P02 v6 Lagmaskinen besegrade Alvik
2015-02-07 14:09

Ett heltaggat Vibylag klev in på plan i Sollentuna sporthall på lördagen och la i högsta växeln redan från början. Ett styrkebesked från grabbarna när 8 av de 10 spelarna gjorde mål och samtliga slet i försvaret.

Vi tappade bort oss i uppkastet och Alvik gjorde matchens första två poäng. Det dröjde sedan ett par minuter innan vi lyckades sätta våra första poäng och sedan var vi förbi – en ledning vi inte skulle släppa resten av matchen. Det var högt tempo och intensivt försvar i första perioden som slutade med klara 19-9 till oss.

Andra perioden blev lite mattare och poängmässigt betydligt snålare. Vid ett par tillfällen tappade vi bort oss i försvar och de kunde dribbla hela vägen över plan till korg. I pausvilan stod det 25-17.

Tredje perioden gasade vi på igen med blixtrande kombinationer i anfallet där vi lät bollen gå runt och sedan med kraft gick vi till korgen. Även försvaret var lysande med starkt hjälpförsvar och hög intensitet. Periodseger med 18-9 och 43-26 inför sista perioden.

Det blev återigen lite målsnålare i sista perioden med hyfsat spel från båda hållen. Extra kul att se Hjalmar som verkligen visade hur ett föredömligt försvar ska spelas när han ställdes mot Alviks bäste dribblare som inte kom någon vart.

Grabbarna visade idag verkligen en lagmaskin när den är som bäst. Alla kämpade och slet för varandra. Bra passningsspel upp i anfall och oftast starkt hjälpförsvar. Vilken skillnad i intensitet mot förra helgen… nu är det bara en match kvar i grundspelet – en superspännande avslutning mot Täby – nu ska vi ha revansch efter förlusten i höstas!