P02 V13 Kämpainsats gav seger mot Blackeberg Råcksta i Lions cuppremiären
2015-03-29 18:16

P02-grabbarna kämpade och slet stenhårt i den första cupmatchen i Lions mot Blackerberg Råcksta – ett lag vi förlorade båda matcherna mot i seriespelet. Trots ett närmast ”osannolikt missande” av våra närskott initialt bärgade vi segern till slut!

Dags för uppkast i Thorlidshallen och våra P02-grabbar klev in med maximal kämpaglöd – men också en hel del nerver… Vi hade ett fenomenalt kompakt försvar och superbra tryck i anfall och kom till bra avslut – men vi lyckades inte få i bollarna.  Det stod 2-2 efter 6 minuter och 6-6 i periodvilan – mycket märkligt.

I andra perioden fortsatte vi spela bra försvar och med bra fart framåt – det var dock lika illa med layupsen och skyttet som i första perioden, det blev bara 7 poäng gjorda och Blacke lyckades med 10. Således 16 – 13 till dem i pausvilan.

I tredje perioden krigade vi oss vidare. En av matchens märkligaste episoder uppstod när Albin gjorde 2 poäng, blev foulad och fick ett bonuskast. Han missade kastet men ingen kom ihåg att det bara var ett kast och tog returen så han tog den själv och satte ytterligare 2 poäng – ett 4 poängsspel! Vi vände efterhand matchen och vi vann perioden med 11-8 och därmed helt jämnt (24-24) inför avgörande perioden, spännande!

Nu var vi på gång! Med Albin o Behnia i spetsen gick vi ifrån till en fempoängsledning med bara några minuter kvar efter att Behnia tagit ett skott från långt håll som gick i. Blacke satte dock plötsligt en trepoängare och det var bara två poängs skillnad... Med 24 sekunder kvar var det timeout och vi hade bollen, det blev dock ganska stressat och vi tappade den men fick sedan straffkast med bara 0,4 sekunder kvar. Vi missade kasten och de tog timeout samt fick sedan inkast på vår planhalva. Nervpärs men Johan tog deras inkast och matchen var över – seger med ynka 2 poäng!! (36-34)

Albin var superstark med 18 poäng följd av Behnia med 9 men samtliga grabbar ska ha en stor eloge för att de kämpade stenhårt från uppkast hela vägen in till slutsignalen – trots oflytet i de två första perioderna gav vi aldrig upp. Blackeberg var duktiga och snabba, domarna var tuffa så Samuel och Adam fick 4 fouls var och Albin blev utfoulad med ett par minuter kvar. Den här typen av matcher är både roliga och mycket lärorika – det är massor av taktik på slutet när det är så jämnt med flera timeouts, fouls och inkast mm. Det märks att grabbarna numera börjar spela på en alltmer avancerad nivå!

Nu ser vi fram emot kvartsfinalsmatchen då vi ställs mot Tyresö den 18/4 kl 10.30.