SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

P01 knep en tredjeplats i Peak Basket cup
2021-07-16 18:13

08 SEP 2013 21:38

Efter bara två veckors träning var det dags för höstens första turnering. Killarna gjorde återigen en fantastisk cup! 5 matcher avverkades under helgen varav 4 var väldigt jämna och spännande. Som alltid var de föredömligt positiva, hjälpsamma och fokuserade på lagets insatser! En välförtjänt tredjeplats blev det och vi ser nu fram emot säsongen och nästa cup med tillförsikt!

 

Viby – Blackeberg Ängby [45-6]. Vi har mötts förut, bla i Eskilstunacupen och i EB-ligan och spelutvecklingen var liknande som då. Våra 10 killar hade hög fart och fick ut mycket av sitt aggressiva försvar och varierande anfallsspel. Det var en bra startmatch där ringrostigheten från det långa sommarlovet tydligt syntes hos båda lagen men Viby ändå fick bra utdelning efterhand. Till slut en komfortabel vinst.

 

Viby – Skuru [32-30]. Då var det match mot Skuru igen. För vår del hade vi revansch att kräva efter finalförlusten i Eskilstuna. Vi startade med enorm intensitet men båda lagen missade det mesta… till slut vann vi första perioden med 4-2. I andra spelade vi jämnt men Skuru kom ifatt och var i halvtid 2 poäng före (10-12). Dags att öka – och det gjorde vi. Efter ett ryck var vi i ledning igen och hade fyra poäng upp efter tredje (24-20). Även i fjärde startade vi frenetiskt och ledde med 6 poäng. Slutet blev dock dramatiskt där Skuru bara var två poäng bakom och fick 2 straffkast med 1,9 sekunder kvar… de missade dock båda straffkasten och tiden löpte sedan ut. Vinst med 2 poäng efter en superstark insats där alla Vibygrabbarna visade en otrolig vilja både i försvar och anfall! Särskilt gjorde Hossein en mycket stark insats och svarade denna gång för hälften av lagets poäng, imponerande!

 

Smolk i bägaren var en incident där vi från coachhåll gjorde ett felaktigt uttalande som trots explicita ursäkter tyvärr ledde till direkta och upprepade hot om misshandel. Dialog med Skuru om åtgärder och påföljd pågår. Laget bearbetar också händelsen - återkom till lagledningen vid ev frågor.

 

Viby – Spånga [A-kvartsfinal; 24-22]. Det var länge sedan vi mötte Spånga men söndagsmorgonen bjöd verkligen på en rafflande batalj! Vi tog ganska tidigt ledningen och höll den genom de tre första perioderna även om båda lagen missade på tok för mycket i anfall. Under fjärde perioden lyckades Spånga sätta en trepoängare och plötsligt var de ifatt. 22-22 vid full tid och matchen gick till sudden. Vi tog bollen men lyckades kasta bort den två gånger i rad... Spånga gick till anfall men det blev stegfel. Nu fick vi chansen – och tog den! Calle A o Marcus genomförde en perfekt ”give and go” och vi vann därmed matchen!

 

Viby – Skuru [A-semifinal; 18-24]. Dags igen för Skuru som hade besegrat Uppsala i sin kvartsfinal. Det blev återigen en jämn fight. Vårt försvar var för det mesta föredömligt och även anfallsspelet fungerade ganska bra fram till korg – men layups och närskott gjorde det inte alls! Alla i laget missade extremt mycket och i två av perioderna fick vi bara i någon enstaka poäng – trots mängder av närskott, returer och layups. Till slut vann Skuru rättvist denna gång.

 

Viby – Täby Röd [A-match om tredje pris; 22-16]. Det visade sig att Täby hade en viss respekt för vårt snabba spel och började därför matchen med att backa hem i försvaret och spela ett zonförsvar innanför 3-sekundersområdet. Detta hade effekt på vårt anfallspel som blev stillastående.  Vi försökte lösa upp det med att börja skjuta på halvdistans, vilket inte gav så många poäng men motståndarna började jobba ut för att ta bollhavaren, vilket var just det vi ville. Ju längre matchen led desto mer luckor skapades det i Täbys försvar, men det var egentligen inte förens i 4:e kvarten som det lossnade lite för oss. Till exempel gjorde vi i sista kvarten ett skolexempel på en "backdoor", vilket alltid är en fröjd att se. Försvarsspelet denna match var som vanligt mycket bra och det är det som gör att vi ibland kan vara lite sega i anfallet och ändå hänga med i matchen. Kändes ändå skönt att avsluta med en vinst och därmed en välförtjänt tredjeplats!

 

Sammanfattningsvis. En bra genomkörare så här på säsongstarten. Cupen var bra ordnad med duktiga domare och sekretariat. Tredjeplatsen var ett bevis på en stark laginsats med fokus på försvar – nu är det dock dags att träna närskott, layups samt straffkast tills det sitter i ryggraden. Vi väntar med spänning på att se vad killarna kan prestera när anfallsspelet sitter lika bra som försvarsspelet!


Nyhetsarkiv
P01 Vinnare i Skövde!2021-07-16 18:26
P01 i Telge Open 20132021-07-16 18:19
P01 i Spirarecup 20132021-07-16 18:11
P01 V10 EB2021-07-16 18:08
P01 V72021-07-16 18:06