P01 v45 & 46. Dubbelsegrar mot Lidingö!
2021-07-16 18:21

17 NOV 2013 22:25

Höstens matchserie vände och vi fick spela mot Lidingö två helger i rad. Trots lite mediokert spel vann vi båda matcherna.

I den första matchen som var hemma kom 9 killar till spel. Vi var inte riktigt på "tårna" vilket kom att visa sig under matchen, troligen har killarna tittat på de resultat som Lidingö gjort tidigare i serien och därefter tyckt att matchen skulle bli enkel. Spelet började och med ganska mycket oskärpa och inte förrän i tredje anfallet fick vi i de första två poängen. Vi spelade ett ganska hafsigt och okontrollerat spel i anfallet och försvaret var ok med ett starkt hjälpförsvar, men inte mer än så. Första perioden slutade 12-3 till oss vilket visar liksom i de senaste seriematcherna att vi har svårt att få bollen i korgen.

De kommande två perioderna blev det stundtals bättre spel med några riktigt fina snabba pass som gjorde att Lidingö inte hängde med alls, men tyvärr avlöstes detta fina spel med perioder som mer liknande "hela havet stormar". Efter tredje perioden ledde vi med 42-9 vilket ändå kändes tryggt. I fjärde perioden tänkte vi försöka få killarna att passa runt i anfallet istället för att göra raider in mot korg, detta för att försöka hitta skottlägen på halvdistans och därmed träna lite skott under stress. Detta drag visade sig vara helt fel val, hela spelet rasade ihop och både anfall och försvar trillade ihop helt och hållet. Något vi coacher får lära oss av. Sista perioden förlorade vi med 9-11 vilket coachen till stor del får ta på sig. Matchen slutade dock med klar seger 51-20. Nästa match får användas för att hitta tillbaka till grunderna i vårt eget spel.

Returmatchen var på Lidingö i deras fina baskethall – något vi i Sollentuna bara kan drömma om… Denna gång var vi bara 8 killar. Vi inledde magnifikt med några enkla layups men sedan syntes det återigen att var det en tydlig underskattning som smugit sig in i hela laget. Det blev lite skäll och rättning i leden men vi lyckades ändå inte mer än att hålla undan de första tre perioderna med ca 5-6 poäng, det var otroligt många enkla skott och layups som missades. I sista perioden knöt vi dock näven och drog ifrån till ett slutresultat på 38 – 20. Vi gjorde alltså 13 poäng mindre i denna match än i hemmamatchen mot samma lag.

Det är helt klart att vi behöver komma tillbaka till vårt tempospel och köra mer konditionsträning! Dessutom kommer vi behöva träna mycket på närskotten, layups och gnugga passningsspelet!