SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Föll på mållinjen
2021-10-11 14:45
Domarn visar Viby att "Tröjan ska vara instoppad i byxorna!!"

Förra säsongen killarna mötte Vallentuna så förlorade vi. Så det var dags för revansch. Vallentuna har denna säsong spelat tre matcher, alla med övertygande vinster (80-37, 81-31 och 78-18). Killarna var mogna att ge ett rejält motstånd. 

 

Första kvarten startade katastrofalt. Inga speluppställningar, inga rörelser eller finter, svaga pass. Efter uppsträckning i timeout började ett vacklande spel. Vallentuna tog hem första kvarten med 17-5.

 

I andra kvarten var det ett nytt lag på banan. Jäkla vilket motstånd de gav Vallentuna. Killarna körde effektiv press och hade ett mycket bra spel. Snygga uppspel, pass och poäng. En fröjd för åskådarna. Resultatet var 9-16, dvs 25-21 till Vallentuna i halvtid.

 

Efter en kort halvtidsvila fortsatte killarna att mala på. Dessvärre kom Vallentuna på hur de skulle bryta pressen och de fick en hel del poäng på sina fastbreaks och långa uppspel. Killarna var inte oävna utan kämpade ihärdigt och tappert. Poängen efter tredje kvarten blev 20-27, en ledning för killarna med tre poäng, 45-48.

 

Så var det dags för sista kvarten. Killarna spelade bra och behöll ledningen. Coacherna skrek och publiken jublade. När det var drygt 3 minuter kvar brast det. Tre fouls drog ur proppen, personlig, teknisk och osportslig foul. Vallentuna gick om och killarna kunde inte stoppa dom. Resultatet i fjärde kvarten var 22-11 vilket gav slutresultatet 67-59.

 

Vallentuna var aströtta efteråt och lovade sig själva att aldrig spela med så få spelare, men de frågade också sin coach efter returmöte :-)

 

Coacherna sammanfattar matchen ”En bra match av killarna, men djävulen ligger i detaljerna. Efter denna match har vi en tydligare bild på vad vi ska jobba på”.

 

Ett axplock av foton från matchen finns i fliken "Bildgalleri"

 
Viby Baskets sponsorer