P02 segrare i Lions cup efter jämn final
2015-05-10 15:57

Det blev som vanligt en knallhård fight mot Täby men denna gång var det vi som stod som segrare när slutsignalen ljöd.

Alla finaler spelas samma dag i samma hall (Nacka Bollhall) och det var en mycket festlig inramning med särskilda tröjor, massor av reklamvepor, inledande individuell presentation och speaker som kommenterade hela matchen.

Det var dock 9 mycket nervösa grabbar som startade matchen på ett besynnerligt sätt. Vi lyckades bara få i 2 poäng under den första perioden (8 minuter). Det var lika spänt som i förlustmatchen i Skövde mot KFUM Göteborg – fast ännu värre… allt låste sig och alla kombinationer som vi tränat på under hela året var som bortglömda. Tack och lov var även Täby mindre bra men de kunde ändå gå till pausvila med ledning 6-2.

I andra perioden släppte det lite och vi fick bättre fart i anfallsspelet, vi ”segade” oss ikapp poängmässigt och plötsligt var vi förbi: 16-14 till oss i halvtidsvilan.

Tredje perioden fortsatte att vara jämn med alldeles för många sk turnovers från egentligen bägge lagen. Inför sista perioden skilde det därför bara 1 poäng… spännande!

Viktor inledde perioden med 4 poäng följt av Samuel och Albin som satte 2 var, sedan stod det och vägde lite när Adam svarade för en superinsats och gjorde 4 raka poäng. Vi var därmed i ledning med hela 9 poäng och det var 3 minuter kvar av matchen, det kändes ganska bra, men…

sedan gick det plötsligt trögt, båda lagen hade lagfoul och vi fick flera straffar men satta bara några. Täby däremot gjorde några spelmål och det skilde återigen bara 2 poäng med 25 sekunder kvar, vi höll i bollen och de foulade med 1 sekund kvar så Jacob fick skjuta straffar. Han satte 1 och sedan var matchen över, seger med 3 poäng!

Grabbarna växte mycket idag när de kunde hålla undan och vinna, trots den stora nervositeten. Det är väldigt nyttigt att spela denna typ av matcher och få med sig erfarenheten till andra turneringar och matcher – förhoppningsvis slipper vi se nerverna utanpå killarna framöver – nu vet vi ju att vi kan vinna viktiga matcher!

Albin, Adam och Jacob var i poängtopp denna gång. Benja fick ”Jag ställer upp”-priset, Viktor domarnas ”fairplay” pris och Adam blev utsedd till matchens MVP (Most Valuable Player).

Jättekul och välförtjänta segrare av Division 2!