Telge Open: P01 till final!
2021-07-16 18:01

Höstlov 2012

P01 tog sig till finalen i Telge Open!

Efter att ha gått obesegrade ur gruppspelet med bla en seger mot Uppsala tog sig P01-grabbarna till final i Telge open.  Den största cupframgången någonsin för Viby Basket.

Telge Open 26-28 oktober 2012

P01 deltog för första gången i Telge Open i Södertälje vilken är en internationell turnering med många deltagande lag. P01 var enda laget från Viby och det var hela 17 P01-lag (från bla Finland, Piteå, Jämtland, Norrköping mfl) fördelade i 4 grupper där det var 5 lag i grupp A där vi spelade. Det gjorde att vi fick spela 4 gruppspelsmatcher, kul!

Telge Open - fredag

Öppningsmatchen i cupen var mot Huddinge som vi mötte förra året i PEAB och då förlorade mot. Nu tog 8 grabbar och 2 coacher tåget ner till Södertälje för att undvika fredagsbiltrafiken och kom i god tid till matchen som startade 19.30. Det var lite rörigt då det saknades sekreteriatspersonal, scoreboarden var ur funktion osv. Matchen kom dock igång och vi var inledningsvis lite darriga. Efter ett tag tog det dock fart och efter halvlek höll vi nästan helt tätt bakåt samtidigt som vi lyckades bra framåt. Slutresultatet kunde skrivas till 28-10och vi åkte hem med tåget igen efter en lyckad cupstart.

Telge Open - lördag
Dagens schema bestod i 3 st matcher. Första matchen kl.13:25 mot Uppsala. Uppsala är ett lag vi aldrig vunnit mot, men i flera matcher har vi vunnit en del perioder mot dem men som sagt aldrig en hel match. Till dagens match kom de åtta grabbarna mycket taggade, vi pratade om att spela vårt spel med ett aggressivt tätt försvar och ett kontrollerat anfall där vi använder det vi tränat på under säsongen. Matchen började med att vi vann uppkastet men missade målchansen, Uppsala kontrade direkt och tog ledningen. I detta läge fanns det oro att killarna skulle falla in i det gamla mönstret och få för stor respekt för motståndarna, men killarna tog tag i händelserna och ledde med 12-10 efter första perioden. Andra perioden startade med att vi gick ifrån till 16-10, sedan hittade Uppsala en svaghet i vårt försvar som resulterade i att Uppsala vann andra perioden och tog ledningen med 18-20. Vi gjorde små justeringar i hur killarna skulle spela vilket gjorde att de två sista periodsiffrorna blev 9-3 och 11-8 till vår fördel. Slutsiffrorna blev 38-31. Summa summarum så var det en tät match med två bra spelande lag där våra grabbar verkligen visade lagmoral och kämpaglöd tillsammans med disciplin.

Andra matchen (kl. 17:10) mötte vi ett Södertälje lag (SBBK Rahms). Vi hade varit och ätit på McDonalds och sugit lite på segern efter första matchen. Matchen startade med att grabbarna kastade bort bollar och missade det mesta med att arbeta som ett lag, första perioden slutade 12-7 till oss. Andra perioden och 4 nya grabbar in på plan, detta slutade i precis lika odisciplinerat spel och vi förlorade perioden med 4-5. Efter att vi pratat genom vad som hänt i första halvleken och grabbarna var helt medvetna om vad de inte gjort rätt, avslutade grabbarna matchen helt ok med periodsiffrorna 18-2, 4-0. Matchen slutade 38-14 trots en inte så välspelad match.

Tredje matchen spelades ganska sent, kl. 19:55, motståndarna var Norrköping Dolphins. Denna match kontrollerade vi från början till slut, grabbarna spelade som ett lag med stor självkänsla. Periodsiffrorna blev 16-2, 14-2, 6-6, 8-4 (slutresultat 44-14) och anledningen till att andra halvan av matchen inte genererade lika mycket poäng framåt som första var att vi coacher dirigerade spelarna till att utföra vissa moment som vi ville träna på detta lyckades grabbarna med och visar därmed att de fortfarande växer och kommer utvecklas än med under denna säsong.

Telge Open – söndag – finaldag!
En av två finaler i P01 stod mellan Böle från Piteåtrakten och Viby Wildcats. Böle hade också gått obesegrade ur sin grupp och vi såg fram emot en spännande final. Nu var vi sju grabbar som kom till spel.  Av någon anledning hittade vi dock inte riktigt vårt fina spel från gårdagen och det blev Böle som med ett kvickare anfallsspel och mer aggressivt försvarsspel tog en ledning de sedan aldrig släppte. Vi blev orörliga i anfallsspel och det slutade ofta med en turnover eller en liten misslyckad soloraid. Vårt försvarsspel var hyfsat men tyvärr inte alls i den klass vi presterat tidigare i turneringen.  Det blev till slut 30-11 till Böle som var en välförtjänt segrare. För oss blev det en nyttig läxa och en klar lärdom att ta med sig i kommande träningar så ser vi fram emot att få möta dem igen i någon ny cup!

I den andra finalen möttes Alvik mot JKS från södra Stockholm. Även dessa två lag var obesegrade efter sina gruppspel. JKS vann till slut ganska stort med 58-23.

Telge Open - Slutord

Det var en lärorik och mycket framgångsrik cup där vi verkligen visade att vi är riktigt bra lag – finalplatsen var definitivt välförtjänt och grabbarna ska ha en stor eloge för sitt fantastiska kämpande i alla matcher! Finalplatsen var ytterligare ett steg framåt sedan i våras då vi nådda semifinalen i Spirare cup och det är riktigt kul att lilla, nystartade Viby kan tampas i toppen med alla de etablerade lagen!

Samspelet på och utanför banan mellan killarna är beundransvärt! Nu ska vi fokusera på träningen inför vårens cuper i Eskilstuna och Solna. Hoppas vi får chansen till revansch på Böle och det skulle vara kul att möta Alvik och JKS också framöver. Men under tiden fortsätter säkerligen våra jämna kamper mot Täby, Spånga, Uppsala mfl i PEAB-ligan!