SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

P01: v47 PEAB och EB i helgen. 3 vinster och 1 förlust
2021-07-16 18:02

27 NOV 2012 12:59

Helgen v47 bjöd på två mycket tuffa matcher i PEAB-ligan på lördagen och två betydligt enklare matcher i EB-ligan på söndagen.

 

PEAB-ligan lördagen 24 november

Första matchen resulterade i en ny vinst mot Uppsala 23-21. En mycket intensiv och prestigefylld match mot Uppsala. Vi öppnar med att få kämpa hårt i försvaret när Uppsala pressar på. Knappa siffror i första perioden målmässigt, med en storartad insats från killarna där vårt hjälpförsvar täpper till chanserna slutar första perioden 4-4. I andra perioden får Uppsala utdelning för att de har lite större och längre spelare. De kan komma igenom med kraft och genom att vända runt våra spelare nära korgen samtidigt som vi gör flera dåliga pass som bryts och blir till kontringar och poäng för Uppsala (4-5 st under hela matchen). I halvtid står det 9-13.

Med extra fokus på att blockera ut motståndet under egen korg kommer inte Uppsala fram i sin offensiv. Samtidigt får vi igång anfallsspelet och kan sätta såväl närskott som några mycket fina lay-ups. Efter tredje perioden är det då lika 17-17 och vi har momentumet på vår sida. I sista perioden tillämpas 3-sekundersregeln vilket blir till ett problem för Uppsala som inte längre kan placera sin största spelar under vår korg. Vi öppnar med en bra offensiv period i sista perioden och får utdelning på de give-and-go som vi har som grundspel i offensiven. Mot slutet av perioden tar Uppsala över spelet och driver på för att komma ifatt. De missar dock sina chanser under de sista sekunderna av matchen och vi vinner en mycket bra match mot ett av de absolut bästa lagen i Stockholm/Uppsala-regionen – superkul!

 

Andra matchen resulterade i en första förlust mot Skuru 25-35. Efter urladdningen i matchen mot Uppsala la vi fokus på att “tagga upp” killarna igen. Skuru har vi mött förut och då vunnit. Första perioden började dock allt annat än “taggat” och vi låg ganska snabbt under med 7-0. Mot slutet av första perioden kom offensiven igång bättre och siffrorna slutar 5-9 i favör till Skuru. I andra perioden dras tempot upp ytterligare ett snäpp av Skuru och vi blir stressade i vårt spel. Det naturliga samspelet mellan guards och forwards fungerar dåligt och samtidigt får Skuru i “allt”. 12-19 till Skuru i halvtid.

 

I tredje perioden faller vårt spel ihop totalt och frustrationen är stor bland våra spelare. Skuru är lyckosamma i sin offensiv och kommer igenom med bra teknik och är mycket bra långdistansskytte. Vi mäktar inte stå emot i försvaret när Skuru fortsätter att använda bra fart i sin offensiv. Skuru använder en taktik i sitt anfall som i huvudsak innefattar två moment, skott från långt håll eller en snabb enmans raid mot korg, med teknik, lite likt Kamikaze mot korg som vi hade svårt att stoppa. Det slutar med 17-30 till Skuru. I sista perioden tar sig grabbarna samman – ordentligt. De vinner sista perioden och det är bara ett otroligt bra skytte från Skuru som gör att vi inte kommer närmre än att matchen slutar 25-35 till Skuru.

 

EB-ligan söndagen 25 november

8 killar kom till match andra omgången av EB-ligan i Tenstahallen.

 

Första matchen var mot Täby Vit som vi mött flera gånger förut. Vi började lite trevande men tog snart ledningen som vi sedan aldrig släppte. Försvarsspelet var hyfsat bra men präglades då och då av att vi lät motståndaren gå till korgen och vi sprang ”bredvid”. I anfall passade vi på att träna ett par olika kombinationer men det var framför allt vårt snabba uppspel som gav resultat och segersiffrorna kunde, trots ett mycket stort antal missade layups och närskott, ändå till slut skrivas till 48 - 27.

 

Andra matchen var mot Duvbo. Det var ganska snabbt tydligt att det skilde en del mellan lagen och vårt försvarsspel som togs upp från halva plan var kompakt. Då och då satte dock Duvbo en del skott och de hade också några returer som sedan resulterade. Återigen tränade vi på några olika anfallskombinationer men det var framförallt våra brytningar och snabba uppspel som gav de stora siffrorna. Slutresultatet blev 57 – 21.

 

Framåt

Återigen är det en fröjd att se alla grabbarna spela. De håller ihop och samspelar superbra både i försvar och anfall. Nästa helg är det sista omgången av EB-ligan för i år då vi möter Djursholm samt en ny bekantskap i form av Järfälla. Sedan kommer man lotta om lagen så att de lag som vunnit sina matcher i höstens gruppspel placeras i en ny gemensam grupp efter jul. Gissningsvis blir det då betydligt tuffare motstånd för oss.

 

/Peter, Rickard, Rolle & Per


Nyhetsarkiv
P01 Vinnare i Skövde!2021-07-16 18:26
P01 i Telge Open 20132021-07-16 18:19
P01 i Spirarecup 20132021-07-16 18:11
P01 V10 EB2021-07-16 18:08
P01 V72021-07-16 18:06