Rapport från Spirare Cup: P01
2021-07-16 17:56

21 MAJ 2012 11:20

P01 gör det igen!

Än en gång har P01 presterat utöver det vanliga, denna gång var det i Spirare basket cup med förstärkning från 3 st P-02.

Grabbarna presterade ett otroligt tajt helplans försvar. Med fantastisk rörelse och en mentalitet att hjälpa varandra i alla lägen pressades alla motståndare att göra misstag och i vissa fall inte ens komma in på korg. Ett flertal gånger blåste domaren av för att motståndarna inte lyckats komma på avslut.

Täby vann vi över med ett poäng i Eskilstuna för ca en månad sedan, ett bra lag alltså. Det märktes att grabbarna var på helspänn då vi efter halva matchen "bara" hade 10-10 på resultat tavlan trotts ett övertag med chanser att göra poäng, det var lite av en "studsa ringen ut"-dag i början av matchen. Andra halvan blev det mer skärpa i avsluten och matchen vanns med 22-14 (endast två bollar fick Täby i under halvan av matchen).

Andra matchen: Solna hade inte en chans att ta sig fram och i vissa anfall blåste tom. domaren av för att Solna inte kom till avslut (det är ett otroligt starkt av våra grabbar). I slutet av matchen började Solna göra enmansräder mot ett stark Viby försvar, vilket naturligtvis inte gav Solna något alls. Matchen vanns med 31-16 en övertygande poängmässig vinst, men vill påminna om att Solna inte är ett dåligt lag.

Grabbarna slutade etta i sin grupp efter en seger med 44-7 över Västerås, där Västerås slet hårt men hade svårt att stoppa våra mer tekniska spelar. Semifinalsmatch blev det mot Jämtland, matchen började med ett nervöst spel från vår sida, försvaret fungerade ganska väl men anfallet låste sig och det började bli desperata enmanräder redan under första perioden, denna första period var nog den period grabbarna presterade sämst, vilket visar på en hög lägsta nivå. Efter ett snack i paus börja grabbarna rätta till sitt spel och poängen började ramla i, inte många men det fick inte Jämtland heller. 16-16 i full tid betydde Sudden Death. Grabbarna matchades hårt, vi hade bara 2 avbytare i denna match, med grabbarna verkligen tog i och levererade allt. Vi hade flera skott som studsade 2-3 gånger på ringen innan de trillade ut. Efter ca 10 minuters förlängning fick Jämtland två straffkast och lyckades sätta det andra, det blev förlust med 16-17. Vi coacher stod genomsvettiga men stolta vid kanten av plan, en sådan kämparglöd och lagsammanhållning är sällan skådat.