen). Trots att vi sköt o sköt, tog returer och sköt igen ville det sig inte. Alvik däremot fick ordning på sitt skytte sista 6 minuterna och vi orkade inte riktigt hänga med. Slutresultat 72-54 till dem. Det var dock en härlig stämning efter matchen när förlorarna ändå kände sig som vinnare!

Albin toppade med 12, Adam 9, Josias & Gabriel 8 var. Reymond gjorde sin absolut bästa match för säsongen med flera returer, 6 p och ett antal smarta assists! Olof tog flera steals. Akkim svarade för matchens prestation när han i 1-1-läge, gjorde ett sk eurostep som lurade en av deras längsta och han satte 2 poäng.

På söndagen var det dags för Östersund igen. Tyvärr var de bara 6 spelare och deras coach var dessutom tvungen att flyga hem efter halva matchen. Detta gjorde att vi underskattade dem i första perioden som ändå slutade 13-12 till oss. I andra och tredje perioderna plockade vi dock fram samma fina kämpaglöd som mot Alvik och vi kunde ganska enkelt springa ifrån dem – samtidigt som vi ofta tog bollen i vårt effektiva zonförsvar. Seger med 70-48 blev det till slut.

Albin i topp på 23, Iasonas 16 och Jonathan 12. Nu var det Iasonas som presterade sin bästa match denna säsong! Vi hade även lånat in Jonte från 04-laget och han visade verkligen framfötterna! Jakob var (som vanligt!) en vägg i försvaret. Akkims kämpaglöd är härlig - kortast på plan men tar massor av returer och steals.

Sammantaget - en superhelg! Tänk om vårt skytte på lördagen bara varit i närheten av söndagens procent… Ändå måste vi passa på att citera Gert Fylking: ”Äntligen!” Det var dags att grabbarna äntligen visar vad de kan och med den inställningen vi nu har i hela laget kommer ingen motståndare gå säker framöver! Tjoho!