P01 i Telge Open 2013
2021-07-16 18:19

02 NOV 2013 10:22

Några toppar och några dalar när P01 spelade Telge Open.

Telge Open gick av stapeln helgen v43, det var 11 taggade killar som åkte ner för att spela de 5 matcher som det till sist visade sig bli. På pappret såg det ut att vara 6 bra mycket lag som hade anmält sig, det var egentligen bara JKS som saknades. Matcherna spelades i två perioder, 12 minuter långa.

Första matchen, fredag kväll, var mot SBBK vit, som är Södertäljes sk breddlag. Denna match såg ut innan att bli den minst tuffa matchen för oss, vilket det också visade sig att det blev. SBBK vit är inget dåligt lag, men de saknar för tillfället farten och samspelet för att kunna hänga med matchen igenom. Det visade sig att vi tog kommandot ganska snart och styrde spelet under i stort sett hela matchen, vi ledde med 12-4 i halvlek vilket tyder på att vi hade svårt att få i bollarna. Man kan räkna med att på 12 min borde vi ha runt 20 stycken chanser att lägga i 2 poäng. Eftersom försvaret som vanligt fungerade helt okay fokuserade vi på att komma hela vägen genom i anfallet och lägga i bollarna med kontroll. Killarna skärpte till sig i andra halvlek och gjorde ytterligare 26 poäng. Matchen slutade 38-15 till Viby.

Näst i tur, lördag morgon, stod Böle som motståndare. Böle är ett teknisk snabbt lag med några stora spelare. Att det skulle bli högt tempo redan från början hade vi räknat med. Killarna började bra med ett intensivt spel och bra försvar. I halvtid leder vi med några poäng. I andra halvlek tappar vi direkt lite av vårt spel och Böle tar över matchen. Killarna fortsätter att kämpa och ger allt för att komma tillbaka. Till slut blir det förlust med 21-33. I och med detta slutar vi på andra plats i gruppen och får spela en kvalmatch för att ta oss till slutspelet, den matchen visar sig bli mot SBBK All-star.

Kvalmatchen mot SBBK All-star spelades på lördag eftermiddag, denna match var en måste match om vi skulle gå vidare. Som nästan alla lag vi möter så har även SBBK All-star en del större killar än vi vilket gör att vi måste jobba än tätare i försvaret och mer aggressivt i anfallet för att plocka bollarna efter avslut mot korg. Mot SBBK tog vi kommandot och förde matchen mycket på grund av ett bra samspel i försvaret där SBBK´s större killar neutraliserades av våra snabba killar som plockade bollar nästa direkt ur händerna på dem. När 3 minuter återstod fick vår största spelare 5 fouls och fick sitta resten av matchen. Killarna fortsatte att kämpa och hålla tempo vilket gjorde att SBBK inte hann komma ikapp och slut resultatet blev 26-23 till vår favör.

Söndag morgon och det var dags för semifinal mot Uppsala. I denna match fattades inte kämpar vilja hos killarna, trots att vi ganska snabbt släppte upp Uppsala till en 0-8 ledning tappade inte killarna glöden utan låg i ända in i slutet. Spelmässigt gjorde vi en bra och jämn match. Då vi inte lyckades sätta våra chanser och Uppsala hade ”momentum” i sina avslut lyckades vi inte plocka ikapp poängen utan Uppsala fortsatte att sakta gå ifrån. Matchen slutade med förlust 18 – 34.

Den sista matchen var matchen om 3:e pris mot Skuru. Matchen spelades på söndagseftermiddag och lite oro fanns det hos oss ledare att de tidigare tuffa matcherna hade satt sig i benen på killarna. Målet för denna match var att vi skulle gå på korg, dvs hela vägen till lay-up, detta var något vi saknat de tidigare matcherna och nu när alla lag var lite trötta borde detta spelsätt dels ge lite mer utdelning och även generera lite fouls hos motståndarna. Även denna match startade med ett högt tempo, det är ofattbart vilken kämpaglöd killarna visade denna helg. Vår taktik och killarnas vilja att gå på korg gav utdelning  när Skuru drog på sig nio fouls i första perioden.

Ställningen var dock underläge för oss med 19-21 i halvlek. Det var två jämna och
kämpavilliga lag som möttes så resultatet speglade spelet ganska väl. I början av andra hände det som hänt i tidigare matcher denna helg, vi tappade fart och släppte upp Skuru till en 10-12 poängsledning. Eftersom det var sista matchen och vi kände att killarna ändå var på gång ändrade vi taktik när det var 8 minuter kvar. Vi började köra helplanspress och jaga Skuruspelarna som hungriga vargar. Detta var en ren chansning då det redan var högt tempo i matchen och 8 minuter jagande är ganska lång tid. Vi började hämta upp poäng efter poäng och killarna körde verkligen på med allt de hade kvar. Tyvärr gjorde vi några missar när några minuter återstod vilket resulterade i att vi inte riktigt hann ikapp. Dock så skickade vi i en 3-poängare när det återstod 1 sekund och satte slutresultatet till 36 – 37. Det skall noteras att vi orsakade 11 fouls denna match och Skuru 17 st och trots denna mängd av fouls så blev ingen utvisad eller fult åtgången alla kom till p g a två lag som kämpade och ville mycket.

Vi slutade 4:a denna cup med ett lag som visat ytterligare en gång att de är ett härligt gäng och med än mer kämpavilja i sig än vad vi tidigare sett. En mycket kul helg som än en gång visar varför vi ledare är mycket stolta över vårt lag!